• اخبار
  • مقالات
  • تست و بررسی
  • رسانه
  • دانلود
  • انجمن
  • مقاله
  • آکادمیک
  • آموزشی، کاربردی
  • اورکلاکینگ
  • اینترنت و شبکه
  • بازی های رایانه ای
  • سخت افزار
  • نرم افزار

رفع مشکل تغییر ناگهانی فرمت هارد دیسک به RAW

محمد جواد قلی پور 14 سپتامبر 2015 , 23:23 مقاله / آموزشی، کاربردی
یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره (43 رای, میانگین: 4٫91 از 5)

اشتراک گذاری این مطلب

یکی از معدود مشکلاتی که معمولأ گریبانگیر دیسک های سخت اکسترنال، فلش مموری ها و ... می شود، تغییر ناگهانی فرمت دیسک از FAT32 به RAW و عدم دسترسی به اطلاعات موجود در آن است. سیستم عامل ویندوز در صورت تغییر فرمت دیسک به RAW نمی تواند به اطلاعات موجود در آن دسترسی پیدا کرده و پیغامی مبنی بر "You need to format the disk in drive X before you can use it" به کاربر ارائه می شود و راهی جز فرمت دیسک به منظور دسترسی به اطلاعات آن باقی نمی ماند. فرمت یک فلش مموری با حجم یک گیگابایت که اطلاعات چندان با ارزشی در آن وجود ندارد ممکن است آسان باشد، اما زمانی که هارد دیسک اکسترنالی با 1 یا 2 ترابایت اطلاعات به این بالا گرفتار شود فرمت آن دیگر آسان نبوده و ممکن است خسارت های جبران ناپذیری را به شخص وارد کند. یک هارد دیسک، فلش مموری یا به عبارتی دیگر تمامی دیسک ها از تعداد بسیار زیادی سکتور (Sector) ایجاد شده اند و اطلاعات در آنها ذخیره می شوند. هر کدام از سکتور ها حجم محدودی از اطلاعات را در خود ذخیره می کنند که حجم آنها در دیسک های مختلف متفاوت است، به عنوان مثال حجم هر سکتور در هارد دیسک های مکانیکی 512 بایت است. یک هارد دیسک 250 گیگابایتی از تعداد 488392064 سکتور تشکیل شده است. تعدادی از سکتور های ابتدایی تمامی دیسک ها که Master Boot Record یا به اختصار MBR نام دارند حاوی اطلاعاتی در خصوص فرمت دیسک، حجم کلی آن، پارتیشن و ... می باشند. زمانی که فرمت یک دیسک به RAW تغییر پیدا می کند در حقیقت تمامی اطلاعات موجود در MBR از بین رفته یا خراب شده اند، بنابراین ویندوز دیسک مربوطه را نشناخته و آن را به عنوان یک دیسک با فرمت RAW به کاربر نمایش می دهد. در این هنگام ویندوز به منظور ایجاد اطلاعات سکتورهای ابتدایی دیسک از کاربر درخواست می کند تا آن را فرمت کند.

همیشه گفته اند که پیشگیری بهتر از درمان است. یکی از دلایلی که باعث بروز این مشکل می شود عدم جدا نمودن دیسک به صورت بی خطر از کامپیوتر است، یعنی پیش از آنکه هارد دیسک خود را به یکباره از درگاه USB جدا کنید، ابتدا باید آن را از ویندوز Eject نموده و سپس به صورت فیزیکی از درگاه خارج کنید. اما دلایل دیگری نظیر قطع یکباره جریان برق، مشکلات USB Hub و ... دیگر از کنترل شما خارج هستند. یکی از ساده ترین راه حل هایی که بسیاری از قربانیان این حادثه در جهت رفع آن پیش میگیرند فرمت دیسک و سپس استفاده از یک نرم افزار ریکاوری جهت بازیابی اطلاعات فرمت شده می باشد. این روش گرچه ممکن است یکی از ساده ترین روش های موجود به شمار رود، اما از نقاط ضعفی نظیر عدم بازگشت تمامی اطلاعات به صورت 100 درصد و یا بازگشت آنها به صورت ناقص رنج می برد. افراد دیگری که نحوه استفاده از ابزار های ریکاوری را نیاموخته اند هارد دیسک خود به مراکز تعمیراتی مختلف سپرده و مبلغ بسیار هنگفتی را بابت بازیابی اطلاعاتی می پردازند که به هیچ عنوان نیازی به بازیابی ندارند، زیرا اطلاعات در مکان خود محفوظ هستند، اما ویندوز نمی تواند به آنها دسترسی پیدا کند.

یکی دیگر از راه حل های دستیابی به اطلاعات و تهیه نسخه پشتیبان از آنها استفاده از دیسک های لایو لینوکس است، اما گاهی اوقات برخی از دیسک های لایو نیز نمی توانند به اطلاعات دست پیدا کنند. در این مقاله آموزشی با یکدیگر نحوه استفاده از برنامه TestDisk در جهت رفع مشکل و بازیابی مجدد اطلاعات سکتورهای ابتدایی هارد دیسک ها را می آموزیم. قبل از پرداختن به موضوع ذکر این نکته ضروری است که اگر هارد دیسک، فلش مموری و ... شما دارای مشکلات سخت افزاری است به هیچ عنوان این روش توصیه نمی شود، زیرا هر چقدر که مراحل عملیات ادامه پیدا کنند احتمال آسیب به سخت افزار نیز بیشتر می شود. دیسک هایی که دارای مشکلات سخت افزاری می باشند باید به مراکز معتبر که دارای سخت افزارهای مناسب در جهت رفع مشکلات سخت افزاری هستند ارجاع داده شوند. یک هارد دیسک که دارای مشکلات سخت افزاری ناشی از ضربه و ... است و صداهایی نظیر تق تق، قیژ قیژ و ... از آن شنیده می شود به احتمال بسیار زیاد دارای مشکلات سخت افزاری است و هر اندازه که شما بیشتر از آن استفاده یا اقدام به تعمیر آن کنید ممکن است مشکلات حادتر شده و درصد تعمیر آن نیز کمتر شود.

روش ذکر شده در این آموزش بسته به حجم دیسک ممکن است مدت زمان زیادی به طول بینجامد، شما می توانید هنگامی که برنامه در پس زمینه ویندوز در حال کار است به فعالیت های دیگری که اقدام به دسترسی به دیسک آسیب دیده نمی کنند بپردازید.

ابتدا هارد دیسک، فلش مموری و ... مشکل دار را به یکی از درگاه های USB کامپیوتر متصل کنید. برنامه TestDisk را لینک مقابل دانلود کرده و از حالت فشرده خارج کنید. (دانلود نرم افزار TestDisk) بر روی آیکون testdisk_win.exe دوبار کلیک کرده و آن را اجرا کنید.

testdisk-exe-file

گزینه Create را انتخاب کرده و کلید اینتر را بفشارید.

دیسک آسیب دیده را هایلایت کرده و گزینه Proceed را انتخاب کنید و کلید اینتر را بفشارید.

گزینه Intel را انتخاب کرده و کلید اینتر را بفشارید (اگر حجم دیسک آسیب دیده بیش از 2 ترابایت باشد، احتمال کمی وجود دارد که فرمت پارتیشن آن EFI GPT باشد، در صورت شناسایی پارتیشن EFI GPT در انتهای صفحه عبارت "Hint: EFI GPT was detected"درج می شود. در این صورت گزینه EFI GPT را انتخاب کنید).

030btd3

گزینه Analyse را انتخاب کرده و کلید اینتر را بفشارید.

در صفحه بعد گزینه Quick Search را انتخاب کرده و کلید اینتر را بفشارید.

این امکان وجود دارد که نرم افزار در مرحله بعد از شما در مورد ساخته شدن دیسک در ویندوز ویستا یا 7 سوال کند، در صورت پرسش گزینه Yes را انتخاب کنید. اکنون جستجو سریع شروع می شود.

پس از به اتمام رسیدن جستجوی سریع (همانطور که پیش تر گفته شد مدت زمان جستجو بسته به حجم دیسک متفاوت است)، یک پارتیشن نمایان می شود که دارای محتویات دیسک آسیب دیده است. کلید P را بفشارید تا تمامی فایل ها و فولدرهای موجود در پارتیشن نمایان شوند.

dc3btd4

اگر به جای نمایش فایل ها و فولدرهای پارتیشن، لیستی از برنامه های Diagnostic (برنامه ها و فایل های که برای شما ناشناخته اند) به نمایش در آمد به مرحله احتمالی مراجعه کنید، در صورت نمایش محتویات پارتیشن مستقیمآ به مرحله بعد مراجعه شود.

53d0td5

مرحله احتمالی: کلید Q را فشرده تا یک صفحه به عقب بازگردید و سپس کلید اینتر را بفشارید تا مجددآ به صفحه نمایش پارتیشن بازگردید. گزینه Deeper Search را انتخاب کرده و کلید اینتر را بفشارید و صبر کنید تا دیسک به صورت عمیق تری بررسی شود (این جستجو طبیعتآ مدت زمان بیشتری به طول می انجامد). پس از به اتمام رسیدن جستجو دو پارتیشن نمایان می شود، یک پارتیشن مربوط به جستجو Quick Search و دیگری مربوط به جستجو Deeper Search است. پارتیشن جدید را انتخاب کنید و سپس کلید P را بفشارید تا لیستی از فایل ها و فولدرهای موجود در پارتیشن به نمایش درآیند.

b02ctd6

کلید Q را فشرده تا یک صفحه به عقب بازگردید، سپس کلید اینتر را بفشارید تا به صفحه نمایش پارتیشن هدایت شوید.

