• اخبار
  • مقالات
  • تست و بررسی
  • رسانه
  • دانلود
  • انجمن
  • مقدمه
  • بسته‌بندی و محتویات
  • نگاه نزدیک
  • مشخصات فنی
  • نرم افزار
  • سیستم تست، بنچمارک و بررسی اولیه
  • محیط واقعی و نصب بازی
  • AS SSD Benchmark
  • Crystal‌ Disk‌ Mark
  • ATTO Bechmark
  • دمای عملیاتی
  • نتیجه گیری
  • مقدمه
  • بسته‌بندی و محتویات
  • نگاه نزدیک
  • مشخصات فنی
  • نرم افزار
  • سیستم تست، بنچمارک و بررسی اولیه
  • محیط واقعی و نصب بازی
  • AS SSD Benchmark
  • Crystal‌ Disk‌ Mark
  • ATTO Bechmark
  • دمای عملیاتی
  • نتیجه گیری
  • تست و بررسی قطعات
  • حافظه ها
  • ذخیره سازها
  • کارت گرافیک
  • کیس، پاور و خنک کننده
  • لوازم جانبی
  • مادربورد و پردازنده

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

سید مهدی یحیایی 04 جولای 2022 , 18:56 تست و بررسی قطعات / ذخیره سازها
یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره (هنوز امتیازی ثبت نشده است)

اشتراک گذاری این مطلب

در روزهای اخیر به بررسی اس‌اس‌دی بسیار پرسرعت نسل چهارم از برند گیگابایت با نام AORUS Gen4 7000s پرداختیم. این اس‌اس‌دی گرچه سرعت بسیار بالایی دارد اما بهای بالایی نیز برای خرید آن طلب می‌کند. به همین دلیل، بسیاری از کاربران با ورود اس‌اس‌دی‌های نسل چهارم فرصت را برای خرید اس‌اس‌دی‌های نسل سوم مناسب دیده و به سراغ آنها می‌روند. اس‌اس‌دی‌های نسل سوم همچنان از سرعت بالایی برخوردار هستند و ورود Gen4 نسل قیمت‌ آنها را مناسب کرده است. امروز قصد داریم به بررسی یکی از اس‌اس‌دی‌های نسل سوم بسیار خوب که مشخصات ارزنده‌ای دارید بپردازیم. با ما همراه باشید تا به بررسی GIGABYTE M30 512GB SSD بپردازیم.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB





مقدمه

شرکت Gigabyte Technology در سال 1986 در شهر تایپه کشور تایوان تاسیس شد. گیگابایت تکنولوژی یک شرکت سهامی عام است و در بازار بورس تایوان معامله می‌شود. گیگابایت نامی آشنا در دنیای سخت افزار است و کسانی که آشنایی کمی با سخت افزار کامپیوتر دارند به طور حتم نام گیگابایت را شنیده اند. محصولات این شرکت پیشرو در صنعت قطعات سخت افزاری کامپیوتر، طیف وسیعی از المان های الکترونیکی نظیر مادربرد، کارت گرافیک، قطعات و لوازم جانبی رایانه های شخصی، لپ تاپ، تبلت و اسلیت، دسکتاپ، ارتباطات شبکه ای، سرور و تلفن های همراه را شامل می گردد. خاطره هایی که کاربران کامپیوتر با مادربردهای گیگابایت تجربه کرده اند فراموش نشدنی است.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 جدیدترین Gen3 NVMe گیگابایت است که از کنترلر Phison بهره می‌برد. این اس‌اس‌دی در دو ظرفیت 512 و 1 ترابایت در دسترس است و از کارایی بسیار بالایی برخوردار می‌باشد.

