• اخبار
  • مقالات
  • تست و بررسی
  • رسانه
  • دانلود
  • انجمن
  • مقدمه
  • بسته‌بندی و محتویات
  • نگاه نزدیک
  • مشخصات فنی
  • نورپردازی RGB
  • نرم افزار
  • سیستم تست و بنچمارک
  • AS SSD Benchmark
  • Crystal‌ Disk‌ Mark
  • ATTO Bechmark
  • دمای عملیاتی
  • نتیجه گیری
  • مقدمه
  • بسته‌بندی و محتویات
  • نگاه نزدیک
  • مشخصات فنی
  • نورپردازی RGB
  • نرم افزار
  • سیستم تست و بنچمارک
  • AS SSD Benchmark
  • Crystal‌ Disk‌ Mark
  • ATTO Bechmark
  • دمای عملیاتی
  • نتیجه گیری
  • تست و بررسی قطعات
  • حافظه ها
  • ذخیره سازها
  • کارت گرافیک
  • کیس، پاور و خنک کننده
  • لوازم جانبی
  • مادربورد و پردازنده

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

سید مهدی یحیایی 05 اکتبر 2019 , 00:32 تست و بررسی قطعات / ذخیره سازها
یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره (هنوز امتیازی ثبت نشده است)

اشتراک گذاری این مطلب

تا همین چند سال قبل، عمده‌ی محصولات گیگابایت را مادربورد و کارت گرافیک تشکیل می‌دادند. اما گیگابایت در این یکی دو سال اخیر، گیگابایت تصمیم گرفته تا سبد کالایی خود را تا حد امکان کامل سازند. گیگابایت در حال حاضر علاوه بر مادربورد و کارت گرافیک، انواع هدست، ماوس، کیبورد، ماوس پد، حافظه رم، انواع اس‌اس‌دی، مانیتور، صندلی گیمینگ، خنک کننده بادی و آبی، لپ‌تاپ‌های مختلف از جمله گیمینگ و تجهیزات شبکه است که گیگابایت امروزی را با گیگابایت سال‌های پیشین، کاملا متمایز می‌کند. محصولی که امروز قصد داریم به بررسی آن بپردازیم، اس‌اس‌دی پرسرعت GIGABYTE AORUS RGB 512GB M.2 NVMe نام دارد که از سرعت بسیار بالای خواندن و نوشتن برخوردار است. با ما همراه باشید..

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD





مقدمه

شرکت Gigabyte Technology در سال 1986 در شهر تایپه کشور تایوان تاسیس شد. گیگابایت تکنولوژی یک شرکت سهامی عام است و در بازار بورس تایوان معامله می‌شود. گیگابایت نامی آشنا در دنیای سخت افزار است و کسانی که آشنایی کمی با سخت افزار کامپیوتر دارند به طور حتم نام گیگابایت را شنیده اند. محصولات این شرکت پیشرو در صنعت قطعات سخت افزاری کامپیوتر، طیف وسیعی از المان های الکترونیکی نظیر مادربرد، کارت گرافیک، قطعات و لوازم جانبی رایانه های شخصی، لپ تاپ، تبلت و اسلیت، دسکتاپ، ارتباطات شبکه ای، سرور و تلفن های همراه را شامل می گردد. خاطره هایی که کاربران کامپیوتر با مادربردهای گیگابایت تجربه کرده اند فراموش نشدنی است.

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

Aorus برگرفته از Horus (حوروس یا حورس)، یکی از خدایان مصر باستان است. خدایی که به خدای عقاب نما معروف بود و سری عقابی شکل داشت. در دنیای واقعیت یکی از ویژگی های عقاب چشمان بسیاز تیزبینی است که می تواند تا 300 کیلومتر را با جزئیات کامل رسد کند.

بسته‌بندی و محتویات

اکثر اس‌اس‌دی‌های موجود در بازار، دارای بسته بندی ساده‌ای هستند. در این میان، اکثر کمپانی‌ها ترجیح می‌دهند تا رده بالا بودن یا High-End بودن برخی از محصولاتشان، از طریق بسته‌بندی نیز مشخص باشد. AORUS NVMe SSD نیز قویترین SSD گیگابایت بر پایه رابط PCIe 3.0 است و از بسته بندی شکیل و بسیار مستحکمی برخوردار می‌باشد.

