• اخبار
  • مقالات
  • تست و بررسی
  • رسانه
  • دانلود
  • انجمن
  • مقاله
  • آکادمیک
  • آموزشی، کاربردی
  • اورکلاکینگ
  • اینترنت و شبکه
  • بازی های رایانه ای
  • سخت افزار
  • نرم افزار

همه چیز در مورد اتصال SSDها به مادربرد

سید محمد علم الهدی 15 آوریل 2018 , 18:25 مقاله / سخت افزار
یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره (7 رای, میانگین: 4٫43 از 5)

اشتراک گذاری این مطلب

هارد های SSD به دلیل عدم وجود مکانیزم مکانیکی برای نوشتن و خواندن اطلاعات سرعت فوق العاده ای نسبت به HDD ها دارند، سرعت SSD ها به قدری بالاست که رابط SATA به عنوان مانع برای رسیدن به حداکثر سرعت SSD ها تلقی میشود، پس باید به سراغ رابط جدیدی برویم که M.2 نام دارد، با سخت افزار همراه باشید.

زمانی که SSD ها پا به عرصه گذاشتند دیگر رابط IDE جای خود را به SATA داده بود. رابط اتصال ساتا به سه نوع تقسیم میشود، ساتا 1 با حداکثر سرعت 150 مگابایت در ثانیه و ساتا 2 با حداکثر سرعت 300 مگابایت در ثانیه و در نهایت ساتا 3 با حداکثر سرعت 600 مگابایت در ثانیه. سرعت اتصال ساتا به قدری برای HDD ها زیاد بود که کمتر هاردی را میتوان یافت که بتواند از تمام سرعت پهنای باند SATA استفاده کند. از این رو، هاردهای SSD عرضه شدند.

به فلش مموری که در دست دارید توجه کنید، در فلش مموری خود خبری از ادوات مکانیکی نیست و هنگام اتصال به دستگاه های دیگر، به هر اطلاعاتی که داخل فلش هست، هر زمانی که نیاز باشد دسترسی داریم و دیگر مانند هارد نخواهد بود که باید صبر کنیم تا دیسک بچرخد و بازو در محل مناسبی قرار گیرد تا اطلاعات نوشته و یا خوانده شود. SSD ها نیز به همین صورت عمل میکنند. یک SSD بسته به نوع چیپ و فضای ذخیره سازی که در اختیار ما قرار میدهد، از تعدادی چیپست تشکیل شده است تا هیچ چیز مکانیکی وجود نداشته باشد دقیقا به همین خاطر است که سرعت SSD ها نسبت به HDD ها فوق العاده بالاست.

این بار مشکل دیگری پدید آمد، سرعت SSD ها به قدری بالا رفت که دیگر رابط SATA پاسخگوی این سرعت نبود و باعث میشد جلوی رسیدن به حداکثر سرعت SSD گرفته شود. برای درک بهتر موضوع لازم است بگوییم سرعت نوشتن و خواندن (یا به اختصار R/W) روی یک هارد به دو عامل بستگی دارد، عامل اول خود هارد میباشد، زمانی که یک دستور به هارد می رسد چه مقدار زمان طول میکشد تا هارد بتواند جواب این درخواست را بدهد و وقتی که شروع به پاسخ دادن به  این درخواست کرد، با چه سرعتی میتواند اطلاعات را به توجه به نوع درخواست روی هارد بنویسد یا از روی هارد بخواند. عامل دیگر پهنای باند انتقال اطلاعات است که به رابط کاربری و پروتوکل مربوط میشود. در HDD ها سرعت خود هارد به قدری پایین بود که نمیتوانست از تمام پهنای باند SATA استفاده کند و این بار در SSD ها سرعت SSD به قدری بالا رفت که رابط SATA نمیتواند پهنای باند مورد نیاز را تامین کند.