بسته‌بندی و محتویات

بسته‌بندی GIGABYTE M30 ساده و مشابه بسیاری از اس‌اس‌دی‌های M2 معمولی بازار است. روی جعبه، مدل درایو، ظرفیت آن و لوگوی گروه شرکت‌های آواژنگ، نماینده‌ی رسمی محصولات گیگابایت در ایران درج شده است.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

پشت جعبه، برچسب گارانتی درج شده است. به همین دلیل، باید جعبه به طور کامل حفظ و نگهداری شود تا در مواقع لزوم به گارانتی قابل ارائه باشد. گارانتی این درایو 5 سال یا 350TBW است. جای تقدیر دارد که آواژنگ این اس‌اس‌دی را با همان گارانتی 5 ساله دستگاه عرضه می‌کند. این موضوع در شرایطی است که بسیاری از اس‌اس‌دی‌های قدرتمند بازار به مراتب مدت زمان گارانتی کمتری دارند و همین موضوع یکی از نقاط قوت M30 به شمار می‌رود.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

لوازم همراه M30 به مورد خاصی ختم نمی‌شود و تنها یک راهنمای کوچک همراه آن است.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

نگاه نزدیک

GIGABYTE M30 SSD 512GB یک درایو حالت جامد با رابط M.2 PCIe Gen 3.0 x4 و طراحی معمولی است. این اس‌اس‌دی فاقد هرگونه هیت‌سینک به منظور دفع حرارت است و به همین دلیل، دمای کارکرد آن بالا خواهد بود. البته حداقل یکی از اسلات‌های M.2 مادربوردهای رده متوسط امروزی مجهز به هیت‌سینک جهت دفع حرارت است. این SSD از پروتکل ارتباطی پیشرفته NVMe نسخه‌ی 1.3 استفاده می‌کند. برای آشنایی با پروتکل ارتباطی پیشرفته NVMe این مقاله را مطالعه فرمایید.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

سازنده اطلاعاتی از میزان مقاومت این ذخیره ساز درباره‌ی مقاومت ان ارائه نداده است ولی نسبت به شوک (1500G/1.0ms) و تکانهای شدید (7~800Hz, 2.17Grms) با این میزان، در میزان اس‌اس‌‌دی‌ها رایج بوده و قطعا ابزار و قطعات جانبی نویزساز قادر به ایجاد اختلال بر کارکرد آن نخواهند بود. عمر مفید این دستگاه (MTBF) نیز 2,000,000 ساعت گزارش و متوسط توان مصرفی آن 5.9 وات عنوان شده است. GIGABYTE M30 SSD در دمای عملیاتی بین 0 تا 70 درجه سانتی گراد می‌تواند به کارکرد خود ادامه دهد. گیگابایت مدت زمان گارانتی این ذخیره‌ساز را 5 سال یا 350TBW عنوان کرده است که مبنای محاسبه هر کدام که زودتر تمام شود می‌باشد.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

مشخصات فنی

GIGABYTE M30 SSD 512GB یک SSD آز نوع M.2 2280 (طول 80 میلیمتر) می‌باشد که برای ایجاد سرعت بالای خود از چهار مسیر PCIe 3.0 نسل چهارم (PCIe Gen 3.0 x4) استفاده می‌کند. این SSD به پورت M.2 Socket 3 متصل می‌شود. طبق ادعای سازنده، این SSD می تواند به سرعت 3500MB/s برای خواندن و 2600MB/s برای نوشتن در حالت متوالی یا Sequential دست یابد. این اعداد برای حالت تصادفی برای تست خواندن و نوشتن به ترتیب 350000 و 302000 در واحد IOPS می‌باشند. به دلیل قرار گرفتن چسب مخصوص روی اس‌اس‌دی، از جدا کردن آن منصرف شدیم. البته خوشبختانه با کمی جست‌و جو در اینترنت، توانستیم در سایت bitcoinminershashrate تصویری از M30 SSD 512GB‌ پیدا کنیم.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

مدل 1024 گیگابایتی یا 1 ترابایتی ما مجهز به 4 چیپ حافظه فلش NAND با ظرفیت 128 گیگابایت و به شماره GFSCBGEDO-128G است. در حقیقت مشخص نیست این حافظه‌های NAND ساخت کدام کمپانی هستند و اطلاعات چندانی از آنها در دسترس نیست. حافظه های فلش non-violate هستند و با قطع یا وصل شدن برق اطلاعات آنها از بین نمی رود. 2 عدد چیپ مموری در هر طرف PCB اس‌اس‌دی قرار گرفته است. احتمال قطع به یقین، این حافظه‌ها از نوع TLC هستند.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