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

 

پشت بسته‌بندی به ویژگی‌های اصلی محصول اشاره کرده است. از مشخصات اصلی این اس‌اس‌دی می‌توان به رابط PCIe 3.0 x4 اشاره کرد که از طریق پورت M.2 به مادربورد متصل می‌شود. این اس‌اس‌دی دارای نورپردازی RGB است و سرعت خواندن و نوشتن آن به ترتیب به 3480 و 2000 مگابایت در ثانیه می‌رسد که در تست‌ها به صحت درستی آن می‌پردازیم.

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

 

همانطور که گفتیم، بسته‌بندی AORUS RGB SSD گیگابایت با وجود کوچک بودن بسیار مستحکم است. لوازم جانبی خاصی برای SSD در نظر گرفته نمی‌شود اما گیگابایت راهنمای گارانتی را همراه این محصول ارائه می‌دهد.

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

نگاه نزدیک

GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD یک درایو حالت جامد با رابط M.2 PCIe Gen 3.0 x4 و طراحی بسیار زیبا است. این SSD از پروتکل ارتباطی پیشرفته NVMe نسخه‌ی 1.3 استفاده می‌کند. برای آشنایی با پروتکل ارتباطی پیشرفته NVMe این مقاله را مطالعه فرمایید. گیگابایت برای خنک کردن اس‌اس‌دی پرسرعت خود، هیت‌سینک قطوری روی آن قرار داده است تا حرارت درایو خود دفع کند. علاوه بر دفع حرارت، قسمت لوگوی آئورس دارای نورپردازی RGB است.

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

طبق اطلاعات سازنده، این محصول نسبت به شوک (1500G/1.0ms) و تکانهای شدید (7~800Hz, 2.17Grms) مقاوم است و ابزار و قطعات جانبی نویزساز قادر به ایجاد اختلال بر کارکرد آن نخواهند بود. عمر مفید این دستگاه (MTBF) نیز 1,800,000 گزارش ساعت شده است و برای فعالیت به جریان مستقیم 3.3 ولت با شدت جریان 2 آمپر نیاز دارد. AORUS RGB SSD در دمای عملیاتی بین 0 تا 70 درجه سانتی گراد می‌تواند به کارکرد خود ادامه دهد.

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

این SSD از دستور العمل‌های ایمنی UL ،TUV ،FCC ،CE ،BSMI ،VCCI ،RCM ،KCC ،EAC ،ROHS و ویژگی های S.M.A.R.T ،NVME Command و GC TRIM پشتیبانی می‌کند. TRIM یک دستور العمل و یکی از ویژگی های بسیار حیاتی به کار رفته در حافظه های جامد می‌باشد. این دستور العمل به سیستم عامل کامپیوتر اجازه می‌دهد تا به بلاک های حافظه جامد دسترسی پیدا کرده و هنگامی که بلاکی مورد استفاده نمی‌باشد، اطلاعات موجود در آن پاک شود. تکنولوژی TRIM پس از معرفی حافظه‌های جامد معرفی شد، زیرا عملکرد حافظه‌های جامد در عملیاتی نظیر پاک کردن و فرمت اطلاعات با حافظه های مکانیکی بسیار متفاوت است.

مشخصات فنی

GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD یک SSD آز نوع M.2 2280 (طول 80 میلیمتر) می‌باشد که برای ایجاد سرعت بالای خود از چهار مسیر PCIe 3.0 نسل سوم (PCIe Gen 3.0 x4) استفاده می‌کند. این SSD به پورت M.2 Socket 3 متصل می‌شود. هیت سینک قدرتمند نیز وظیفه ی دفع حرارت از درایو M.2 را بر عهده دارد. طبق ادعای سازنده، این SSD می تواند به سرعت 3480MB/s برای خواندن و 2000MB/s برای نوشتن در حالت متوالی یا Sequential دست یابد.

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

 

هیت‌سینک قطور قرار گرفته روی SSD، حافظه بافر، کنترلر و دو عدد از چیپ‌های حافظه را خنک می‌سازد.

