• اخبار
  • مقالات
  • تست و بررسی
  • رسانه
  • دانلود
  • انجمن
  • مقاله
  • آکادمیک
  • آموزشی، کاربردی
  • اورکلاکینگ
  • اینترنت و شبکه
  • بازی های رایانه ای
  • سخت افزار
  • نرم افزار

آیا فروش مودم یا روتر قدیمی و دست دوم می‌تواند اطلاعات محرمانه‌ای را در مورد شما فاش کند؟

محمد جواد قلی پور 29 آگوست 2021 , 12:35 مقاله / آموزشی، کاربردی
یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره (1 رای, میانگین: 5٫00 از 5)

اشتراک گذاری این مطلب

فروختن لوازم و وسایل قدیمی که بلااستفاده مانده‌اند می‌تواند به عنوان یک روش جهت جلوگیری از هدر رفت منابع و استفاده مجدد از دستگاهی که کاملاً سالم است مطرح باشد. این گفته در مورد اغلب قطعات و سخت‌افزارهای اصلی و جانبی کامپیوتر نیز صادق است، زیرا ارتقاء یک امر کاملاً معمول در میان کاربران محسوب شده و اگر قطعات کنونی سیستم که قدمت آن‌ها به چندین سال پیش باز می‌گردد همچنان سالم و در حال کار هستند، پیشرفت فناوری، حذف پشتیبانی نرم‌افزاری از سخت‌افزارهای قدیمی و ... عواملی هستند که این امر را به یک الزام تبدیل می‌کنند.

آیا فروش مودم یا روتر قدیمی می‌تواند اطلاعات محرمانه‌ای را در مورد شما فاش کند؟

اگر شما نیز یکی از کاربران ثابت اینترنت خط تلفن یا به عبارتی دیگر ADSL هستید، این احتمال وجود دارد که تاکنون به دلایلی همچون خرابی و یا ارتقا که در پاراگراف قبل ذکر شد دستگاه مودم یا روتر خود را تعویض کرده و مدل قدیمی اکنون در کشو و یا کمد در حال خاک خوردن است. اگر مودم قدیمی مورد استفاده شما کاملاً سالم باشد، فروختن آن می‌تواند در دسترسی فرد دیگری به اینترنت که از بودجه لازم برای خرید دستگاهی آکبند برخوردار نیست تأثیرگذار باشد، اما سؤالی که ممکن است پیش آید این است که آیا فرد خریدار می‌تواند از طریق مودم یا روتر قدیمی اطلاعاتی را در مورد شما به دست آورد؟ آیا دستگاه‌های مودم اطلاعات حیاتی را در خود ذخیره‌سازی طولانی مدت می‌کنند؟

همان‌طور که می‌دانیم دستگاه‌های مودم یا روتر که به عنوان یکی از قدم‌ها جهت برقراری ارتباط با شبکه گسترده وب به شمار رفته و به‌منظور هدایت اطلاعات دریافتی از اینترنت به سمت دستگاه‌های متصل به خود طراحی و توسعه پیدا کرده‌اند با توجه به سطح پیچیدگی، امکانات مورد پشتیبانی و ... در انواع و اقسام مدل‌های مختلف روانه بازار شده و می‌توان گفت بی‌شمار محصول از جانب سازندگان گوناگون به‌صورت گسترده در دسترس کاربران قرار گرفته‌اند. برخی از مودم‌ها فقط قادرند تا از طریق کابل به‌صورت فیزیکی به یک کامپیوتر یا لپ‌تاپ متصل شده و برخی دیگر این گستردگی را به چهار یا پنج سیستم افزایش داده‌اند. برخی از محصولات از فناوری ارتباط بیسیم وای فای جهت سهولت اتصال دستگاه‌هایی همچون گوشی موبایل برخوردار بوده و برخی دیگر نیز پشتیبانی از اینترنت همراه 3G و 4G برای دسترسی به شبکه گسترده وب از طریق اینترنت همراه در صورت قطعی ADSL را نیز ارائه داده‌اند، اما نکته مهم آن است که تقریباً تمامی محصولات ساخت کمپانی‌های گوناگون با درجه پیچیدگی و سطح امکانات کم یا زیاد از حافظه داخلی بسیار اندکی برخوردار بوده و داده‌ها مدت زمان زیادی باقی نمی‌مانند؛ هرچند که مودم‌ها و روترها به‌صورت اختصاصی برای جابه‌جایی اطلاعات طراحی و توسعه پیدا کرده‌اند!

