• اخبار
  • مقالات
  • تست و بررسی
  • رسانه
  • دانلود
  • انجمن
  • مقاله
  • آکادمیک
  • آموزشی، کاربردی
  • اورکلاکینگ
  • اینترنت و شبکه
  • بازی های رایانه ای
  • سخت افزار
  • نرم افزار

چگونه بهترین خمیر سیلیکون (Thermal Paste) را انتخاب کنیم؟

محمد جواد قلی پور 10 آگوست 2017 , 19:54 مقاله / آکادمیک
یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره (8 رای, میانگین: 5٫00 از 5)

اشتراک گذاری این مطلب

ماهیت وجودی ترکیبات انتقال‌دهنده‌های حرارتی که تحت عنوان خمیر سیلیکون در رایانه‌های شخصی شناخته می‌شوند، هنوز هم در نظر افرادی ناشناخته به شمار رفته و برخی علت استفاده از آن‌ها را به‌صورت تمام و کمال نمی‌دانند. درحالی که خمیرهای نامبرده اغلب کمترین میزان توجه را در طی فرآیند تهیه و خرید قطعات رایانه‌ای و سپس سرهم‌بندی آن‌ها از جانب بسیاری از اشخاص دریافت می‌کنند، اما آیا اهمیت به استفاده از آن‌ها حقیقتاً امری لازم و ضروری محسوب می‌گردد؟

در جواب باید گفت که بله. اگرچه استفاده از سخت‌افزارهای رایانه‌ای بدون اعمال خمیرهای سیلیکون در حالت کلی ممکن می‌باشد، اما شانس افزایش حرارت و بروز آسیب‌ها و صدمات جبران‌ناپذیر به قطعات در این‌گونه مواقع به‌صورت صعودی افزایش قابل توجهی پیدا می‌نماید. وجود خمیر سیلیکون در ساختار سیستم خنک‌سازی رایانه شخصی به مانند ضعیف‌ترین حلقه یک فرآیند ایفای نقش می‌کند که عدم توجه کافی به آن ممکن است بروز صدمات گزاف و هنگفتی را سبب گشته، اما در حالت کلی مزیت‌های بسیار فراوانی را برای سیستم و پیشبرد اهداف آن به ارمغان می‌آورد. ازآنجایی‌که ترکیب نامبرده تأثیرات زیادی را در رایانه‌های شخصی به خود اختصاص داده و یکی از اصلی‌ترین محصولات در طی روند سرهم‌سازی سخت‌افزارها به شمار می‌رود؛ لذا در این مقاله آموزشی تصمیم بر آن شد تا با شاخصه‌های یک خمیر سیلیکون مرغوب و با کیفیت و برخی از سناریوهای مختلف انتخاب بهترین محصول آشنایی پیدا کنیم.

خمیر سیلیکون

خمیر سیلیکون در حالت کلی به مانند یک واسط رسانای گرمایی در بین سخت‌افزارهای مستعد تولید حرارت فراوان (مانند پردازنده مرکزی و تراشه شتاب‌دهنده گرافیکی) و سطوح جاذب حرارت (مانند هیت سینک) قرار گرفته و با اطمینان حاصل نماییدن از عدم وجود هوا در بین قطعات، عملیات انتقال و از بین روی سریع و مساوی حرارت تولیدی را با بهینگی بسیار بیشتری همراه می‌سازد. ممکن است شما نیز تاکنون با خود اندیشیده‌ باشید که علت تفاوت قیمتی موجود در بین محصولات مختلف چیست و چرا یک خمیر سیلیکون 1000 تومانی در مقایسه با نمونه‌های قدرتمندی نظیر Arctic Silver 5 از قیمت بسیار پایین‌تری برخوردار است؟

ترکیبات ساختاری موجود در خمیرهای سیلیکون علت اصلی تفاوت‌های بارز قیمتی در بین آن‌ها را شامل می‌گردند. اگرچه ترکیبات دقیق تشکیل‌دهنده بسیاری از محصولات موجود در بازار توسط تولیدکنندگان به اشتراک گذاشته نشده و این مهم کاملاً مخفی نگاه داشته می‌شود، اما جستجوی سریعی در اینترنت و یا مطالعه برچسب‌های موجود بر روی محصولات در زمینه آگاهی یافتن کلی از عناصر ساختاری می‌تواند در نوع خود مفید واقع شود.