گزینه Write را انتخاب کرده و کلید اینتر را بفشارید تا Partition Table جدید بر روی دیسک نوشته شود.

نکته: اگر فایل ها و فولدرهای پارتیشن (محتویات موجود در دیسک) را مشاهده نکردید به هیچ عنوان اقدام به نوشتن Partition Table جدید بر روی دیسک نکنید، این بدان معنا است که در مراحل جستجو Partition Table مناسب یافته نشده است و به منظور یافتن Partition Table مناسب باید تکنیک دیگری را در جهت بازیابی اطلاعات به کار گیرید.

کلید Y را به منظور تایید نوشتن Partition Table جدید بر روی دیسک بفشارید.

اگر پارتیشن دیسک دارای مشکلاتی در بخش Boot Sector باشد، نرم افزار Testdisk آنها را شناسایی کرده و قبل از اتمام مرحله نوشتن Partition Table بر روی دیسک، از کاربر در مورد تعمیر بخش مذکور نیز سوال می پرسد. اگر وضعیت Backup boot sector پارتیشن در حالت Bad قرار داشت گزینه Rebuild BS را انتخاب کرده و کلید اینتر را بفشارید. اگر وضعیت Backup boot sector در حالت OK قرار داشت گزینه Backup BS را انتخاب کرده و کلید اینتر را بفشارید.

نکته: اگر وضعیت Boot sector در حالت Bad قرار داشت، اما وضعیت Backup boot sector در حالت OK قرار داشت، گزینه Backup BS را انتخاب کنید.

کلید Y را به منظور تایید تعمیر Boot Sector بفشارید.

805etd7

در نهایت پس از تعمیر Boot Sector گزینه Quit را انتخاب کرده و کلید اینتر را بفشارید. پس از مشاهده صفحه ی زیر کلید اینتر را فشرده و سپس کلید Q را بفشارید تا از برنامه Testdisk خارج شوید.

3af2td8

اکنون کامپیوتر را ریستارت کنید. پس از بوت شدن مجدد سیستم عامل به دیسک آسیب دیده مراجعه کنید و اطلاعات بسیار مهم و حیاتی خود را در پارتیشن دیگری (غیر از پارتیشن آسیب دیده) کپی کنید. ممکن است دیسک مجددآ در آینده و یا مرحله بعد با اشکال مواجه شود. در صورت تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات مهم و حیاتی دیگر نگرانی بابت از دست دادن آنها ندارید.

بر روی درایو دیسک کلیک راست کرده و Properties را انتخاب کنید. در پنجره باز شده به سربرگ Tools مراجعه کرده و گزینه Check Now را انتخاب کنید، تیک هر دو گزینه را زده و سپس بر روی Start کلیک کنید و منتظر بمانید تا برخی از مشکلاتی که در مراحل قبل تعمیر نشده اند رفع گردند. اکنون می توانید به راحتی به فایل های خود دسترسی پیدا کنید.





محمد جواد قلی پور

26 سال سن، ساکن مشهد، کارشناس ارشد مهندسی پزشکی. محمد جواد رشته خود را از روی علاقه انتخاب نموده و به تعمیرات، نگهداری، آنالیز و بررسی تجهیزات پزشکی علاقه مند است. وی هفت سال است که به نگارش اخبار و مقالات در حوزه فناوری اطلاعات می‌پردازد. با توجه به اطلاعات بالا در زمینه‌های سخت‌افزار و نرم‌افزار، مقالات کاربردی وی گره از مشکلات کاربران بسیاری گشوده است. محمد جواد به رنگ قرمز رادئونی علاقه مند است.

مطالب مرتبط

آشنایی با پین‌های جامپر (Jumper) و علت وجود آن‌ها در سا...
آشنایی با برخی از نکات پایه‌ای در افزایش طول عمر هارد د...
چگونگی تبدیل ساختار پارتیشن دیسک سخت از حالت GPT به MBR...
جلوگیری از توقف خودکار چرخش سخت‌افزار دیسک سخت توسط وین...
آموزش نصب سیستم‌عامل ویندوز از طریق دیسک سخت...
دیسک سخت چیست

درج نظر

253 نظر
نظرات شما

253 نظر برای “رفع مشکل تغییر ناگهانی فرمت هارد دیسک به RAW”

  1. محمد گفت:
    مارس 11, 2017 در 12:50

    سلام ممنون بابت مطلب مفیدتون . من یه رم 16 گیگ دارم که پیام میده باید فرمت شه ولی من به شدت اطلاعات داخلشو لازم دارم! بعد از quick search و deep search چیزی نشون نمیده . چیکار باید کنم؟

    پاسخ
    1. محمدجواد قلی پور گفت:
      مارس 11, 2017 در 14:06

      با سلام و درود خدمت شما دوست عزیز

      دوست عزیز ابتدا منوی CMD ویندوز رو باز کنید (با فشردن کلیدهای ترکیبی Windows + R و تایپ عبارت CMD) و بعدش دستور “Chkdsk x: /r” (عبارت x رو با حرف انتسابی به درایو فلش مموری تعویض کنید) رو تایپ کرده و تا پایان روند عملیات بررسی و رفع نواقص فایل های آسیب دیده صبر کنید.

      معمولاً در این گونه مواقع مشکل اصلی به یکی از فایل های آسیب دیده در داخل فلش مموری بر می گرده که دستور بالا تا درصد زیادی مشکلات فایل رو بر طرف می کند و سپس دسترسی به فلش درایو مثل قبل میسر میشه. اگر دستور بالا کارساز نبود فلش مموری رو یک مرتبه فرمت کنید، منتهی در قالب Quick Format تا تراشه به صورت سطحی فرمت بشه، بعد با یک نرم افزار قدرتمند ریکاوری مثل Data Rescure PC3 تا حدود بسیار زیادی اطلاعات مجددا بازگردانی می‌شوند.

      پاسخ
  2. حجت گفت:
    ژوئن 10, 2017 در 13:44

    سلام و خسته نباشین بعد انالیز کردن تعداد درایو هایی که دارمو نشونم میده یکی حجم کم که خود ویندوز برمیداره و دیکری درایو ویندوزمه دو تای دیگه اطلاعات هاردم هستند کدوم یک از این هاروPartition Table کنم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      ژوئن 10, 2017 در 16:12

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز انتخاب یکی از درایوها برای نوشتن پارتیشن تیبل لازم نیست. پارتیشن تیبل در حقیقت در قالب پارتیشنی وجود دارد که دسترسی به آن به صورت عادی و با استفاده از نرم افزارهای مدیریت فایل معمولی ممکن نیست.
      اگر بر طبق آموزش پیش برید در مرحله ای که فایل های درایو هاتون رو مشاهده کردید کافیه یک مرتبه کلید Q رو بفشارید تا یک مرحله به عقب بازگشته و سپس کلید Write رو انتخاب کنید. نرم افزار به صورت خودکار پارتیشن تیبل مناسب را بر روی هارد بارگذاری می کند.

      پاسخ
  3. امیر گفت:
    جولای 10, 2017 در 09:32

    سلام
    تورو خدا کمکم کنید
    هارد اینترنال من دچار این مشکل شده
    اما من سه درایو در هارد م دارم
    و هر سه درایو رو به من نشون میده و فایل هاشم هست
    اما ظاهرا برای هرکدوم جدا باید write رو بزنم
    لطفا راهنماییم کنید اگه برای یکی write رو بزنم تکلیف اون دوتا چی میشه ؟ میتونم این مراحل رو برای اونها هم تکرار کنم ؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      جولای 10, 2017 در 09:58

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز نوشتن جداگانه پارتیشن تیبل برای هر درایو لازم نیست، اگر در همون صفحه ای که باید گزینه Write رو انتخاب کنید تمامی پارتیشن ها لیست شده هستند یک مرتبه گزینه Write رو انتخاب کنید نرم افزار به صورت خودکار پارتیشن تیبل رو بارگذاری کرده و تمامی درایو ها معمولاً در دسترس قرار می گیرند.

      پاسخ
  4. عادل گفت:
    جولای 11, 2017 در 06:06

    با سلام خدمت دوست عزیز
    من بعد از طی مراحلی که فرمودید بعد از Quick Search و اتمام مرحله پیغامی بصورت زیر نشانم داد.
    The harddisk(1000gb-931gb) seems to small! Chech the harddisk size: hd jumpers setting. Bios detection…..

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      جولای 11, 2017 در 07:33

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز این خطا زمانی بوجود می آید که هارد دیسک قبلاً چندین بار پارتیشن بندی شده باشه و اکنون که برنامه تست دیسک تمامی پارتیشن ها رو شناسایی کرده، حجم آنها از حجم کل هارد دیسک بیشتره و لذا بازیابی آنها امکانپذیر نیست (البته برنامه ممکنه فقط پارتیشن ها رو شناسایی کنه، ولی نتونه محتویات رو ریکاوری کنه).
      زمان بوجود اومدن این خطا معمولاً در مرحله ای که باید هارد دیسک رو انتخاب کنید (تصویر سوم) یک پارتیشن دیگه به نوع NTFS هم باید ظاهر بشه که شما این پارتیشن رو انتخاب کنید و بعد مراحل رو به پیش ببرید. اگر مجدداً خطا همچنان برقرار بود از متد Deeper Search برای بررسی هارد دیسک استفاده کنید، در غیر اینصورت ممکنه پارتیشن تیبل هارد به دلیل پارتیشن بندی چندباره در گذشته به قدری آسیب دیده باشه که بازیابی اون دیگر امکانپذیر نباشد.

