• اخبار
  • مقالات
  • تست و بررسی
  • رسانه
  • دانلود
  • انجمن
  • مقاله
  • آکادمیک
  • آموزشی، کاربردی
  • اورکلاکینگ
  • اینترنت و شبکه
  • بازی های رایانه ای
  • سخت افزار
  • نرم افزار

آیا سیستم‌عامل کروم (Chrome OS) در برابر ویروس‌های کامپیوتری ایمن است؟

محمد جواد قلی پور 01 دسامبر 2020 , 12:29 مقاله / نرم افزار
یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره (هنوز امتیازی ثبت نشده است)

اشتراک گذاری این مطلب

سیستم‌عامل کروم (کروم او‌اس یا به عبارتی دیگر Chrome OS) از لحظه ورود خود به دنیای پلتفرم‌های کامپیوتری اعتبار ویژه‌ای را درزمینهٔ ضد ویروس بودن و ایمنی کامل در برابر این دسته از برنامه‌های مخرب دریافت کرده و کمپانی گوگل نیز تاکنون بازاریابی گسترده‌ای را در خصوص امنیت سیستم‌عامل خود در مقایسه با دیگر پلتفرم‌های موجود به انجام رسانده است؛ اما سؤال مهمی که همچنان وجود دارد این است که آیا این سیستم‌عامل حقیقتاً در برابر ویروس‌های کامپیوتری مقاوم است؟ در صورت صحت داشتن این موضوع کمپانی گوگل چگونه موفق شده است تا به این موفقیت عظیم دست پیدا کند؟ برای درک بهتر پاسخ این پرسش بهتر است تا کمی بیشتر با اصطلاح ویروس آشنا شویم.

آیا سیستم‌عامل کروم او‌اس (Chrome OS) در برابر ویروس‌های کامپیوتری ایمن است؟

یک ویروس کامپیوتری چیست؟

ویروس‌های کامپیوتری در زیر چتر برنامه‌های مخرب یا به عبارتی دیگر Malware قرار می‌گیرند که با برخورداری از کدهای مخرب، هنگام راه‌یابی به سیستم هدف خود به‌صورت مستقل اجرا شده و یا با تزریق نمودن کدهای مخرب در فایل‌های سالم و بدون مشکل، به آلودگی محتویات پرداخته و هنگام اجرای آن‌ها، به اجرای خود نیز می‌پردازند. زمانی که کدهای مخرب یک ویروس درون سیستم منتشر شوند، جلوگیری از بروز اقدامات مخربی همچون خرابی داده‌ها، بازنویسی فایل‌ها و یا حتی انتشار گسترده و پخش نسخه‌های متعددی از ویروس در رایانه شخصی و کاهش سرعت، نمایش خطای صفحه آبی مرگ و ... دیگر عواملی اجتناب‌ناپذیر به شمار می‌روند، اما نکته مهم اینجاست که یک ویروس به خودی خود مخرب محسوب نشده و برای انتشار نیازمند محیطی جهت اجرا می‌باشد.

سیستم‌عامل‌ها معمولاً از یک یا چند فرمت جهت اجرای نرم‌افزارها و برنامه‌های کامپیوتری برخوردار می‌باشند که از جمله معمول‌ترین آن‌ها در ویندوز می‌توان به پسوند EXE اشاره کرد. بنابراین یک شخص ویروس‌نویس باید برنامه مخرب خود را در قالب این پسوند جهت انتشار آن در سیستم‌های ویندوزی توسعه داده و یا برنامه‌نویسی ویروس را به‌گونه‌ای به انجام رساند تا هنگام ورود به سیستم هدف، اقدام به انتشار کدهای مخرب خود در فایل‌های اجرایی سالم و آلوده نمودن آن‌ها نماید. بر طبق این گفته می‌توان نتیجه گرفت که سیستم‌عامل‌های مختلف همچون ویندوز، مکینتاش، لینوکس، کروم او‌اس، آندروید و ... با یکدیگر سازگار نبوده و به عنوان مثال فایل‌های اجرایی آندروید (پسوند APK) در سیستم‌عامل ویندوز (پسوند EXE) به هیچ عنوان قابل اجرا نمی‌باشند (مگر در صورت نصب نرم‌افزارهای شبیه‌سازی همچون BlueStacks). بر همین اساس ویروس‌های کامپیوتری برنامه‌هایی سیستم‌عامل محور محسوب شده و به‌صورت عمومی در تمامی پلتفرم‌ها نمی‌توانند اجرا شوند؛ بنابراین ویروسی که به‌صورت اختصاصی برای سیستم‌عامل ویندوز توسعه پیدا کرده است در سیستم‌عامل مکینتاش کاملاً غیرمخرب می‌باشد.