حافظه های فلش NAND چندین مدل دارند، MLC و SLC بیشترین استفاده را در بین سازندگان دارند. SLC مخفف Single Level Cell و MLC مخفف Multi Level Cell به معنای سلول یک سطحی و سلول چند سطحی است. هر کدام از آنها مزایا و معایب خاص خود را دارند. تعداد بیت هایی که سلول های حافظه SLC در اختیار دارند، تنها یک بیت است. اما حافظه های MLC دو بیت در اختیار هر سلول حافظ قرار میدهد. در نتیجه درصد خطا در حافظه های SLC پایینتر است و سرعت انتقال داده نیز بیشتر و البته قیمت نیز بالاتر. اما در عوض حافظه های MLC توانایی ذخیره سازی دو برابر داده را در فضای یکسان نسبت به حافظه SLC دارند. مثلا می توان بجای ساخت یک حافظه 32 گیگابایتی با طراحی SLC، همان حافظه را با طراحی MLC ساخت که در این صورت بجای 32 گیگابایت، 64 گیگابایت فضا فراهم خواهد شد. البته دوام و پایداری آنها نسبت به حافظه های SLC کمتر است. حافظه های TLC یا Tripple Level Cell، نسبت به حافظه های MLC و SLC از قیمت ارزان تری برخوردار هستند و 2 برابر فضای بیشتر نسبت به حافظه های MLC در اختیار می گذارند. در هر سلول یک حافظه TLC امکان ذخیره سازی 3 بیت داده وجود دارد. پس بجای ساخت یک SSD با حافظه MLC و ظرفیت 64 گیگابایت، می توان همان SSD را با حافظه های TLC و ظرفیت 128 گیگابایت طراحی نمود. البته دوام و پایداری این SSD ها نسبت به نوع MLC پایینتر بوده، اما در عوض قیمتی به مراتب پایینتر دارند.

گیگابایت از حافظه‌ی DDR3L در اس‌اس‌دی خود به عنوان بافر پرسرعت استفاده کرده است. در واقع GIGABYTE M30 SSD 512GB از یک چیپ حافظه DDR3L ساخت کمپانی Winbond به شماره W632GU6NB-12 با ظرفیت 2 گیگابیت یا 256 مگابایت، به عنوان حافظه بافر میان کنترلر و حافظه ها برخوردار است. البته گیگابایت می‌توانست از حافظه‌ی DRAM بهتری به عنوان بافر استفاده کند.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

کمپانی گیگابایت برای M30 SSD 512GB کنترلر شرکت Realtek به شماره‌ی RTS5762 را بکار گرفته است. این کنترلر پیشرفته در سال 2018 میلادی توسط Realtek معرفی شد و دارای 8 کانال است. موتور تصحیح خطا یا ECC این دستگاه بر مبنای LDPC می‌باشد. LDPC یا Low-Density Parity Check برای جلوگیری از نوشتن بیت های تکراری است و عملکرد بهتری نسبت به موتور ECC معمولی ارائه می کند. این موتور پیشرفته به افزایش طول عمر آرایه های تراشه های NAND منجر شده و Endurance یا تحمل پذیری مشابه برای تراشه های TLC نسبت به MLC فراهم می سازد.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

 

نرم افزار

با توجه به اینکه گیگابایت طیف کاملی از نرم‌افزارها را برای خود ارائه می‌کند، نرم‌افزاری نیز برای اس‌اس‌دی‌های خود در نظر گرفته است. SSD Tool Box وضعیت سلامت اس‌اس‌دی را به شما گزارش می‌دهد. می‌توانید دمای درایو ارزشمند خود را چک کرده، از زمان روشن بودن آن از آخرین استارت سیستم با خبر شده، از میزان طول عمر آن با خبر شده و از ویژگی‌هایی مانند Secure Erase استفاده کنید.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

 

سیستم تست، بنچمارک و بررسی اولیه

مادربورد: سیستم تست ما بر مبنای پلتفرم Z690 از سوکت LGA1700 می‌باشد. مادربورد GIGABYTE Z690 AORUS MASTER نیز میزبانی پردازنده‌ قدرتمند ما را بر عهده دارد.

پردازنده: همچنین، پردازنده سیستم ما را INTEL Core i9 12900K تشکیل می‌دهد. این پردازنده نسخه‌ی مهندسی یا ES نمی‌باشد.

کارت گرافیک: کارت‌ گرافیک ASUS ROG STRIX Geforce RTX 2080 Ti در تست‌های اصلی ما حضور دارد. برای مشاهده بررسی این کارت گرافیک کلیک کنید.