      پاسخ
  5. مهتیسا گفت:
    جولای 26, 2017 در 08:03

    سلام
    با cmd همونطور که تو کامنتای بالا گفتید عمل کردم ولی ارور میده : the type of the file is RAW و chkdsk is not availabe for RAW drives
    طبق توضیحات پستتون هم عمل کردم ولی quick search و deeper search چیزی رو نشون نمیدن ! چه کنم ؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      جولای 26, 2017 در 10:53

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز نرم افزار “چک دیسک” پیشفرض سیستم عامل قابلیت بررسی سخت‌افزارهایی که پارتیشن آنها به حالت RAW تغییر پیدا کرده رو نداره (فقط زمانی که قابلیت دسترسی به فلش مموری یا هارد دیسک و … میسر نبوده و پیغام فرمت نمایش داده میشه، اما پارتیشن تیبل از بین نرفته باشه قابلیت استفاده از نرم افزار چک دیسک میسر می‌باشد).

      شما ابتدا نرم افزار M3 Data Recovery رو دانلود کرده و پس از نصب و اجرا گزینه RAW Data Recovery رو انتخاب کنید.
      در صفحه بعد سخت افزار مشکل دار رو انتخاب کرده و صبر کنید تا نرم افزار درایو رو تعمیر کند.
      پس از تعمیر لیستی از محتویات درایو به نمایش در می‌آید، بعد از بررسی کردن درستی محتویات کلید Fix Drive رو انتخاب کنید.
      نرم افزار به صورت خودکار پارتیشن درایو رو از حالت RAW به NTFS و یا FAT32 تغییر می‌دهد.

      اگر این روش کارساز نبود متاسفانه باید درایو رو کاملاً فرمت کنید و بعدش اقدام به ریکاوری اطلاعات آن نمایید.

      پاسخ
  6. amir گفت:
    جولای 30, 2017 در 06:43

    با سلام وخسته نباشید خدمت شما
    من یه هارد 4 ترابایت دارم که پارتیشنش پرید …
    بعد من از این روش شما استفاده کردم و پیش رفتم با این تفاوت که اون اول گزینه
    intel
    رو انتخاب نکردم چون پیش فرض انتخاب روی
    EFI GPT
    بود و منم طبق فرمایش شما همون رو انتخاب کردم و بعد از 48 ساعت
    این صفحه اومد واسم میشه بگین یعنی چی این پیغامی که اومده ؟

    disk / dev / sda – semms too small! <
    check the harddisk size : HD jumper Settings , BIOS detection…

    the following partitions can,t be recovered :
    partition start end size in sectors
    > Mac HFS 6811243262 9513218590 2701975329
    MS Data 7814021112 15628025847 7814004736

    [ Continue ]
    HFS blocksize = 134217728 , 1383 GB / 1288 GiB

    لطقا میشه کمک کنین
    ممنونم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      جولای 30, 2017 در 09:29

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز این خطا هنگامی ایجاد می شود که مجموع تعداد سکتورهای یافت شده در طی عملیات از حجم کل هارد دیسک بیشتر می‌باشند. متاسفانه زمان پدیدار شدن این خطا باید نوع پارتیشن تیبل انتخابی در ابتدا (تصویر دوم) تغییر پیدا کرده و جستجو مجدداً انجام بشود تا بالخره در یک حالت پارتیشن ها یافت گردند که حجم بالای هارد دیسک شما مدت زمان جستجو رو خیلی زیاد می کنه. در حال حاضر شما پارتیشن تیبل رو Intel انتخاب کرده و مجدداً عملیات جستجو رو (حدالمکان در حالت Deeper Search) ادامه دهید، انشاالله که پارتیشن ها این مرتبه شناسایی می گردند.

      پاسخ
      1. amir گفت:
        جولای 30, 2017 در 15:56

        یه دنیا ممنونم

      2. محمد جواد قلی پور گفت:
        جولای 30, 2017 در 17:11

        خواهش می کنم دوست عزیز

  7. Somayeh گفت:
    آگوست 7, 2017 در 14:29

    سلام خسته نباشید
    ببخشید لب تاپ من هارد اینترنالش دچار مشکل شده
    کلا دو تا درایو بیشتر ندارم همه کارهامم تو درایو D بود . حالا درایو D رو نشون نمیده و میگه raw شده . ولی برنامتون رو اجرا میکنم درایو D رو نشون نمیده فقط ی درایو کلی با مجموع دو درایو C,D رو نشون میده . چی کارش کنم ؟؟؟
    خواهشا کمکم کنید . حدود دو هفته کار مداومم پریده نمیدونم چی کار کنم
    تو رو خدا راهنماییم کنید

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 7, 2017 در 15:43

      با سلام و درود خدمت شما
      اگر بنده درست متوجه شده باشم پارتیشن تیبل کل هارد در حال حاضر از بین نرفته و فقط بخشی از پارتیشن تیبل که مربوط به D هست از بین رفته. اگر شما با نرم افزار Testdisk بخواین درایو رو ترمیم کنید، نرم افزار با نوشتن دوباره پارتیشن تیبل تمامی محتویات هارد رو قالب یک پارتیشن کلی تحویل می‌دهد (اگر نرم افزار رو در حال حاضر از روی خوده همین هارد که درایو D آسیب دیده اجرا کردید دیگه امکان نوشتن پارتیشن تیبل هم به دلیل عملکرد سیستم عامل امکانپذیر نیست).
      برای مشکل شما، با توجه به اینکه فرمودید اطلاعات درایو هم براتون خیلی با ارزشن پیشنهاد میشه که نرم افزار easeus data recovery رو نصب کنید (نرم افزار باید حتماً فعال بشه، نسخه آزمایشی امکان ریکاوری کردن اطلاعات را نداره) و بعد از اجرا درایو D رو انتخاب کنید و اجازه بدید تا نرم افزار پارتیشن رو به صورت عمیق یا Deep اسکن کند (اسکن در دو مرحله Quick Search و Deep Search به صورت خودکار انجام میشه). بعد از به پایان رسیدن عملیات محتویات درایو به نمایش در میاد که شما فایل ها با ارزش خودتون رو انتخاب کنید و سپس اونارو در درایو دیگه ای و یا فلش مموری و … بازیابی کنید، فقط حتماً دقت داشته باشید که به هیچ عنوان (مجدداً تاکید میشه به هیچ عنوان) اطلاعاتی رو در درایو D که Raw شده کپی نکنید و یا اطلاعات رو مجدداً در داخل همین درایو D ریکاوری نکنید.
      بعد از اینکه اطلاعاتتون رو در درایو دیگه ای بازیابی کردید و از صحت آنها هم مطمئن شدید که به صورت ناقص بازیابی نشده باشن، با خیال راحت می تونید درایو D رو به صورت سطحی (Quick Format) فرمت کنید تا دسترسی به درایو مجدداً برقرار بشه.
      پس از اون اگر اطلاعاتی که قبلا ریکاوری کردید از صحت برخوردارن می تونید با خیال راحت تمامی اطلاعات رو مجدداً به درایو D منتقل کنید، درایوی که فرمت شده تا زمانی که اطلاعاتی مجددآ داخلش ریخته نشه امکان بازیابی با دقت بالایی رو داره.

      پاسخ
      1. رضا گفت:
        فوریه 17, 2018 در 03:33

        با سلام و تشکر بابت اشتراک گذاری اطلاعات مفیدتون
        اگر درست متوجه شده باشم نرم افزار testdisk بایستی روی حافظه ای غیر از حافظه مشکل دار اجرا گردد تا مشکل برطرف گردد(مثلا اگر پارتیشنی از یک هارد اینترنال مشکل RAW شدن دارد روی یک فلش این نرم افزار اجرا گردد نه روی همان هارد)؟ اگر صحیح هست لطفا در تکمیل این آموزش این نکته را در متن اصلی لحاظ فرمایید. سپاس فراوان

  8. احمد گفت:
    آگوست 8, 2017 در 19:30

    سلام
    من دو تا هارد روی سیستمم داشتم یکی پانصد گیگی یکی هم سه ترابایت
    ویندوز روی هارد پانصدی نصب این هارد سه ترابایتی کلا یک پارت که فرمتش به
    raw تغییر پیدا کرده و وقتی روی ان کلیک می کنم پیغام هارد دیسک باید فرمت شود
    به من می دهد من کلی دیتا روی این هارد داشتم ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 8, 2017 در 21:29

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز پارتیشن تیبل هارد دیسک شما با آسیب مواجه شده. پیشنهاد میشه بر طبق مراحل همین آموزش پیش برید تا پارتیشن تیبل هارد تعمیر و دسترسی به اطلاعات مجدداً میسر بشه (بعد از اجرای نرم افزار هارد 3 ترابایتی رو انتخاب کنید و سپس اجازه جستجوی اطلاعات رو به نرم افزار بدید. حجم بالای هارد تقریباً مدت زمان زیادی رو برای جستجوی لازم دارد).

