• اخبار
  • مقالات
  • تست و بررسی
  • رسانه
  • دانلود
  • انجمن
  • مقاله
  • آکادمیک
  • آموزشی، کاربردی
  • اورکلاکینگ
  • اینترنت و شبکه
  • بازی های رایانه ای
  • سخت افزار
  • نرم افزار

چگونه مشکل The disk is Write Protected را در فلش مموری‌ها حل کنیم؟

محمد جواد قلی پور ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ , ۲۱:۵۵ مقاله / آموزشی، کاربردی
یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره (4 رای, میانگین: 4٫00 از 5)

اشتراک گذاری این مطلب

شاید تا به حال برایتان پیش آمده باشد که بخواهید فایلی را بر روی فلش مموری یا SD Card خود کپی کنید و با پیغام "The disk is Write Protected" مواجه شوید. فلش مموری ها و به طور کلی تمامی دستگاه های ذخیره سازی قابل حمل از مکانیزمی تحت عنوان حفاظت در برابر نوشتن اطلاعات (Write Protect) بهره می برند. مکانیزم فوق در برخی مواقع نظیر ویروسی شدن فلش مموری، کاهش حجم، افزایش حضور فایل های هرز بر روی فلش مموری و ... به صورت خودکار فعال شده و از نوشتن اطلاعات بر روی آن جلوگیری می کند تا سخت افزار از آسیب بیشتر مصون بماند. در حقیقت مکانیزم مذکور قابلیت کپی کردن و حذف فایل ها را از کاربر صلب کرده و تنها خواندن اطلاعات از روی فلش مموری امکان پذیر دست نخورده باقی می ماند. خوشبختانه راه حل های بسیاری در جهت رفع مشکل ایجاد شده و برداشتن ارور فوق از روی فلش مموری یا SD Card وجود داشته که در این آموزش با تعدادی از آنها آشنا می شویم. ذکر این نکته ضروری است که معمول ترین علت فعال شدن مکانیزم نامبرده ویرویسی شدن سخت افزار می باشد، بنابراین اگر فلش مموری شما ویروسی می باشد آن را با نرم افزار آنتی ویروسی پاکسازی کنید. دو قدم ابتدایی ذکر شده در این آموزش مستقیمآ با سخت افزار و رجیستری سیستم عامل در ارتباط می باشند.

 

قدم اول: استفاده از سویچ سخت افزاری حفاظت در برابر نوشتن اطلاعات

برخی از فلش مموری ها، کارت های حافظه دوربین، خشاب های حافظه های SD و ... دارای سویچ سخت افزاری بر روی بدنه خود می باشند که قابلیت فعال کردن دستی مکانیزم مذکور را فراهم می کنند. این امکان وجود دارد که سویچ فوق بدون اطلاع شما به حالت فعال تغییر کرده و در نتیجه سخت افزار در برابر نوشتن اطلاعات به حالت حفاظت در آمده است. در صورتی که فلش مموری به صورت دستی قفل شده است، با تغییر سویچ از قفل خارج می شود.

write-protect-switch

قدم دوم: استفاده از رجیستری سیستم عامل

بسیاری از فلش مموری های موجود در بازار فاقد سویچ ذکر شده در قدم اول می باشند، اما سخت افزار قفل شده است. ویروس های بسیاری در سطح اینترنت وجود دارند که با تغییر مقادیر کلید های موجود در رجیستری ویندوز اقدام به خراب کاری می کنند. این امکان وجود دارد که مکانیزم Write Protection توسط تغییر مقادیر رجیستری سیستم عامل ویندوز به حالت فعال در آمده و در نتیجه نوشتن اطلاعات بر روی تمامی فلش مموری های متصل به کامپیوتر مربوطه تحت حفاظت در آمده اند. جهت غیر فعال کردن مکانیزم نامبرده مراحل زیر را دنبال کنید.

ابتدا کلید های ترکیبی Windows + R را بفشارید تا پنجره ران (Run) سیستم عامل باز شود. در پنجره نمایان شده عبارت regedit را تایپ کرده و اینتر را بفشارید.

پس از نمایان شدن پنجره رجیستری ویندوز به آدرس زیر مراجعه کنید.

HKEY_LOCAL_MACHINE > System > Current Control Set > Control > Storage Device Policies

اگر فولدر Storage Device Policies و کلید های مربوط به آن در رجیستری وجود نداشت، فایل مقابل را دانلود کرده و از حالت فشرده خارج کنید. بر روی فایل دو بار کلیک کنید تا کلیدهای مربوطه به رجیستری ویندوز اظافه شوند. (دانلود فایل).

بر روی کلید Write Protect در پنجره سمت راست دوبار کلیک کرده و سپس مقدار موجود در کادر Value Date را به 0 تغییر دهید. پنجره رجیستری ویندوز را بسته و کامپیوتر را ریستارت کنید.

نکته: با تغییر مقدار موجود در کادر Value Date از 0 به 1 مکانیزم فعال می شود. عدد 0 به معنای غیر فعال بودن مکانیزم و عدد 1 به معنای فعال بودن آن می باشد.

remove-write-protection-error-using-registry-keys

قدم سوم: استفاده از برنامه Diskpart

اگر مکانیزم مذکور به صورت خودکار در فلش مموری شما فعال شده است مراحل زیر دنبال کنید. این قدم تنها قفل Write Protection را از روی فلش مموری برداشته و اطلاعات موجود در آن دست نخورده باقی می مانند.

ابتدا کلید های ترکیبی Windows + R را بفشارید تا پنجره Run سیستم عامل نمایان شود.

دستور Diskpart را تایپ کرده و کلید اینتر را بفشارید.

