• اخبار
  • مقالات
  • تست و بررسی
  • رسانه
  • دانلود
  • انجمن
  • مقاله
  • آکادمیک
  • آموزشی، کاربردی
  • اورکلاکینگ
  • اینترنت و شبکه
  • بازی های رایانه ای
  • سخت افزار
  • نرم افزار

بررسی روتر بی‌سیم توتولینک مدل N300RT

جواد شاهوند 12 جولای 2017 , 07:33 مقاله / اینترنت و شبکه
یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره (هنوز امتیازی ثبت نشده است)

اشتراک گذاری این مطلب

در این بررسی قصد داریم محصولی از توتولینک را مورد بررسی قرار دهیم.N300RT‌ را به محصولی کارآمد و چابک برای تمام گروه‌های کاربری تبدیل می‌کند. علاوه بر کیفیت تولید و راندمان قابل قبول این روتر، 36 ماه گارانتی تعویض GREEN نیز به عنوان یک مزیت پشتوانه انتخاب مصرف کنندگان این محصول است.

در نگاه اول به نظر می‌رسد که بازار محصولات بی‌سیم خانگی اشباع شده است و جایی برای تولیدکنندگان جدید باقی نمانده است، اما روند توسعه ارتباطات همواره فرصت‌هایی را پیش روی بازیگران این عرصه قرار می‌دهد. مخصوصا زمانی که در مورد بازار مصرف اپراتورها صحبت می‌کنیم، این موضوع با وضوح بیشتری نسبت به بازار مصرف خرده‌فروشی قابل مشاهده است.

در این بررسی قصد داریم محصولی از توتولینک را مورد بررسی قرار دهیم. براساس اطلاعات وب‌سایت، این کمپانی در سال 1998 در کشور کره‌جنوبی بنیان گذاری شده است و علاوه بر بازارهای محلی، محصولات توتولینک توسط اپراتورهای اصلی صنعت ارتباطات در آسیا و اروپا مورد استفاده قرار گرفته است. در بازار IT ایران نیز از ابتدای سال 95 محصولات این شرکت با گارانتی گرین GREEN در حال عرضه به بازار است.

برند توتولینک سبد گسترده ای از محصولات بی‌سیم را  ارائه کرده است، از CPEهای قابل استفاده در محیط بیرونی تا اکسس‌پوینت، روتر و مودم‌های داخلی. پشتیبانی این محصولات در ایران نیز توسط وب‌سایت فارسی این برند به آدرس www.totolink-co.ir و خطوط تلفن گارانتی گرین صورت می‌پذیرد.

در این بررسی به معرفی محصولی مقرون‌به‌صرفه از توتولینک جهت مصرف در بازار انبوه خواهیم پرداخت. روتر N300RT توتولینک با پورت‌های 100Mbit فقط در باند 2.4GHz کار می‌کند و قادر است بصورت بی سیم نرخ انتقال اطلاعات تا 300Mbps را فراهم کند. موضوع اصلی در این متن، بررسی کیفیت فرم‌ور این دستگاه است؛ چراکه بصورت کلی، نرم‌افزار فرم‌ور بیشترین تاثیر را در تجربه کاربران در استفاده از این روتر دارد.

محتویات بسته محصول

بسته‌بندی محصول ترکیبی است از رنگ های مشکی و آبی و جعبه آن از نظر اندازه متوسط می‌باشد. طراحی جعبه کاملا بصورت سنتی تداعی‌کننده محصولات شبکه‌های کامپیوتری است و عکس محصول به‌همراه شرح و مشخصات آن روی جعبه ذکر گردیده است.

داخل جعبه، در محفظه مخصوصی روتر N300RT به همراه آداپتور 9 ولت 500 میلی‌آمپر، یک کابل شبکه سفید رنگ، دفترچه راهنمای فارسی و انگلیسی، کارت گارانتی گرین و استیکر نصب محصول روی دیوار قرار دارد.

آداپتور دستگاه از نظر اندازه کوچک بوده که مناسب استفاده در پریزهای شلوغ می‌باشد. مدت زمان درنظر گرفته شده برای گارانتی این محصول توسط گرین 3 سال تعویض است که فراتر از انتظار و در مقایسه با گارانتی محصولات مشابه، غیرمتعارف می باشد. وب‌سایت فارسی توتولینک کاملا بروز بوده و  حاوی اطلاعات کاملی در مورد محصول و همچنین نحوه دانلود و نصب فایل بروزرسانی فرم‌ور است.