      پاسخ
  9. rahmat گفت:
    آگوست 10, 2017 در 12:56

    سلام
    یکی از درایوهای هارد اینترنال لب تاب من فرمتش raw شده است، آیا می توان از نرم افزار بالا استفاده کرد؟آیا با تعویض ویندوز فرمت درایو raw باقی می ماند؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 10, 2017 در 18:02

      با سلام و درود خدمت شما
      در صورتی که ویندوز از روی هارد دیسکی که یکی از درایوهای آن به حالت Raw تغییر پیدا کرده بوت شده است، استفاده از نرم افزار قبلیت نوشتن اطلاعات پارتیشن تیبل رو میسر نمی کنه. پیشنهاد می‌شود ویندوز را از روی هارد دیسک دیگری بوت کرده و سپس از نرم‌افزار این نوشته استفاده کنید، و یا با استفاده از نرم افزارهای ریکاوری ابتدا اطلاعات درایو خودتون رو در موقعیت دیگری بازیابی کنید و سپس درایو رو فرمت کنید.

      تعویض ویندوز تاثیری رو در تغییر فرمت پارتیشن ها ایجاد نمی کنه و درایو همچنان به حالت Raw باقی می ماند.

      پاسخ
  10. محمد گفت:
    آگوست 10, 2017 در 15:15

    با سلام
    ممنون بابت راهنمایی که کردید من مشکلم کشیدن هارد بدون eject بود که مشکل raw پیش اومد براش و با راهنمایی که کرده بودید ( ابتدا منوی CMD ویندوز رو باز کنید (با فشردن کلیدهای ترکیبی Windows + R و تایپ عبارت CMD) و بعدش دستور “Chkdsk x: /r” (عبارت x رو با حرف انتسابی به درایو فلش مموری تعویض کنید) رو تایپ کرده و تا پایان روند عملیات بررسی و رفع نواقص فایل های آسیب دیده صبر کنید.) مشکلم حل شد.

    با تشکر

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 10, 2017 در 18:05

      بسیار عالی دوست عزیز.
      خوشحالم که مشکلتون حل شده:)

      با تشکر

      پاسخ
  11. rahmat گفت:
    آگوست 11, 2017 در 03:45

    سلام ممنون از راهنمایی،
    قبل از این که شما به پیام من جواب بدهید، چون سرعت لب تابم خیلی پایین اومده بود، تصمیم به عوض کردن ویندوز روی همان هارد داخلی لب تاب، که یکی از درایوهاش فرمتش RAW شده بود، گرفتم، ولی متاسفانه ویندوز به طور کامل نصب نشد وخطا داد و چون درایوی که ویندوز قبلی روی آن نصب شده بود برای نصب ویندوز جدید فرمت شده بود دیگه ویندوز قبلی هم بالا نمیاد، حالا به نظر شما چه کار کنم تا بتونم ویندوز روی سیستم نصب کنم.
    ممنون

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 11, 2017 در 06:38

      با سلام و درود خدمت شما
      بنده خیلی عذر می خوام که به پیامتون دیر جواب دادم.
      نصب نشدن ویندوز فکر می کنم دلیل دیگه مثل خراب بودن سی دی و … باید داشته و دلیل اصلی اون به احتمال زیاد به Raw بودن یکی از درایو ها بر نمی گرده، چون درایوهای دیگه همچنان مثل قبل در دسترس قرار دارن. پیشنهاد میشه سی دی ویندوز دیگری رو هم امتحان کنید.

      در صورتی که نصب ویندوز همچنان امکان پذیر نبود باید روش‌های زمان‌بر تری مثل استفاده از دیسک‌های لایو و … رو مدنظر قرار بدید. پیشنهاد میشه مقاله آموزشی زیر رو جهت آشنایی با نحوه نصب ویندوز بر روی یک فلش مموری و یا هارد اکسترنال و … مطالعه بفرمایید و سپس ویندوز رو از روی فلش مموری بوت کنید و با استفاده از نرم افزار Easeus Data Recovery اطلاعات درایو آسیب دیده رو در مکان دیگری بازیابی کنید و بعدش درایو رو فرمت کنید تا دسترسی به اون مثل قبل میسر بشه و سپس ویندوز رو مجدداً بر روی هارد نصب کنید.
      http://sakhtafzar.com/1395/02/%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d9%86%d8%b5%d8%a8-%d8%b3%db%8c%d8%b3%d8%aa%d9%85%e2%80%8c%d8%b9%d8%a7%d9%85%d9%84-%d9%88%db%8c%d9%86%d8%af%d9%88%d8%b2-%d8%a8%d8%b1-%d8%b1%d9%88%db%8c-%d9%81%d9%84/

      روش‌های دیگه شامل جدا کردن فیزیکی هارد از لپتاپ و متصل کردن اون به کامپیوتری دیگر هستش تا اطلاعات تمامی هارد رو بر روی هارد دیگری کپی کنید و سپس هارد آسیب دیده رو مجدداً در هنگام نصب ویندوز از نو پارتیشن بندی کنید که تمامی اطلاعات هم طبیعتاً از بین میرن.

      پاسخ
  12. rahmat گفت:
    آگوست 11, 2017 در 16:00

    سلام، ممنون از راهنمایتون
    من دوباره خواستم ویندوز نصب کنم، ولی بعد نصب مرحله اول و ریستارت اتومات سیستم، خطای
    Windows could not finish configuring the system.To attempt to resume configuration-restart the computer
    می دهد، به نظر شما چکار باید کرد؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 11, 2017 در 16:36

      با سلام مجدد
      دوست عزیز مراحل نصب ویندوز رو از ابتدا مجدداً اجرا کنید، ولی این بار در صفحه انتخاب درایو برای نصب ویندوز، درایو یا پارتیشنی که قصد نصب ویندوز در اون رو دارید کلاً پاک کنید و از نو مجدداً پارتیشن رو بسازید و بعد مراحل نصب ویندوز رو ادامه بدید، ببینید مشکل همچنان پا برجاست یا خیر.

      تا جایی که بنده می دونم این مشکل هنگام نصب ویندوز 7 رخ میده. به عنوان راه حل های دیگه پیشنهاد میشه که ویندوز رو به نسخه دیگه ای مثل 8 یا 10 تغییر بدید و مجدداً مشکل رو بررسی کنید. اگر همچنان مشکل پا برجا بود دلیل نهایی به خراب بودن پارتیشن تیبل هارد دیسک بر می گرده که تنها راه حل موجود پارتیشن بندی مجدد هارد دیسک هستش (قبلش اطلاعات هارد رو در مکان دیگه ای کپی کنید).

      پاسخ
  13. rahmat گفت:
    آگوست 11, 2017 در 18:59

    سلام و احترام خدمت شما
    ممنون از راهنمایتان، من ویندوز ۸.۱ نصب کردم،و سیستم بالاخره بالا آماد، ولی درایوی که فرمت آن RAW شده بود همچنان RAW باقی مانده است. حال به نظر شما برای اصلاح درایو چه کاری انجام شود؟
    تشکر از لطفتون

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 11, 2017 در 19:41

      با سلام و درود
      خوب خداروشکر مشکل ویندوز حل شد:D
      برای اصلاح درایو حالا تا جایی که بنده اطلاع دارم راهی به جز فرمت کردن اون باقی نمی مونه، ولی برای برداشتن اطلاعات پیشنهاد میشه که نرم افزار EaseUS Data Recovery رو نصب کنید و حتماً هم فعالش کنید (نسخه رایگان با محدودیت ریکاوری اطلاعات همراه است) و سپس درایو Raw شده رو انتخاب کنید و بزارید تا کاملاً پارتیشن اسکن بشه (اسکن در دو مرحله جستجوی سریع و جستجوی عمیق به صورت خودکار توسط خوده نرم افزار انجام میشه).

      پس از اینکه اسکن درایو به پایان رسید تمام اطلاعات مهم و حیاتی درایو رو در درایو دیگری که دسترسی به اون میسر هست ریکاوری کنید و بعد از اینکه از درستی عملیات و خراب نبودن فایل های بازیابی شده اطمینان حاصل کردید، درایو رو با خیال راحت فرمت کنید تا بخش آسیب دیده پارتیشن تیبل هم ترمیم بشه. فقط دقت کنید که اطلاعات ریکاوری شده رو مجدداً در داخل همین درایو با فرمت Raw بازیابی نکنید و به هیچ عنوان هم در داخل این درایو فایلی رو کپی نکنید.