پس از مشاهده منوی CMD دستور list disk را تایپ کنید. فهرستی از تمامی پارتیشن ها و دیسک های موجود در سیستم نمایان می شود.

فلش مموری را در فهرست نمایان شده یافته و دستور select disk x را تایپ کنید. (به جای x شماره فلش مموری را تایپ کنید، به عنوان مثال اگر فلش مموری در فهرست نمایان شده شماره دو می باشد دستور باید به صورت select disk 2 تایپ شود).

پس از انتخاب فلش مموری دستور attributes disk clear readonly را تایپ کرده و اینتر را بفشارید.

diskpart-windows-10

قدم چهارم: بررسی فلش مموری از طریق منوی اجرای دستورات (CMD)

ابتدا کلید های ترکیبی Windows + R را بفشارید تا پنجره ران سیستم عامل نمایان شود.

در پنجره ران دستور cmd را تایپ کنید.

پس از مشاهده منوی اجرای دستورات سیستم عامل دستور chkdsk X:/F را تایپ کرده و کلید اینتر را بفشارید. (به جای حرف X نیز درایو منتسب به فلش مموری توسط ویندوز را انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر درایو فلش مموری L می باشد دستور باید به صورت chkdsk L:/F تایپ شود).

این روش در حقیقت فلش مموری یا حافظه SD را بررسی کرده و تمامی مشکلات آن نظیر قفل مذکور را نیز به صورت خودکار رفع می کند.

cmd-command-check-dsik

قدم پنجم: استفاده از نرم افزار

ابتدا نرم افزار مقابل را دانلود کرده و از حالت فشرده خارج کنید. بر روی فایل Start کلیک راست کرده و گزینه Run as Administrator را انتخاب کنید. نرم افزار به صورت خودکار فلش مموری متصل به درگاه USB را شناسایی کرده و اقدام به فرمت آن می کند. ذکر این نکته ضروری است که نرم افزار فوق به صورت خودکار اقدام به فرمت تمامی فلش مموری های متصل به درگاه های USB می کند. اگر فلش مموری دیگری به کامپیوتر متصل است ابتدا آن را خارج کرده و تنها فلش مموری مشکل دار را به کامپیوتر متصل کنید (دانلود نرم افزار HS2.0 Utility LFormat Tool).

بسیاری از کمپانی های سازنده فلش مموری ها و دستگاه های ذخیره سازی قابل حمل نرم افزاری را در جهت فرمت فلش مموری های ساخته خود عرضه می کنند. نرم افزار های عرضه شده از جانب کمپانی های مختلف تنها فریمور سخت افزار های تولید شده به دست خود را شناسایی کرده و از شناسایی سخت افزار های دیگر عاجر هستند. نرم افزار مخصوص فلش مموری خود را با توجه به کمپانی سازنده آن از جدول زیر دانلود کرده و سخت افزار خود را فرمت کنید. ذکر این نکته ضروری است که برخی از نرم افزارها به جای شناسایی فریمور، تراشه حافظه به کار رفته در فلش مموری را شناسایی می کنند. به عنوان مثال نرم افزار عرضه شده به دست کمپانی سیلیکون پاور برخی از فلش مموری های فیلیپس را نیز شناسایی کرده و اقدام به فرمت آنها می کند.

کمپانی سازنده لینک دانلود
Silicon Power Download
(Hewlett Packed (HP Download
Patriot Download
Apacer Download
Transcend Download
PNY Download
Adata Link

نرم افزار کمپانی Adata به صورت آنلاین می باشد. همانطور که پیشتر گفته شد برخی نرم افزارها تراشه قرار گرفته در دل فلش مموری را شناسایی کرده و اقدام به فرمت آن می کنند. اگر فلش مموری Adata شما از لینک قرار گرفته در جدول تعمیر نشد از نرم افزار های کمپانی های دیگر استفاده کنید.

 

قدم ششم: فرمت سطح پایین فلش مموری از طریق سیف مود

ابتدا فلش مموری را به یکی از درگاه های USB متصل کرده و سپس کامپیوتر را ریستارت کنید.

در مراحل POST چندین مرتبه کلید F8 را بفشارید تا منوی انتخاب حالت های مختلف ویندوز نمایان شود.

گزینه Safe Mode with Command Prompt را انتخاب کرده و صبر کنید تا ویندوز بوت شود.

پس از بوت شدن کامل ویندوز دستور C:\Windows\System32>X را تایپ کرده و کلید اینترنت را بفشارید. (به جای حرف X نیز نام درایو منتسب به فلش مموری را تایپ کنید.)

دستور X:\>Format X را تایپ کرده و کلید اینترنت را بفشارید. (مجددآ به جای حرف X نیز نام درایو منتسب به فلش مموری را تایپ کنید.)

اگر پس از تایپ دستور فوق پیغامی در خصوص تایید آن ظاهر شد کلید Y را بفشارید.

منتظر بمانید تا مراحل به اتمام برسند. فلش مموری شما در این روش به صورت سطح پایین (Low Level) فرمت شده و امکان بازیابی اطلاعات آن در آینده نیز ممکن نیست یا احتمال بازیابی آنها بسیار پایین است، بنابراین از تمامی اطلاعات موجود در فلش مموری خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.

همانطور که در ابتدای آموزش گفته شد یکی از دلایلی که ممکن است به قفل شدن فلش مموری و مطابق با آن مشاهده عبارت The disk is Write Protected منتهی شود پر بودن بیش از حد آن می باشد. فلش مموری های موجود در بازار از نوع حافظه های Electronic Erasable Read Only Memory می باشند. امکان نوشتن اطلاعات و پاک کردن آنها در فلش مموری های فوق از طریق جریان الکتریسیته فراهم می باشد، اما بدان معنا نیست که میزان نوشتن و خواندن اطلاعات (انتقال اطلاعات و سپس پاک کردن آنها) در چنین فلش مموری های دارای محدودیت نمی باشد. اگر فلش مموری شما از عمر بسیار زیادی برخوردار است این امکان وجود دارد که محدودیت نوشتن و خواندن اطلاعات در تراشه حافظه آن به اتمام رسیده و سخت افزار قفل شده است.