  سوکت M.2

در ابتدا بگوییم که سوکت M.2 با mSATA متفاوت است و اگر حافظه هایی با ظریفت بالا و سوکت mSATA طلب کنیم هزینه معقول و به صرفه ای نخواهد داشت. سوکت M.2 برای مرتفع کردن مشکل SSD با SATA معرفی و عرضه شد. سوکتی که داستان متفاوتی با SATA دارد. در SATA شما میتوانید هر نسخه از یک هارد ساتا را (نسخه  1 یا 2 و یا 3) به هر نسخه از یک مادربرد با رابط SATA متصل کنید و از هارد استفاده کنید تنها باید به این توجه داشته باشید که در این بین آن رابط ساتا که سرعت پایین تری دارد (هارد یا مادربرد) تعیین کننده حداکثر سرعت انتقال اطلاعات خواهد بود، همین! هیچ اطلاعات دیگری در رابطه با ساتا هنگام خرید و استفاده از هارد SATA مورد نیازتان نیست.

رابط اتصال SATA فقط از باس (مسیر) ساتا استفاده میکند. برای درک راحت تر موضوع اینگونه توضیح میدهیم که در یک مادربرد "مسیر" های مختلفی وجود دارد مسیرهای انتقال اطلاعات USB،  PCIe، SATA و ... همچنین "رابط های اتصال"  مختلفی نیز وجود دارد، رابط USB (که از مسیر USB استفاده میکند)، رابط PCIe (که از مسیرهای PCIe استفاده میکند) و رابط اتصال SATA (که از مسیر ساتا استفاده میکند).

اما رابط M.2 تنها یک رابط اتصال است و با معرفی M.2 شاهد حضور یک مسیر جدید در مادربردها نبودیم. پس از نظر پهنای باند SSD های M.2، M.2 به دو دسته تقسیم میشود، M.2 که از پهنای باند و مسیر SATA استفاده میکند و M.2 که از مسیر و پهنای باند PCIe استفاده میکند.

فُرم و شکل سوکت M.2 خود به چند مدل تقسیم میشود که Key ID نامیده میشود، به عنوان مثال M.2 A. هر کدام از انواع M.2 که کلید های مختلفی (Key ID) دارند، از مسیر های مختلفی استفاده میکنند. به تصویر زیر توجه کنید.

به عنوان نمونه در تصویر بالا مشخص است که M.2 M از چه باس هایی (مسیر هایی) میتواند استفاده کند.

در تصویر زیر تفاوت کلیدهای سوکت M.2 که در هاردهای SSD مورد استفاده قرار میگیرد آمده است. سوکت M.2 انواع مختلفی از لحاظ Key ID دارد، ولی هارد های عرضه شده تنها با کلیدهای (Key ID) M و B معرفی شده اند. در این بین هاردها و سوکت های مادربرد نیز یافت میشوند که یک سوکت M.2 دارند و از هر دو نوع M و B پشتیبانی میکند، به تصویر زیر دقت کنید.

برای پی بردن به این که سوکت M.2 مادربرد شما (از هر نوعی که باشد، به عنوان مثال B یا هر نوع دیگری) از چه مسیری (باس) پشتیبانی میکند باید به جزئیات مادربرد خود مراجعه  کنید. صرف این که مادربرد شما سوکت M.2 B دارد دلیلی بر این نیست که از تمامی باس هایی که یک سوکت M.2 B استفاده میکند، پشتیبانی خواهد کرد.

سوالی که ممکن است برای شما پیش آید این است که چه تفاوتی از نظر سرعت میان یک SSD ساتا و یک SSD با سوکت M.2 و باس ساتا وجود دارد؟ باید گفت تفاوت چندانی میان این دو و بلکه هاردهای mSATA نیست، اندک تفاوتی وجود دارد و آن هم مربوط به کنترلر هارد میشود ولی در عمل تفاوت چشم گیری نخواهد بود زیرا هر دو از یک مسیر (باس) استفاده میکنند و آن هم ساتا میباشد.

هنگام خرید M.2 SSD باید توجه کنید اگر مادربرد شما از سوکت M.2 استفاده میکند که تنها از یک باس (SATA یا PCIe) بهره مند است، همان SSD را خریداری کنید که مطابق سوکت M.2 مادربرد شما باشد، چرا که نمیتوان یک PCIe M.2 SSD را روی سوکت M.2 نصب کرد که از باس SATA استفاده میکند و همچنین نمیتوان یک SATA M.2 SSD را روی سوکت M.2 نصب کرد که از باس PCIe استفاده میکند.