      پاسخ
  14. نسرین گفت:
    آگوست 17, 2017 در 08:19

    سلام خسته نباشیدومن فلش 8 گیگ دارم که همیشه به رسیور وصل بود چندروز پیش به کامپیوتر وصل کردم اطلاعات داخل شو نشون داد ولی باز نمیکرد یا پاک هم نمیکرد بعدش که دوباره به رسیور وصل کردم اونجا هم اطلاعات داخلشو اورد از هر فایلی 10ثانیه رو پخش میکنه بعدش کلا قطع میشه.جای دیگه هم امتحان کردم بازم اطلاعات و نشون میده باز نمیکنه.فرمت هم نمیشه.چیکارباید کنم؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 17, 2017 در 09:42

      با سلام و درود خدمت شما
      متصل بودن دائمی فلش به دستگاه رسیور و یا ست تاپ باکس سبب قفل شدن یا به عبارتی دیگه Write Protect شدن تراشه حافظه بعد از مدتی میشه. فلش در این گونه مواقع با ویندوز فرمت نمیشه و پیغام خطا نمایان میشه، اما اگر نرم افزار مخصوص به کمپانی سازنده فلش دانلود بشه، عملیات فرمت با احتمال زیاد انجام میشه.
      پیشنهاد میشه نوشته زیر رو برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه کنید (قدم پنجم):

      http://sakhtafzar.com/1394/11/%d8%b1%d9%81%d8%b9-%d9%85%d8%b4%da%a9%d9%84-write-protection-%d8%af%d8%b1-%d9%81%d9%84%d8%b4-%d9%88-%d9%85%d9%85%d9%88%d8%b1%db%8c/

      پاسخ
  15. محمد گفت:
    آگوست 17, 2017 در 20:53

    سلام من هاردم raw شده و فولدر بندی و اسم فایل ها برام خیلی مهمه راهی هست؟ که برگزذه کامل

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 17, 2017 در 21:12

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز اگر ویندوز از روی هارد دیگری بوت شده، بر طبق آموزش پیش برید تا پارتیشن تیبل هارد آسیب دیده تعمیر بشه.
      بعد از تعمیر ممکنه پارتیشن‌های هارد مانند قابل نمایش داده بشه و یا تمامی محتویات هارد در قالب یک پارتیشن در دسترس قرار بگیرند (عنوان فایل ها و نحوه پوشه بندی به احتمال زیاد تغییری نمی کنند).

      پاسخ
  16. mehran rajabii گفت:
    آگوست 20, 2017 در 02:17

    salam aghaye gholipour, man ye harde 2 tera external daram moshkel peyda karde az hamin raveshe shoma raftam faghat too ghesmati ke boot sectoro goftid mizane bad va back up sectoro masalan chize dige mizane too amaliate man joftesho zade bad va gozineye back up bs nadaram, che bayad kard

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 20, 2017 در 08:12

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز در صورتی که وضعیت بوت سکتور و نسخه بک‌آپ اون در حالت Bad قرار داشته باشه، امکان بک‌آپ گیری از بوت سکتور دیگه میسر نیست.
      شما گزینه RebuildBS رو انتخاب کنید تا بوت سکتور توسط نرم افزار تعمیر بشه.

      پاسخ
  17. امیرمحمد گفت:
    آگوست 23, 2017 در 01:01

    سلام من فرمت هارد اکسترنالمو عوض کردم برا اینکه گوشی و ال ای دی بالا بیارتش میخواستم بدون ایکنه فرمت عوض شده مشکلی برا هارد به وجود می آید؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 23, 2017 در 06:03

      با سلام و درود خدمت شما
      خیر دوست عزیز مشکلی برای هارد بوجود نمیاد. تنها مشکل در فرمت FAT32 کپی کردن فایل های بالای 4 گیگ هست که خطا میده، اما در NTFS این مشکل وجود نداره.

      پاسخ
  18. rahmat گفت:
    آگوست 23, 2017 در 03:16

    سلام دوباره
    ممنون از شما، همانطور که قبلا به عرضتون رسونده بودم، یکی از درایو های هارد اینترنال لب تابم فرمتش RAW شده است، من با نصب ویندوز روی یک هارد اکسترنال سعی در استفاده از نرم افزار Testdisk برای بازیابی درایو RAW شده هارد اینترنال شدم، اما بعد از Quick Search و دیگری Deeper Search به جای نشان دادن یک پارتیشن، چند پارتیشن نشان می دهد، که در داخل این پارتیشن های نشان داده شده، درایو RAW شده نیز موجود است و پوشه های داخل آن نیز در داخل پارتیشن مربوط موجود است، حال سوال اینجاست که بعد از زدن کلیدq هیچ گزینه ای به اسم write وجود ندارد تا بخواهیم پارتیشن بندی را اصلا کنیم، به نظر شما مشکل از کجاست؟ و همچنین در هنگام باز کردن پارتیشن بازیابی شده و پوشه های داخل ان گزینه های مانند c کپی کردن وجود دارد، آیا از این دستور می توان برای کپی کردن فایل های داخل پارتیشن استفاده کرد؟ و کجا فایل های کپی شده با این دستور را می توان paste کرد؟
    ممنون از لطفتون

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 23, 2017 در 06:14

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز عدم وجود گزینه Write پس از جستجوی فایل‌ها به دلیل یافتن شدن تعداد پارتیشن‌های بیشتر از حجم کلی هارد دیسک هست که گنجایش برای ریکاوری شدن آنها در هارد وجود ندارد. شما پس از مشاهده فایل ها و فشردن کلید q که یک صفحه به عقب بر می‌گردیدن. در این مرحله با کلیدهای فلش چپ و راست صفحه کلید نوع پارتیشن رو از Deleted (D) به Logical (L) تغییر بدید و ببینید که گزینه Write نمایان میشه یا خیر (ممکن یک مرتبه دیگه لازم باشه کلید q رو بفشارید یا این عمل رو در داخل خوده پارتیشن که فایل ها لیست شدن انجام بدید، بنده دقیقآ مرحله این قدم خاطرم نیست).

      برای کپی کردن اطلاعات هم شما باید یک هارد یا فلش جداگانه به سیستم وصل کنید، نرم افزار تست دیسک رو روی اون کپی و از اونجا اجراش کنید. بعد هارد دیسک رو مجدداً بررسی کنید و پس از پیدا کردن فایل ها با کلید (اگر اشتباه نکنم) : فایل یا دایرکتوری رو انتخاب کنید و بعد کلید C رو بفشارید یک نسخه از فایل در موقعیت فایل اجرایی نرم افزار در هارد کپی میشه (فقط دقت کنید که اطلاعات رو مجدداً در داخل خوده هارد آسیب دیده ریکاوری نکنید).

      اگر مجدداً این روش ها هم کارساز نبودن پیشنهاد میشه با یک نرم افزار ریکاوری اطلاعات مثل EaseUS Data Recovery به راحتی و همراه با محیط گرافیکی فایل های آسیب دیده رو بازیابی کنید. با این نرم افزار دیگه لازم نیست کل هارد از اول بررسی بشه، می تونید انتخاب کنید که فقط پارتیشن Raw شده رو بررسی کنید و اطلاعات اون رو در درایو دیگری بازیابی کنید.

      پاسخ
  19. سعید محمدی گفت:
    آگوست 29, 2017 در 23:02

    سلام
    ممنون بابت این آموزش و پاسخ هاتون
    من یه هارد اکسترنال adata یک ترابایتی دارم که وقتی با این برنامه میخوام انتخابش کنم اصلا تو لیست نیست و لیست فقط هارد کامپیوترم رو نشون میده
    به عبارتی من تو همون مرحله اول امکان انتخاب هاردم رو ندارم
    و یه توضیحی بدم اینکه وقتی هارد رو وصل میکنم چراغش روشن میشه و ثابت روشن می مونه وچشمک نمیزنه درایورشم نصب میکنه اما اون اسمی که همیشه مینوشت نیست و یه اسم دیگه ست
    توی مای کامپیوتر درایو رو نشون میده اما نشون نمیده که چقدر پره چقدر خالی و وقتی روش کلیک میکنم این ارور رو میده:
    please insert a disk into drive (j:).
    و اینکه تو بعضی از نرم افزارهای ریکاوری که شناساییش میکنن میگه حجمش 0 بایت شده و removable disk هست درصورتی که من دیدم هارد اینترنال و یه هارد اکسترنال دیگه رو زده بود fixed disk ولی این اونطوری نیست.
    درضمن با نرم افزار handy recovery که اسکنش کردم ارور داد و گفت که بد سکتور شده و حتی آدرس سکتور رو هم داد! ولی نمیتونست بد سکتورش رو رفع کنه.
    از چند نفر که مشکلات مشابهی داشتن پرسیدم یکی میگفت بد سکتوره یکی میگفت بد سکتور روی system volume information هست و همین باعث میشه که دیسک هارد نتونه خودشو بشناسونه و وقتی هم که نشناسونه برنامه ها تشخیصش نمیدن و اینجا هم که خوندم پارتیشن تیبل هارد باید بازیابی بشه
    حالا گیج شدم و نمی دونم چیکار کنم
    در ضمن هارد رو درست استفاده میکنم و همیشه safely remove میکنم و کلا اصولی ازش استفاده میکنم و همچنین ضربه نخورده و صدا هم نمیده و از سلامت کابل و درگاه یو اس بی هم اطمینان دارم
    اطلاعات هاردم برام مهمه و نمیخوام دست تعمیرکار و تکنسین بدم چون اعتماد ندارم ممکنه یه جورایی بتونن فرمتش کنن و بعد ریکاوری کنن که در این صورت اطلاعاتم مخدوش و غیر قابل استفاده میشه
    ممنون میشم راهنمایی کنید
    پیشاپیش سپاس

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 30, 2017 در 08:44

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز بنده فکر می کنم که این رفتار پیشفرض مربوط به خوده ویندوز بوده و فقط مشکل تداخل نام درایوها با یکدیگر پیش اومده.
      شما به Disk Management مراجعه کنید و بعد از کلیک راست کردن بر روی هارد دیسک و انتخاب گزینه Change Drive Letter and Paths، حرف دیگری رو که ویندوز به سخت‌افزارها و درایوهای دیگه انتساب نکرده رو انتخاب کنید و ببینید که مشکل همچنان پا برجاست یا خیر.