ظاهر روتر

معمولا در محصولاتی که در رده‌بندی مقرون بصرفه‌ها قرار می‌گیرند، از نقطه نظر ظاهری نمی‌توان انتظار زیادی داشت، اما توتولینک در مورد این محصول تصمیم گرفته تا متفاوت باشد، قسمت بالای دستگاه را پنلی از جنس پلاستیک خط‌دار و مشکی رنگ پوشانده است که ظاهری شبیه به فلز دارد، با حرکت دادن این پنل به سمت بالا، تهویه هوای داخل دستگاه بهبود یافته که آن‌را انتخابی مناسب برای محیط‌های گرم می‌کند. اگرچه در زمان انجام تست‌ها، حتی زمانیکه لود سنگینی روی دستگاه انداختیم، میزان گرما دستگاه بسیار ناچیز بود.

بدنه دستگاه از جنس پلاستیک فشرده مات می‌باشد. ابعاد دستگاه بدون آنتن‌ها برابر است با 147×76×28  میلی‌متر.

در قسمت جلوی دستگاه دو عدد استیکر چسبانده شده که یکی بیانگر شماره سریال دستگاه و دیگری آدرس Mac آن می‌باشد که به‌وضوح ظاهر دستگاه را کمی بهم‌ریخته است. همچنین کلید WPS نیز در این قسمت قرار داشته که با فشردن طولانی آن به‌عنوان کلید RST یا بازنشانی به تنظیمات کارخانه نیز عمل می‌نماید.

 

در کناره‌های محصول پنجره مشبک تهویه قرار دارند. در قسمت پشت دستگاه دو عدد آنتن غیرقابل جداشدن 5dBi، 5 پورت 100Mbps (شامل یک پورت WAN و 4 عدد پورت LAN)، کلید روشن/خاموش و سوکت تامین برق دستگاه قرار دارند.

با نگاهی به قسمت بالای دستگاه در سمت چپ متوجه 8 عدد نشانگر LED بهمراه علایم مربوط به هریک خواهید شد که به رنگ آبی روشن می‌گردند.

قسمت زیرین دستگاه مشکی یکدست به همراه سوراخ‌های تهویه هوا می‌ باشد. چهار عدد پایه پلاستیکی نیز برای دستگاه در نظر گرفته شده که در حالت افقی جریان هوا را تسهیل می‌نماید. در حالت نصب دستگاه روی دیوار نیز این پایه‌های در هدایت جریان هوا بسیار موثر خواهند بود.

 

مشخصات سخت افزاری

 

N300RT براساس پلتفرم Realtek ساخته شده است. پردازنده مرکزی این روتر RTL8196E با فرکانس 400 مگاهرتز است. توتولینک برای خنک‌کردن این پردازنده از یک هیت‌سینک (heatsink) کوچک استفاده نموده است. تراشه RTL8192ER مدل چیپست مدیریت‌کننده سیگنال بی‌سیم در این روتر است که این چیپست نیز از برند Realtek انتخاب شده و در باند فرکانس 2.4GHz، مطابق با استانداردهای 802.11b/g/n، نرخ انتقال داده‌ای معادل با 300Mbps را فراهم می‌آورد. این روتر از RAM معادل 32MB بهره برده و میزان حافظه چیپست flash EEPROM آن برابر با 4 مگابایت است. همانطور که ملاحظه می‌‌کنید، سخت‌افزار مورد استفاده در این روتر کاملا استاندارد بوده و برای روترهایی در این محدوده قیمتی کاملا مناسب می‌باشد.  در این بررسی از نرم‌افزار راه‌انداز نسخه V2.1.6_20160516 برای انجام تست‌ها استفاده شده است.

 

 

    انجام تنظیمات

 

همانند سایر روترها بصورت استاندارد به رابط کاربری روتر از طریق مرورگر می توان با واردکردن آدرس 192.168.1.1 دسترسی یافت. کلمه و رمز عبور نیز استاندارد وadmin  است. لازم به ذکر است که در صورتی‌که بصورت بی‌سیم برای انجام تنظیمات به روتر متصل شوید، صفحه ورود بصورت خودکار به نمایش درخواهد آمد و نیاز به تایپ آدرس 192.168.1.1 ندارید.

پورت مربوط به رابط کاربری را می‌توان تغییر داد تا قادر به مدیریت دستگاه از طریق اینترنت باشد. دسترسی به کلید HELP در تمامی صفحات امکان‌پذیر می‌باشد که مستقیما کاربر را به سایت توتولینک جهانی هدایت کرده؛ اما کمک چندانی نمی‌کند. البته در هر صفحه فرم‌ور به فراخور اطلاعاتی برای انجام تنطیمات به صورت متنی در اختیار کاربر قرار می‌گیرد؛ اما این اطلاعات بصورت کلی بوده و در بعضی موارد جزییات زیادی را آشکار نمی‌کند. اگر در فرم‌ور تغییرات زیادی را اعمال کنید، روتر نیاز به راه‌اندازی مجدد (Reboot) خواهد داشت که بیش از یک دقیقه طول خواهد کشید.