اما SSD های PCIe خود به دو دسته PCIe x2 و PCIe x4 تقسیم بندی میشوند، x2 از دو مسیر PCIe و x4 از چهار مسیر PCIe استفاده میکند و شما میتواند SSD PCIe x2 را روی سوکت M.2 PCIe x4 نصب کنید (به سوکت ها توجه کنید که هر دو باید یک Key ID باشند) ولی 2 مسیر از سوکت M.2 مادربرد بدون استفاده خواهند ماند. عکس این قضیه هم صحیح است یعنی میتوان SSD PCIe x4 را روی سوکت M.2 PCIe x2 نصب نمود (با توجه  به نوع Key ID) ولی از حداکثر سرعت SSD نمیتوان بهره برد زیرا SSD به 4 مسیر PCIe نیاز دارد در حالی که مادربرد تنها 2 مسیر در اختیارش قرار میدهد.

سوکت M.2 B تنها از مسیرهای SATA و PCIe x2 پشتیبانی کرده و سوکت M.2 M از مسیرهای SATA و PCIe x4 پشتیبانی میکند، لازم به ذکر است سوکت مادربرد یا هاردی که از هر دو نوع B و M پشتیبانی میکند، قابلیت استفاده از مسیر PCIe x4 را ندارد و مانند M.2 B فقط از مسیرهای SATA و PCIe x2 پشتیبانی میکند. میتوان اس اس دی M.2 M PCIe x4 را روی آن (یعنی سوکت M.2 B+M) نصب نمود ولی از سرعتی مانند یک SSD نوع M.2 PCIe x2 بهره مند خواهد شد. واضح است که SSD های نوع M.2 M روی سوکت M.2 B نصب نمیشوند و همچنین SSD های نوع M.2 B روی سوکت M.2 M نصب نمیشوند.

هیچ نوع از هاردهای SSD سوکت M.2 قابلیت Hot-Plugged را ندارند، یعنی هنگام روشن بودن سیستم نمیتوانید هارد را وصل و یا جدا کنید.

مورد دیگری که حتما موقع انتخاب و خرید باید دقت کنید، اندازه M.2 SSD است.  HDD ها و اس اس دی های معمولی (SATA) فُرم و اندازه مشخصی دارند، یا مخصوص سیستم های رومیزی هستند و یا در اندازه های مخصوص لپ تاپ ها عرضه میشوند و چون مستقیم روی مادربرد وصل نمیشوند و اتصال آنها با مادربرد با کابل صورت میگیرد، اندازه آنها به مادربرد ارتباطی ندارد. اما SSD های نوع M.2 سایزهای مختلفی دارد که هنگام خرید باید به مادربرد خود توجه کنید. پنهای همه دستگاه های دارای سوکت M.2 22 میلی متر است در حالی که طول یا درازای آنها از 30 میلی متر تا 110 میلی متر متفاوت است. البته در خصوص هاردهای M.2 SSD طول هارد یکی از اندازه های 30، 42، 80 یا 100 میلی متر خواهد بود که به عنوان مثال اینگونه بیان میشود: 2230.

NVMe

اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم، NVMe ها به هاردهای SSD گفته میشود که از باس PCIe استفاده میکنند. البته پیش از این هم هاردهای SSD بوده که از مسیر PCIe میکرده اند و به NVMe شهرت داشته اند. این هاردها به صورت مستقیم روی اسلات PCIe مینشینند.

مسیر PCIe سرعت به مراتب بیشتری از مسیر SATA دارد، و برای استفاده از تمام قدرت و پهنای باند آن دیگر درایور AHCI که مسیر ساتا از آن بهره میبرد پاسخگو نخواهد بود و باید پروتکل دیگری تعریف شود که همان NVMe است. پس NVMe M.2 SSD به هاردهای M.2 اس اس دی گفته میشود که از باس PCIe استفاده میکنند. به دلیل همین تفاوت AHCI و NVMe است که نمیتوان یک M.2 PCIe SSD را روی پورت M.2 نصب کرد که از مسیر SATA بهره میبرد و همچنین به همین دلیل نمیتوان یک M.2 SATA SSD را روی پورت M.2 PCIe نصب نمود.