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

 

مدل 512 گیگابایتی ما مجهز به 4 چیپ حافظه فلش NAND از نوع BiCS3 3D TLC با ظرفیت 128 گیگابایت و ساخت کمپانی توشیبا با فرایند ساخت 15 نانومتری، به شماره TA7AG55AiV است. حافظه های فلش non-violate هستند و با قطع یا وصل شدن برق اطلاعات آنها از بین نمی رود.

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

 

حافظه های فلش NAND چندین مدل دارند، MLC و SLC بیشترین استفاده را در بین سازندگان دارند. SLC مخفف Single Level Cell و MLC مخفف Multi Level Cell به معنای سلول یک سطحی و سلول چند سطحی است. هر کدام از آنها مزایا و معایب خاص خود را دارند. تعداد بیت هایی که سلول های حافظه SLC در اختیار دارند، تنها یک بیت است. اما حافظه های MLC دو بیت در اختیار هر سلول حافظ قرار میدهد. در نتیجه درصد خطا در حافظه های SLC پایینتر است و سرعت انتقال داده نیز بیشتر و البته قیمت نیز بالاتر. اما در عوض حافظه های MLC توانایی ذخیره سازی دو برابر داده را در فضای یکسان نسبت به حافظه SLC دارند. مثلا می توان بجای ساخت یک حافظه 32 گیگابایتی با طراحی SLC، همان حافظه را با طراحی MLC ساخت که در این صورت بجای 32 گیگابایت، 64 گیگابایت فضا فراهم خواهد شد. البته دوام و پایداری آنها نسبت به حافظه های SLC کمتر است. حافظه های TLC یا Tripple Level Cell، نسبت به حافظه های MLC و SLC از قیمت ارزان تری برخوردار هستند و 2 برابر فضای بیشتر نسبت به حافظه های MLC در اختیار می گذارند. در هر سلول یک حافظه TLC امکان ذخیره سازی 3 بیت داده وجود دارد. پس بجای ساخت یک SSD با حافظه MLC و ظرفیت 64 گیگابایت، می توان همان SSD را با حافظه های TLC و ظرفیت 128 گیگابایت طراحی نمود. البته دوام و پایداری این SSD ها نسبت به نوع MLC پایینتر بوده، اما در عوض قیمتی به مراتب پایینتر دارند.

 

اما بر خلاف اکثر سازنده‌ها، گیگابایت از حافظه‌ی DDR4 در اس‌اس‌دی خود به عنوان بافر پرسرعت استفاده کرده است! در واقع AORUS RGB 512 از یک چیپ حافظه DDR4 ساخت کمپانی SKHynix به شماره H5AN4G8NBJR-UHC با ظرفیت 512 مگابایت، به عنوان حافظه بافر میان کنترلر و حافظه ها برخوردار است. همانطور که دیتاشیت این حافظه مشاهده می‌کنید، 4 مدل از این سری تولیده شده است که دارای سرعت بین 1600 تا 2400 مگاهرتز هستند. گرید UH به عنوان آخرین و سریع‌ترین شماره‌ی H5AN4G8NBJR محسوب می‌شود که گیگابایت از همین نمونه در اس‌اس‌دی سریع خود استفاده کرده است. این حافظه‌ی بافر DDR4، دارای سرعت 2400 مگاهرتز و تایمینگ CL17.0-17-17 با ولتاژ کاری 1.2 ولت است.

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

 

کمپانی گ، تا به امروز برای مدیریت دستگاه خود و چیپ های حافظه، IC کنترلر شرکت Marvell را به خدمت گرفته است. M8Pe نیز از جدیدترین کنترلر مارول به شماره 88SS1093 با فریمور اختصاصی پلکستور برخوردار است این IC یک PCIe کنترلر، دارای پردازنده 3 هسته ای ARM Cortex A5 با حداکثر سرعت 500 مگاهرتز است و با بالاترین انعطاف پذیری، گنجایش، و مصرف کم انرژی نسبت به مدل های قبلی توسط شرکت Marvell تولید و عرضه شده و با در اختیار داشتن موتور ECC پیشرفته با کارایی بالا جهت تطابق اصلاح خطاهای ناشی از خواندن و نوشتن، یکی از بهترین گزینه های برای سازندگان درایوهای جامد محسوب می شود. این کنترلر می تواند سرعت بیش از 3000MB/s را فراهم سازد.