طراحی دستگاه‌های مورد بحث به‌گونه‌ای انجام پذیرفته تا داده‌های مربوطه را از نقطه A دریافت کرده و سپس در کوتاه‌ترین و سریع‌ترین زمان ممکن به نقطه B منتقل نمایند، بر همین اساس ترافیک اینترنت به‌صورت دائمی و طولانی مدت در حافظه دستگاه ذخیره‌سازی نشده و قابل بازیابی نیز نمی‌باشند. علاوه بر آن اکثر داده‌های منتقل شده از طریق اینترنت به‌منظور افزایش امنیت در حالت پیش‌فرض نیز کدگذاری شده‌اند.

از جمله اطلاعات باقی‌مانده به‌صورت دراز مدت در حافظه مودم و یا روتر می‌توان به نام کاربری و رمز عبور اتصال خودکار به اینترنت، مقادیر VPI و VCI، گذرواژه مورد نیاز جهت اتصال به شبکه وای فای (در صورت پشتیبانی) و شناسه شبکه یا به عبارتی دیگر SSID اشاره کرد. اطلاعات ذکر شده حتی در صورت آگاهی توسط دیگران نیز به‌نوعی بی‌خطر می‌باشند، زیرا نام کاربری و رمز عبور اتصال به اینترنت به همراه مقادیر VPI و VCI خاص شما و شرکت ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی بوده و به‌صورت اختصاصی بر روی خط تلفن منزل یا محل کار تنظیم شده‌اند، بنابراین امکان دسترسی به آن‌ها از راه دور میسر نمی‌باشد. تنها موردی که ممکن است کمی نگران‌کننده باشد شناسه SSID و گذرواژه اتصال به شبکه وای فای است که امکان دسترسی دیگران را میسر ساخته، اما نکته مهم آن است که فرد باید به‌صورت فیزیکی در محدوده تحت پوشش امواج وای فای مودم قرار داشته باشد تا بتواند بدون آگاهی شما به اینترنت متصل شود که احتمال آن بسیار پایین و می‌توان گفت تقریباً صفر است (مگر آنکه که مودم را به همسایه دیوار به دیوار خود واگذار کنید!).

برخی از مودم‌ها امکان درج اطلاعات اضافی همچون ایمیل و ... را نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهند که در صورت دسترسی دیگران می‌تواند باعث بروز آزاد و اذیت‌های مختلف شود.

حال اگر به پاراگراف ابتدای نوشته مراجعه کرده و سؤال مطرح شده را پاسخ دهیم، باید بگوییم که خیر و فروش دستگاه مودم و یا روتر اطلاعات حیاتی را در مورد حریم ایمنی و محرمانه شما فاش نکرده و می‌توانید با خیال راحت نسبت به این امر اقدام کنید، اما بهتر است تا پیش از فروش ابتدا مودم را یک یا چند مرتبه ریست نمایید تا تمامی اطلاعات، حتی موارد دراز مدت مدت ذکر شده نیز به‌صورت کامل از حافظه دستگاه پاک و عملیات بازگردانی به تنظیمات کارخانه انجام پذیرد. اگرچه فرد خریدار برای استفاده از مودم و اتصال به اینترنت خود باید نسبت به این امر اقدام کند، اما برای راحتی خیال خود می‌توانید این عمل را انجام دهید. فرآیند ریست مودم یا روتر در تقریباً تمامی محصولات و مدل‌های سخت کمپانی‌های گوناگون یکسان بوده و به راحتی فشردن و نگاه داشتن کلید سخت‌افزاری ریست (Reset یا Restart) برای چند ثانیه انجام می‌پذیرد، اما ممکن است نکات کوچکی وجود داشته باشند که مطمئناً در دفترچه دستگاه ذکر شده‌اند. در ادامه دستورالعمل ریست نمودن سخت‌افزاری محصولات کمپانی‌های مطرح جهانی درزمینهٔ طراحی و تولید تجهیزات شبکه گردآوری شده است:

