• اخبار
  • مقالات
  • تست و بررسی
  • رسانه
  • دانلود
  • انجمن
  • مقاله
  • آکادمیک
  • آموزشی، کاربردی
  • اورکلاکینگ
  • اینترنت و شبکه
  • بازی های رایانه ای
  • سخت افزار
  • نرم افزار

آموزش تنظیم سخت‌افزار مودم جهت دسترسی خودکار به اینترنت

محمد جواد قلی پور 26 می 2016 , 15:39 مقاله / سخت افزار
یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره (1 رای, میانگین: 5٫00 از 5)

اشتراک گذاری این مطلب

اگر در دنیای فعلی و عصر کنونی از فردی سؤال کنید که مهم‌ترین وابستگی زندگی شما چیست و بیشتر عمر خود را در کجا و چگونه سپری کرده یا در صورت حذف فاکتوری زندگی برای شما بسیار سخت و ملال‌آور و به‌عبارتی‌دیگر غیرممکن می‌شود پاسخ‌های متفاوتی می‌شنوید. شخصی می‌فرماید بنده به مسافرت علاقه بسیاری داشته و در صورت ساکن نشستن در یک گوشه دچار افسردگی می‌شوم، شخص دیگری می‌فرماید که بنده علاقه بسیاری به کسب ایده‌های جدید و نوین داشته و پیوسته در پی تجربه اتفاقات جدید و هیجان‌آور در زندگی خود می‌باشم، شخص دیگری به کار خود علاقه بسیاری داشته و زندگی بدون آن را غیرممکن می‌داند و ...

اکنون اگر در تمامی گزینه‌های مطرح شده و وابستگی‌های فردی خود در زندگی بنگرید به یک وجه اشتراک بسیار لاینفک و واضح برخورد می‌کنید، اینترنت. شبکه جهانی وب و عنوان دنیای عجایب اختصاص یافته به آن امروزه به یک نقطه عطف در زندگی بسیاری از افراد تبدیل شده و گذر عمر بدون آن برای اکثریت قریب به اتفاق 98 درصد مردمان این کره خاکی غیرممکن و حتی تصور آن نیز بسیار دهشتناک به نظر می‌رسد. برخی از اشخاص مختلف منبع کسب درآمد و زندگانی خود را برپایه دنیای نامبرده پایه‌گذاری کرده و گذران عمر در شبکه‌های اجتماعی یا به‌عبارتی‌دیگر زندگی مجازی نیز در عصر کنونی جزء جدایی‌ناپذیر و لاینفکی از زندگی بسیاری از افراد قشرهای مختلف سنی به شمار می‌رود. دسترسی به شبکه جهانی وب و در اختیار قرار گرفتن آن در هر زمان و مکان امروزه یکی از بزرگ‌ترین نکات بارز متمایز کننده کشورهای ابر قدرت جهان به شمار می‌رود.

پای در میدان گذاشتن فناوری‌های نوین نظیر نسل سوم و چهارم اینترنت همراه و همچنین انتقال بالن‌های هوایی و پرتاب ماهواره‌های ارسال و دریافت داده‌های اینترنتی امروزه زندگی را به کام بسیاری از افراد قشرهای مختلف شیرین کرده و نقش به سزایی را در دست‌یابی به قله‌های افتخارات به خود اختصاص داده است، اما انتقال داده‌های ارسالی توسط خطوط زمینی نظیر کابل مسی و فیبر نوری یا به‌عبارتی‌دیگر فناوری ADSL هنوز هم به عنوان یکی از بزرگ‌ترین منابع دسترسی به دنیای عجایب نامبرده در عصر کنونی به شمار می‌رود. کشورهایی که بلوغ کامل به‌منظور استفاده از فناوری‌های نوین اینترنت همراه هنوز در آن‌ها شکل کامل به خود نگرفته و یا شرایط حاکم بر جامعه و کسب و برآورده سازی منافع فردی، مالی و ... یکی از اساسی‌ترین بنیان‌های آن به شمار می‌رود فناوری انتقال داده مذکور را در مقیاس بسیار عظیم مورد استفاده خود قرار داده و افراد مختلف نیز به‌منظور دسترسی مناسب و معقول به اینترنت در خانه یا محل کار خود مجاز به استفاده از آن شناخته شده‌اند، اما همان‌طور که مستحضر می‌باشید استفاده از فناوری مذکور و دسترسی به اینترنت با کمک آن نیازمند رعایت پیشنیازهایی نظیر بهره‌مندی از سخت‌افزارهای مناسب (مانند مودم/روتر) و خرید اشتراک از شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت به‌منظور ارسال و دریافت پاکت‌های داده می‌باشد.