حافظه رم: حافظه اصلی سیستم تست ما از دو ماژول 8 گیگابایتی GeIL Polaris RGB SYNC DDR5 5200MHz تشکیل شده است. بر اساس پروفایل XMP این حافظه ها، فرکانس 5200 مگاهرتز با ولتاژ 1.25 ولت و زمان تاخیر  CL34 قابل دسترس است که زمان تاخیر بسیار بالایی می‌باشد.

خمیر حرارتی: خمیر حرارتی مورد استفاده‌ی ما GREEN GT4-PREMIUM نام دارد. این خمیر حرارتی، کارایی مشابه خمیر حرارتی CFIII که قبلا از آن استفاده می‌کردیم را ارائه می‌دهد. برای مشاهده بررسی این خمیر حرارتی کلیک کنید.

منبع تغذیه: پاور قدرتمند و ارزشمند CoolerMaster V850 همچنان وظیفه‌ی تامین جریان مورد نیاز سیستم ما را بر عهده دارد. OEM اصلی این منبع تغذیه کمپانی SeaSonic است. پاور V850 و در کل پاور‌های سری  Vanguard کولرمستر، دستپخت کمپانی بی‌نظیر سی‌سانیک هستند. این منبع تغذیه هیچ‌گونه ریپلی در خروجی ندارد و خیال ما در طول تمام بررسی‌ها، از جانب منبع تغذیه راحت بوده است.

خنک کننده: خنک‌کننده آبی پرقدرت GIGABYTE AORUS LIQUID COOLER 280 این‌بار وظیفه خنک‌ سازی پردازنده‌ی ما را بر عهده دارد.

مانیتور: مانیتور ASUS PB287Q 4K UHD یکی از قطعات بسیار مهم و استراتژیک ما محسوب می‌شود. این مانیتور، خستگی چشم و آسیب‌های جانبی را تقریبا به صفر می رساند!

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

ساير مشخصات سيستم تست به شرح زير است:

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

بنچمارک ها نیز به شرح زیر است:
1) AS SSD Benhcmark 2.0.6485
2) CrystalDiskMark 3.0.4 x64
2) CrystalDiskMark 6.0.0 x64
4) ATTO Benchmark 3.05

در قسمت Create and format hard disk partitions نیز تقریبا 477 گیگابایت به عنوان ظرفیت در دسترس عنوان شده است.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

با استفاده از نرم افزار AIDA64 Extreme نیز به بررسی برخی از مشخصات GIGABYTE M30 SSD 512GB پرداختیم. طبق اطلاعات این نرم افزار، از 350TBW گارانتی این درایو، میزان 391 گیگابایت تنها استفاده شده است و حتی به 1TBW نرسیده است.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

 

 

 

محیط واقعی و نصب بازی

قبل از پرداختن به تست و بنچمارک اس‌اس‌دی، قصد داریم مقداری AORUS Gen4 SSD را محک بزنیم. فایل بازی Gear 5 از محیطی به محیطی دیگر در خود اس‌اس‌دی کپی کردیم تا ببینیم یک فایل تقذریبا 36 گیگابایتی در چه مدت زمانی در محیط داخلی کپی می‌شود. برای اینکه زمان دقیقا و همچنین سرعت خواندن نوشتن اس‌اس‌دی نیز مشخص باشد، از نرم افزار HWInfo 64 استفاده کردیم و اسکرین‌شات‌ها را طوری تنظیم کردیم که تمام این اطلاعات مشخص باشد.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

همانطور که ملاحضه کردید، فایل 35 گیگابایتی بازی در مدت زمان 28 ثانیه کپی داخلی شد که این میزان تقریبا 2 برابر AORUS Gen4 7000s می‌باشد و موضوع کاملا طبیعیست. سرعت خواندن نوشتن نیز به ترتیب به 751 و 791 مگابایت در ثانیه رسید که اعداد برای AORUS Gen4 7000s برابر با 2928 و 3382 مگابایت در ثانیه هستند. بعد از تست M30 SSD به درک قدرت Gen4 7000s رسیدیم!