محصولات Netgear: فشردن و نگاه داشتن کلید سخت‌افزاری ریست برای 7 ثانیه.

محصولات Linksys: فشردن و نگاه داشتن کلید سخت‌افزاری ریست برای 10 تا 15 ثانیه.

محصولات D-Link: فشردن و نگاه داشتن کلید سخت‌افزاری ریست برای 10 ثانیه.

محصولات TP-Link: فشردن و نگاه داشتن کلید سخت‌افزاری ریست یا WPS تا زمان چشمک زدن سریع چراغ SYS LED یا بیشتر از 10 ثانیه.

مودم‌های Cisco: فشردن و نگاه کلید سخت‌افزاری ریست زمان روشن نمودن مودم و رها کردن آن پس از 10 ثانیه.

زمانی که یک مودم با موفقیت ریست شود، این عمل به نحوی به اطلاع کاربر می‌رسد؛ به عنوان مثال ممکن است تمامی چراغ‌های اطلاع‌دهنده وضعیت خاموش و سپس مجدداً روشن شوند و یا چراغی به سرعت شروع به چشمک زدن بکند. نکته مهم آن است که برای ریست نمودن دستگاه، باید حتماً آن را روشن کرده و سپس تا زمان بوت کامل صبر کنید (امکان ریست نمودن در حالت خاموش وجود ندارد). علاوه بر آن کلید سخت‌افزاری ریست در اغلب دستگاه‌ها به‌منظور جلوگیری از فشردن احتمالی آن در خارج از دسترس آسان قرار گرفته است که در این صورت باید با استفاده از یک گیره نگهداری کاغذ، خلال دندان و ... نسبت به فشردن آن اقدام کنید.

آیا فروش مودم یا روتر قدیمی می‌تواند اطلاعات محرمانه‌ای را در مورد شما فاش کند؟





محمد جواد قلی پور

26 سال سن، ساکن مشهد، کارشناس ارشد مهندسی پزشکی. محمد جواد رشته خود را از روی علاقه انتخاب نموده و به تعمیرات، نگهداری، آنالیز و بررسی تجهیزات پزشکی علاقه مند است. وی هفت سال است که به نگارش اخبار و مقالات در حوزه فناوری اطلاعات می‌پردازد. با توجه به اطلاعات بالا در زمینه‌های سخت‌افزار و نرم‌افزار، مقالات کاربردی وی گره از مشکلات کاربران بسیاری گشوده است. محمد جواد به رنگ قرمز رادئونی علاقه مند است.

مطالب مرتبط

آشنایی با مانیتورهای مطرح گیمینگ گیگابایت در بازارهای د...
آشنایی با مادربوردهای پرفروش گیگابایت B660 در بازار ایر...
دستگاه‌های حافظه نانو الکترومکانیکی (NEM)...
حافظه فروالکتریک FET
آشنایی بیشتر با پردازنده‌های سری Alder Lake و چیپست Z69...
با اولین باگ (Bug) در تاریخ سیستم‌های کامپیوتری آشنا شو...