توسعه‌دهندگان برنامه‌های مخرب و ویروس‌های کامپیوتری اغلب به دنبال ایجاد حداکثر خرابکاری و یا سرقت اطلاعات بیشتر می‌باشند، بنابراین کاملاً عقلانی است که برنامه مخرب خود را برای پلتفرم‌های محبوب و پراستفاده همچون سیستم‌عامل ویندوز که توسط میلیون‌ها میلیون کاربر در سرتاسر کره زمین در حال استفاده است توسعه دهند. اکنون در پاسخ به این سؤال که آیا سیستم‌عامل کروم او‌اس در برابر ویروس‌های کامپیوتری، باج‌افزارها، جاسوس‌افزارها، کرم‌ها و ... به‌صورت کامل ایمن است یا خیر باید که به هیچ عنوان! فقط به دلیل محبوبیت کمتر این پلتفرم و پایگاه کاربری کوچک و ضعیف آن، توسعه‌دهندگان ویروس تمایلی را جهت صرف وقت خود جهت توسعه برنامه‌های مخرب برای آن نشان نمی‌دهند؛ اما ادعای کمپانی گوگل در خصوص ایمنی بیشتر این سیستم‌عامل در مقایسه با دیگر پلتفرم‌های موجود تا حدودی از حقیقت برخوردار بوده و یک گفته کذب نمی‌باشد. اما چگونه؟

از جمله اصلی‌ترین ویژگی‌هایی که به امنیت بیشتر این سیستم‌عامل در مقایسه با دیگر پلتفرم‌های موجود کمک بسزایی می‌کند به‌روزرسانی پیوسته و نصب بسته‌های آپدیت در کمتر از چند دقیقه می‌باشد. سیستم‌عامل کروم او‌اس پیوسته در حال بررسی بسته‌های به‌روزرسانی عرضه شده از جانب کمپانی گوگل بوده و به‌صورت خودکار نسبت به دانلود و نصب آن‌ها اقدام می‌کند. همان‌طور که می‌دانید، آپدیت بودن سیستم‌عامل و زیرسیستم‌های حفاظتی آن در حفظ امنیت و جلوگیری از فعالیت عوامل مخرب بسیار تأثیرگذار می‌باشد. علاوه بر آن سیستم‌عامل کروم او‌اس در هر بار بوت رایانه شخصی اقدام به انجام نوعی خود تستی (Self Test) می‌نماید که در طی آن تمامی تغییرات انجام پذیرفته که می‌توانند امنیت پلتفرم را با مخاطره همراه سازند شناسایی می‌شوند (به عنوان مثال آلوده شدن یکی از فایل‌ها توسط تزریق کدهای آلوده ویروس راه یافته به سیستم). در این حالت سیستم‌عامل به‌‎طور اتوماتیک خود را تعمیر کرده و فایل‌های آلوده را مجدداً به وضعیت پیشین خود باز می‌گرداند.