کمپانی گیگابایت برای AORUS RGB SSD کنترلر شرکت PHISON را بکار گرفته است. سال 2018 میلادی، Phison از کنترلرهای PS50xx-Ex/Exx/Exxx خود پرده برداشت. از این سری 5 کنترلر تولید شد که قویترین آنها PS5012-E12 نام دارد. دو مدل E12 و E12C توسط فناوری ساخت 28 نانومتری تولید شده که مدل E12C نهایتا از 2 ترابایت و مدل 8 ترابایت نهایتا از 8 ترابایت حافظه‌ی فلش NAND پشتیبانی می‌کند. در صورت بکارگیری هر 8 کانال حافظه‌ی NAND این کنترلر، می‌تواند به سرعت خواندن و نوشتن 3480 و 3000 مگابایت در ثانیه در حالت ترتیبی و 600K IOPS در حالت تصادفی دست یابد که اس‌اس‌دی مورد نظر ما از نصف کانال‌ها استفاده می‌کند.

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

 

این کنترلر دارای موتور سیستم تصحیح خطای Smart ECC است که خود شامل سیستم‌های LDPC و RAID ECC می‌باشد.  LDPC یا Low-Density Parity Check برای جلوگیری از نوشتن بیت های تکراری است و عملکرد بهتری نسبت به موتور ECC معمولی ارائه می کند. این موتور پیشرفته به افزایش طول عمر آرایه های تراشه های NAND منجر شده و Endurance یا تحمل پذیری مشابه برای تراشه های TLC نسبت به MLC فراهم می سازد.

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

 

نورپردازی RGB

اس‌اس‌دی GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe دارای نورپردازی 16 میلیون رنگ RGB است که قطعا همان نورپردازی RGB FUSION گیگابایت می‌باشد. در این صورت، نورپردازی این SSD با سایر قطعات گیگابایت هماهنگ (Sync) خواهد شد. با توجه به اینکه مادربورد سیستم ما نیز گیگابایت Z370-AORUS GAMING 5 است، از طریق نرم افزار RGB FUSION سعی کردیم تا نورپردازی هماهنگی ایجاد کنیم. اس‌اس‌دی حتی با آخرین آپدیت نرم افزار مربوطه در قسمت دیوایس‌های این برنامه ظاهر نشد. اما نکته‌ی جالب آنکه حالت نورپردازی آن تغییر پیدا کرد!

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

 

نرم افزار

با توجه به اینکه گیگابایت طیف کاملی از نرم‌افزارها را برای خود ارائه می‌کند، نرم‌افزاری نیز برای اس‌اس‌دی‌های خود در نظر گرفته است. SSD Tool Box وضعیت سلامت اس‌اس‌دی را به شما گزارش می‌دهد. می‌توانید دمای درایو ارزشمند خود را چک کرده، از زمان روشن بودن آن از آخرین استارت سیستم با خبر شده، از میزان طول عمر آن با خبر شده و از ویژگی‌هایی مانند Secure Erase استفاده کنید. همانطور که ملاحضه می‌کنید، دمای درایو ما در حالت بیکاری 53.9 درجه‌ی سانتی گراد است.

 

سیستم تست و بنچمارک

– سيستم تست ما بر مبناي پلتفرم Z370 از سوکت LGA 1151 مي باشد. مادربورد GIGABYTE Z370 AORUS GAMING 7 نيز ميزباني پردازنده قدرتمند ما را بر عهده دارد.

– همچنين، پردازنده سيستم ما را Intel Core i7 8700K با فرکانس پايه 3.7 گيگاهرتز و 4.7 گيگاهرتز در حالت Turbo تشکيل مي دهد.

– کارت گرافيک GIGABYTE GTX 980 Ti G1 GAMING مثل هميشه وظيفه ي پردازش تصاوير را بر عهده دارد. اين کارت گرافيک هنوز هم قدرتمند است و مي تواند پردازنده هاي مختلفي را به چالش بکشد.

– حافظه اصلي سيستم تست ما از دو ماژول 8 گيگابايتي G.SKILL TridentZ DDR4 3200Mhz تشکيل شده است. بر اساس پروفايل XMP، فرکانس 3200 مگاهرتز با ولتاژ 1.35 ولت و زمان تاخير CL14 قابل دسترس است. در طول تمام تست هاي کارايی، پروفايل XMP فعال می باشد.