درج نظر

0 نظر
نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *





تازه های مقاله

آشنایی با مانیتورهای مطرح گیمینگ گیگابایت در بازارهای داخلی 0

1 ماه پیش

آشنایی با مادربوردهای پرفروش گیگابایت B660 در بازار ایران 0

2 ماه پیش

دستگاه‌های حافظه نانو الکترومکانیکی (NEM) 0

5 ماه پیش

حافظه فروالکتریک FET 1

6 ماه پیش

پر بازدیدترین های مقاله

چگونه مشکل The disk is Write Protected را در فلش مموری‌ها حل کنیم؟ 221

7 سال پیش

بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم های TP LINK 433

7 سال پیش

آموزش نصب ویندوز 10 از طریق UEFI و BIOS 29

4 سال پیش

چگونه Windows Defender را در ویندوز 10 غیر فعال کنیم 19

6 سال پیش

برچسب ها

آخرین نظرات

فرهاد آگوست 12, 2022

دمتون گرم خیلی عالی بود در

[آموزش رفع خطای An administrator has blocked you from running this app ]

ایمان آگوست 9, 2022

لعنتیو 4 بار پاک میکردم نصب میکردم مشکلش حل شد مرسی در

[رفع پیغام خطای No Libraries Found در نرم‌افزار طراحی مدار پروتئوس (Proteus) ]

مهدی جولای 31, 2022

سلام من فایل اپدیت مودم هر چقدر گشتم پیدا نکردم مدل مودم هم در

[بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم‌های D-Link ]

علی جولای 26, 2022

سلام اگر نمایندگی رسمی است چرا سایت ایسوس رو باید با سد شکن در

[رونمایی رسمی ایسوس از مادربردهای چیپست Z590 در ایران ] [رونمایی رسمی ایسوس از مادربردهای چیپست Z590 در ایران ]

محمد ت جولای 21, 2022

سلام من لپ تاپم gl76 12 uek است ولی dragon center رو مینوی در

[آشنایی کامل با نرم افزار قدرتمند MSI DRAGON CENTER ]

پربازدیدترین ها

رونمایی از پشتیبانی بایوس پردازنده‌های نسل بعد توسط مادربردهای سری 600 کمپانی گیگابایت 4 هفته پیش

سخت افزار

افزایش پنج ثانیه‌ای سرعت بوت کنسول‌های ایکس‌باکس سری ایکس و اس 3 هفته پیش

کنسول و دستگاه های قابل حمل

رونمایی از اولین تراشه حافظه 238 لایه NAND با پشتیبانی از ساختار چهار بعدی توسط SK Hynix 2 هفته پیش

سخت افزار

عرضه اولین سیلیکون 7 نانومتر توسط کمپانی چینی SMIC | کپی از طراحی TSMC؟ 3 هفته پیش

سخت افزار

اسمارت‌فون 12S Ultra شیائومی، یک پرچمدار، اما با قدرت گوشی‌های موبایل گیمینگ! 4 هفته پیش

سخت افزار

عرضه سیستم‌عامل ویندوز 12 در سال 2024 میلادی 4 هفته پیش

نرم افزار

آخرین ارسال های انجمن

  • عکس های جالب و دیدنی
    منتشر شده در: 17-09-2020
  • مشاوره جهت خرید منابع تغذیه (Power Supply)
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • کنترل گارانتی محصولات در سایت آواژنگ
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • نگاهی به مودم های ارزان قیمت برند TP-Link در بازار
    منتشر شده در: 29-06-2020

ما را دنبال کنید

درباره ما

مجموعه سخت افزار ایران نخستین مرجع معتبر و رسمی فعال در زمینه سخت افزار کامپیوتر و محصولات بخش IT با سابقه ای نسبتا زیاد در راهنمایی کاربران عزیز ایرانی در سال 1382 هجری شمسی پایه گذاری شد ...

آیا فروش مودم یا روتر قدیمی و دست دوم می‌تواند اطلاعات محرمانه‌ای را در مورد شما فاش کند؟

تمامی حقوق برای سخت افزار محفوظ است.

    • درباره ما
    • تیم تحریریه
    • جوایز سخت افزار
    • تبلیغات
    • ارتباط با ما
    • سلب مسئولیت