 





سید محمد علم الهدی

درج نظر

30 نظر
نظرات شما

30 نظر برای “همه چیز در مورد اتصال SSDها به مادربرد”

  1. مهدی مظلومی نژاد گفت:
    دسامبر 2, 2019 در 06:57

    ممنون از صبر و حوصله ای که صرف کردید و به زبان روان تفهیم رو برای ما آسان کردید.

    پاسخ
  2. انوشیروان رشیدی گفت:
    دسامبر 16, 2019 در 14:54

    خیلی عالی توضیح دادید ، باعث شد یک خطش رو هم جا نندازم ! متشکر.

    پاسخ
  3. امین گفت:
    دسامبر 26, 2019 در 05:05

    دمتون گرم خدایی فوقالعاده بود همه سایتا رو گشتم هیچکدومشون به گرد پای شما هم نمیرسن از لحاظ طرز بیان دستتون درد نکنه

    پاسخ
  4. رضا گفت:
    ژانویه 2, 2020 در 14:54

    زنده باد ساده و کاملا قابل فهم برای همه کار من رو که خیلی خیلی راه انداخت

    پاسخ
  5. mohammad گفت:
    ژانویه 12, 2020 در 05:54

    با سلام و عرض پوزش من ایدیا پد 310 (310-15IKB Laptop (ideapad) – Type 80TV) دارم میخوام حافظه اس اس دی سری m.2 روش نصب کنم ایا این مدل لپتاپ از نسخه این پورت پشتیبانی میکنه؟

    پاسخ
  6. وحید گفت:
    فوریه 5, 2020 در 01:49

    سلام استفاده از لفظ هارد ssd در مقاله کاملا غلط می باشد و باید از لفظ حافظه ssd استفاده شود چرا که هارد چیز دیگریست و ssd چیز دیگر………

    پاسخ
  7. ناصر گفت:
    فوریه 10, 2020 در 18:03

    واقعا خوب بود یه سر به سایتتون زدم میخواستم این حافظه اس اس دی و تبدیلش بگیرم که مثلا تا سرعت هفت هشت برابریش استفاده کنم نه که ساتا اصلا بالای ۶۰۰ ساپورت نمیکنه

    پاسخ
  8. Ali گفت:
    جولای 15, 2020 در 07:46

    سلام عالی بود … ولی خیلی خوب میشد که توضیح می دادین که چگونه ما میتوانیم مشخص کنیم که لب تاب یا pc ما از چه نوع قابلیت m.2 بهره میگیرد pcie یا sata یا اینکه کارت شبکه ما چه genهست یا اینکه nvmeساپورت میکند یا خیر …؟!

    پاسخ
  9. Ali گفت:
    جولای 15, 2020 در 07:47

    سلام عالی بود … ولی خیلی خوب میشد که توضیح می دادین که چگونه ما میتوانیم مشخص کنیم که لب تاب یا pc ما از چه نوع قابلیت m.2 بهره میگیرد pcie یا sata یا اینکه کارت شبکه ما چه genهست یا اینکه nvmeساپورت میکند یا خیر …؟!

    پاسخ
  10. سید مهدی یحیایی گفت:
    جولای 18, 2020 در 23:46

    @Ali
    سلام علی جان

    برای مشخص شدن اینکه لپ تاپ شما یا مادربورد PC شما از چه اس‌اس‌دی پشتیبانی میکنه، باید در سایت سازنده دنبال مدل مد نظرتون بگردید. چنانچه مدل خاصی درنظر دارید عنوان کنید.

    پاسخ
  11. حامد گفت:
    سپتامبر 24, 2020 در 11:01

    با ساتا 2 سرعت بین ssd وhhdمحسوسه؟یعنی با این قیمتا میصرفه روی یه سیستم قدیمی ssd انداخت یا نه؟
    متشکرم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      سپتامبر 25, 2020 در 17:09

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز حداکثر پهنای باند رابط SATA II در حدود 300 مگابایت بر ثانیه هستش که با احتساب محدودیت‌ها، یک حافظه جامد با سرعتی در حدود 225 تا 250 مگابایت بر ثانیه (کمتر و بیشتر بستگی به فاکتورهای دیگه‌ای داره) فعالیت کنه، پس سرعت در مقایسه با یک هارد دیسک همچنان در حدود دو برابر بیشتره. عمده‌ترین تفاوت قابل لمس در کاهش زمان دسترسی به فایل‌ها و انتقال فایل‌های حجیم قابل مشاهده هست. تفاوت سرعت محسوسه، اما نه اونقدر زیاد در مقایسه با SATA III.