      اگر تونستید به هارد دسترسی پیدا کنید و همه اطلاعات هم سر جاشون بودن، در صورتی که بر طبق گفته خود هیچ مشکلی اعم ضربه و یا … به هارد وارد نشده، پیشنهاد میشه که اطلاعات مهم و حیاتی خودتون رو در جای دیگری کپی کنید تا اگر یک وقت هارد در حال سوختن بود اطلاعات خودتون رو از دست ندید. اگر هم تونستید به هارد دسترسی پیدا کنید، اما اطلاعات سر جاشون نبودن مجدداً پیشنهاد میشه که نرم افزار ریکاوری قدرتمندی مثل EaseUS Data Recovery رو نصب کنید و با اون هارد رو در مکان دیگری ریکاوری کنید.

      پاسخ
      1. سعید محمدی گفت:
        آگوست 30, 2017 در 09:51

        ممنون بابت پاسخگویی سریعتون

        ولی من حتی نام درایو رو به یه اسم دیگه تغییر دادم باز هم نشد
        روی چندتا سیستم دیگه هم امتحان کردم بازم همون مشکل بود
        در کل این راهکارهایی که تو اینترنت هست رو امتحان کردم و کلی هم دوباره جست و جو کردم اما هنوز همونطوریه
        نمیشه کاریش کرد؟

      2. محمد جواد قلی پور گفت:
        آگوست 30, 2017 در 10:10

        خواهش می کنم دوست عزیز

        اگر تغییر نام درایو و حتی استفاده از نرم‌افزارهای ریکاوری مختلف هم تاثیری در دسترسی به هارد نداشته، ممکنه مشکل سخت‌افزاری باشه که در اون صورت با روش‌های نرم افزاری متاسفانه نمیشه هارد رو تعمیر کرد.

  20. سعید محمدی گفت:
    آگوست 29, 2017 در 23:08

    ببخشید متن اون ارور رو اشتباه نوشتم
    درستش اینه:

    please insert a disk into removable disk (J:).

    پاسخ
  21. علائی گفت:
    سپتامبر 9, 2017 در 08:08

    سلام.بنده سال گذشته یک هارداکسترنال 2 TB سیگیت خریدم. حدود یک ماه به صورت mbr استفاده کردم.وبعدا با برنامه GParted به صورت GPT فرمت کردم. بعداز اینکار حدودا دو بار پارتیشن هارد به صورت RAW شده و تو دردرسر افتادم.میخواستم بپرسم که آیا کار اشتباهی انجام دادم یا اینکه مشکل از جای دیگریست؟؟.سپاس
    .

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      سپتامبر 9, 2017 در 09:51

      با سلام و درود خدمت شما.
      دوست عزیز پارتیشن تیبل GPT در حالت کلی مزیت‌هایی که می تونه به ارمغان بیاره قابلیت تبدیل کردن هارد به تعداد پارتیشن‌های بیشتر، افزایش سرعت بوت سیستم عامل و اندکی ایمنی بیشتر نسبت به نوع MBR می‌باشد، اما تمامی این مزیت ها زمانی قابل حس هستند که دیسک به صورت داخلی و برای نصب ویندوز استفاده بشه. با توجه به اینکه شما فرمودید هارد اکسترنال هستش، پس GPT بودن اون در مقایسه با MBR آنچنان فایدای نداره. پارتیشن تیبل GPT برای هاردهای با گنجایش 2.2 ترابایت به بالا پیشنهاد شده و برای حجم‌های کمتر هنوز هم MBR پیشنهاد میشه (مگر اینکه بایوس مادربرد نوع پارتیشن تیبل MBR رو پشتیبانی نکنه و یا فرد بخواد که هارد رو به بیشتر از 4 پارتیشن تبدیل نماید).

      در مورد سوالتون هم RAW شدن پارتیشن‌های هارد می‌تونه هزار و یک دلیل داشته باشه و صرفا نوع پارتیشن تیبل به تنهایی نمی‌تونه به عنوان عاملی تاثیرگذار و منبع اصلی مشکل مطرح بشه.

      پاسخ
  22. مينا گفت:
    سپتامبر 10, 2017 در 05:33

    با سلام من يك هارد 500 دارم RAW شده اطلاعاتم خيلي مهمه با اين روشي كه گفتيد با test disk جلو رفتم ولي هيچ چيزي رو بر نگردوند
    با نرم افزار M3 Data Recovery و easeus هم ريكاوري كردم بازم هيچي بر نمي گردونه :(((
    واقعا نمي دونم چيكار كنم
    دورو وريام مي گن زياد ريكاوريش كني همه ي اطلاعاتت كلا مي پره ديگه هيچ كاري نمي توني بكني آيا درست ميگن؟
    من اون كاري كه گفتيد رو CMD گفتيد رو انجام ندادم اون جواب ميده؟

    پاسخ
    1. علی رادان گفت:
      سپتامبر 10, 2017 در 05:48

      درود
      از برنامه iCare Data Recovery استفاده کردید؟
      اگر هارد درایو دچار صدمه فیزیکی شده باشد، نرم افزار‌های ریکاوری چندان کمکی به شما نخواهد کرد و پیشنهاد می‌شود درایو را به مراکز تخصصی بازیابی داده‌ها ببرید. برای اطلاع از سلامت هارددیسک می‌توانید از برنامه‌هایی نظیر GSmartControl استفاده کنید.

      پاسخ
  23. احمد حیدری گفت:
    سپتامبر 18, 2017 در 10:57

    با سلام و خسته نباشید
    من همه مراحل رو میرم ولی در انتها پارتیشن رو نشون نمیده.یعنی بعد از انالیز و Quick Search هیچ پارتیشنی نمیاد.البته در حین Quick Search فلش رو بررسی میکنه و اخر که به صد درصد میرسه پارتیشن نشون نمیده. ممنون میشم کمکم کنید فلشم حاوی اطلاعات مهمی هست و میترسم اگه فرمت کنم تو ریکاوری نتونم برگردونم. باتشکر

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      سپتامبر 18, 2017 در 14:42

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز اگر ابزار Testdisk قادر به یافتن پارتیشن نیست پیشنهاد میشه که نرم افزارهای ریکاوری اطلاعات نظیر EaseUS Data Recovery و یا ZAR X رو برای استخراج محتویات فلش پیش از فرمت اون استفاده کنید.
      فرآیند ریکاوری فلش مموری و هارد دیسک تا زمانی که هیچ گونه محتویاتی در پارتیشن فرمت شده ریخته نشه و اطلاعات پیشین سکتورهای پارتیشن از بین نروند با دقت بسیار بالایی انجام میشه.

      پاسخ
  24. رامین گفت:
    سپتامبر 24, 2017 در 20:30

    سلام من بعد اینکه write رو زدم و بعد y از میره تو منو های قبل چی کار کمم

    پاسخ
  25. ابراهیم گفت:
    اکتبر 1, 2017 در 14:34

    با سلام من لب تاپی داشتم که خراب شد اما هاردش درست بود از طریق یک کاور تبدیلش کردم به هارد اکسترنال اما هیچ درایوی رو نشان نمی داد از طریق همین برنامه testdiskتونستم که یک درایوم رو درست کنم که کاملا درست شد اما سه درایو دیگرم دو تاش فایل هاش اومده اما اطلاعاتش توش نیست و یک درایو دیگرم یعنی ویندوزم رو نشون نمی ده لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      اکتبر 1, 2017 در 15:05

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز اگر پارتیشن‌ها با استفاده از نرم‌افزار پیدا شدن، ولی اطلاعات داخلشون نشون داده نمیشه در مرحله اول متد جستجوهای مختلفی (قدم انتخاب گزینه Intel) رو امتحان کنید و بررسی کنید که آیا اطلاعات پارتیشن‌ها نمایان میشن یا خیر.
      در صورتی که تست دیسک همچنان نتونست اطلاعات رو نشون بده از نرم‌افزارهای ریکاوری اطلاعات (مثل easeus data recovery) برای بررسی اینکه آیا اطلاعات به صورت فیزیکی در سکتورهای دیسک وجود دارند یا خیر استفاده کنید و با همون نرم‌افزار هم می تونید اطلاعات رو مجدداً بازگردانی کنید (لازم نیست درایو رو فرمت کنید، بلکه خوده نرم‌افزار قابلیت ریکاوری اطلاعات رو از قالب پارتیشن‌های آسیب دیده دارد. اگر یک وقت هم مجبور به فرمت کردن درایو شدید، تا زمانی که اطلاعات جدیدی مجدداً داخل درایو نریزید، اطلاعات پاک شده رو با دقت بالای 80 تا 90 درصد می‌تونید ریکاوری کنید).

      پاسخ
  26. علیرضا گفت:
    اکتبر 2, 2017 در 15:19

    سلام
    من اطلاعات هاردم برام مهم نیست فقط می خوام اونو format کنم آیا می تونم از طریق این نرم افزار اونو فرمت کنم delete data رو هم انتخاب کردم اما error mbr می ده

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      اکتبر 2, 2017 در 16:51

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز نمایان شدن ارور mbr به خاطر یافت نشدن اطلاعات پارتیشن mbr هارد هست.
      پیشنهاد میشه هارو رو با ابزار داخلی ویندوز فرمت کنید و یا با استفاده از یک نرم‌افزار پارتیشن بندی کلا پارتیشن هارد رو یکپارچه کنید و دو مرتبه پارتیشن بندیش کنید تا اطلاعات mbr هم از نو ایجاد بشن.