خمیر سیلیکون

ترکیبات تشکیل‌دهنده یک خمیر سیلیکون به‌صورت مستقیم در تعیین میزان رسانایی گرمایی، هدایت الکتریکی، غلظت و دوام آن تأثیرگذار می‌باشند. خمیرهای پایه‌ای و ارزان قیمت اغلب از مواد ساده‌ای مانند اکسید روی و سیلیکون تشکیل یافته‌اند، اما برخی دیگر از تولیدکنندگان به‌منظور افزایش راندمان و انتقال حرارتی محصولات خود مواد دیگری نظیر آلومینیوم، نقره، گرافیت، نانو ذرات کربن و ... را با درصد‌های مختلفی با یکدیگر ترکیب می‌نمایند. ازآنجایی‌که سیلیکون به‌عنوان ماده‌ای اصلی به‌منظور در برگیری ترکیبات انتقال‌دهنده گرما مانند اکسید نامبرده در بین تمامی محصولات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، لذا عنوان عمومی خمیر سیلیکون را جهت اطلاق بر آن‌ها انتخاب نماییده‌اند (اگرچه محصولات فوق در بین افرادی با اطلاعات تخصصی بیشتر تحت عنوان "خمیرهای گرمایی" یا "خمیرهای انتقال‌دهنده حرارت" مورد شناخت قرار می‌گیرند).

تمامی خمیرهای سیلیکون موجود در بازار با توجه به ترکیبات تشکیل‌دهنده ساختاری و قیمت تمام شده خود در سه دسته کلی به شرح ذیل تقسیم‌بندی می‌گردند:

انتقال‌دهنده‌های حرارتی مبتنی بر فلز (خمیرهای فلزی)

خمیر سیلیکون

محصولات فوق اغلب به رنگ خاکستری نمایان کرده و همان‌طور که از نام آن‌ها پیداست نیز درصدهای متفاوتی از فلزاتی نظیر آلومینیوم و یا نقره را به‌صورت معلق در ماده خمیری سیلیکون در بطن خود نهان ساخته‌اند. خمیرهای مبتنی بر عناصر فلزی در مقایسه با دیگر نمونه‌های موجود از راندمان و پتانسیل بسیار بیشتری در گرما زدایی و انتقال حرارت برخوردار می‌باشند، اما از جمله بزرگ‌ترین معایب آن‌ها می‌توان به خاصیت رسانایی الکتریکی اشاره کرد. ازآنجایی‌که فلزات در حالت کلی از خاصیت ذاتی ویژه‌ای در انتقال الکترون‌ها و جریان الکتریسیته بهره می‌برند، لذا اگر کوچک‌ترین قطره‌ای از خمیر سیلیکون از سطح پردازنده فراتر رفته و بر روی سوکت و یا پین‌های آن ریخته شود، بروز اتصال کوتاه و در نتیجه سوختن سخت‌افزارهای رایانه‌ای به‌هیچ‌عنوان دور از ذهن نمی‌باشد، بنابراین در اعمال و استفاده از آن‌ها دقت‌های ویژه‌ای باید به خرج داده شوند.

خمیرهای سیلیکونی در بردارنده عناصر فلزی در مقایسه با دیگر انواع محصولات از قیمت بیشتری نیز برخوردار می‌باشند.

انتقال‌دهنده‌های حرارتی مبتنی بر سرامیک (خمیرهای سرامیکی)

محصولات فوق اغلب به رنگ سفید و یا خاکستری روشن توسعه یافته و پودر عناصر سرامیکی خالص را به‌صورت معلق در خمیر سیلیکونی در ساختار خود جای داده‌اند. از جمله اصلی‌ترین مواد ساختار خمیرهای نامبرده می‌توان به اکسید آلومینیوم و اکسید روی اشاره کرد، اما برخی دیگر از محصولات ارزان قیمت‌تر ممکن است از عنصر دی‌اکسید کربن تشکیل یافته‌ باشند.

خمیر سیلیکون

خمیرهای سیلیکون سرامیکی از خاصیت رسانایی الکتریکی برخوردار نبوده و حتی اگر بخش بسیار زیادی از آن‌ها بر روی سوکت و یا سطح مادربرد پخش گردد، هیچ‌گونه اتصال کوتاهی رخ نمی‌دهد و این مهم بزرگ‌ترین مزیت آن در مقایسه با نمونه محصولات پیشین به شمار می‌رود، اما این نکته را نیز نباید فراموش کرد که عناصر سرامیکی از خاصیت ذاتی کمتری در انتقال حرارت رنج برده و لذا فاکتور گرما زدایی آن‌ها در مقایسه با خمیرهای فلزی کمتر می‌باشد.

انتقال‌دهنده‌های حرارتی مبتنی بر کربن (خمیرهای کربنی)

خمیرهای سیلیکون دربردارنده عناصر کربنی در حالت کلی از قدرت بسیار فراوانی در انتقال حرارت بهره برده و لذا قیمت آن‌ها نیز در مقایسه با دیگر محصولات بیشتر می‌باشد. خمیرهای نامبرده اغلب تلفیقی از عناصر به خصوصی نظیر گرد کربن، اکسید گرافیت و حتی درصدی از گرد الماس را در ساختار خود نهان ساخته و بر همین اساس نیز قیمت تمام شده آن‌ها اندکی بالا می‌باشد.