      پاسخ
  12. reza گفت:
    سپتامبر 28, 2020 در 21:27

    با سلام و خسته نباشید، لپ تاب من از ساتا 3 و <key id < m پشتیبانی میکنه میخواستم بدونم برای خرید حافظه ssd Evo 970 plus مشکلی نیست و از حداکثر سرعت این ssd میتونه استفاده کنه

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      سپتامبر 30, 2020 در 09:25

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز اگر مدل لپتاپ رو هم ذکر کنید بهتر میشه راهنمایی کرد. صرف پشتیبانی یک لپتاپ یا مادربرد از سوکت M.2 M Key به معنای پشتیبانی از هر حافظه جامدی نیست. درایو اس‌اس‌دی که ذکر کردید از پروتکل انتقال داده NVMe پشتیبانی میکنه و حتماً باید لپتاپ هم از این پروتکل پشتیبانی بکنه و سیم کشی اسلات M.2 با مسیرهای PCIe 3.0 یا PCIe 4.0 انجام پذیرفته باشه. این در حالی که برخی از لپتاپ‌ها درسته که از سوکت M.2 M Key برخوردار هستند، اما سیم کشی سوکت به سمت کنترلر SATA III انجام پذیرفته و امکان استفاده از حافظه‎های جامدی مثل مدل ذکر شده با حداکثر سرعت نیست. در این حالت سرعت محدود به پهنای باند کنترلر SATA III، یعنی حداکثر 550 مگابایت بر ثانیه میشه.

      پاسخ
  13. حمید گفت:
    مارس 15, 2021 در 13:16

    سلام و خسته نباشید وممنون از مطالب خوبتون.
    مادربرد من asus z170-p هست وقصد خرید ssd Samsung 970 evo plus 250GB رو دارم.
    با این چیپ میتونم از حداکثر سرعت این ssd استفاده کنم؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      مارس 17, 2021 در 16:14

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز میدونم که برای پاسخ به سوال شما دیر شده. بنده عذر خواهم بابت تاخیر در پاسخ‌گویی.
      بله دوست عزیز شما میتونید از حداکثر سرعت این SSD استفاده کنید:)
      مادربرد شما از یک سوکت M.2 PCIe 3.0 x4 برخوردار و رابط اتصالی حافظه جامدی که ذکر فرموده‌اید مبتنی بر همین استاندارد هستش، پس شرایط برای استفاده حداکثری از سرعت اس‌اس‌دی مهیایه.

      پاسخ
  14. محمد گفت:
    آوریل 2, 2021 در 00:23

    خیلی ممنون بابت توضیح خوبتون ولی ما که چیزی نفهمیدیم . سر در گمم واسه خرید

    پاسخ
  15. پژمان معینی گفت:
    ژوئن 28, 2021 در 10:25

    سلام. ممنون از توضیحات مفصل و بسیار زیبای شما. شخصا که کلی مطلب یاد گرفتم. اما در نهایت یک سوال دارم و اون اینکه یک لب تاپ Asus Vivobook Pro N580VD دارم که الان 128 مگ SSD دارد. قصد ارتقا آنرا دارم. بنظرتون می تونم از مدل های سامسونگ EVO 970 یا 980 استفاده کنم. فکر می کنم با توجه به توضیحات شما باس این لب تاپ باید SATA3 باشد. بنظرتون بهترین SSD برای ارتقا چیه ؟

    پاسخ
  16. سیدمحمد علم الهدی گفت:
    آگوست 4, 2021 در 00:06

    @پژمان معینی
    با سلام
    دستگاه شما از هر دونوع SATA M.2 و NVME M.2 پشتیانی خواهد کرد