در تست بعد اقدام به نصب فایل همین بازی کردیم تا مدت زمان نصب بازی را بسنجیم. همانطور که ملاحضه می‌گردد، Gerar 5 تنها در عرض 16 دقیقه و 48 ثانیه به طور کامل نصب شد. سرعت خواندن و نوشتن در طول این مدت نیز به ترتیب به حداکثر 296 و 146 مگابایت در ثانیه رسید. مدت زمان نصب برای Gen4 7000s نیز تنها 8 ثانیه کمتر و به نوعی یکسان بود. ظاهرا نصب بازی تا حدی به سرعت اس‌اس‌دی وابسته است.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

AS SSD Benchmark

ابزاری سبک، در عین حال مفید است که با استفاده از تست های Copy و فشرده سازی، به شما کمک می کند تا کارایی هارد های جامد خود را به دست بیاورید. این ابزار دارای ظاهری ساده است و از رابط کاربری تمیزی نیز برخوردار است، علاوه بر آن این ابزار نیاز به نصب ندارد که همین امر باعث می شود رجیستری سیستم عامل شما نیز تحت تاثیر این ابزار قرار نگیرد. تمام SSD هایی که به کامپیوتر شما متصل شده اند به صورت خودکار توسط برنامه شناخته می شوند و برنامه به شما این امکان را می دهد که از میان SSD ها، موردی را که قصد دارید مورد ارزیابی قرار دهید انتخاب کنید.
این برنامه با استفاده از سه مورد تست سیستم شما را مورد ارزیابی قرار می دهد:
-مورد اول که SEQ نام دارد مدت زمانی که طول می کشد تا یک گیگابایت فایل خوانده و نوشته شود را محاسبه می کند.
-دومین تست که 4K Test نام دارد به شما کمک می کند که سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات را در بلوک های تصادفی 4K مشخص کنید.
-تست سوم که 4K-64Thrd نام دارد، عملکرد SSD را در حالت 64 threads مورد ارزیابی قرار می دهد. نتایج تست ها به صورت MB بر ثانیه یا iops (Input/Output Operations per Second) نشان داده می شود.
سرانجام access time یا زمان دستیابی به SSD نیز توسط این ابزار محاسبه می شود. بسته به نتایج تست، دستگاه شما برای سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات امتیاز دریافت می کند، امتیاز بیشتر به معنای قدرت و کارایی بیشتر دستگاه است.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

همانطور که مشاهده می‌کنید، سرعت خواندن و نوشتن در این تست به ترتیب به 2996 و 1326 مگابایت در ثانیه رسید. البته این سرعت در حالت ترتیبی است و با این حال اعداد بسیار بالایی برای تست AS SSD محسوب می‌شوند. میزان IOPS‌ از سرعت خواندن و نوشتن برای ما اهمیت بیشتری دارد و در واقع سرعت اس‌اس‌دی در عملیات‌های سنگین و کار با فایل‌های کوچک را نشان می‌دهد. در تست 4K-64Thrd برای خواندن و نوشتن به 337716 و 201980 وروردی/خروجی رسیده است که به اعداد 350K و 302K اعلام شده از سوی کمپانی نزدیک هستند خصوصا تست خواندن.

مقایسه نتایج با رقبا:

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

 

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

 

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

 

در قسمت بعد به تست کپی می پردازیم:

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

نکته‌ی جالب مقایسه‌ی سرعت کپی فایل‌های مختلف بود که M30 با اختلاف قابل توجهی Aorus RGB را پشت سر گذاشت!

Crystal‌ Disk‌ Mark

Crystal Disk Mark بدون شک یکی از محبوب ترین نرم افزارهای تست هارد دیسک می باشد. این نرم افزار بواسطه رابط کاربری بسیار ساده، رایگان بودن و کم حجم بودن، توانست محبوبیت بالایی بین کاربران بدست آورد. این نرم افزار تست های خواندن و نوشتن را در چهار حالت Sequential، 512K، 4K و 4K QD32 بترتیب بر روی سیستم انجام داده و نتایج را با ظاهری ساده و زیبا در پنجره اصلی خود نمایش می دهد. چنانچه قصد مقایسه نتایج درایو ما با سیستم خود را دارید کافیست تنها دقایقی وقت خود را به این نرم افزار اختصاص دهید.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

همانطور که ملاحضه کردید، درایو ما توانست به سرعت 3456 و 241 مگابایت در ثانیه به ترتیب برای خواندن و نوشتن دست یابد که این اعداد،  3500 و 2600 مگابایت در ثانیه از سوی کمپانی اعلام شده‌اند. با این اوصاف، نتیجه‌ی تست ما تقریبا برابر با اعداد اعلام شده از سوی کمپانی است.