تنظیم سخت‌افزار مودم به‌منظور دسترسی اینترنت امروزه به یکی از اساسی‌ترین مشکلات زندگی برخی از افراد مختلف که از دانش فنی کافی برخوردار نمی‌باشند تبدیل شده است. در این مقاله آموزشی کوتاه با یکدیگر نحوه تنظیم سخت‌افزار مودم/ روتر به‌منظور دسترسی به شبکه جهانی وب را می‌آموزیم. پیش از پرداختن به آموزش ذکر این نکته ضروری است که اتصال فیزیکی مودم به رایانه شخصی و خط تلفن از ملزومات اجرای مقاله فوق می‌باشد. آموزش مقاله فعلی بر پایه سخت‌افزارهای TP-Link گردآوری شده است، اما مراحل پیشرو در سخت‌افزارهای ساخته کمپانی‌های دیگر کاملاً یکسان بوده و تنها ممکن است در نام‌گذاری‌ها گزینه‌ها و محل قرارگیری آن‌ها مقداری از تفاوت برخوردار باشد.

ابتدا یک نرم‌افزار مرورگر اینترنت را گشوده و در کادر درج آدرس عبارت 192.168.1.1 را تایپ کنید.

در پنجره نمایان شده در کادر نام کاربری و رمز عبور عبارت Admin را تایپ کرده و کلید اینترنت را بفشارید. در صورتی که سخت‌افزار مودم را به‌صورت فیزیکی به درگاه Ethernet مادربرد رایانه متصل کرده باشید مشاهده می‌کنید که صفحه تنظیمات مودم نمایان می‌شود.

بر روی سربرگ Interface Setup کلیک کنید. در صفحه نمایان شده مجدداً بر روی سربرگ Internet کلیک کنید. مشاهده می‌کنید که صفحه تنظیمات مودم به‌منظور دسترسی به شبکه اینترنت نمایان می‌شود.

مودم

در صفحه نمایان شده ابتدا از بخش ATM VC مسیر و زیر شاخه یا به‌عبارتی‌دیگر کانال انتقال داده (VCI و VPI) شرکت ارائه‌دهنده اینترنت خود را مشخص کنید.

گزینه‌های نامبرده از مهم‌ترین فاکتورهای موجود به‌منظور دسترسی به شبکه جهانی وب به شمار رفته و در صورت تنظیم اشتباه از دسترسی به اینترنت جلوگیری به عمل می‌آید. خطوط نامبرده بیانگر انبوه تعداد مسیرها و زیر شاخه‌های موجود به‌منظور ارسال و دریافت داده‌های اینترنتی بین کلاینت و شرکت ارائه‌دهنده بوده و در حالت کلی نیز تعیین کننده کانال‌های برقراری ارتباط بین تجهیزات و سخت‌افزارهای DSL قرار گرفته در ابتدا و انتهای مسیر می‌باشند. مکانیسم مذکور درست همانند جایگزین سازی یک شماره تماس گرفته شده تلفنی می‌باشد. مقادیر VCI و VPI تعیین شده به‌منظور دسترسی به شبکه جهانی وب توسط شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنتی مختلف متفاوت می‌باشند. تفاوت موجود در مقادیر در نظر گرفته شده جهت جلوگیری از تداخل داده‌های انتقالی و دریافت صحیح پاکت‌های ارسالی در مبدأ و مقصد درنظر گرفته شده است. مقادیر نامبرده توسط دو شرکت ارائه اینترنتی در صورتی یکسان می‌باشند که از یک نقطه (به‌عنوان‌مثال شرکت مخابرات) جهت انتقال (ارسال و دریافت) داده‌های خود استفاده کنند.

همان‌طور که پیشتر گفته شد گزینه‌های نامبرده از مهم‌ترین مقادیر موجود به‌منظور دسترسی به شبکه اینترنت به شمار رفته و در صورت تایپ اشتباه از دسترسی به اینترنت جلوگیری به عمل می‌آید. جهت آگاهی از کانال‌های انتقال داده تنها کافیست به جستجوی نام شرکت ارائه‌دهنده سرویس خود در اینترنت بپردازید.

نام شرکت ارایه دهنده سرویس اینترنت VPI VCI
شاتل 0 35
مخابرات 0 35
آسیاتک 0 35
پارس آنلاین 0  35 یا 59
های‌وب 0 35
ماکس نت 0 35
لایزر 0 35
سپنتا 0 35
داتک 0 35
صبانت 0 35
شهراد 0 33
همارا سیستم 0 33
عصر تلکام 8 35
فن‎آوا 8 35
پیشگامان 8 87

پس از تعیین مقادیر VCI و VPI از بخش کپسوله سازی گزینه PPPoA/PPPoE را انتخاب کنید. مشاهده می‌کنید که تنظیمات دسترسی به اینترنت به‌صورت خودکار نمایان می‌شود.