از جمله دیگر ویژگی‌های محافظتی سیستم‌عامل کروم او‌اس که نشان‌دهنده هوش و نبوغ کمپانی گوگل است تکنیک سندباکسینگ در اجرای محتویات می‌باشد. این قابلیت بدان معنی است که تمامی پنجره‌های مرورگر، افزونه‌ها، اپلیکیشن‌های آندروید و ... در محیطی کاملاً ایزوله (سندباکس) نسبت به دیگری اجرا شده و اگر یک محیط برحسب اتفاق توسط ویروس آلوده شود، سندباکس‌های دیگر کاملاً مصون و ایمن بوده و خطری آن‌ها را تهدید نمی‌کند. عاملی که به دلیل پیچیدگی دیگر سیستم‌عامل‌های موجود همچون ویندوز هنوز پیاده‌سازی نشده است.

آیا سیستم‌عامل کروم او‌اس (Chrome OS) در برابر ویروس‌های کامپیوتری ایمن است؟

آیا سیستم‌عامل Chrome OS در برابر هر نوع تهدیدی ایمن است؟

همان‌طور که پیشتر نیز گفته شد خیر. ویروس‌های کامپیوتری فقط نوعی از ابزارهای مخرب به شمار می‌روند که با توجه به ویژگی‌های اشاره شده در بالا، پلتفرم Chrome OS از ایمنی بیشتری نسبت به آن‌ها برخوردار می‌باشد، اما نباید فراموش کرد که این سیستم‌عامل در حالت کلی یک نرم‌افزار مرورگر به شمار رفته و لذا در برابر دیگر عوامل مخربی همچون افزونه‌های بدافزار، اپلیکیشن‌ها آلوده آندروید، سایت‌های فیشینگ و ... آسیب‌پذیر است. علاوه بر آن در صورت اجرای به عنوان مثال یک افزونه در حالت غیر سندباکس نیز ایمنی کامپیوتر با مخاطره همراه می‌شود. البته لازم به ذکر است که توضیحات این بخش تنها محدود به سیستم‌عامل Chrome OS نبوده و به‌صورت کلی تمامی پلتفرم‌ها در برابر آن‌ها آسیب‌پذیر می‌باشند، بنابراین انجام اقدامات پیشگیرانه همچون مراقبت در برابر سایت‌های فیشینگ (Phishing) و اسکم (Scam) و عدم وارد کردن اطلاعات شخصی همچون رمز کارت عابر در آن‌ها، عدم دانلود افزونه‌های مرورگر کروم از بسترهای سوم شخص، عدم فعال‌سازی حالت توسعه‌دهنده (Developer Mode) و آپدیت نگاه داشتن سیستم از جمله مواردی هستند که می‌توان در مورد تمامی پلتفرم‌ها به آن‌ها اشاره کرد.





محمد جواد قلی پور

22 سال سن، ساکن مشهد، کارشناس مهندسی پزشکی. محمدجواد رشته خود را از روی علاقه انتخاب نموده و به تعمیرات، نگهداری، آنالیز و بررسی تجهیزات پزشکی علاقه مند است. وی سه سال است که به نگارش اخبار و مقالات در حوزه فناوری اطلاعات می‌پردازد. با توجه به اطلاعات بالا در زمینه‌های سخت‌افزار و نرم‌افزار، مقالات کاربردی وی گره از مشکلات کاربران بسیاری گشوده است. محمدجواد به رنگ قرمز رادئونی علاقه مند است.

درج نظر

1 نظر
نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *





تازه های نرم افزار

آیا سیستم‌عامل کروم (Chrome OS) در برابر ویروس‌های کامپیوتری ایمن است؟ 0

2 ماه پیش

آیا ویروس‌ها در گوشی‌های موبایل واقعیت دارند؟ نشانه‌های یک تلفن همراه آلود به بدافزار چیست؟ 0

9 ماه پیش

آیا نرم‌افزار آنتی‌ویروس شما در حال جاسوسی از حریم خصوصیتان است؟ 0

9 ماه پیش

چرا به‌روزرسانی مرورگرهای اینترنتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؟ 0