_ خمیر حرارتی که مدتی است آن را با CF3 جایگزین کردیم، GREEN GT4-PREMIUM است. بررسی های قبلی ما مربوط به این خمیر حرارتی است که پیشنهاد می کنیم حتما آن را مطالعه کنید.

– پاور CoolerMaster V850 وظيفه تامين برق مورد برق سيستم و خنک کننده آبي پرقدرت DeepCool GamerStorm Captain 240EX نيز مثل هميشه وظيفه خنک کنندگي پردازنده را بر عهده دارد.

_ مانيتور ASUS PB287Q 4K UHD يکي از قطعات بسيار مهم ما محسوب مي شود. اين مانيتور، خستگي چشم و آسيب های جانبی را تقريبا به صفر می رساند!

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

ساير مشخصات سيستم تست به شرح زير است:

 

بنچمارک ها نیز به شرح زیر است:
1) AS SSD Benhcmark 2.0.6485
2) CrystalDiskMark 3.0.4 x64
2) CrystalDiskMark 6.0.0 x64
4) ATTO Benchmark 3.05

نرم افزار CrystalDiskInfo 8.3.0 نیز نرم افزار نمایش اطلاعات درایو ما است. دما در آن لحظه توسط نرم‌افزار 56 درجه‌ی سانتی گراد گزارش شده است.

 

AS SSD Benchmark

ابزاری سبک، در عین حال مفید است که با استفاده از تست های Copy و فشرده سازی، به شما کمک می کند تا کارایی هارد های جامد خود را به دست بیاورید. این ابزار دارای ظاهری ساده است و از رابط کاربری تمیزی نیز برخوردار است، علاوه بر آن این ابزار نیاز به نصب ندارد که همین امر باعث می شود رجیستری سیستم عامل شما نیز تحت تاثیر این ابزار قرار نگیرد. تمام SSD هایی که به کامپیوتر شما متصل شده اند به صورت خودکار توسط برنامه شناخته می شوند و برنامه به شما این امکان را می دهد که از میان SSD ها، موردی را که قصد دارید مورد ارزیابی قرار دهید انتخاب کنید.
این برنامه با استفاده از سه مورد تست سیستم شما را مورد ارزیابی قرار می دهد:
-مورد اول که SEQ نام دارد مدت زمانی که طول می کشد تا یک گیگابایت فایل خوانده و نوشته شود را محاسبه می کند.
-دومین تست که 4K Test نام دارد به شما کمک می کند که سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات را در بلوک های تصادفی 4K مشخص کنید.
-تست سوم که 4K-64Thrd نام دارد، عملکرد SSD را در حالت 64 threads مورد ارزیابی قرار می دهد. نتایج تست ها به صورت MB بر ثانیه یا iops (Input/Output Operations per Second) نشان داده می شود.
سرانجام access time یا زمان دستیابی به SSD نیز توسط این ابزار محاسبه می شود. بسته به نتایج تست، دستگاه شما برای سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات امتیاز دریافت می کند، امتیاز بیشتر به معنای قدرت و کارایی بیشتر دستگاه است.

 

مقایسه نتایج با رقبا:

 

 

 

در قسمت بعد به تست کپی می پردازیم:

 

 

Crystal‌ Disk‌ Mark

Crystal Disk Mark بدون شک یکی از محبوب ترین نرم افزارهای تست هارد دیسک می باشد. این نرم افزار بواسطه رابط کاربری بسیار ساده، رایگان بودن و کم حجم بودن، توانست محبوبیت بالایی بین کاربران بدست آورد. این نرم افزار تست های خواندن و نوشتن را در چهار حالت Sequential، 512K، 4K و 4K QD32 بترتیب بر روی سیستم انجام داده و نتایج را با ظاهری ساده و زیبا در پنجره اصلی خود نمایش می دهد. چنانچه قصد مقایسه نتایج درایو ما با سیستم خود را دارید کافیست تنها دقایقی وقت خود را به این نرم افزار اختصاص دهید.