    پاسخ
  17. ایمان گفت:
    آگوست 14, 2021 در 17:42

    سلام وقت بخیر
    بنده لب تاب dell 6510 دارم و هاردم آسیب دیده که از هارد های معمولی hdd بود.
    میخوام یک هارد ssd جایگزینش کنم. باید چه نوع هاردی تهیه کنم که بهش بخوره ؟
    همین هارد های aDATA داخل دیجی کالا که 120 گیگابایتیش 500 تومنه رو تهیه کنم بهش میخوره ؟
    ممنون میشم به ایمیلم هم یک اطلاع بزنید که بیام جوابتون رو بخونم
    ممنونم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 16, 2021 در 15:16

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز از اونجایی که هارد دیسک‌های لپتاپ‌ها 2.5 اینچی هستند، پس شما هم باید یک اس‌اس‌دی با فرم فاکتور 2.5 اینچ رو تهیه کنید تا بتونید اون رو جایگزین با هارد دیسک لپتاپ بکنید و به یکی از کانکتورهای ساتا متصل نمایید.
      نکته دیگه‌ای باید دقت کنید ضخامت حافظه جامد هست که بتونه درست در موقعیت قرار بگیره و به عبارتی لق نزنه، در غیر این صورت باید با براکت و یا روشی مهار بشه. پیشنهاد میشه تا به یک مغازه فروش قطعات کامپیوتر در محل زندگی خودتون مراجعه کنید و همونجا این مسائل رو بررسی کنید و یک حافظه جامد مناسب رو خریداری کنید تا احتمال بروز مشکلات حداقل بشه.

      پاسخ
  18. میلاد گفت:
    نوامبر 7, 2021 در 18:31

    این مقاله به شدت روان نوشته شده که خوانایی خیلی خوبی داره ، مطالب به صورت ساده و با مثال گفته شده که به خواننده با کمترین اطلاعات سخت افزاری کمک کنه مطالب رو متوجه بشه.
    بسیار ممنون برای آماده کردن همچین مطلبی من که خیلی لذت بردم.
    مستدام باشید.

    پاسخ
  19. متین گفت:
    فوریه 6, 2022 در 18:38

    ساتا ۲ ۳۰۰ مگ بر ثانیه هست یا سه گیگ بر ثانیه؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      فوریه 7, 2022 در 18:31

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز ساتا 2 پهنای باندش 3 گیگابیت بر ثانیه هستش که تقسیم به هشت بشه میشه 300 مگابایت بر ثانیه.
      هر دو موردی که گفتین درسته

      پاسخ
  20. میلاد گفت:
    می 7, 2022 در 11:13

    سلام ممنون بابت توضیحاتتون، من یک سیستم قدیمی دارم برای ده سال پیشه (مادربرد GB Z68P) ، بنظرتون الان با توجه به قیمت حافظه mSATA 256Gb که حدود 900هزارتومن است توی بازار(البته کارکرده)، صرفه اقتصادی داره برای نصب mSATA??? و اینکه آیا سرعت بالا آمدن ویندوز با توجه به نصب ویندوز در این حافظه، تاثیری احساس می شود؟
    و اینکه مادربرد من تا چه ظرفیتی رو پشتیبانی میکنه؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      می 7, 2022 در 13:22

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز mSATA از پهنای باند یکسان (6 گیگابیت بر ثانیه) با SATA برخوردار بوده و از لحاظ تئوری هم اس‌اس‌دی‌های mSATA سرعتشون با حافظه‌های جامد ساتای 2.5 اینچی یا M.2 یکسان هستش، پس با توجه به این مورد خیر صرفه اقتصادی نداره، چون شما می‌تونید یک اس‌اس‌دی 2.5 اینچی ساتا رو با قیمت کمتر و آکبند تهیه کنید و سرعتی یکسان رو تجربه کنید. (تا جایی که بنده خاطرم هست مادربرد شما دو پورت SATA III ساپورت میکنه و چهار پورت SATA II که برای سرعت حداکثر اس‌اس‌دی باید اون رو به پورت‌های SATA III متصل کنید).
      در مورد سوال دومتون هم اگر مقایسه با هارد انجام بشه بله دوست عزیز، تفاوت سرعت قابل توجه هستش. در مورد ظرفیت هم در مشخصات فنی مادربردها و کنترلرها اسمی از ظرفیت برده نمیشه، پس از لحاظ تئوری اس اس دی با هر ظرفیتی رو میتونید متصل کنید. عملیات تخصیص حجم توسط پردازنده و بسترهای نرم‌افزاری مثل ویندوز و … انجام میشه، فقط باید از لحاظ سازگاری سخت‌افزاری دقت کنید.