دلیل تغییرات در پارامترهای این بنچمارک در نسخه های بعد از ورژن 3، به معماری پروتکل NVMe بر می گردد. همانطور که اطلاع دارید، این پروتکل از 64000 صف اطلاعاتی پشتیبانی می کند و می تواند دستورات بیش از یک هسته ی پردازنده را اجرا کند. به همین دلیل و محدودیتی که پروتکل AHCI در پشتیبانی از نهایت 32 صف و 1 هسته پردازشی دارد، نهایت می توانست در حالت Q32T1 به اجرای تست بپردازد که ننوشتن T1 به معنای 1 هسته یا رشته ی پردازشی است. چیزی مثل قانون X در ریاضی که همان 1X محسوب می شود. به همین ترتیب، پروتکل NVMe دست شما را باز گذاشته و می توانید بجای تست Q32 به اجرای تست های Q32T4 یا Q8T8 و… برای بلوک های اطلاعتی 4KB بپردازید. نکته ی بسیار مهم در اعداد و ارقام اعلام شده از سوی سازندگان، در سرعت خواندن و نوشتن همین موضوع است. در واقع تعداد صف های اطلاعاتی در سرعت خواندن بسیار مهم است اما در نوشتن مشکلی ایجاد نمی کند. در ادامه نتایج نسخه ی 6 را مشاهده می کنید اما برای مقایسه، تنها حالت SeqQ32T1 را به چارت مقایسه اضافه کردیم. حالت QD32 در ورژن 3، همان حالت Q32T1 در ورژن 6 است اما دلیل این تفاوت به ثابت نبودن نتایج بدست آمده بر می گردد. همانطور که ملاحضه می گردد، مقدار این دو پارامتر نزدیک به هم هستند.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

 

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

ATTO Bechmark

“نرم افزار ATTO Benchmark یکی دیگر از برنامه های بررسی و اندازه گیری سرعت حافظه های مکانیکی و جامد می باشد که توسط کمپانی AttoTech طراحی و ساخته شده است. این برنامه به منظور اندازه گیری حداکثر سرعت انتقال اطلاعات به دیسک و همچنین خروج آنها مورد استفاده قرار می گیرد. نتایج بررسی سرعت یک دیسک بوسیله خواندن و نوشتن بلوک های حافظه در یک درایو و ثبت مدت زمان هر عملیات محاسبه و انجام می پذیرند. پس از انجام عملیات، نتایج به حالت نمودارهایی به کاربر نمایش داده می شوند. برخی از ویژگی ها و امکانات این برنامه عبارتند از:
ورودی/خروجی مستقیم: این گزینه به منظور اجرای فایل های ورودی/خروجی در درایور مورد نظر بدون استفاده از سیستم بافر یا کش مورد استفاده قرار می گیرد.
مقایسه ورود/خروجی: این گزینه به منظور مقایسه اطلاعات خوانده شده از فایل بررسی با اطلاعات خوانده شده در هر بلاک حافظه مورد استفاده قرار می گیرد. امکان انتخاب الگوی اطلاعات به منظور مقایسه نیز وجود دارد.
اجرای برنامه به طور مداوم: این گزینه به منظور اجرا مداوم برنامه در یک بازه ی زمانی خاص مورد استفاده قرار می گیرد. اگر در هنگام بررسی اروری یافت شود تست متوقف می شود.
و …”

 

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

در این تست نیز  M30 SSD توانست به سرعت 3526 و 1669 مگابایت در ثانیه برای خواندن و نوشتن دست یابد. سرعت خواندن برابر با سرعت اعلام شده بود اما سرعت نوشتن بسیار پایینتر از رقم اعلامی بود. بهرحال در تست کریستال دیسک M30 توانست به سرعت اعلام شده برای تست نوشتن برسد. برای مقایسه با رقبا چند حالت را در نظر گرفتیم. نتایج به شرح زیر است:

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

 

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

 

دمای عملیاتی

در تست حرارتی به بررسی دمای درایو در حالت بیکاری و لود می‌پردازیم. در حالت بیکاری همانطور که در قسمت‌های قبل و توسط نرم‌افزار AIDA64 دیدیدم، دمای درایو 30 درجه‌ی سانتی گراد بود که بسیار مناسب است. برای بررسی دمای لود تست‌های مختلف را چندین بار اجرا کردیم و در حین اجرای تست‌ها، با استفاده از دماسنج لیزری Fluke 59Max+ دمای 3 نقطه از اس‌اس‌دی را بررسی کردیم.