 

دلیل تغییرات در پارامترهای این بنچمارک در نسخه های بعد از ورژن 3، به معماری پروتکل NVMe بر می گردد. همانطور که اطلاع دارید، این پروتکل از 64000 صف اطلاعاتی پشتیبانی می کند و می تواند دستورات بیش از یک هسته ی پردازنده را اجرا کند. به همین دلیل و محدودیتی که پروتکل AHCI در پشتیبانی از نهایت 32 صف و 1 هسته پردازشی دارد، نهایت می توانست در حالت Q32T1 به اجرای تست بپردازد که ننوشتن T1 به معنای 1 هسته یا رشته ی پردازشی است. چیزی مثل قانون X در ریاضی که همان 1X محسوب می شود. به همین ترتیب، پروتکل NVMe دست شما را باز گذاشته و می توانید بجای تست Q32 به اجرای تست های Q32T4 یا Q8T8 و… برای بلوک های اطلاعتی 4KB بپردازید. نکته ی بسیار مهم در اعداد و ارقام اعلام شده از سوی سازندگان، در سرعت خواندن و نوشتن همین موضوع است. همانطور که در تست ورژن 3 مشاهده کردید، سرعت نوشتن همان سرعت اعلام شده از سوی Plextor برای دو درایو M9PeG-256 و M9PeY-512 است اما سرعت خواندن در حد درایو سری M8Pe بدست آمده است! در واقع تعداد صف های اطلاعاتی در سرعت خواندن بسیار مهم است اما در نوشتن مشکلی ایجاد نمی کند. در ادامه نتایج نسخه ی 6 را مشاهده می کنید اما برای مقایسه، تنها حالت SeqQ32T1 را به چارت مقایسه اضافه کردیم. حالت QD32 در ورژن 3، همان حالت Q32T1 در ورژن 6 است اما دلیل این تفاوت به ثابت نبودن نتایج بدست آمده بر می گردد. همانطور که ملاحضه می گردد، مقدار این دو پارامتر نزدیک به هم هستند.

 

ATTO Bechmark

“نرم افزار ATTO Benchmark یکی دیگر از برنامه های بررسی و اندازه گیری سرعت حافظه های مکانیکی و جامد می باشد که توسط کمپانی AttoTech طراحی و ساخته شده است. این برنامه به منظور اندازه گیری حداکثر سرعت انتقال اطلاعات به دیسک و همچنین خروج آنها مورد استفاده قرار می گیرد. نتایج بررسی سرعت یک دیسک بوسیله خواندن و نوشتن بلوک های حافظه در یک درایو و ثبت مدت زمان هر عملیات محاسبه و انجام می پذیرند. پس از انجام عملیات، نتایج به حالت نمودارهایی به کاربر نمایش داده می شوند. برخی از ویژگی ها و امکانات این برنامه عبارتند از:
ورودی/خروجی مستقیم: این گزینه به منظور اجرای فایل های ورودی/خروجی در درایور مورد نظر بدون استفاده از سیستم بافر یا کش مورد استفاده قرار می گیرد.
مقایسه ورود/خروجی: این گزینه به منظور مقایسه اطلاعات خوانده شده از فایل بررسی با اطلاعات خوانده شده در هر بلاک حافظه مورد استفاده قرار می گیرد. امکان انتخاب الگوی اطلاعات به منظور مقایسه نیز وجود دارد.
اجرای برنامه به طور مداوم: این گزینه به منظور اجرا مداوم برنامه در یک بازه ی زمانی خاص مورد استفاده قرار می گیرد. اگر در هنگام بررسی اروری یافت شود تست متوقف می شود.
و …”

 

 

برای مقایسه با رقبا چند حالت را در نظر گرفتیم. نتایج به شرح زیر است:

 

 

دمای عملیاتی

در نهایت هنگام اجرای تست‌ها پس از چند بار، دمای درایو از 53.9 به 67.9 درجه‌ی سانتی گراد در خلل اجرای تست‌ها رسید که رقم پایینی محسوب نمی‌شود. در این حالت، خنک کننده‌ی SSD کاملا داغ است و نمی‌توان بیش از چند ثانیه آن را لمس کرد. البته از هیت‌سینک‌های قرار گرفته روی اس‌اس‌دی‌های M.2 نباید بیش از این انتظار داشت. برای خنک‌سازی بیشتر، باید از کارت‌های HHHL استفاده نمود. برای مثال، گیگابایت در برخی از مادربوردهای رده بالای خود، این تبدیل را ارائه می‌کند که خنک کننده‌ی بسیار کارامدی دارد. این کارت همراه با مادربوردی مانند GIGABYTE AORUS X299 GAMING 9 که مدت‌ها پیش بررسی کردیم، عرضه می‌شود.