9 ماه پیش

پر بازدیدترین های نرم افزار

آموزش نحوه نصب و به‌روزرسانی پلاگین فلش پلیر در مرورگرهای کروم و فایرفاکس 5

3 سال پیش

آشنایی با پسوند ضمیمه EPUB و نحوه گشودن آن با استفاده از ابزارهای مناسب 0

2 سال پیش

آموزش جلوگیری از دانلود خودکار و پشت سر هم فایل‌های گوناگون توسط مرورگر گوگل کروم 3

1 سال پیش

آیا استفاده از آنتی ویروس ویندوز دفندر جهت محافظت از رایانه شخصی توصیه می‌شود؟ 3

3 سال پیش

برچسب ها

Chrome OS

آخرین نظرات

سید مهدی یحیایی ژانویه 16, 2021

سلام خواهش میکنم 3090 مشخص نیست اما بعید میدونم برای برر در

[بررسی کارت گرافیک GIGABYTE GeForce RTX 3080 AORUS MASTER (بخش اول) ]

MdvX ژانویه 16, 2021

درود دوست عزیز اطلاعاتتون کامل و بسیار مفید و دقیق بودند با در

[بررسی کارایی رابط برنامه نویسی Vulkan در مقایسه با OpenGL ]

محسن ژانویه 16, 2021

سلام مدل مودم من td w8951nd است من این را در سایت تی پی لین در

[بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم های TP LINK ]

امیر علی ژانویه 15, 2021

خیلی ممنون خیلی بدردم خور در

[رفع مشکل تایپ تمامی حروف انگلیسی به‌صورت بزرگ در نرم‌افزار مایکروسافت ورد (Word) ]

حمید حصاری ژانویه 14, 2021

باعرض سلام وخسته نباشید. من یدونه مودم HUAWEIمدل 932_E5577sگ در

[بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم‌های Huawei ]

پربازدیدترین ها

بررسی کارت گرافیک ASUS GeForce RTX 3080 TUF GAMING OC (بخش دوم) 4 هفته پیش

کارت گرافیک

بررسی کارت گرافیک ASUS GeForce RTX 3080 TUF GAMING OC (بخش اول) 4 هفته پیش

کارت گرافیک

مقایسه 5 کیت حافظه رم کینگ‌مکس، 8 گیگابایت تا 32 گیگابایت، 2400 تا 3200 مگاهرتز 4 هفته پیش

حافظه ها

آپدیت هات‌فیکس 1.05 عنوان Cyberpunk 2077 برای تمامی پلتفرم‌ها منتشر شد 4 هفته پیش

بازی های رایانه ای

تعداد 78 کارت گرافیک RTX 3080 در یک مزرعه استخراج ارز دیجیتال اتریوم کشف شدند 2 هفته پیش

سخت افزار

پانصد هزار کارت گرافیک RTX 3080 در کانتینری بدون علامت در کره جنوبی یافت شد! 3 هفته پیش

سخت افزار

آخرین ارسال های انجمن

  • عکس های جالب و دیدنی
    منتشر شده در: 17-09-2020
  • مشاوره جهت خرید منابع تغذیه (Power Supply)
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • کنترل گارانتی محصولات در سایت آواژنگ
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • نگاهی به مودم های ارزان قیمت برند TP-Link در بازار
    منتشر شده در: 29-06-2020

ما را دنبال کنید

درباره ما

مجموعه سخت افزار ایران نخستین مرجع معتبر و رسمی فعال در زمینه سخت افزار کامپیوتر و محصولات بخش IT با سابقه ای نسبتا زیاد در راهنمایی کاربران عزیز ایرانی در سال 1382 هجری شمسی پایه گذاری شد ...

آیا سیستم‌عامل کروم (Chrome OS) در برابر ویروس‌های کامپیوتری ایمن است؟

تمامی حقوق برای سخت افزار محفوظ است.

    • درباره ما
    • تیم تحریریه
    • جوایز سخت افزار
    • تبلیغات
    • ارتباط با ما
    • سلب مسئولیت