      پاسخ
  21. میلاد گفت:
    می 7, 2022 در 19:13

    ممنونم از راهنمایی هاتون جناب قلی پور
    متوجه فرمایشات شما شدم
    من قصد ارتقا این سیستم رو داشتم با صرفه جویی در هزینه ها!
    سوالی که راجع به این کیس ازتون داریم اینه که جایگزین قطعات زیر چه قطعات با قدرت پردازنده بیشتر و قدرت گرافیکی بهتری میتونم بخرم؟
    این سیستم رو میخوام برای فتوشاپ و افتر افکت و ویرایش ویدئو در حد نیمه حرفه ای استفاده کنم و فکرمیکنم کمی این قطعات قدیمی هستند
    CPU: Corei7 2600K
    GPU: GT240 1GB GDDR5
    RAM: 8GB 1600
    آیا بنظرتون هزینه برای جایگزینی قطعات به روز تر برای این سیستم(بدون تعویض مادربرد) توجیه دارد یا اینکه به فکر خرید کیس جدیدی باشم؟ یعنی من با جابجایی این چندتا قطعه افزایش چشمگیر سرعت و قدرت خواهم داشت در حد سیستم های نیمه حرفه ای کاری؟
    خوشحال و ممنون میشم نظر شما رو بدونم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      می 8, 2022 در 12:41

      با سلام و درود مجدد
      خواهش می کنم دوست عزیز، خوشحالم اگر بتونم کمکی به شما کرده باشم.
      خوب عزیز همونطور که خودتون می‌دونید پردازنده شما سازگار با سوکت LGA1155 هستش و نسل دوم که عملاً مال بیشتر از هشت نسل قبل تره، پس ضمن پشتیبانی نکردن از بعضی از فناوری‌ها و دستورالعمل‌های جدید، از قدرت کمتری هم برخوردار، به‌گونه‌ای که سی پی یو Core i3-10100 که عملاً یکی از ضعیف‌ترین تراشه‌های نسل دهم کمپانی اینتل هستش، از قوی‌ترین سی‌پی‌یو نسل دوم باز قدرت بیشتری رو ارائه داده. مورد بعدی اینکه من بعید میدونم الان پردازنده‌ای قوی‌تر از سی پی یو خودتون رو بتونید پیدا کنید، مگر دست دوم.
      نرم‌افزارهای شرکت ادوبی از جمله فتوشاپ و افتر افکت که شما ذکر کردید بیشتر سی‌پی‌یو محور هستند تا جی‌پی‌یو محور، پس قدرت پردازنده در کارایی اون‌ها تاثیر بیشتری داره تا کارت گرافیک و باز در این بین کارایی تک هسته‌ای نسبت به چند هسته‌ای بیشتر خودشو نشون میده.
      نکته بعدی عدم پشتیبانی از قطعات هستش که عملاً قطعاتی که بیست کردید از پشتیبانی کاملاً خارج شدند، به عنوان مثال کارت گرافیک دیگه هیچ درایوری از جانب انویدیا برای اون عرضه نخواهد شد.
      پس اگر نظر بنده رو بخواید اینه که برای ارتقا این سیستم هزینه نکنید و کیس جدیدی رو خریداری کنید. برای صرفه‌جویی در هزینه می‌تونید کارت گرافیک رو فعلا ارتقا ندید و از همین GT 240 که دارید استفاده کنید.