طراحی رابط کاربری کاملا به‌صورت سنتی بوده و منوها در سمت چپ قرار دارند و پنل انجام تنظیمات نیز در مرکز صفحه قرار دارد. در حالت پیش فرض 8 عدد سر منو وجود دارد که هر کدام شامل چندین زیر منو می‌باشند. رابط کاربری از EASY SETUP بهره می‌برد که با استفاده از آن، بصورت کلی می‌توان تمام تنظیمات اولیه مورد نیاز به همراه تنظیمات IPTV را در یک صفحه انجام داد.

 

روتر از حالت‌های عملکرد بصورت ROUTER، Repeater(Range Extender) ، Bridge with AP ، Wireless ISP Client Router ،Wireless Client ،Client  پشتیبانی می‌نماید و انتخاب هر یک از این حالات براساس نیاز و انتخاب کاربر امکان‌پذیر است.

روتر از تمام استانداردهای مورد نیاز برای اتصال به اینترنت شاملDHCP/Static IP/PPPoE/PPTP /L2TP  بهره می‌برد. این روتر از DDNS client پشتیبانی نموده و در منوی IPv6 از DHCPv6 و RADVD پشتیبانی می‌نماید. همچنین قادر هستید آدرس MAC مربوط به پورت WAN دستگاه را نیز تغییر دهید.

کاربر می‌تواند برای راه‌اندازی IPTV از پروتکل IGMP استفاده کند، یا با استفاده از فناوری VLAN هر یک از پورت‌ها یا شبکه وایرلس دستگاه را انتخاب نماید.

برای دسترسی به سرویس‌های موجود در شبکه محلی کاربر از طریق اینترنت، روتر از UPnP، DMZ و  ruleهای تعریف شده توسط کاربر پشتیبانی می‌نماید. لازم به ذکر است در UPnP قادر به انجام تنظیمات بیشتر نیستید.

روتر از Dynamic Routing RIP پشتیبانی می‌نماید و در آن توانایی افزودن Static Route را دارید. جدولی در این قسمت وجود دارد که آخرین قوانین و تغییراتی که اعمال نموده‌اید را نشان می‌دهد، همچنین قادر هستید NAT را نیز خاموش نمایید.

در بخش تنظیمات شبکه محلی روتر، می‌توانید آدرس دسترسی به روتر را تغییر دهید، یک آدرس اضافی برای دسترسی به روتر نیز در نظر بگیرید، تنظیمات DHCP server (مانند درنظر گرفتن یک آدرس IP ثابت برای کلاینت‌ها و ... ) را انجام دهید.

بصورت پیش‌فرض امنیت شبکه بی‌سیم در این روتر باز است و کلمه عبوری برای اتصال بی‌سیم به آن در نظر گرفته نشده است. بنابراین مطلوب است در تنظیمات کلمه‌ای عبوری برای اتصال به روتر در نظر بگیرید. روتر از پروتکل‌های رمزنگاری پیشرفتهWEP / WPA/WPA2بهره می‌برد. همچنین علاوه بر امکان تعیین کلمه عبور برای شبکه بی‌سیم، امکان استفاده از سرور RADIUS را نیز در تعیین دسترسی دارید. WPS بصورت پیش‌فرض غیرفعال است، برای اتصال دستگاه‌های جدید به این روتر باید آن‌را فعال نمایید.

علاوه بر امکان تغییر نام شبکه بی‌سیم و تنظیمات امنیتی، کاربر قادر به انتخاب استانداردها، انتخاب شماره کانال و پهنای باند کانال، پنهان نمودن نام شبکه بی‌سیم از دید عموم، محدود کردن تعداد کاربرانی که به روتر بصورت بی‌سیم متصل می‌شوند، تغییر توان سیگنال ارسالی (5 گزینه برای انتخاب وجود دارد) و تغییر چندین پارامتر در سرویس‌های بی‌سیم اکسس‌پوینت خواهد بود.

امکان تعریف دو SSID با کلمات عبور جداگانه نیز وجود دارد که می‌توان آنها را به کاربران مهمان اختصاص داد. همچنین این روتر از حال های WDS و تکرارکننده سیگنال بی‌سیم (Repeater)  نیز پشتیبانی می‌کند.