Write





محمد جواد قلی پور

22 سال سن، ساکن مشهد، کارشناس مهندسی پزشکی. محمدجواد رشته خود را از روی علاقه انتخاب نموده و به تعمیرات، نگهداری، آنالیز و بررسی تجهیزات پزشکی علاقه مند است. وی سه سال است که به نگارش اخبار و مقالات در حوزه فناوری اطلاعات می‌پردازد. با توجه به اطلاعات بالا در زمینه‌های سخت‌افزار و نرم‌افزار، مقالات کاربردی وی گره از مشکلات کاربران بسیاری گشوده است. محمدجواد به رنگ قرمز رادئونی علاقه مند است.

مطالب مرتبط

افزایش ضریب امنیت رایانه از طریق قفل سخت‌افزاری آن بوسی...
بهینه‌سازی فلش مموری به‌منظور افزایش سرعت انتقال اطلاعا...
آموزش نصب سیستم‌ عامل مایکروسافت ویندوز از طریق فلش ممو...
نگاهی کوتاه بر انواع رایج حافظه‌های تولید شده تا به امر...

درج نظر

50 نظر
نظرات شما

50 نظر برای “چگونه مشکل The disk is Write Protected را در فلش مموری‌ها حل کنیم؟”

  1. عرفان گفت:
    تیر ۲۰, ۱۳۹۶ در ۱۰:۳۸

    سلام ببخشید من فایل رو که دانلود می کنم و از حالت فشرده خارج می کنم و دوبار روی آن کلیک می کنم Storage Device Policies اضافه نمی شود.

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      تیر ۲۰, ۱۳۹۶ در ۱۲:۴۵

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز کامپیوتر رو یک مرتبه ریستارت کنید و بعدش به رجیستری ویندوز مراجعه کنید؛ اگر همچنان کلید StorageDevicePolicies وجود نداشت خودتون دستی کلید رو بهش اضافه کنید.
      بر روی کلید Storage در پنل سمت چپ پنجره رجیستری یک مرتبه کلیک راست بکنید و بعدش از بخش New گزینه Key رو انتخاب کرده و عنوان کلید ساخته شده رو به StorageDevicePolicies تغییر بدید؛ سپس روی کلید ساخته شده مجددا راست کلیک کنید و از بخش New گزینه DWORD (32-bit) Value رو انتخاب کنید و عنوان مقدار ساخته شده در پنل سمت راست پنجره رو به WriteProtect تغییر بدید (بر طبق عکس دوم مقاله).

      پاسخ
      1. عرفان گفت:
        تیر ۲۱, ۱۳۹۶ در ۱۷:۲۱

        سلام ،ببخشید من این عملیات رو انجام دادم اما سیستم من با مشکل مواجه شده ،الان هرچی فلش به سیستمم می زنم می تونم اطلاعات روش بریزم یا ازش کپی کنم یا فایل ها رو باز کنم و نگاه کنم اما نمی تونم اطلاعات داخل فلشم رو از طریق سیستم ،پاک کنم یا فلشم رو فرمت کنم اما از طریق سیستم های دیگه فلشمو می تونم پاک کنم یا حتی فرمت هم شد،ولی نمی تونم روی سیستمم هیچ کدوم از فلش هامو فایلهاشونو cut کنم یا پاک کنم یا فرمتشون کنم،یعنی به خاطر مشکلی که برای یکی از فلش هام پیش اومد و write protected شد . من این برنامه ها رو که نوشتید رو اجرا کردم،هرکدوم از فلش های دیگمو می زنم این مشکل براشون پیش اومده و توی سیستم نمی تونم فرمت کنم و میگه write protected شده در حالیکه به اطلاعاتش می تونم دسترسی داشته باشم و کپی کنم فقط نمی تونم پاکشون کنم،حالا باید چیکار کنم؟ خواهش می کنم راهنماییم کنید.خیلی ممنون

      2. محمد جواد قلی پور گفت:
        تیر ۲۲, ۱۳۹۶ در ۰۶:۱۰

        با سلام مجدد
        دوست عزیز سیستم شما هیچ مشکلی براش پیش نیومده، بلکه دستکاری رجیستری ویندوز باعث فعال شدن این مکانیسم شده. مقدار کلید WriteProtect که جدید ساختید (در پوشه StorageDevicePolicies) در حال حاضر 1 هستش که به معنای فعال بودن مکانیسم هست، شما مقدار کلید رو به 0 تغییر بدید مکانیسم غیر فعال شده و همه چیز به حالت قبلش بر می گرده (مثل تصویر دوم مقاله). ضمناً ریستارت کردن سیستم رو هم بعد از تغییر در رجیستری ویندوز فراموش نکنید.
        اگر بعد از 0 کردن مقدار کلید WriteProtect مکانیسم همچنان فعال بود کلید StorageDevicePolicies رو که ساختید رو کلاً از رجیستری پاک کنید.