بسیاری از سخت‎افزارهای مودم یا روتر توسعه یافته در عصر کنونی بسترهای لازمه به‌منظور دسترسی به شبکه اینترنت را از دو طریق مختلف در اختیار دارندگان خود قرار می‌دهند. در روش ابتدایی یا به‌عبارتی‌دیگر انتقال نقطه به نقطه بر روی حالت انتقال ناهمگام (PPPoA) و انتقال نقطه به نقطه بر روی اترنت (PPPoE) سخت‌افزار مودم به عنوان یک روتر به فعالیت خود ادامه داده و تمامی نشست‌های موجود بر روی درگاه WAN سخت‌افزار اجرا می‌شوند. در این حالت نام کاربری و رمز عبور شرکت ارائه‌دهنده سرویس جهت دسترسی به اینترنت بر روی سخت‌افزار تنظیم شده و مودم در هر بار روشن شدن بسترهای لازمه به‌منظور اتصال خودکار به شبکه جهانی وب را فراهم می‌آورد. در حالت دوم که تحت عنوان Bridge Mode نامگذاری شده است سخت‌افزار مودم به عنوان یک پل ارتباطی بین شرکت ارائه‌دهنده اینترنت و مشتری به شمار رفته و امکان دسترسی به اینترنت تنها به واسطه نرم‌افزارهای دسترسی نصب شده بر روی رایانه کلاینت امکان‌پذیر می‌باشد. در این حالت سخت‌افزار مودم با هربار روشن شدن به‌صورت خودکار به اینترنت متصل نشده و دسترسی به آن منوط به درج نام کاربری و رمز عبور در نرم‌افزار کلاینت می‌باشد. ازآنجایی‌که آموزش مقاله فوق برپایه دسترسی خودکار به شبکه جهانی اینترنت می‌باشد گزینه ثانویه مورد تحلیل و بررسی قرار نمی‌گیرد.

در کادر Servicename ابتدا نامی را به سرویس خود اختصاص دهید. ذکر این نکته ضروری است که درج نام در دسترسی به اینترنت توفیری نداشته و الزامی نمی‌باشد.

در کادر Username ابتدا نام کاربری دریافتی از شرکت ارائه‌دهنده اینترنت و سپس در کادر Password نیز گذرواژه امنیتی آن را تایپ کنید.

نوع کپسوله‌ سازی اطلاعات را از طریق کادر کشویی مربوطه به گزینه PPPoE LLC تغییر داده و سپس گزینه Bridge Interface را نیز غیر فعال (Deactivated) کنید.

modem-router-internet-config

اکنون از بخش Connection Setting در صورتی که قصد دارید به‌صورت پیوسته به اینترنت متصل باشید گزینه Always On را انتخاب کنید. گزینه Connect On-Demand درصورتی‌که در بازه زمانی تعیین شده هیچ انتقال داده‌ای صورت نگیرد سخت‌افزار به‌صورت خودکار اتصال به اینترنت را قطع می‌کند. گزینه Connect Manually نیز دسترسی به اینترنت را منوط به گشودن صفحه تنظیمات سخت‌افزار و درج نام کاربری و رمز عبور پس از قطع ارتباط با اینترنت فراهم می‌آورد.

connection-type

پس از انتخاب گزینه مورد نظر (پیشنهاد می‌شود در صورت جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی و دسترسی دائم به اینترنت گزینه ابتدایی را انتخاب کنید) بر روی کلید Save در قسمت انتهایی صفحه فعلی کلیک کنید. مشاهده می‌کنید که تنظیمات سخت‌افزار ذخیره شده و پس از گذشت چند ثانیه دسترسی به شبکه جهانی وب فراهم می‌شود. پیشتر گفته شد که در صورت درج اشتباه مقادیر کانال‌های انتقال داده و نام کاربری و رمز عبور از دسترسی به اینترنت جلوگیری به عمل می‌آید.

جهت آگاهی از دسترسی به اینترنت ابتدا به‌صورت فیزیکی به سخت‌افزار مودم نگاه کنید، در صورتی که چراغ Internet قرار گرفته بر روی آن روشن می‌باشد تنظیمات سخت‌افزار با موفقیت پایان پذیرفته است. همچنین با مراجعه به سربرگ Status نیز می‌توانید از دسترسی به اینترنت آگاهی پیدا کنید.





محمد جواد قلی پور

26 سال سن، ساکن مشهد، کارشناس ارشد مهندسی پزشکی. محمد جواد رشته خود را از روی علاقه انتخاب نموده و به تعمیرات، نگهداری، آنالیز و بررسی تجهیزات پزشکی علاقه مند است. وی هفت سال است که به نگارش اخبار و مقالات در حوزه فناوری اطلاعات می‌پردازد. با توجه به اطلاعات بالا در زمینه‌های سخت‌افزار و نرم‌افزار، مقالات کاربردی وی گره از مشکلات کاربران بسیاری گشوده است. محمد جواد به رنگ قرمز رادئونی علاقه مند است.