      پاسخ
  27. احمدی گفت:
    اکتبر 13, 2017 در 23:46

    سلام
    دستتون درد نکنه
    واقعا آموزش بسیار مفیدی بود و رم من رو از فرمت اجباری نجات داد
    آقای محمد حسین قلی پور دست مریزاد داری
    مرسی

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      اکتبر 14, 2017 در 17:07

      با سلام و درود خدمت شما
      خواهش می کنم دوست عزیز. بسیار خوشحالم که نوشته این حقیر مورد پسند شما بزرگوار واقع شده.

      پاسخ
  28. علی گفت:
    اکتبر 16, 2017 در 07:30

    با سلام
    من هارد اکسترنال 500 گیگ ntfs فرمت raw شد بعد فرمتش کردم اصلا نشد پند تا نرم افزار تست کردم نشد آخر با format fat32 هایرن شد .الان میخام ریکاوری کنم قبلا ntfs بوده حالا fat نمیشه. راهی هست بتونم اظلاعاتمو بازیابی کنم؟
    متشکرم

    پاسخ
  29. حجت گفت:
    اکتبر 21, 2017 در 08:53

    سلام.
    من هنگام کپی فایل از فلش به لپتاپ،فلشو کشیدم.الان هم ی عکسام فرمتش شده CHK…و باز نمیشن…چیکار کنم؟؟؟کمکم کنین….

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      اکتبر 21, 2017 در 16:13

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز به فولدر حاوی عکس‌های تغییر فرمت داده شده مراجعه کرده و بعد از نگه داشتن کلید Shift، کلیک راست ماوس رو بفشارید.
      گزینه Open command windows here رو از طریق منوی میانبر انتخاب کنید.

      دستور ren *.chk *.jpeg رو تایپ کنید و کلید اینتر رو بفشارید تا فرمت تمامی تصاویر از قالب CHK به Jpeg تبدیل بشن.

      پاسخ
  30. سارا گفت:
    نوامبر 8, 2017 در 21:29

    سلام. ببخشید هاردمو هیچ سیستمی نمیشناسه،درحالیکه از روی تلویزیون هاردمو میخونه. از روشی که گفتید استفاده کردم. بعد از quick search, اومده: no partition. و بعد گزینه های cylinder, head,sector,type اومده. و گزینه دیپ سرچو نداره. لطفا راهنماییم کنید که باید چیکار کنم و کدوم گزینه رو انتخاب کنم؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      نوامبر 9, 2017 در 18:45

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز اگر تلویزیون هارد رو کامل می‌خونه و اطلاعات مثل فیلم‌ها و … با تلویزیون پخش می‌شن، خوشبختانه اطلاعات هارد همچنان دست نخورده هستن و مشکل به سیستم‌عامل بر می‌گرده.
      هارد رو به کامپیوتر وصل کنید و با استفاده از Disk Management بررسی کنید که آیا هارد توسط سیستم خونده میشه یا نه، اگر هارد در ابزار دیسک منیجمنت به نمایش در اومد به کنترلر هارد یک حرف جهت شناسایی توسط سیستم عامل نسبت بدید. روی هارد کلیک راست کنید و گزینه Change Drive letter and path رو انتخاب کنید و بعد در پنجره جدید حرفی رو (مثلا درایو F و …) به هارد نسبت بدید.

      اگر این امکان با استفاده از دیسک منیجمنت ویندوز وجود نداشت، و یا نوع File System هارد به جای NTFS یا FAT32 به حالا Raw نشون داد شد، با توجه به اینکه نرم‌افزار تست دیسک هم نتونسته هیچ پارتیشنی رو برای هارد پیدا کنه باید کامپیوتر رو با استفاده از یک دیسک لایو لینوکس بوت کنید و سپس اطلاعات رو به جای دیگه‌ای منتقل کنید، بعد هارد رو از طریق ویندوز فرمت کنید تا اطلاعات سکتورهای MBR مجدداً نوشته شده و مشکل خوانده نشدن هارد حل بشه.

      پاسخ
  31. حسین گفت:
    نوامبر 13, 2017 در 16:44

    سلام و درود خدمت مهندس قلی پور
    من یک هارد سیگیت یک ترا دارم چند روزیه که سیستم هارد رو نمیشناخت.کابلش رو عوض کردم فقط کانکت میشد ولی بالا نمیومد.با نرم افزار پارتیشن بندی تست و اسکنش کردم که بد سکتوراش رو بگیره ولی کلأ دیگه سیستم نمیشناسش.تو منیج ویندوز هم فقط اسمش میاد نه مقدار نه هیچ چیز دیگه ای.حتی گزینه فرمت کردنش هم غیر فعاله.
    لطفأ کمکم کنید!!!!!

    پاسخ
  32. محمود جعفرنژاد گفت:
    نوامبر 14, 2017 در 21:07

    سلام بینهایت تشکر میکنم از شما
    کار مارو راه انداخت قربان شما

    پاسخ
  33. هستی گفت:
    نوامبر 23, 2017 در 12:41

    سلام. وقت بخیر
    فلش رو به سیستم وصل می کنم وصل میشه ولی سریع بسته میشه و مجدد auto play میشه و دوباره بسته میشه و نمی شود فایلها رو انتقال داد
    چون خیلی سریع بسته می شود حتی نمیتوانم اسکن کنم.
    لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      نوامبر 24, 2017 در 18:47

      با سلام و درود خدمت شما
      شما در ابتدا بررسی کنید که مشکل فلش مموری فقط با این سیستم برقراره و یا در همه سیستم ها این مشکل وجود داره؟
      مشکلات این چنینی معمولاً با درصد خیلی زیادی به سیستم مثل نصب نبودن درایوهای مادربرد، درایورهای پورت های USB و یا مشکلی در خوده پورت‌ها (مثل قطع شدن ارتباط پورت اتصال دهنده هاب USB جلوی کیس با مادربرد، مشکل فیزیکی در خوده پورت و …) باز می‌گرده.

      در صورت نیاز فلش مموری دیگری رو با سیستم امتحان کنید تا مطمئن بشید که مشکل از خوده فلشه یا خیر (سعی کنید فلش رو به پورت‌های مختلف، مخصوصاً پورت‌های پشتی مادربرد هم امتحان کنید).

      اگر مشکل همچنان پا بر جا بود، به قسمت Power Options ویندوز مراجعه کنید.
      مجدد به قسمت Change Plan Settings در حال انتخاب مراجعه کنید.
      بر روی لینک Change advanced plan settings کلیک کنید.
      در پنجره Power Options، بخش مربوط به USB Settings رو پیدا کنید و سپس گزینه USB selective suspend settings رو غیرفعال کنید.

      پاسخ
  34. علی گفت:
    دسامبر 8, 2017 در 21:21

    سلام
    بسیار مفید و کارآمد بود. من نرم افزارهای ریکاوری متعددی امتحان کرده بودم ولی در نهایت روش شما اطلاعات هارد اکسترنالم را نجات داد.
    ممنون

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      دسامبر 11, 2017 در 17:48

      با سلام و درود خدمت شما
      بسیار خوشحالم که این مطلب برای شما مفید واقع شده دوست عزیز 🙂

      پاسخ
  35. ایمان گفت:
    دسامبر 14, 2017 در 09:18

    درود بر شما و سپاس از پاسخ های عالی شما

    من یک عدد کارت حافظه SDHC دارم که RAW شده.

    با تمام نرم افزارها پیش رفتم نه ریکاوری شد نه فرمت شد:

    sd card formatter

    EaseUS Partition Master 12.8

    EaseUS Data Recovery Wizard

    MiniTool Power Data Recovery 7.5

    iCare Data Recovery Pro

    دستور Diskpart

    M3 Data Recovery

    در آخر هم از طریقی که شما گفتید (testdisk_win) عمل کردم ولی quick search و deeper search پارتیشنی را نشون ندادند.

    توی کامنتها دیدم کاربری با عنوان: مهتیسا نیز همین مشکل را داره و شما نوشتید:

    “اگر این روش کارساز نبود متاسفانه باید درایو رو کاملاً فرمت کنید و بعدش اقدام به ریکاوری اطلاعات آن نمایید.”

    اما مشکل اینه که اصلاً به هیچ طریقی فرمت نمیشه!

    ممنون میشم اگر راهنمایی کنید.

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      دسامبر 15, 2017 در 17:42

      با سلام و درود خدمت شما
      خواهش می‌کنم، بزرگوارید شما.
      دوست عزیز مشکل فرمت نشدن فلش مموری و حافظه‌های SD معمولاً به خاطر آسیب دیدن اطلاعات پارتیشن MBR هستش که رفع این مشکل هم با متدهای خاص فرمت انجام میشه که ابزار معمولی ویندوز و یا نرم‌افزارهای پارتیشن‌بندی معمولاً از اون بی‌بهره‌اند، به همین دلیل اغلب کمپانی‌های سازنده فلش مموری‌ها معمولاً نرم‌افزارهای فرمت خاصی رو برای محصولات خودشون عرضه می‌کنن تا در صورت قفل شدن تراشه حافظه بشه با اونا فلش رو فرمت کرد.
      در مورد مشکل شما پیشنهاد میشه که حافظه SD رو با استفاده از نرم‌افزارهای فرمت کمپانی‌های مختلف چک کرده و ببینید تا با کدوم نرم افزار عملیات فرمت با موفقیت انجام میشه. پیشنهاد میشه حافظه رو با دستگاه‌های مختلفی مثل گوشی موبایل و … هم چک کنید که آیا فرمت میشه یا خیر، ولی سعی کنید حدالمکان با کامپیوتر و نرم‌افزار این عمل رو انجام بدید.