خمیرهای کربنی با توجه به مواد تشکیل‌دهنده خود در حد واسط محصولات پیشتر معرفی گردیده قرار گرفته و علاوه بر رسانایی گرمایی یکسان (و با حتی بیشتر) با خمیرهای فلزی، جریان الکتریسیته را نیز از خود عبور نمی‌دهند. طول عمر و میزان دوام انتقال‌دهنده‌های خمیری فوق نیز افزایش قابل توجهی به خود دیده و به هشت سال فزونی پیدا نماییده است (در مقایسه با طول عمر دو ساله خمیرهای فلزی و سرامیکی)، بر همین اساس محصولات مذکور در صورت وجود بودجه کافی انتخابی بسیار مناسب و کاربردی به شمار رفته و بسیاری از عملیات اورکلاک شدید و رکورد شکنی‌های گوناگون با استفاده از آن‌ها میسر می‌گردد.

حال که با انواع خمیرهای سیلیکونی موجود در بازار و مواد تشکیل‌دهنده و نکات مثبت و منفی آن‌ها آشنایی پیدا کردیم، حال باید به بررسی این مهم بپردازیم که کدام یک از محصولات معرفی گردیده تاکنون به بهترین شکل ممکن پاسخ گوی نیازهای شخصی بوده و انتخاب نوع خمیر به چه عواملی وابسته می‌باشد.

کاربری رایانه شخصی

یکی از مهم‌ترین عوامل دخیل در انتخاب نوع خمیر سیلیکون ماهیت کاربردی رایانه شخصی می‌باشد. اگر رایانه مربوطه در حالت کلی یک سیستم گیمینگ بوده و یا اقدامات سنگین مختلفی نظیر ویرایش‌های ویدئویی و طراحی و ساخت محتوای گوناگون توسط آن انجام می‌پذیرند، در این حالت واحد پردازنده مرکزی و تراشه شتاب‌دهنده گرافیکی تمام مدت عملیات در حال فعالیت بوده و این خود در تولید گرمای بیشتر بسیار تأثیرگذار می‌باشد، بنابراین حرارت تولیدی به‌منظور جلوگیری از بروز آسیب‌های گوناگون باید به‌صورت بهینه و اساسی دفع گردد. خمیرهای سیلیکون دربردارنده عناصر فلزی و کربنی با توجه به خاصیت ذاتی ویژه در انتقال حرارت در این‌گونه شرایط انتخاب عاقلانه‌ای به شمار می‌روند.

از طرف دیگر اگر رایانه شخصی مورد استفاده در بسیاری از مواقع تحت فشار و بار پردازشی شدید قرار نگرفته و به‌صورت کلی جهت رفع نیازهای معمولی روزمره نظیر جستجوی شبکه اینترنت، تماشای فیلم و یا حتی بازی‌های متوسط رو به پایین به فعالیت می‌پردازد، در نتیجه خمیرهای سرامیکی انتخابی مطلوب به شمار رفته و تعادل مناسبی را در بین کارایی نسبت به قیمت پرداختی ایجاد می‌کنند.

آیا عملیات اعمال خمیر سیلیکون توسط فردی با تجربه صورت می‌پذیرد؟

همان‌طور که پیشتر نیز گفته شد خمیرهای سیلیکون دربردارنده عناصر فلزی از خاصیت ذاتی ویژه‌ای در انتقال الکتریسیته بهره برده و لذا دقت بسیاری در استفاده از آن‌ها باید به خرج داده شود. بر همین اساس اگر فردی در نحوه چگونگی اعمال خمیر تجربه کافی نداشته و بر این باور است که اندکی از آن به‌صورت ناخواسته بر روی سطح مادربرد و یا سوکت پردازنده مرکزی ریخته می‌شود، لذا باید انتقال‌دهنده‌های عایق (غیر رسانا) نظیر خمیرهای سرامیکی را مورد استفاده خود قرار دهد تا حتی در صورت سهل انگاری، نگرانی از بابت اتصال کوتاه و سوختن سخت‌افزارهای رایانه‌ای نباشد.

قیمت تمام شده خمیر سیلیکونی

مطمئناً شما نیز تاکنون جمله معروف "هر چقدر پول بدی همونقدر آش می‌خوری" را شنیده‌اید. اگرچه این مهم در برخی موارد از درستی برخوردار نبوده و امروزه شاهد وجود قطعاتی با قیمت بعضاً بسیار گزافی در بازار می‌باشیم که هیچ‌گونه منطقی در تهیه و خرید آن‌ها وجود ندارد، اما استفاده از آن با نوشته فعلی کاملاً منطبق می‌باشد. اگر رایانه شخصی مورد استفاده قطعات گران‌قیمت و میلیونی گوناگونی را در بطن خود قرار داده است، بنابراین مراقبت از آن‌ها امری بسیار لازم و ضروری به شمار می‌رود، زیرا بروز حتی کوچک‌ترین مشکلی زیان‌های مالی هنگفتی را به شخص وارد می‌سازد.