به جهت کنترل سیگنال بی‌سیم، امکان تعریف لیست کاربران مجاز یا لیست کاربران غیر مجاز نیز وجود دارد. همچنین قادر هستید زمان دردسترس‌بودن سیگنال بی‌سیم را نیز با در نظر گرفتن Time Zone ایران برای روتر تعریف کنید.

روتر N300RT از شما در مقابل حملات DoS محافظت می‌نماید، گرچه این پروتکشن بصورت پیش‌فرض غیرفعال است. بعلاوه، Firewall روتر از ویژگی‌های معمولی همچون فیلترینگ براساس IP و MAC (محدودنمودن دسترسی نفوذی‌ها از طریق اینترنت به شبکه کاربر)، فیلترینگ پورت‌ها (محدود نمودن دسترسی کاربران شبکه به سرویس‌های دور)،  فیلترینگ URLها  (محدودنمودن دسترسی وب سایت‌ها برای کاربران شبکه) بهره می‌برد.

N300RT از اعمال تنظیمات بر پهنای باند (QoS) نیز پشتیبانی می‌کند. در این قسمت می‌توانید Ruleهایی برای فیلترینگ ترافیک براساس IP، MAC کلاینت‌ها و شماره پورت‌ها اعمال نمایید. برای هر Rule می‌توان محدودیت پهنای باند در نرخ ارسال و دریافت داده‌ها تعریف نمود. علیرغم این واقعیت که اعمال Ruleها لود بالایی را در پردازنده مرکزی روتر اعمال می‌نماید، QoS در بسیاری از موارد سودمند است.

در منوی "System" آیتم‌های استانداردی وجود دارد، همچون تغییر اکانت Administrator، بروزرسانی Firmware از طریق فایل، ذخیره، بازنشانی و ریست تنظیمات، تعریف Time Zone (شامل سینک‌شدن از طریق اینترنت)

بعلاوه امکان Restart دستگاه و برنامه ریزی برای Reboot، انجام تنظیمات پروتکل TR-069 (امکان تنظیم‌نمودن از راه دور برای فراهم‌آورنده سرویس اینترنت) نیز وجود دارد.

کاربران می‌توانند برای مانیتورکردن شرایط فعلی دستگاه از منوی "Status" استفاده نمایند، این صفحه شامل اطلاعاتی همچون اطلاعات و آماری از  رابط‌های کاری دستگاه، نسخه فعلی فرم‌ور، میزان لود CPU و RAM روتر، مدت زمان روشن بودن دستگاه و ... می‌باشد.

 جمع بندی

معرفی این روتر بعنوان محصولی جدید به بازار داخلی تجهیزات شبکه بی‌سیم می‌تواند یک حرکت حساب شده از سوی شرکت توتولینک باشد. روترTotolink N300RT  بر پایه پلتفرمی محبوب طراحی شده است و ویژگی های معمول یک روتر کاربردی برای بازار انبوه را داراست. فرم‌ور دستگاه از اکثر سناریوهای معمول استفاده از یک روتر بی‌سیم جهت اتصال به اینترنت و سرویس IPTV پشتیبانی می نماید. وجود دو آنتن 5 دسیبلی با امکان پوشش محدده‌ای گسترده برای انتشار داده‌ها با نرخ 300 مگابیت بر ثانیه، این محصول را برای استفاده در هر مکان برای توزیع اینترنت و ایجاد شبکه بی‌سیم مناسب ساخته است. همچنین پشتیبانی از به‌روزترین فناوری‌ها نظیر MIMO، QoS، قابلیت ایجاد چندین SSID، اتصال آسان روتر به تجهیزات دیگر توسط کلید WPS و پشتیبانی از تلویزیون اینترنتی، N300RT‌ را به محصولی کارآمد و چابک برای تمام گروه‌های کاربری تبدیل می‌کند. علاوه بر کیفیت تولید و راندمان قابل قبول این روتر، 36 ماه گارانتی تعویض GREEN نیز به عنوان یک مزیت پشتوانه انتخاب مصرف کنندگان این محصول است.





جواد شاهوند

جواد شاهوند 35 سال سن، ساکن تهران، کارشناس مهندسی فناوری اطلاعات جواد یکی از اعضای قدیمی سایت سخت افزار می باشد. وی به سخت افزار و تجهیزات شبکه علاقه فراوان داشته و در حال حاضر در حوزه فناوری اطلاعات مشغول فعالیت می باشد.