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

حداکثر دمای اس‌اس‌دی با توجه به دمای 26 درجه‌ای محیط، 76.4 درجه برای کنترلر بود! دمای لود برای بافر DRAM نیز 66.4 و برای حافظه‌های مموری نیز 47.1 درجه‌ی سانتی‌گراد گزارش شد. با این حساب بهتر است که برای خنک نگه داشتن و عملکرد بهتر اس‌اس‌دی، در اسلات مجهز به هیت‌سینک مادربورد نصب شود.

نتیجه گیری

اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB محصولی با کیفیت و کارایی بالاست. همانند بسیاری از اس‌اس‌دی‌های رایج، بسته‌بندی ساده‌ای داشته و لوازم خاصی همراه آن نیست. در مورد کارایی، این اس‌اس‌دی با کنترلر Realtek با موتور تصحیح خطای دوگانه‌ی هوشمند عملکرد خوبی دارد اما دمای کنترلر بدون هیت‌سینک بالاست. برخورداری از حافظه‌ی DDR3L کمپانی Winbond و ظرفیت 256 مگابایت به عنوان بافر از دیگر نکات آن است. هر چند انتظار حافظه بافر بیشتر و نوع DDR4 را داشتیم. همانطور که در تست‌ها نیز ملاحضه کردید، این SSD توانست به سرعت 3256MB/s در حالت خواندن و 2418MB/s در حالت نوشتن دست پیدا کند که سرعت نوشتن تنها کمتر از 200 مگابایت با عدد اعلام شده از کمپانی فاصله دارد. در حالت تصادفی نیز ارقام 338K IOPS و 202K IOPS اعداد بالایی محسوب می‌شوند. جدا از بحث کارایی و کیفیت، دمای کاری این درایو بین 47 تا 76 درجه‌ی سانتی گراد می‌باشد که بهتر است از هیت‌سینکی که در اکثر مادربوردهای امروزی وجود دارد استفاده شود. در نهایت این اس‌اس‌دی 512 گیگبایتی قدرتمند با قیمت 70 دلار در بازارهای خارجی و حدود 1 میلیون و 800 هزار تومان و با گارانتی ” گروه شرکت‌های آواژنگ ” در بازارهای داخلی کشور در دسترس است.

نقاط قوت:
+ سرعت خواندن و نوشتن بالا در حالت ترتیبی و تصادفی
+ استفاده از کنترلر Realtek با موتور تصحیح خطای هوشمند
+ قیمت مناسب در ازاء کارایی
+ گارانتی 5 ساله یا 350TBW
+ کیفیت ساخت بالا با دو برابر مس بیشتر در PCB

نقاط ضعف:
– —–

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

در بخش انتهاي بررسي به نمرات کسب شده توسط محصولات در چند قسمت مختلف مي پردازيم. برای اطلاع از نحوه نمره دهی و نشان ها به صفحه جوایز سخت افزار مراجعه کنید.

 

در نهایت GIGABYTE AORUS Gen4 SSD 1TB موفق به کسب دو نشان ” Best Performance ” و ” Best  Price per Performance ” از لابراتور تخصصی سخت افزار گردید.

 

سید مهدی یحیایی

29 سال سن، ساکن تهران، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری کامپیوتر (سخت افزار)

مطالب مرتبط

بررسی اس‌اس‌‌دی GIGABYTE AORUS Gen4 SSD 1TB...
بررسی مادربورد GIGABYTE Z690 AORUS MASTER به همراه پردا...
بررسی مادربورد GIGABYTE Z690 AORUS XTREME (قسمت اول)...
بررسی لپ‌تاپ HUAWEI MateBook D15 2021
بررسی کارت گرافیک GIGABYTE GeForce RTX 3070 Ti VISION O...
بررسی کارت گرافیک GIGABYTE GeForce RTX 3070 Ti VISION O...