در این‌گونه موارد تهیه و خرید خمیر مناسب باید با توجه به فاکتورهای پیشین انجام پذیرد. آیا سیستم توسط شخصی قابل اعتماد و صاحب فن سرهم‌بندی می‌گردد؟ پیشنهاد می‌شود که انتقال‌دهنده‌های فلزی را با توجه به رسانایی گرمایی مطلوب آن‌ها مورد استفاده قرار دهید. آیا عملیات اسمبل رایانه توسط فردی مبتدی و کم‌دقت صورت می‌پذیرد؟ در این حالت توصیه می‌شود که اندکی بودجه نهایی را افزایش داده و نمونه‌ای از خمیرهای سیلیکونی کربنی را تهیه نمایید تا علاوه بر رفع تمامی نگرانی‌ها از بابت اتصال کوتاه و سوختن قطعات، بهترین فاکتور رسانایی گرمایی را نیز تحت استفاده خود قرار دهید.

اکنون‌که با برخی از مهم‌ترین فاکتورهای تأثیرگذار در تهیه و خرید خمیرهای سیلیکونی آشنایی پیدا کرده و دانستیم که محصولات نامبرده از اهمیت ویژه‌ای در ساختار رایانه‌های شخصی برخوردار می‌باشند، در ادامه به معرفی تعدادی از بهترین و قدرتمندترین خمیرهای سیلیکون موجود در بازار می‌پردازیم.

Arctic Silver 5

خمیر سیلیکون

محصول فوق در حال حاضر بهترین نوع خمیر سیلیکون موجود در بازار محسوب می‌گردد که از فاکتور کارایی در قبال قیمت پرداختی بسیار مناسبی برخوردار می‌باشد. 99.9 درصد خمیر سیلیکون فوق از عنصر نقره مصنوعی تشکیل یافته است که علاوه بر اختصاص قابلیت رسانایی گرمایی با راندمان بالا به خود، به مانند عایقی در برابر جریان الکتریسیته نیز عمل می‌نماید (این محصول بر پایه عناصر کربن توسعه پیدا نکرده است). محصول معرفی گردیده اغلب به‌منظور استفاده در رایانه‌های شخصی گیمینگ و یا سیستم‌های ویرایش محتوای مختلف که پردازنده مرکزی را تحت فشار شدیدی قرار می‌دهند مورد پیشنهاد واقع گشته و همان‌طور که پیشتر نیز گفته شد در نوع خود بهترین محسوب می‌گردد.

نکات مثبت:

1. هدایت گرمایی کارآمد.

2. عایق در برابر انتقال جریان الکتریسیته.

3. ذرات نقره به‌صورت دائمی در میان خمیر سیلیکونی پخش شده و پس از گذشته مدت زمان از یکدیگر جدا و یا ته‌نشین نمی‌گردند.

نکات منفی:

1. اختصاص مدت زمانی جهت تکامل (پس از اعمال در رایانه) و دستیابی به حداکثر کارایی و عملکرد.

2. قیمت بالا (6 دلار برای 3.5 گرم خمیر).

Arctic MX-4

خمیر سیلیکون

محصول فوق در دسته خمیرهای کربنی طبقه‌بندی گشته و فاکتور انتقال حرارتی بسیار مناسبی را به خود اختصاص داده است. خمیر نامبرده در حالت کلی ذرات خالص عنصر کربن را در ساختار خود جای داده و این مهم آن را به عایقی در برابر رسانایی جریان الکتریسیته نیز تبدیل نماییده است. خمیر Arctic MX-4 با توجه به مواد تشکیل‌دهنده و نحوه توسعه خود از دوام بسیار بالایی بهره برده و پس از یک مرتبه اعمال تا هشت سال به‌راحتی جوابگوی نیازهای رایانه شخصی می‌باشد. اگرچه محصول معرفی گردیده از ویژگی‌های منحصربه‌فردی بهره می‌برد، اما قیمت آن در مقایسه با دیگر نمونه‌های موجود بیشتر می‌باشد. در انتها ذکر این نکته نیز ضروری که Arctic MX-4 و Arctic Silver 5 توسط کمپانی‌های کاملاً جدای از یکدیگر تولید شده‌اند.

نکات مثبت:

1. دوام بسیار فراوان.

2. انتقال حرارتی بالا و عایق جریان الکتریسیته.

3. هماهنگی در ساختار تشکیل دهنده و راحتی در استفاده و اعمال.

نکات منفی:

1. قیمت بالا در مقایسه با محصولات دیگر.

Nuctua NT-H1

خمیر سیلیکون

محصول فوق در حالت کلی نوع انتقال‌دهنده مخلوط به شمار می‌رود که خواص خمیر‌های فلزی و سرامیکی را با یکدیگر ترکیب ساخته و نمونه‌ای با درصد راندمان بالاتر و کارآمدی بیشتری را در اختیار مصرف‌کنندگان خود قرار داده است. خمیر سیلیکون معرفی گردیده با عنایت به فاکتور هدایت گرمایی مناسب گزینه‌ای ایده آل جهت استفاده در سیستم‌های میان رده به شمار می‌رود. از جمله دیگر ویژگی‌های آن می‌توان به میزان گران‌روی (ویسکوزیته) اندک و پخش خود به خود آن در سطح پردازنده مرکزی اشاره کرد.