مطالب مرتبط

آشنایی با برخی از روش‌ها جهت ایمن‌سازی شبکه وای فای خان...
آموزش بروزرسانی فریمور مودم‌های سیم‌کارت خور TP-Link...
بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم‌های D-Link...
بررسی روتر بی‌سیم توتولینک مدل N300RT...
بررسی کامل اکسس‌پوینت سقفی توتولینک مدل N9...
آموزش چگونگی تغییر بارگذاری خودکار صفحات اینترنتی در نر...

درج نظر

0 نظر
نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *





تازه های مقاله

آشنایی با مانیتورهای مطرح گیمینگ گیگابایت در بازارهای داخلی 0

7 ماه پیش

آشنایی با مادربوردهای پرفروش گیگابایت B660 در بازار ایران 0

8 ماه پیش

دستگاه‌های حافظه نانو الکترومکانیکی (NEM) 0

11 ماه پیش

حافظه فروالکتریک FET 1

11 ماه پیش

پر بازدیدترین های مقاله

چگونه مشکل The disk is Write Protected را در فلش مموری‌ها حل کنیم؟ 224

7 سال پیش

بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم های TP LINK 439

7 سال پیش

آموزش نصب ویندوز 10 از طریق UEFI و BIOS 30

5 سال پیش

چگونه Windows Defender را در ویندوز 10 غیر فعال کنیم 19

6 سال پیش

برچسب ها

d linkinternetTendaTP-Linkاینترنت

آخرین نظرات

محمد جواد قلی پور ژانویه 26, 2023

با سلام و درود خدمت شما بله دوست عزیز احتمالش هست. معمولاً ا در

[بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم های TP LINK ]

a ژانویه 25, 2023

سلام وقت بخیر من چند وقت پیش مودمم را آپگرید کردم . الان که در

[بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم های TP LINK ]

persian ژانویه 21, 2023

سلام شما خودتون طولانی مدت این مدل خمیر گرین استفاده کردی در

[بررسی خمیر حرارتی گرین مدل GREEN GT4-PREMIUM ]

محمد جواد قلی پور ژانویه 21, 2023

با سلام و درود خدمت شما دوست عزیز لینک مربوط به خطای سرور هس در

[چگونه مشکل The disk is Write Protected را در فلش مموری‌ها حل کنیم؟ ]

amin ژانویه 20, 2023

لینک مربوط به adata خرابه در

[چگونه مشکل The disk is Write Protected را در فلش مموری‌ها حل کنیم؟ ]

پربازدیدترین ها

رفع چالش بزرگ ای‌ام‌دی در برابر رقیب خود با رونمایی از پردازشگرهای موبایل سری Ryzen 7045HX 4 هفته پیش

لپ تاپ

یک روش کثیف دیگر در فروش کارت‌های گرافیک ماین شده فاش شد! 5 روز پیش

سخت افزار

غرفه کوچک، اما جذاب سونی | رونمایی از کنترلر DualSense Edge و هدست PlayStation VR2 3 هفته پیش

کنسول و دستگاه های قابل حمل

عبور فرکانس کارت گرافیک RX 7900 XTX ای‌ام‌دی از محدوده 3.00 گیگاهرتز، اما نه در سناریو گیمینگ! 2 هفته پیش

سخت افزار

چیپست M2 Max کمپانی اپل میدان رقابت را به کارت گرافیک RTX 4070 انویدیا واگذار کرد! 1 هفته پیش

لپ تاپ

احتمال خرابی برخی از کولرهای خنک‌کننده کارت‌های گرافیک رفرنس RX 7900 XTX 4 هفته پیش

سخت افزار

آخرین ارسال های انجمن

  • عکس های جالب و دیدنی
    منتشر شده در: 17-09-2020
  • مشاوره جهت خرید منابع تغذیه (Power Supply)
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • کنترل گارانتی محصولات در سایت آواژنگ
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • نگاهی به مودم های ارزان قیمت برند TP-Link در بازار
    منتشر شده در: 29-06-2020

ما را دنبال کنید

درباره ما

مجموعه سخت افزار ایران نخستین مرجع معتبر و رسمی فعال در زمینه سخت افزار کامپیوتر و محصولات بخش IT با سابقه ای نسبتا زیاد در راهنمایی کاربران عزیز ایرانی در سال 1382 هجری شمسی پایه گذاری شد ...

آموزش تنظیم سخت‌افزار مودم جهت دسترسی خودکار به اینترنت

تمامی حقوق برای سخت افزار محفوظ است.

    • درباره ما
    • تیم تحریریه
    • جوایز سخت افزار
    • تبلیغات
    • ارتباط با ما
    • سلب مسئولیت