  2. iman گفت:
    تیر ۳۱, ۱۳۹۶ در ۰۵:۳۹

    سلام
    عزیز من مقدار کلید رو صفر کردم ولی باز درست نشد، بعد storage device policies رو کلا حذف کرد طبق گفته خودتون ولی بازم درست نشد. چکار کنم؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      تیر ۳۱, ۱۳۹۶ در ۰۹:۱۳

      با سلام و درود خدمت شما
      عزیز دل شما یک مرتبه دیگه کلید StorageDevicePolicies رو در زیر شاخه مناسب که تو مقاله ذکر شده ایجاد بکنید و دو مرتبه مقدار کلید رو صفر کنید، ولی دقت کنید که در ساخت کلید از نظر تایپ، عدم وجود فاصله در عنوان کلیدها و یا زیر شاخه ای که کلید رو درش ایجاد می کنید مشکلی وجود نداشته باشه (در صورت امکان اگر بتونید از فایل قرار داده شده در خوده همین مقاله برای اضافه شدن خودکار کلید به رجیستری استفاده کنید مراحل کار خیلی راحت تر میشن).
      اگر همچنان مشکل برقرار بود در صورت وجود رستور پوینت قبل از دستکاری رجیستری و بروز مشکل، ویندوز رو به اون رستور پوینت بازگردانی کنید تا مشکلات رجیستری ویندوز مجدداً رفع بشن.
      قدم سوم استفاده از یک نرم‌افزار قدرتمند پاکسازی و رفع مشکلات رجیستری هستش، ولی دقت ویژه‌ای داشته باشید که هر ورودی که نرم افزار به عنوان مشکل در رجیستری شناسایی کرد اقدام به پاک کردن اون نکنید و سعی کنید تا ورودی های مربوط به کلید StorageDevicePolicies و موارد مرتبط رو شناسایی کنید و سپس به رفع آنها اقدام کنید.
      قدم آخر هم در صورت مفید واقع نشدن روش های دیگه تعویض ویندوز است که به عنوان آخرین راه حل مطرح میشود.

      پاسخ
  3. kaveh گفت:
    مرداد ۱۰, ۱۳۹۶ در ۱۴:۳۱

    دوستان کلید قفل کنار ای دی کارتم گم شده و الان به رم ریدر که میزنمش انگار نه انگار. چطوری میتونم تعمیرش کنم؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      مرداد ۱۱, ۱۳۹۶ در ۰۹:۰۶

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز شما باید به گونه ای بتونید کلید رو مجدداً به حالت قبلش برگردونید (با سر سوزنی و …) و یا کلید کوچک دیگری رو جایگزین اون کنید. در غیر اینصورت فکر می کنم تعویض راحت ترین راه حل ممکن باشه.

      پاسخ
  4. سهیل گفت:
    مرداد ۱۵, ۱۳۹۶ در ۰۷:۳۹

    مشکل من با خیلی روش ها حل نشد ولی با این نرم افزار که ظاهرا به صورت انلاین عمل میکنه بالاخره فلشم فرمت شد و درست شد فلش من hp بود امیدوارم این سایت برای دوستان کارساز باشه
    آدرس: https://www.transcend-info.com/Support/Software-3/

    پاسخ
    1. حمید گفت:
      شهریور ۱۱, ۱۳۹۶ در ۰۴:۴۵

      سلام. روش پیشنهادی عالی و آسان و کارساز بود، با تشکر از شما و مدیر سایت

      پاسخ
    2. بهرنگ گفت:
      مهر ۲۳, ۱۳۹۶ در ۱۵:۴۰

      عاشقتم اخرش مشکل منو حل کردی

      پاسخ
    3. hossein گفت:
      آبان ۱۶, ۱۳۹۶ در ۰۵:۳۰

      آقا دمتگرم عالی بود

      پاسخ
    4. ارزو گفت:
      آذر ۵, ۱۳۹۶ در ۱۰:۵۱

      واقعا ممنونم خیلی عالی بود بالاخره درست شد

      پاسخ
    5. محمد گفت:
      بهمن ۸, ۱۳۹۶ در ۱۹:۰۸

      برنامه”جت فلش” که پیشنهاد دادید،

      https://www.transcend-info.com/Support/Software-3/

      عالی بود ممنونم از جنابعالی.

      پاسخ
    6. یاسمن گفت:
      بهمن ۱۵, ۱۳۹۶ در ۲۱:۵۱

      واقعا خدا خیرت بده
      اصلا همه روشا رو امتحان کردم ولی نشد
      دمت گرم

      پاسخ
    7. مینا گفت:
      اسفند ۲, ۱۳۹۶ در ۱۵:۵۰

      واقعا ممنون فقط همین روش کارساز بود

      پاسخ
  5. Niloo گفت:
    مرداد ۲۶, ۱۳۹۶ در ۱۱:۳۲

    سلام و خسته نباشید
    نمیتونم تو گوشیم فایلایی که رو sd cardهست رو به فولدرای دیگه منتقل کنم.یا حتی نمیتونم چیزیو حذف کنم.
    مشکل از کجاست؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      مرداد ۲۶, ۱۳۹۶ در ۱۲:۳۰

      با سلام و درود خدمت شما
      پیشنهاد میشه که نرم افزار مدیریت فایل گوشی رو عوض کنید و نرم افزار دیگه ای مثل ES File Explorer و یا Root Browser و … رو استفاده کنید و ببینید که مشکل همچنان پا برجاست یا خیر؟

      این امکان هم وجود داره که مموری قفل شده باشه که در اون صورت حذف فایل و یا انتقال فایلی به درون آن امکانپذیر نمی‌باشد. مموری SD رو به کامپیوتر متصل کنید و با نرم افزار مخصوص خوده شرکت سازنده و یا برنامه زیر مموری رو فرمت کنید.
      https://www.sdcard.org/downloads/formatter_4/eula_windows/SD_CardFormatter0500SetupEN.exe

      (پس از فرمت هیچ گونه فایلی رو به درون مموری انتقال ندید و بلافاصله به ریکاوری کردن اطلاعات با نرم افزاری مثل Easeus Data Recovery بپردازید، البته اگر قبلش بتونید به گونه ای فایل ها رو در مکانی دیگر کپی کنید که دیگه عملیات ریکاوری هم لازم نمیشه. ممکنه این مشکل فقط در گوشی وجود داشته).