نکات مثبت:

1. استفاده آسان به دلیل هماهنگی در ساختار تشکیل دهنده.

2. ترکیب مخلوط و ارائه قابلیت انتقال دهندگی گرمایی قابل قبول.

3. مناسب جهت استفاده در رایانه‌های شخصی میان رده.

نکات منفی:

1. راندمان کاری پایین‌تر (در مقایسه با دیگر محصولات).

Gelid CG-Extreme

خمیر سیلیکون

یکی از اصلی‌ترین دلایل ورود محصول فوق به فهرست نوشته فعلی برخورداری از مشخصات خمیرهای سیلیکون گران‌قیمت و رده بالای بازار می‌باشد که از جمله آن‌ها می‌توان به ترکیبان غیر خورنده، عدم نیاز به تکامل و ارائه حداکثر کارایی از همان لحظه ابتدایی استفاده، عایق در برابر انتقال جریان الکتریسیته، غیر سمی و ... اشاره کرد. خمیر سیلیکون مذکور در حالت کلی قابلیت هدایت گرمایی بسیار فراوانی را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار داده و انتقال‌دهنده‌ای مناسب جهت استفاده در سیستم‌های متوسط رو به بالا محسوب می‌گردد.

نکات مثبت:

1. رسانایی حرارتی بسیار بالا.

2. ترکیبات غیر سمی و غیر خورنده.

3. بسته‌بندی ساده و کاربر دوست.

نکات منفی:

1. قیمت بیشتر در مقایسه با سایر محصولات هم‌رده.

Deep Cool Z5

خمیر سیلیکون

انتقال‌دهنده‌های حرارتی کمپانی دیپ کول که در مقایسه با دیگر محصولات پیشتر معرفی گردیده از گستردگی بیشتری در بازار کشور ایران برخوردار می‌باشند در حالت کلی تعادل مناسبی را بین فاکتورهای هدایت گرمایی و ویژگی‌های منحصربه‌فرد برقرار ساخته‌اند. رنگ خاکستری محصول Z5 کمپانی دیپ کول حکایت از دسته‌بندی آن در طبقه خمیرهای فلزی (بر پایه عنصر نقره) دارد، اما با این حال دیگر ترکیبات ساختاری موجود خاصیت انتقال الکتریسیته را از آن سلب نماییده و انتقال‌دهنده‌ای کاملاً عایق را پدید آورده‌اند. خمیر سیلیکونی Z5 با بهره‌مندی از محدوده دمایی -50 تا 300 درجه سانتی‌گراد و قابلیت هدایت گرمایی 1.46W/m-K محصولی ایده آل جهت استفاده در سیستم‌های رده متوسط به پایین شمار می‌رود.

Deep Cool Z9

خمیر حرارتی Z9 کمپانی دیپ کول در برخورداری از ویژگی‌های منحصربه‌فرد و خواص گوناگون با نمونه پیشین خود یعنی Z5 یکسان می‌باشد. اگرچه قابلیت قابلیت ایستادگی دمایی انتقال‌دهنده فوق کاهش پیدا کرده و محدوده -40 تا 200 درجه سانتی‌گراد را به خود اختصاص داده است، اما فاکتور هدایت حرارتی آن افزایش قابل توجهی یافته و به مرز 4W/m-K نزدیک شده و آن را به محصولی توانا جهت استفاده در سیستم‌های متوسط رو به بالا مبدل ساخته است.

در انتها به عنوان حسن خطام نوشته فعلی پیشنهاد می‌شود که مطلب ذیل را جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه چگونگی تعویض خمیر سیلیکون در سخت‌افزار کارت گرافیک نیز مطالعه بفرمایید:

"آموزش تعویض خمیر سیلیکون و پولیش بلاک خنک کننده کارت گرافیک"





محمد جواد قلی پور

26 سال سن، ساکن مشهد، کارشناس ارشد مهندسی پزشکی. محمد جواد رشته خود را از روی علاقه انتخاب نموده و به تعمیرات، نگهداری، آنالیز و بررسی تجهیزات پزشکی علاقه مند است. وی هفت سال است که به نگارش اخبار و مقالات در حوزه فناوری اطلاعات می‌پردازد. با توجه به اطلاعات بالا در زمینه‌های سخت‌افزار و نرم‌افزار، مقالات کاربردی وی گره از مشکلات کاربران بسیاری گشوده است. محمد جواد به رنگ قرمز رادئونی علاقه مند است.