      پاسخ
  22. میلاد گفت:
    می 8, 2022 در 16:11

    سلام و عرض ادب مجدد
    بسیار ممنونم از راهنمایی های جامع تون
    کمک بزرگی کردید بهم
    ممنون که وقت گذاشتید و با حوصله پاسخ دادید

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      می 9, 2022 در 12:29

      با عرض سلام و درود دوباره
      خواهش می کنم دوست عزیز. باعث افتخارم بود اگر تونستم کمکی کرده باشم 🙂

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *





تازه های مقاله

دستگاه‌های حافظه نانو الکترومکانیکی (NEM) 0

2 ماه پیش

حافظه فروالکتریک FET 1

3 ماه پیش

آشنایی بیشتر با پردازنده‌های سری Alder Lake و چیپست Z690 1

6 ماه پیش

با اولین باگ (Bug) در تاریخ سیستم‌های کامپیوتری آشنا شوید! 0

7 ماه پیش

پر بازدیدترین های مقاله

چگونه مشکل The disk is Write Protected را در فلش مموری‌ها حل کنیم؟ 221

6 سال پیش

بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم های TP LINK 433

7 سال پیش

چگونه Windows Defender را در ویندوز 10 غیر فعال کنیم 19

6 سال پیش

آموزش نصب ویندوز 10 از طریق UEFI و BIOS 29

4 سال پیش

برچسب ها

M.2nmve

آخرین نظرات

سیم کارت اعتباری ایرانسل می 14, 2022

ctrl+shift+t کلید ترکیبی محبوب من 😍👌 در

[چگونه سربرگ‌های اخیراً بسته شده در مرورگر گوگل کروم را مجدداً بگشاییم؟ ]

عدنان می 11, 2022

سامسونگ فقط پول مفت می گیره با اون گوشی های مسخره و تکراریش در

[گلکسی A04 و A13s؛ جدیدترین اعضا اسمارت‌فون‌های سری A کمپانی سامسونگ ]

محمد جواد قلی پور می 9, 2022

با عرض سلام و درود دوباره خواهش می کنم دوست عزیز. باعث افتخا در

[همه چیز در مورد اتصال SSDها به مادربرد ]

میلاد می 8, 2022

سلام و عرض ادب مجدد بسیار ممنونم از راهنمایی های جامع تون در

[همه چیز در مورد اتصال SSDها به مادربرد ]

محمد جواد قلی پور می 8, 2022

با سلام و درود مجدد خواهش می کنم دوست عزیز، خوشحالم اگر بتون در

[همه چیز در مورد اتصال SSDها به مادربرد ]

پربازدیدترین ها

عرضه قریب‌الوقوع گوشی موبایل Realme V23i به بازار 2 هفته پیش

اسمارت فون و تبلت

کارت‌های گرافیک Ada Lovelace انویدیا (سری RTX 40) به استاندارد PCIe 4.0 محدود خواهند بود 4 هفته پیش

سخت افزار

قطع دسترسی روسیه به استفاده از معماری ARM به دنبال تحریم‌های جدید وضع شده 2 هفته پیش

سخت افزار

احتمال ادامه‌دار کمبود جهانی تراشه‌های نیمه‌هادی تا سال 2024 میلادی! 3 هفته پیش

سخت افزار

عرضه محصولات جدید در کنار اسمارت‌فون‌های سری آیفون 14 در سپتامبر سال جاری 6 روز پیش

اسمارت فون و تبلت

کاهش قیمت کارت گرافیک RX 6900 XT ای‌ام‌دی به کمتر از 1000 دلار 3 هفته پیش

سخت افزار

آخرین ارسال های انجمن

  • عکس های جالب و دیدنی
    منتشر شده در: 17-09-2020
  • مشاوره جهت خرید منابع تغذیه (Power Supply)
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • کنترل گارانتی محصولات در سایت آواژنگ
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • نگاهی به مودم های ارزان قیمت برند TP-Link در بازار
    منتشر شده در: 29-06-2020

ما را دنبال کنید

درباره ما

مجموعه سخت افزار ایران نخستین مرجع معتبر و رسمی فعال در زمینه سخت افزار کامپیوتر و محصولات بخش IT با سابقه ای نسبتا زیاد در راهنمایی کاربران عزیز ایرانی در سال 1382 هجری شمسی پایه گذاری شد ...

همه چیز در مورد اتصال SSDها به مادربرد

تمامی حقوق برای سخت افزار محفوظ است.

    • درباره ما
    • تیم تحریریه
    • جوایز سخت افزار
    • تبلیغات
    • ارتباط با ما
    • سلب مسئولیت