 

نتیجه گیری

اس‌اس‌دی GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD محصولی با کیفیت و کارایی بالا به همراه طراحی زیبا است. بسته بندی این محصول برای یک SSD خاص در نظر گرفته شده است و از استحکام بسیار خوبی برخوردار است. این SSD دارای نورپردازی RGB FUSION است که جلوه‌های بصری زیبایی را به نمایش می‌گذارد. در مورد کارایی، این اس‌اس‌دی از کنترلر پیشرفته‌ی Phison با موتور تصحیح خطای دوگانه‌ی هوشمند در حالت عادی و RAID برخوردار است و می‌تواند با حافظه‌های DDR4 ارتباط برقرار کند. نکته‌ی متمایز کننده نسبت به بسیاری از اس‌اس‌دی‌های هم‌رده، برخوردار از حافظه‌ی DDR4 کمپانی هاینیکس با فرکانس 2400 مگاهرتز است. به همین دلیل، این حافظه‌ی بافر پهنای باند بالاتری در مقایسه با برخی از نمونه‌های DDR3 حتی با ظرفیت بالاتر دارد. استفاده از چیپ‌های NAND کمپانی توشیبا نیز حرفی باقی نمی‌گذارد. همانطور که در تست‌ها نیز ملاحضه کردید، این SSD توانست به سرعت 3460MB/s در حالت خواندن و 2100MB/s در حالت نوشتن دست پیدا کند که کاملا منطبق بر اطلاعات سازنده می‌باشد. البته سرعت نوشتن آن 100 مگابایت بر ثانیه از جانب سازنده کمتر گزارش شده است! در حالت تصادفی نیز ارقام 425K IOPS و 455K IOPS بسیار بالاست! تنها ایرادی که توانستیم از این محصول پیدا کنیم، دمای آن بود که مقداری بالاست. این مورد در تمام SSD های غیر HHHL صدق می‌کند. البته توجه کنید که با داشتن یک کیس مناسب با سیستم تهویه مطلوب، می‌توان تا حد زیادی این موضوع را رفع کرد. در نهایت این اس‌اس‌دی 512 گیگبایتی قدرتمند با قیمت 1 میلیون و 500 هزارتومان با گارانتی ” گروه شرکت‌های آواژنگ ” در دسترس است.

 

نقاط قوت:
+ سرعت خواندن و نوشتن بسیار بالا در حالت ترتیبی و تصادفی
+ استفاده از کنترلر Phison با موتور تصحیح خطای هوشمند
+ بافر قدرتمند DDR4 با فرکانس 2400 مگاهرتز
+ حافظه های TOSHIBA BiCS 3D TLC 64 Layer NAND
+ طول عمر 1,800,000 ساعت
+ طراحی زیبا
+ نورپردازی چشم نوار RGB
+ پروتکل ارتباطی پیشرفته NVMe

نقاط ضعف:
– دمای کاری مقداری بالاست

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

در بخش انتهاي بررسي به نمرات کسب شده توسط محصولات در چند قسمت مختلف مي پردازيم. برای اطلاع از نحوه نمره دهی و نشان ها به صفحه جوایز سخت افزار مراجعه کنید.

 

در نهایت GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD موفق به کسب 2 نشان ” Best Quality ” و ” Best Performance ” از لابراتور تخصصی سخت افزار گردید.