مطالب مرتبط

میزان خمیر سیلیکون اعمال شده به سطح پردازنده مرکزی باید...
آموزش تعویض خمیر سیلیکون و پولیش بلاک خنک کننده کارت گر...

درج نظر

20 نظر
نظرات شما

20 نظر برای “چگونه بهترین خمیر سیلیکون (Thermal Paste) را انتخاب کنیم؟”

  1. حمیدرضا گفت:
    آگوست 12, 2017 در 03:35

    سلام بسیار مفید بود ممنون

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 12, 2017 در 10:06

      با سلام و درود خدمت شما
      خواهش می کنم دوست عزیز. بسیار خوشحالم که نوشته مفید واقع شده

      پاسخ
      1. سهیل گفت:
        آگوست 15, 2017 در 21:09

        با سلام و درودبه شما
        تشکر میکنم از مطلب بسیار مفیدتون

        اما حقیقتآ فقط 50% کاربردی هست. چرا؟ چون اطلاعات خوبی میده ولی نکته اصلی رو بیان نمیکنه

        اونم اینه که کدوم از این برند ها در بازار ایران موجود هست و قیمتش چنده
        در واقع اصل مطلب همینه که متاسفانه جای خالیش به شدت احساس میشه

      2. محمد جواد قلی پور گفت:
        آگوست 16, 2017 در 05:31

        با سلام و درود خدمت شما
        خواهش می کنم دوست عزیز. در متن نوشته هم ذکر شده که در ادامه به بررسی برخی از مهمترین و قدرتمندترین خمیرهای بازار می‌پردازیم.
        تمامی خمیرهای معرفی شده در نوشته فعلی در بازار ایران موجود هستند، درسته برخی از محصولات مثل Arctic MX-4 به علت قیمت بالاتر و متقاضی کمتر ممکنه کمیاب تر باشند و یا توسط گروه‌ها و نهاد های خاصی جهت اکستریم اورکلاکینگ و … مورد استفاده قرار بگیرند، اما نمونه‌های Deep Cool Z5, Z9, Noctua NT-H1, Chill Factor III و … به راحتی و در محدوده قیمتی زیر 50 هزار تومن قابل دسترس هستند.

  2. امیر دارابی گفت:
    آگوست 15, 2017 در 13:21

    سلام خدمت شما جناب اقای قلی پور

    تشکر بابت مطلب بسیار مفیدتون ، بنده چند تا سوال دارم

    1- میشه بفرمایید که چطور میتونیم با نگاه کردن به نوشته های روی خمیرهای موجود در بازار و خوندن

    مشخصات اونها به دسته بندیشون پی ببریم ( فلزی ، سرامیکی ، کربنی )

    2- این مسئله خورندگی تا چه حد باید جدی گرفته بشه و برای جلوگیری از اون چکار باید کرد

    3- پیشنهاد خودتون چیه و چرا ( سیستم گیم و ادیت با قدرت نسبتا بالا )

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 15, 2017 در 17:03

      با سلام و درود خدمت شما
      خواهش می کنم جناب آقای دارابی، باعث افتخار بنده است که مطالب این حقیر گاهی اوقات مفید واقع می‌شوند.
      در مورد سوالاتتون هم در نوشته ها و مشخصات درج شده بر روی بسته بندی و یا سرنگ خمیرهای سیلیکون اغلب نوع خمیر به صورت مستقیم و یا پر درصدترین عنصر موجود در ساختار آن درج می‌گردند که با به خاطر سپردن عناصر مختلف در تشکیل انواع مختلف خمیرهای سیلیکون میشه به نوع خمیر پی برد، در غیر این صورت ساده‌ترین راه نگاه کردن مستقیم به رنگ خمیر سیلیکون است که خمیرهای فلزی به رنگ خاکستری، خمیرهای سرامیکی به رنگ سفید و خمیرهای کربنی هم اغلب به رنگ خاکستری هستند (عبارت دوام بالا و یا دوام 8 ساله (8Years Durability) هم یکی دیگر از برچسب‌های موجود برای تفکیک خمیرهای فلزی از خمیرهای کربنی می‌باشد).

      2. مسئله خورندگی در خمیرهای مطرح بازار به هیچ عنوان لازم نیست جدی گرفته بشه، اما در خمیرهای ارزان قیمت اندکی جای نگرانی داره که باز هم به مسئله دوام خمیر باز می‌گرده. معمولاً خمیرهای مطرح فلزی و سرامیکی هر دو سال یک بار و خمیرهای کربنی هر 8 سال یکبار باید تعویض گردند، اگر مدت زمان کارکرد بیشتر از این مقدار بشه ممکنه مسئله خورندگی بیشتر خودش رو نشون بده (خمیرهای ارزان قیمت هزار تومانی نیز بعد از معمولاً 2 و یا 3 ماه کارکرد باید تعویض شوند).