مطالب مرتبط

معرفی سری جدید اقتصادی (ECO) پاورهای گرین...
یکی به جای همه – ویژگی های محصولات شبکه ایسوس...
چرا امواج وای فای (WiFi) منجر به سوختن پوست بدن انسان ن...
آموزش نحوه نظارت بر شبکه بیسیم وای فای و شناسایی افراد ...
چگونه ویندوز را از اتصال خودکار به شبکه‌های بیسیم وای ف...
آموزش جلوگیری از ظاهر شدن شبکه‌های وای فای همسایه در سی...

درج نظر

0 نظر
نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *





تازه های مقاله

آشنایی با مانیتورهای مطرح گیمینگ گیگابایت در بازارهای داخلی 0

9 ماه پیش

آشنایی با مادربوردهای پرفروش گیگابایت B660 در بازار ایران 0

10 ماه پیش

دستگاه‌های حافظه نانو الکترومکانیکی (NEM) 0

1 سال پیش

حافظه فروالکتریک FET 1

1 سال پیش

پر بازدیدترین های مقاله

چگونه مشکل The disk is Write Protected را در فلش مموری‌ها حل کنیم؟ 224

7 سال پیش

بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم های TP LINK 439

8 سال پیش

آموزش نصب ویندوز 10 از طریق UEFI و BIOS 30

5 سال پیش

چگونه Windows Defender را در ویندوز 10 غیر فعال کنیم 20

6 سال پیش

برچسب ها

GreeninternetlanrouterTOTOLINKwifiبی سیمتوتولینکروترشبکهگرینوای فایوایرلس

آخرین نظرات

محمد جواد قلی پور مارس 27, 2023

با سلام و درود دوست عزیز تنها گزینه‌ای که شما با این مادربرد در

[همه چیز در مورد اتصال SSDها به مادربرد ]

علی مارس 27, 2023

سلام ممکنه کمکم کنید برای مادر بورد گیگابایت GA-EP35-DS3L ها در

[همه چیز در مورد اتصال SSDها به مادربرد ]

محمد جواد قلی پور مارس 25, 2023

درود دوست عزیز شما پسوند مادربرد رو ذکر نکردید، اما مدل Prim در

[همه چیز در مورد اتصال SSDها به مادربرد ]

ناشناس مارس 24, 2023

با سلام. دمت گرم خیلی عالی راهنمایی ام کردی. مشکل من این بود در

[رفع خطای نقض قوانین به اشتراک‌گذاری محتوا در سیستم عامل ویندوز ]

Zig مارس 24, 2023

سلام. این متن کمی نیاز به تغییر داره. تو بخش Local Group Po در

[چگونه Windows Defender را در ویندوز 10 غیر فعال کنیم ]

پربازدیدترین ها

مدل‌های پرو اسمارت‌فون‌های سری آیفون 15 به چیپست A17 Bionic مجهز خواهند بود 4 هفته پیش

اسمارت فون و تبلت

مادربردهای X670 و B560 گیگابایت و پردازشگرهای سری Raphael X3D ای‌ام‌دی، یک تطبیق عالی! 4 هفته پیش

سخت افزار

منتظر عرضه حداقل 9 بازی دیگر در فرانچایز Assassin’s Creed باشید 4 هفته پیش

بازی های رایانه ای

کشف دو آسیب‌پذیری بالقوه در کتابخانه ماژول TPM 2.0 3 هفته پیش

سخت افزار

آیا اسمارت‌فون‌های iPhone 16 Pro به سنسور Face ID پنهان در صفحه نمایشگر مجهز خواهند شد؟ 4 هفته پیش

اسمارت فون و تبلت

افت بیشتر از 30 درصدی فروش حافظه‌های دینامیک (DRAM) به‌صورت جهانی 3 هفته پیش

سخت افزار

آخرین ارسال های انجمن

  • عکس های جالب و دیدنی
    منتشر شده در: 17-09-2020
  • مشاوره جهت خرید منابع تغذیه (Power Supply)
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • کنترل گارانتی محصولات در سایت آواژنگ
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • نگاهی به مودم های ارزان قیمت برند TP-Link در بازار
    منتشر شده در: 29-06-2020

ما را دنبال کنید

درباره ما

مجموعه سخت افزار ایران نخستین مرجع معتبر و رسمی فعال در زمینه سخت افزار کامپیوتر و محصولات بخش IT با سابقه ای نسبتا زیاد در راهنمایی کاربران عزیز ایرانی در سال 1382 هجری شمسی پایه گذاری شد ...

بررسی روتر بی‌سیم توتولینک مدل N300RT

تمامی حقوق برای سخت افزار محفوظ است.

    • درباره ما
    • تیم تحریریه
    • جوایز سخت افزار
    • تبلیغات
    • ارتباط با ما
    • سلب مسئولیت