      پاسخ
  6. جواد د گفت:
    شهریور ۸, ۱۳۹۶ در ۱۱:۱۰

    با سلام
    مشکل من از سیستم هست نه فلش ! چون فلش مموری من روی سیستمهای دیگه مشکلی نداره، ولی روی سیستمم هر فلش مموری دیگه ای که امتحان میکنم این پیغام write protect رو میده ! مراحل بالا رو امتحان کردم درست نشد چون مراحل بالا زمانی کار میکنن که فلش مموری قفل شده باشه اما الان سیستم من مشکلی پیدا کرده و هر فلش مموری رو قفل شده فرض میکنه.
    من ویندوز 7 استفاده میکنم.
    ممنون

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      شهریور ۸, ۱۳۹۶ در ۱۱:۵۱

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز روش ذکر شده در قدم دوم این مقاله مربوط به قفل شدن فلش توسط سیستم عامل هست. شما بر طبق این قدم پیش برید و اگر کلید Write Protect در رجیستری وجود نداره، خودتون کلید رو به صورت دستی بسازید و مقدار اون رو برابر با 0 قرار بدید.

      پاسخ
  7. فرشید گفت:
    شهریور ۱۳, ۱۳۹۶ در ۰۴:۴۴

    با سلام.و تشکر بابت سایت خوبتون
    من فلشم سیلیکن پاور بود که هم ویروسی بود هم WRITE PROTECT
    با روش های بالا درست نشد. ولی با نرم افزار به راحتی فرمت شد.
    تبریک بابت سایت خوب و آموزندتون.موفق باشید

    پاسخ
  8. فرهاد گفت:
    شهریور ۱۷, ۱۳۹۶ در ۱۰:۵۶

    مشکل من با هیچکدومش حل نشد

    پاسخ
  9. مرتضی گفت:
    مهر ۶, ۱۳۹۶ در ۰۹:۴۴

    سلام، فلش مموری 32 گیگ ADATA مشکل رایت پروتکت پیدا کرده بود که با نرم افزار خود شرکت سازنده که از سایتش دانلود کردم مشکلش برطرف شد ولی دیگه حجم قبلی که 28.8 گیگ بود رو نداره و الان حجمش 23.7 گیگه !! علت چیه؟ فرمتش هم NTFS کردم با خود ویندوز ولی هیچ فرقی نکرد.

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      مهر ۶, ۱۳۹۶ در ۱۳:۳۴

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز نوشته زیر رو مطالعه بفرمایید ببینید که مشکل حجم فلشتون حل میشه یا خیر
      https://sakhtafzar.com/1394/06/%d8%a8%d8%a7%d8%b2%da%af%d8%b1%d8%af%d8%a7%d9%86%d8%af%d9%86-%d8%ad%d8%ac%d9%85-%d8%a7%d8%b2-%d8%af%d8%b3%d8%aa-%d8%b1%d9%81%d8%aa%d9%87-%d9%81%d9%84%d8%b4-%d9%85%d9%85%d9%88%d8%b1%db%8c/

      این مشکل معمولاً به خاطر پاک شدن اطلاعات MBR و شناسایی نشدن پارتیشن فلش مموری بوجود میاد

      پاسخ
      1. مرتضی گفت:
        مهر ۶, ۱۳۹۶ در ۱۴:۰۰

        با این نرم افزار هم فرمت کردم طبق مراحلی که گفته شده ولی متاسفانه فرقی نکرد و حجمش همون 23.7 گیگ است.

      2. محمد جواد قلی پور گفت:
        مهر ۶, ۱۳۹۶ در ۱۵:۲۹

        پس دوست عزیز پیشنهاد میشه روش دوم یعنی حذف پارتیشن فلش مموری و ساخت دوباره اون رو انجام بدید.

        ابتدا منوی CMD ویندوز رو باز کنید و سپس دستور Diskpart رو تایپ کنید تا برنامه دیسک پارت اجرا بشه. سپس دستورات زیر رو به ترتیب وارد کنید:

        List Disk

        Select Disk 1 (به جای شماره 1، شماره فلش مموری در لیست رو جایگزین کنید)

        Clean

        Create partition primary

        Format fs=NTFS

        بعد از اتمام عملیات فرمت فلش مموری، منوی CMD رو ببندید.

      3. مرتضی گفت:
        مهر ۶, ۱۳۹۶ در ۱۶:۵۵

        با سلام مجدد، این روش و همچنین روش سوم با استفاده از برنامه AOMEI partition Asistant رو هم انجام دادم ولی متاسفانه نتیجه نداد، امکان داره که بعد از مشکل رایت پروتکت شدن فلش ، خود حافظه خرابی پیدا کرده باشه و فقط همون حجم 23 گیگ قابلیت استفاده کردن داشته باشه؟

      4. محمد جواد قلی پور گفت:
        مهر ۶, ۱۳۹۶ در ۱۷:۱۵

        دوست عزیز اگر روش چهارم همین نوشته رو هنوز امتحان نکردید، پیشنهاد میشه که یک مرتبه هم فلش رو با استفاده از این روش اسکن کنید.