 

سید مهدی یحیایی

31 سال سن، ساکن تهران، کارشناس ارشد مهندسی معماری سیستم‌های کامپیوتری (سخت افزار)

مطالب مرتبط

بررسی کارت گرافیک GIGABYTE GeForce RTX 3080 AORUS MASTE...
بررسی مادربرد GIGABYTE X470 AORUS GAMING 7 WIFI...
بررسی مادربرد GIGABYTE X99-Phoenix SLI
نگاهی به مادربرد GIGABYTE X99-UD5 WIFI

درج نظر

0 نظر
نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *





تازه های ذخیره سازها

بررسی اس‌اس‌دی GIGABYTE M30 SSD 512GB 1

9 ماه پیش

بررسی اس‌اس‌‌دی GIGABYTE AORUS Gen4 SSD 1TB 0

10 ماه پیش

بررسی اس‌اس‌‌دی KINGMAX Zeus Dragon PX3280 256GB NVMe 3

3 سال پیش

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD 0

3 سال پیش

پر بازدیدترین های ذخیره سازها

بررسی درایو جامد Plextor M8PeG 256GB NVMe SSD 0

5 سال پیش

بررسی درایو جامد Plextor M9PeY 512GB NVMe SSD 2

5 سال پیش

بررسی درایو جامد Plextor M6e-Black Edition 0

7 سال پیش

بررسی درایو جامد KINGSTON HyperX Predator 240GB m.2 PCIe SSD 2

6 سال پیش

برچسب ها

اس‌اس‌دیگیگابایت

آخرین نظرات

محمد جواد قلی پور مارس 27, 2023

با سلام و درود دوست عزیز تنها گزینه‌ای که شما با این مادربرد در

[همه چیز در مورد اتصال SSDها به مادربرد ]

علی مارس 27, 2023

سلام ممکنه کمکم کنید برای مادر بورد گیگابایت GA-EP35-DS3L ها در

[همه چیز در مورد اتصال SSDها به مادربرد ]

محمد جواد قلی پور مارس 25, 2023

درود دوست عزیز شما پسوند مادربرد رو ذکر نکردید، اما مدل Prim در

[همه چیز در مورد اتصال SSDها به مادربرد ]

ناشناس مارس 24, 2023

با سلام. دمت گرم خیلی عالی راهنمایی ام کردی. مشکل من این بود در

[رفع خطای نقض قوانین به اشتراک‌گذاری محتوا در سیستم عامل ویندوز ]

Zig مارس 24, 2023

سلام. این متن کمی نیاز به تغییر داره. تو بخش Local Group Po در

[چگونه Windows Defender را در ویندوز 10 غیر فعال کنیم ]

پربازدیدترین ها

مدل‌های پرو اسمارت‌فون‌های سری آیفون 15 به چیپست A17 Bionic مجهز خواهند بود 4 هفته پیش

اسمارت فون و تبلت

مادربردهای X670 و B560 گیگابایت و پردازشگرهای سری Raphael X3D ای‌ام‌دی، یک تطبیق عالی! 4 هفته پیش

سخت افزار

منتظر عرضه حداقل 9 بازی دیگر در فرانچایز Assassin’s Creed باشید 4 هفته پیش

بازی های رایانه ای

کشف دو آسیب‌پذیری بالقوه در کتابخانه ماژول TPM 2.0 3 هفته پیش

سخت افزار

آیا اسمارت‌فون‌های iPhone 16 Pro به سنسور Face ID پنهان در صفحه نمایشگر مجهز خواهند شد؟ 4 هفته پیش

اسمارت فون و تبلت

افت بیشتر از 30 درصدی فروش حافظه‌های دینامیک (DRAM) به‌صورت جهانی 3 هفته پیش

سخت افزار

آخرین ارسال های انجمن

  • عکس های جالب و دیدنی
    منتشر شده در: 17-09-2020
  • مشاوره جهت خرید منابع تغذیه (Power Supply)
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • کنترل گارانتی محصولات در سایت آواژنگ
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • نگاهی به مودم های ارزان قیمت برند TP-Link در بازار
    منتشر شده در: 29-06-2020

ما را دنبال کنید

درباره ما

مجموعه سخت افزار ایران نخستین مرجع معتبر و رسمی فعال در زمینه سخت افزار کامپیوتر و محصولات بخش IT با سابقه ای نسبتا زیاد در راهنمایی کاربران عزیز ایرانی در سال 1382 هجری شمسی پایه گذاری شد ...

بررسی درایور جامد GIGABYTE AORUS RGB 512 M.2 NVMe SSD

تمامی حقوق برای سخت افزار محفوظ است.

    • درباره ما
    • تیم تحریریه
    • جوایز سخت افزار
    • تبلیغات
    • ارتباط با ما
    • سلب مسئولیت