      3. پیشنهاد بنده برای سیستم گیم و ادیت با قدرت نسبتاً بالا استفاده از خمیرهای فلزی هست تا بیشتری میزان دفع و هدایت گرمایی برای قطعات ایجاد بشه. البته اگر سیستم برای ساعات محدودی در طول روز مورد استفاده قرار میگیره خمیرهای سرامیکی هم جوابگوی نیازها هستند، اما اگر سیستم بیشتر اوقات در حال رندر گیری هست حتماً خمیرهای فلزی پیشنهاد میشه.

      پاسخ
      1. امیر دارابی گفت:
        آگوست 15, 2017 در 20:34

        ممنون از وقتی که گذاشتید ، لطف کردید

      2. محمد جواد قلی پور گفت:
        آگوست 16, 2017 در 05:31

        خواهش می کنم دوست عزیز

  3. hamed گفت:
    فوریه 10, 2018 در 18:56

    سلام
    من تعمیرکاره پلی استیشن و لپ تاپ و مادر برده کامپیوتر هستم میخواستم راهنمایی بفرمایید برای cpu و gpu کدوم خمیر مناسب هست ممنون

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      فوریه 12, 2018 در 10:52

      با سلام و درود و پوزش بابت تاخیر در پاسخ‌گویی
      دوست عزیز خمیرهای کربنی در هر حالت بهترین راندمان و کارایی رو فراهم میارن، اما به دلیل قیمت بالاشون معمولاً دو نوع خمیر دیگه، یعنی فلزی و سرامیکی با توجه به نوع کاربری مورد استفاده قرار می‌گیرن. با توجه به اینکه شما فرمودید تعمیرکار پلی استیشن و لپ‌تاپ هستید و اینا دستگاه‌هایی نیستن که زود به زود توسط کاربر بخوان باز بشن و همینطور به دلیل ضعف تهویه دمایی بالاتری هم تولید می‌کنند، پس پیشنهاد میشه از خمیرهای فلزی استفاده کنید تا بهترین رسانایی گرمایی و انتقال گرما انجام بشه و دمای تولیدی دستگاه کاهش پیدا کنه.

      پاسخ
  4. رضا گفت:
    فوریه 15, 2020 در 10:11

    سلام .تشکر میکنم بابت اطلاعات دقیقتون. یه سوال داشتم. برای استفاده در تجهیزات پزشکی و انتقال حرارت tecها کدوم محصولو پیشنهاد میدید. واینکه خمیرهای فلزی که خاکستری هستند چون هنگام کار ممکنه کثیف کنم دستگاه و دستو .آیا نوع سفید هم دارن. متشکرم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      فوریه 15, 2020 در 12:43

      با سلام و درود خدمت شما
      بسیار خوشحالم که نوشته های بنده تونستن برای شما مفید واقع بشن. انجام وظیفست.
      در مورد سوال شما خدمتتون عرض کنم که برای تجهیزات پزشکی کمپانی های بزرگی مثل Henkel Loctite ،Dymax و Permabond در این حوزه فعال هستند و انواع و اقسام رابط های حرارتی رو در قالب پدهای حرارتی، چسب‌های حرارتی، خمیرهای سیلیکون و … عرضه کردند که با توجه به حساسیت تجهیزات پزشکی پیشنهاد میشه تا از محصولات اختصاصی این حوزه هم استفاده بشن، اما از جمله خمیرهای سیلیکون کامپیوتر خمیرهای کربنی بیشترین راندمان رو از خودشون نشون میدن و هم انتقال حرارتی بالا، طول عمر بالا و عدم رسانایی الکتریکی رو یکجا ارائه میدن و برای این حوزه پیشنهاد میشن.
      در مورد سوال دومتون هم تا جایی که بنده میدونم خیر، چون رنگ خمیرهای سیلیکون به نوع مواد به کار رفته داخلشون بر می گرده و خمیرهای خاکستری رنگ چون از پودر فلزات مختلف درشون استفاده شده، به رنگ سفید قابل تولید نیستند.

      پاسخ
  5. میثم گفت:
    جولای 18, 2020 در 03:36

    سلام خسته نباشید کاش مقالتون زودتر میخوندم . یک گرافیک 7 میلیونی بخاطر خمیر سیلکون اشتباه از دست دادم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      جولای 18, 2020 در 15:38

      با سلام و درود خدمت شما
      سلامت باشید دوست عزیز. خیلی متأسفم 🙁

      پاسخ
  6. سیدحسین گفت:
    اکتبر 19, 2020 در 22:57

    سلام خسته نباشید خمیر سیلیکونDeep Cool Z9 الان عایق رسانای الکتریکی هست یا خیر

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      اکتبر 21, 2020 در 14:55

      با سلام و درود خدمت شما
      در وبسایت رسمی کمپانی DeepCool در بخش مشخصات فنی این خمیر سیلیکون عبارت عایق رسانای الکتریکی درج شده است، بنابراین بله 🙂