درج نظر

1 نظر
نظرات شما

یک نظر برای “بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB”

  1. ناامید از همه چیز گفت:
    جولای 12, 2022 در 04:47

    اختلاف قیمت بین SSDها زیاد نیست و بهتره یه خرده سرش بذارن و مدل‌های بهتر بگیرن

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *





تازه های ذخیره سازها

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB 1

1 ماه پیش

بررسی اس‌اس‌‌دی GIGABYTE AORUS Gen4 SSD 1TB 0

3 ماه پیش

بررسی اس‌اس‌‌دی KINGMAX Zeus Dragon PX3280 256GB NVMe 3

2 سال پیش

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD 0

3 سال پیش

پر بازدیدترین های ذخیره سازها

بررسی درایو جامد Plextor M8PeG 256GB NVMe SSD 0

5 سال پیش

بررسی درایو جامد Plextor M9PeY 512GB NVMe SSD 2

4 سال پیش

بررسی درایو جامد Plextor M6e-Black Edition 0

7 سال پیش

بررسی درایو جامد KINGSTON HyperX Predator 240GB m.2 PCIe SSD 2

5 سال پیش

برچسب ها

آخرین نظرات

فرهاد آگوست 12, 2022

دمتون گرم خیلی عالی بود در

[آموزش رفع خطای An administrator has blocked you from running this app ]

ایمان آگوست 9, 2022

لعنتیو 4 بار پاک میکردم نصب میکردم مشکلش حل شد مرسی در

[رفع پیغام خطای No Libraries Found در نرم‌افزار طراحی مدار پروتئوس (Proteus) ]

مهدی جولای 31, 2022

سلام من فایل اپدیت مودم هر چقدر گشتم پیدا نکردم مدل مودم هم در

[بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم‌های D-Link ]

علی جولای 26, 2022

سلام اگر نمایندگی رسمی است چرا سایت ایسوس رو باید با سد شکن در

[رونمایی رسمی ایسوس از مادربردهای چیپست Z590 در ایران ] [رونمایی رسمی ایسوس از مادربردهای چیپست Z590 در ایران ]

محمد ت جولای 21, 2022

سلام من لپ تاپم gl76 12 uek است ولی dragon center رو مینوی در

[آشنایی کامل با نرم افزار قدرتمند MSI DRAGON CENTER ]

پربازدیدترین ها

رونمایی از پشتیبانی بایوس پردازنده‌های نسل بعد توسط مادربردهای سری 600 کمپانی گیگابایت 4 هفته پیش

سخت افزار

افزایش پنج ثانیه‌ای سرعت بوت کنسول‌های ایکس‌باکس سری ایکس و اس 3 هفته پیش

کنسول و دستگاه های قابل حمل

رونمایی از اولین تراشه حافظه 238 لایه NAND با پشتیبانی از ساختار چهار بعدی توسط SK Hynix 2 هفته پیش

سخت افزار

عرضه اولین سیلیکون 7 نانومتر توسط کمپانی چینی SMIC | کپی از طراحی TSMC؟ 3 هفته پیش

سخت افزار

اسمارت‌فون 12S Ultra شیائومی، یک پرچمدار، اما با قدرت گوشی‌های موبایل گیمینگ! 4 هفته پیش

سخت افزار

عرضه سیستم‌عامل ویندوز 12 در سال 2024 میلادی 4 هفته پیش

نرم افزار

آخرین ارسال های انجمن

  • عکس های جالب و دیدنی
    منتشر شده در: 17-09-2020
  • مشاوره جهت خرید منابع تغذیه (Power Supply)
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • کنترل گارانتی محصولات در سایت آواژنگ
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • نگاهی به مودم های ارزان قیمت برند TP-Link در بازار
    منتشر شده در: 29-06-2020

ما را دنبال کنید

درباره ما

مجموعه سخت افزار ایران نخستین مرجع معتبر و رسمی فعال در زمینه سخت افزار کامپیوتر و محصولات بخش IT با سابقه ای نسبتا زیاد در راهنمایی کاربران عزیز ایرانی در سال 1382 هجری شمسی پایه گذاری شد ...

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB

تمامی حقوق برای سخت افزار محفوظ است.

    • درباره ما
    • تیم تحریریه
    • جوایز سخت افزار
    • تبلیغات
    • ارتباط با ما
    • سلب مسئولیت