        احتمال خرابی تراشه حافظه بعد از رایت پروتکشن شدن وجود داره، ولی درصدش معمولاً کمه، مگر اینکه عمر زیادی از فلش گذشته یا تحت فرمت‌های پیوسته قرار گرفته باشه. بخش خیلی زیادی از مشکلات این چنینی با استفاده از همین روش‌ها اغلب رفع شدند. در مورد شما باید نرم‌افزارهای کمپانی‌های مختلف مثل Boot-it و … رو امتحان کنید و با استفاده از اونها هم فلش رو فرمت کنید تا ببینید مشکل بالخره رفع میشه یا خیر. این مشکل برای خوده بنده هم یک مرتبه پیش اومد و متاسفانه با هیچ روشی حل نشد 🙁

  10. saman گفت:
    مهر ۱۰, ۱۳۹۶ در ۰۵:۵۶

    سلام
    راهنمایی خیلی خوب و مفیدی بود تو قدم سوم کار منو راه انداخت و مشکلم حل شد
    خیلی ممنونم از مطالب خوبتون

    پاسخ
  11. ali گفت:
    مهر ۱۸, ۱۳۹۶ در ۰۶:۴۲

    سلام من یه مشکلی داشتم اونم اینه که اگر مموری کارت رو با رم ریدر میندازم write protect نیست ولی وقتی با sd به لپ تاپ میندازم write protect میشه این مموری کارت روی بعضی گوشی ها write protect هست ولی روی بعضی های دیگه نیست،من حتی مراحل رجیستری رو رفتم و اون عدد ها همه صفر بودن درحالی که نباید میبودن خودم عدد صفر رو عوض کردم به 1 که ببینم با رم ریدر هم write protect میشه یا نه که متاسفانه هیچ فرقی نکرد(انتظار داشتم write protect بشه که نشد) مرسی از سایت خوبتون

    پاسخ
  12. hadi گفت:
    مهر ۲۰, ۱۳۹۶ در ۱۲:۳۳

    n1 , فلش بنده Transcend است و هیچ جور فرمت نمیشد چه با روش های اینجا چه نرم افزار های مشابه تا اینکه در نهایت با نرم افزار خود کمپانی سازنده مشکلم حل شد و فرمت شد. ممنون از سایت سخت افزار

    پاسخ
  13. محمد ثقفی گفت:
    مهر ۲۷, ۱۳۹۶ در ۱۶:۵۳

    با سلام از اینکه شما بزرگوار را داریم واقعا خدا را متشکریم و از اطلاعات شما استفاده کردیم
    اما در خصوص مشکل write protected در فلش مموری با استفاده از تمامی روش های مذکور نتیجه ای نگرفتم همچنان به حالت قبل باقی هست در یک مطلب نوشته بودید که عمر فلش مموری های که زیاد هست و در نتیجه پر شدن حافظه به این حالت تغییر شکل پیدا می کند ولی ادامه مطلب را ننوشته بودید.با تشکر مهندس IT
    فلش مووری من دارای ظرفیت 32 و برند pny هست و با نرم افزار ی که گذاشته بودین هم نتیجه نگرفتم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      مهر ۲۸, ۱۳۹۶ در ۱۴:۴۲

      با سلام و درود خدمت شما بزرگوار
      دوست عزیز بسیار بسیار خوشحالم که مطالب این حقیر، هرچند خیلی اندک گاهی اوقات کاربردی واقع میشن.
      در مورد مشکلتون هم محبت بفرمایید با این نسخه جدیدتر نرم‌افزار شرکت سازنده نیز یک مرتبه فلشتون رو فرمت کنید و ببینید که مشکل مرتفع میشه یا خیر:
      https://www.pny.com.tw/index.php?cls=2&mode=download#

      قفل شدن تراشه فلش مموری همونطور که خودتون فرمودید یک دلیلش به عمر زیاد فلش مموری و دلیل ثانویش به فرمت‌های پیاپی و بیش از حد فلش باز می‌گرده. معمولاً تراشه‌های حافظه مورد استفاده در فلش مموری‌ها از نوع NAND هستن که از تعداد سیکل‌های محدودی در پر شدن و خالی شدن سکتورهای حافظه برخوردارند و هرچقدر که سطح کلی تراشه بیشتر فرمت بشه، تعداد سیکل‌ها زودتر به پایان می‌رسند. به همین دلیله که میگن اگر مثلا یک فلش 8 گیگ فقط یک گیگش پره، اونو فرمت نکنید و فقط اون یک گیگ رو به صورت دستی پاک کنید، چون فرمت کردن باعث میشه تا سیکل کلی تراشه یک مرتبه کاهش پیدا کنه، ولی پاک کردن اطلاعات تراشه به صورت دستی خیر. البته موارد دیگه‌ای هم در این امر دخیل‌اند، مثل فرمت سریع و عمیق، ولی چهارچوب کلی به این شکل هست.

      با تشکر از شما

      پاسخ
  14. Amirhosein گفت:
    آبان ۳۰, ۱۳۹۶ در ۱۲:۰۸

    سلام و خسته نباشید
    خیلی ممنون از کمک هاتون
    من از طریق قدم دوم که واسه ی ریجستری از طریق regedit بود رفتم مشکل حل شد و فلش کانل فرمت شد
    فقط این که فایلی که برای دانلود در اون قسمت گذاشتین کلید StoragDevicePolicies رو ایجاد نمیکنه خودم اون کلید رو ایجاد کردم و بعد از ریستارت مشکل حل
    خلاصه خیلی ممنونم ازتون و دستتون دردنکنه

    پاسخ
  15. احمد مومن گفت:
    آذر ۵, ۱۳۹۶ در ۱۵:۱۱

    سلام یک فلش hp دارم با تمام این روش ها رو انجام دادم اما موفق به فرمت کردن اون نشدم فقط error امکان نوشتن وجود ندارد میده یک راهنمایی کنید با تشکر

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آذر ۵, ۱۳۹۶ در ۱۸:۴۸

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز شما با نرم‌افزاری که یکی از عزیزان در کامنت‌ها پیشنهاد دادن هم فلشتون رو فرمت کنید و ببینید که مشکل همچنان پا بر جا می‌مونه یا خیر.
      لینک نرم‌افزار: https://www.transcend-info.com/Support/Software-3/