      پاسخ
  7. علی گفت:
    سپتامبر 20, 2021 در 20:12

    سپاس فراوان از شما بابت این همه اطلاعات جامع و بدرد بخور

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      سپتامبر 21, 2021 در 11:54

      خواهش می کنم دوست عزیز.
      خوشحالم که مطالب سایت باعث رضایت شما شدن 🙂

      پاسخ
  8. علی گفت:
    دسامبر 20, 2021 در 10:42

    سلام میخواستم بدونم برای کارت گرافیک nvidia geforce 920 m برای گیم بخوام داغ نکنه چه خمیر سیلیکونی باید استفاده کنم بهترین کارکرد رو داره؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      دسامبر 20, 2021 در 13:28

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز خمیرهای سیلیکونی مثل Z3 و Z5 از کمپانی دیپ کول میتونن انتخاب خوبی با قیمت مناسب باشند.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *





تازه های مقاله

آشنایی با مانیتورهای مطرح گیمینگ گیگابایت در بازارهای داخلی 0

7 ماه پیش

آشنایی با مادربوردهای پرفروش گیگابایت B660 در بازار ایران 0

8 ماه پیش

دستگاه‌های حافظه نانو الکترومکانیکی (NEM) 0

11 ماه پیش

حافظه فروالکتریک FET 1

11 ماه پیش

پر بازدیدترین های مقاله

چگونه مشکل The disk is Write Protected را در فلش مموری‌ها حل کنیم؟ 224

7 سال پیش

بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم های TP LINK 439

7 سال پیش

آموزش نصب ویندوز 10 از طریق UEFI و BIOS 30

5 سال پیش

چگونه Windows Defender را در ویندوز 10 غیر فعال کنیم 19

6 سال پیش

برچسب ها

خمیر سیلیکون

آخرین نظرات

محمد جواد قلی پور ژانویه 26, 2023

با سلام و درود خدمت شما بله دوست عزیز احتمالش هست. معمولاً ا در

[بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم های TP LINK ]

a ژانویه 25, 2023

سلام وقت بخیر من چند وقت پیش مودمم را آپگرید کردم . الان که در

[بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم های TP LINK ]

persian ژانویه 21, 2023

سلام شما خودتون طولانی مدت این مدل خمیر گرین استفاده کردی در

[بررسی خمیر حرارتی گرین مدل GREEN GT4-PREMIUM ]

محمد جواد قلی پور ژانویه 21, 2023

با سلام و درود خدمت شما دوست عزیز لینک مربوط به خطای سرور هس در

[چگونه مشکل The disk is Write Protected را در فلش مموری‌ها حل کنیم؟ ]

amin ژانویه 20, 2023

لینک مربوط به adata خرابه در

[چگونه مشکل The disk is Write Protected را در فلش مموری‌ها حل کنیم؟ ]

پربازدیدترین ها

رفع چالش بزرگ ای‌ام‌دی در برابر رقیب خود با رونمایی از پردازشگرهای موبایل سری Ryzen 7045HX 4 هفته پیش

لپ تاپ

یک روش کثیف دیگر در فروش کارت‌های گرافیک ماین شده فاش شد! 5 روز پیش

سخت افزار

غرفه کوچک، اما جذاب سونی | رونمایی از کنترلر DualSense Edge و هدست PlayStation VR2 3 هفته پیش

کنسول و دستگاه های قابل حمل

عبور فرکانس کارت گرافیک RX 7900 XTX ای‌ام‌دی از محدوده 3.00 گیگاهرتز، اما نه در سناریو گیمینگ! 2 هفته پیش

سخت افزار

چیپست M2 Max کمپانی اپل میدان رقابت را به کارت گرافیک RTX 4070 انویدیا واگذار کرد! 1 هفته پیش

لپ تاپ

احتمال خرابی برخی از کولرهای خنک‌کننده کارت‌های گرافیک رفرنس RX 7900 XTX 4 هفته پیش

سخت افزار

آخرین ارسال های انجمن

  • عکس های جالب و دیدنی
    منتشر شده در: 17-09-2020
  • مشاوره جهت خرید منابع تغذیه (Power Supply)
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • کنترل گارانتی محصولات در سایت آواژنگ
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • نگاهی به مودم های ارزان قیمت برند TP-Link در بازار
    منتشر شده در: 29-06-2020

ما را دنبال کنید

درباره ما

مجموعه سخت افزار ایران نخستین مرجع معتبر و رسمی فعال در زمینه سخت افزار کامپیوتر و محصولات بخش IT با سابقه ای نسبتا زیاد در راهنمایی کاربران عزیز ایرانی در سال 1382 هجری شمسی پایه گذاری شد ...

چگونه بهترین خمیر سیلیکون (Thermal Paste) را انتخاب کنیم؟

تمامی حقوق برای سخت افزار محفوظ است.

    • درباره ما
    • تیم تحریریه
    • جوایز سخت افزار
    • تبلیغات
    • ارتباط با ما
    • سلب مسئولیت