      پاسخ
      1. مسعود گفت:
        آذر ۷, ۱۳۹۶ در ۲۲:۳۴

        سلام . این جواب داد . با تشکر فراوان

      2. احمد مومنی گفت:
        آذر ۸, ۱۳۹۶ در ۰۷:۳۲

        سلام وخسته نباشی این نرم افزاری که معرفی کردین نتونستم روی لب تاب نصب کنم در ضمن فلشم که قفل کرده hp هستش و روی خود فلش هیچ گونه قفلی نداره. با تشکر

      3. محمد جواد قلی پور گفت:
        آذر ۹, ۱۳۹۶ در ۱۷:۳۴

        با سلامی مجدد
        عزیز این نرم‌افزار احتیاجی به نصب نداره و به صورت آنلاین عمل می‌کنه، فقط کافیه فایل رو دانلود کنید، فلش رو به سیستم متصل کنید و فایل رو اجرا کنید، در صورت شناسایی شدن فلش توسط نرم‌افزار عملیات فرمت آغاز میشه. این نرم‌افزار درسته مخصوص فلش‌های Transcend هست، ولی بر طبق گفته عزیزان با فلش‌های کمپانی‌های دیگه از جمله HP هم سازگاره (به دلیل یکی بودن تراشه حافظه).
        قفل سخت‌افزاری فلش در مدل‌های قدیمی به صورت یک سویچ روی خوده بدنه موجود بوده، اما 90 درصد فلش‌های جدید این قفل رو دیگر به صورت فیزیکی ندارند.

      4. علی پور گفت:
        دی ۲۵, ۱۳۹۶ در ۱۵:۳۹

        خدا خیرت بده این جواب داد.
        عالی بود

  16. جلال گفت:
    آذر ۲۰, ۱۳۹۶ در ۰۷:۳۰

    سلام و خسته نباشید.من راههایی که گفتید رو انجام دادم ولی نشد.دیروز من یه فلش و یه رم 8 زدم به کامپیوتر که بعدش هر کاری کردم فرمت نشدند هیچ کدوم.حالا موندم چکار کنم.راهنمایی کنید ممنون میشم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آذر ۲۰, ۱۳۹۶ در ۱۷:۴۵

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز پیشنهاد میشه تا نرم‌افزار مخصوص فرمت کمپانی سازنده فلش خودتون رو پیدا کنید و عملیات فرمت رو با اون انجام بدید. اگر مشکل قفل شدن تراشه فلش ناشی از اتمام عمر مفید و یا تعداد سیکال‌های نوشت و خوانش اطلاعات نباشه، به احتمال زیاد با فرمت بوسیله نرم‌افزار سازنده شرکت مشکل حل میشه.

      پاسخ
  17. امیر فراهانی گفت:
    بهمن ۳, ۱۳۹۶ در ۲۰:۴۳

    واقعا عالی بود از صبح این مسئله اعصابمو خورد کرده بود خیلی راحت درست شد ممنون از سایت خوبتون.

    پاسخ
  18. ایمان گفت:
    بهمن ۱۰, ۱۳۹۶ در ۱۹:۳۸

    باسلام وخسته نباشید.
    من یه فلش lmpmos 32GBدارم و مشکل The disk is Write Protected داره تمام مراحلی که درمقالتون گفتید انجام دادم ولی متاسفانه هیچکدوم کارساز نبود.ضمنادرمرحله diskpart بعد تایپ list disk فقط هارد رو نشون میداد واینکه کمپانی این فلش رونیز دربین مواردی ک گذاشتین پیدا نکردم.لطفا راهنمایی کنید جهت حل این مشکل باتشکر

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      بهمن ۱۲, ۱۳۹۶ در ۱۱:۱۹

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز فلش رو به درگاه‌های دیگه مادربرد متصل کنید و مجدداً بررسی کنید که آیا بازهم فلش در دستور List Disk نمایان میشه یا خیر؟
      متاسفانه بنده هر چقدر که گشتم نتونستم نرم‌افزار کمپانی سازنده فلش شمارو پیدا کنم. پیشنهاد میشه که نرم‌افزار Chip Genius رو دانلود کنید و با اون بررسی کنید که تراشه حافظه به کار رفته در فلش ساخته کدام کمپانیه (در قسمت Vendor Controller)، سپس با نرم‌افزار یکی از کمپانی‌هایی که تراشه محصولاتش با تراشه فلش شما یکسانه عملیات فرمت رو انجام بدید. مثلاً کمپانی Patriot از تراشه Phison در محصولات خودش استفاده کرده که اکثراً هم از تراشه‌های همین کمپانی در محصولاتشون استفاده می‌کنن، برای همین نرم‌افزارهای کمپانی‌های مختلف رو امتحان کنید تا انشاالله با یکیشون فلش فرمت بشه.

      پاسخ
  19. قناری گفت:
    بهمن ۱۱, ۱۳۹۶ در ۱۱:۳۴

    دمتون گرم دمتون گرم سایت شما اخرین راه بود ولی همین اخرین راه جواب داد

    پاسخ
  20. محمود گفت:
    بهمن ۱۳, ۱۳۹۶ در ۱۵:۴۵

    سلام مهندس
    از مطالب سایتتون بسیار تشکر می کنم یه چند وقتی بود که درگیر این مشکل بودم فک کنم بهترین روش همون (قدم پنجم: استفاده از نرم افزار شرکت سازنده) باشه.
    خودم همه راه ها رو رفتم هیچکدومش جواب نداد به جز استفاده از نرم افزار شرکت سازنده.
    بازم ممنون

    پاسخ
  21. masoud گفت:
    اسفند ۱۲, ۱۳۹۶ در ۱۳:۰۳

    سلام.خدا خیرتون بده خیلی ممنون .خیلی وقت بود درگیرش بودم .دمتون گرم . ایشالا از خدا هر چی میخواید بهتون بده .من با نرم افزار موفق شدم.بازم ممنون ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

    پاسخ
  22. رضا گفت:
    فروردین ۲, ۱۳۹۷ در ۰۵:۴۱

    سلام
    قدم پنجم کارم رو راه انداخت. یک دنیا تشکر و سپاس
    ممنون از سایت زیبایتان.

    پاسخ
  23. امیر گفت:
    فروردین ۱۱, ۱۳۹۷ در ۲۰:۴۷

    سلام من تمام مراحل رو انجام دادم هیشکدوم جواب نداد
    فقط مرحله نرم افزار رو انجام میخوام بدم وقتی بازش میکنم گزینه ی استارت و ی صفحه ی مشکی باز میشه که نوشته press any key to countino
    بعد هر چی میزنم صفحه میره و هیچ خبری از فرمت هم نمیشه تورو خدا کمک کن فلشمم hp هست

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.









تازه های مقاله

آموزش نصب ویندوز 10 از طریق UEFI و BIOS 0

5 ساعت پیش

چگونه فونت پیش‌فرض نرم‌افزار ویرایشگر ایلاستریتور (Illustrator) را تغییر دهیم؟ 0

17 ساعت پیش

چگونه قابلیت نمایش پیغام خطای اتمام فضای دیسک را در ویندوز غیرفعال کنیم؟ 0

2 روز پیش

آینده ی اس ام اس، RCS با نام چت جایگزین خواهد شد 0

2 روز پیش

پر بازدیدترین های مقاله

چگونه مشکل The disk is Write Protected را در فلش مموری‌ها حل کنیم؟ 50

2 سال پیش

آموزش بروزرسانی گوشی های هواوی به اندروید 7.0 نوقا 8

1 سال پیش

چگونه Windows Defender را در ویندوز 10 غیر فعال کنیم 8

2 سال پیش

بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم های TP LINK 104

3 سال پیش

برچسب ها

حافظهفلش مموری

آخرین نظرات

سید مهدی یحیایی اردیبهشت ۲, ۱۳۹۷

سلام هادی جان خواهش میکنم دوست من. خیر شما نیازی نیتس کل در

[بررسی پردازنده AMD Ryzen 7 2700X به همراه مادربرد ASUS ROG STRIX X470F-GAMING ]

محمد جواد قلی پور اردیبهشت ۱, ۱۳۹۷

با سلام مجدد و پوزش بابت تاخیر در جواب دوست عزیز این دیتابیس در

[بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم‌های Huawei ]

حمید اردیبهشت ۱, ۱۳۹۷

هیچی الان ماینر ها میریزن تو بازار فن میرخرن در

[تولید برق رایگان با استفاده از فن کامپیوتر ]

hadi اردیبهشت ۱, ۱۳۹۷

با سلام تشکر بابت بررسی تون یک سوال داشتم. من مادربرد ایسوس در

[بررسی پردازنده AMD Ryzen 7 2700X به همراه مادربرد ASUS ROG STRIX X470F-GAMING ]

ایماپ فروردین ۳۱, ۱۳۹۷

اقا عالی بود خیلی خوب بود مرسی که هستی و اینا رو میگی اقا لا در

[آموزش شناساندن فایل کپی شده بازی به نرم‌افزار Steam ]

پربازدیدترین ها

فیلترینگ تلگرام و واکنش وزارت ارتباطات 2 هفته پیش

فناورانه

10 تن از ثروتمندان جهان در چه خانه هایی زندگی میکنند؟ 5 روز پیش

ویدئو

مشخصات و بنچمارک کارت گرافیک GTX 1180Ti منتشر شد! 3 هفته پیش

سخت افزار

آموزش نحوه تغییر شماره سیم کارت در شبکه اجتماعی تلگرام (Telegram) 3 هفته پیش

آموزشی، کاربردی

آیا جدا نمودن شارژر از پریز برق در صرفه جویی مصرف انرژی تأثیرگذار است؟ 2 هفته پیش

سخت افزار

توضیحات پلیس فتا درباره اختلال اخیر در شبکه اینترنت کشور + هشدار 2 هفته پیش

فناورانه

آخرین ارسال های انجمن

  • جدیدترین اخبار و مقالات سایت سخت افزار
    منتشر شده در: ۲۹-۰۱-۱۳۹۷
  • روش تشخیص چیپ ها در رم های DDR4
    منتشر شده در: ۱۹-۰۱-۱۳۹۷
  • سوالات و مشکلات نمایشگر ها (Monitor)
    منتشر شده در: ۱۷-۰۱-۱۳۹۷
  • سوالات و مشکلات اورکلاک حافظه اصلی (RAM)
    منتشر شده در: ۱۵-۰۱-۱۳۹۷
  • مشاوره جهت خرید کیس (Chassis)
    منتشر شده در: ۰۸-۰۱-۱۳۹۷

ما را دنبال کنید

درباره ما

مجموعه سخت افزار ایران نخستین مرجع معتبر و رسمی فعال در زمینه سخت افزار کامپیوتر و محصولات بخش IT با سابقه ای نسبتا زیاد در راهنمایی کاربران عزیز ایرانی در سال 1382 هجری شمسی پایه گذاری شد ...

تمامی حقوق برای سخت افزار محفوظ است.

    • درباره ما
    • تیم تحریریه
    • جوایز سخت افزار
    • تبلیغات
    • ارتباط با ما
    • سلب مسئولیت