      پاسخ
  36. مهرداد گفت:
    ژانویه 9, 2018 در 20:59

    سلام
    من یه هارد2ترا مای پسورد دارم فرمتش راو شده وکلا دایورونشون نمیده برنامهtestdisk روهم اجرا کردم باز درایونشون نمیده هارد صدانداره وچراغشم چشمک میزنه لطفاراهنمایی کنید

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      ژانویه 17, 2018 در 08:43

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز پیشنهاد میشه با نرم‌افزارهای ریکاوری اطلاعات نظیر Ease date recovery نیز هارد رو بررسی کنید و ببینید که آیا درایوها نشون داده میشن.

      پاسخ
  37. کاظم گفت:
    فوریه 10, 2018 در 23:43

    سلام من یه هاب 60 هزارتومانی خریدم برای هارد ۴ ترابایتیم زمانی که وصلش کردم هارد ۴ را بالا نیاورد و در دیسک منیجمینت هادر بصورت رنگ مشکی شده بود و یه پیغام پیشنهادی برای gpt و mbr بودن هارد داده بود که هر دوی آنها را امتحان کردم و هارد مشکی مانده است. لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      فوریه 12, 2018 در 10:49

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز اگر هابی که خریداری کردید از نوع Passive هست و فقط به پورت USB کامپیوتر وصل میشه، پس به احتمال خیلی زیاد هاب نمی تونه جریان مورد نیاز هارد رو تامین کنه، اما اگر هاب به صورت اکتیو هست و خودش جداگانه با آداپتو به برق وصل میشه، بازهم امکان عدم تامین جریان وجود داره (با توجه به اینکه هاردهای 4 ترابایتی معمولاً از 4 تا پلاتر یک ترابایتی تشکیل شدن و جریان برای چرخاندن هر 4 تا پلاتر با هم باید تامین بشه).

      اگر هارد زمانی که به صورت مستقیم به مادربرد وصل میشه کار می‌کنه، پس مشکل اصلی به هاب بر می‌گرده، اگر دستگاه‌های دیگه‌ای به هاب وصل هست اونارو جدا کرده و با اتصال هارد به تنهایی بررسی کنید که آیا مشکل همچنان پابرجاست یا خیر.

      پاسخ
  38. فر گفت:
    فوریه 20, 2018 در 02:32

    سلام، ممنون از مطلبتون، من طبق چیزی که گفتید پیش رفتم و بعد از Quick search اینارو دارم

    disk/div/sdb – 2000gb / 1862gib – chs 243197 2563
    analuse cylinder 504/243196: 00٪
    read eror at 504/243/60 (1ba=8228512)
    بعد چار پنج ساعت تازه اون عدد به ۵۰۴ رسیده، من چه قدر باید صبر کنم، اصلن درست داره کار میکنه یا کنسلش کنم؟
    ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      فوریه 20, 2018 در 22:03

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز متاسفانه نتایج نرم‌افزار در خصوص قابلیت بازگردانی اطلاعات MBR و یا عدم توانایی آن در انتهای عملیات مشخص میشه.
      این روش متاسفانه مدت زمان زیادی رو طلب می‌کنه و نتیجه اون هم در انتها به صورت قطع و یقین قابل تضمین نیست، به همین دلیل در کامنت‌ها توصیه شده تا از نرم‌افزارهای ریکاوری اطلاعات هم کمک بگیرید.

      پاسخ
  39. امید گفت:
    مارس 2, 2018 در 17:31

    سلام ببخشید من بعد از quick search تو پارتیشنانم هیچی نمایش داده نمیشه مشکل از کجاست چیکار باید کنم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      مارس 2, 2018 در 20:55

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز متد جستجو رو به Deeper Search تغییر دهید. در صورت عدم نمایش مجدد اطلاعات از نرم‌‎افزارهای ریکاوری استفاده کنید.

      پاسخ
  40. علی گفت:
    مارس 28, 2018 در 20:35

    سلام هارد من 1ترا پر هست
    با جستجوی عمیق میتونم فایلهارو ببینم ولی وقتی یک مرحله برمیگردم و اینتر رو میزنم ارور پیدا نکردن پارتیشن یا همچین چیزی میگه در حالی که پارتیشن هست و فایلارو میتونم کپی کنم. جاییرو اشتباه میزنم؟

    و اینکه امکانش هست تو لینوکس ببینم فایلهارو و به یک هارد دیگه انتقال بدم؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      مارس 30, 2018 در 20:39

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز جایی رو شما اشتباه نکردید، نمایش داده نشدن پارتیشن به خاطر یافتن اطلاعاتی است که قبلا بر روی هارد موجود بوده و پاک شدن، حالا مجموع اطلاعات فعلی هارد و اطلاعات قبلی از 1 ترابایت بیشتر شده و چون روی هارد جا نمیشن، نرم افزار پارتیشن رو نشون نمیده.
      در مورد سوال دومتون هم باید خدمتون عرض کنم که این روش گاهی اوقات جواب میده، اما به عنوان روشی صد در صد تضمینی نمیشه روش حساب کرد.
      امتحانش ضرر نداره.

      پاسخ
  41. بهروز گفت:
    آوریل 10, 2018 در 14:50

    سلام، خسته نباشید
    فلش مموریه من write protect شده و باید فرمت شه، از طرفی برای check disk ارور file system is raw نشون میده یعنی از هر دو طرف قفله (:
    اطلاعاتش هم برام مهم نیست، ولی هر کاری کردم از Write protect خارج نمیشه، نمیدونم باید چی کار کنم، لطفا راهنماییم کنید، ممنون

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آوریل 10, 2018 در 22:34

      با سلام و درود خدمت شما.
      دوست عزیز پیشنهاد میشه این نوشته رو برای رفع مشکلتون مطالعه بفرمایید. معمولاً در 90 درصد مواقع Write Protect شدن تراشه حافظه فلش با فرمت سطح پایین اون بوسیله نرم‌افزار ساخت خوده کمپانی سازنده فلش رفع میشه (قدم پنجم لینک زیر):
      https://sakhtafzar.com/1394/11/%d8%b1%d9%81%d8%b9-%d9%85%d8%b4%da%a9%d9%84-write-protection-%d8%af%d8%b1-%d9%81%d9%84%d8%b4-%d9%88-%d9%85%d9%85%d9%88%d8%b1%db%8c/

      پاسخ
  42. مشیری گفت:
    آوریل 26, 2018 در 00:00

    با عرض سلام و خسته نباشید
    فرمودن که:: اگر فایل ها و فولدرهای پارتیشن (محتویات موجود در دیسک) را مشاهده نکردید به هیچ عنوان اقدام به نوشتن Partition Table جدید بر روی دیسک نکنید، این بدان معنا است که در مراحل جستجو Partition Table مناسب یافته نشده است و به منظور یافتن Partition Table مناسب باید تکنیک دیگری را در جهت بازیابی اطلاعات به کار گیرید.
    میشه بگین روش دیگه چیه
    چون در هر دو صورت سرچ بازم اطلاعاتی پبدا نمیکه
    این هارد خیلی برام مهمه
    لطفا کمک کنید

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آوریل 26, 2018 در 21:56

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز منظور از روش‌های دیگه استفاده از نرم‌افزارهای ریکاوری اطلاعات هستند. روش این مطلب متاسفانه در برخی از موارد از بازگردانی اطلاعات حافظه MBR عاجزه.

      پاسخ
  43. محمدجواد گفت:
    آوریل 27, 2018 در 01:13

    سلام.
    من اشتباهی موقعی که می خواستم فلش بوتیبل برای نصب ویندوز درست کنم درایو هارد اکسترنالمو بهش معرفی کردم برای فرمت کردن و زد درایوش رو raw کرد. خوشبختانه با این مطلبی که شما گذاشتید خیلی راحت مشکلم حل شد. خیلی ممنون ازتون.

    پاسخ
  44. کیمیا گفت:
    ژوئن 12, 2018 در 08:27

    سلام وقتتون بخیر
    فلش من پیغام داد که حتما باید فرمت شود.وقتی که میخوام فرمت کنم خطامیده که فلش شماRAW شده است و فرمت نمیشود.مراحل بالا را هم که انجام میدهم در انتها خطا میدهد که فلش شما RAW شده و پارتیشن نشان نمیدهد.

    پاسخ
  45. رضا کریمی شرودانی گفت:
    جولای 12, 2018 در 15:22

    با سلام
    کامیوتر من در مد Sleep بود-برق قطع شد-وقتی مجدد برق آمد و کامپیوتر خواست بالا بیاید -رفت سراغ چک دسیک-2 قسمت از سه قسمت C را چک کرد -و روی 60 در قسمت 2 ماند–چراغ هارد روشن–ودیگه پیش نرفت.
    ار ترس سوختن سیستم– سیستم را ریستReset کردم – و با دکمه SPACE از – چک دیسک – راحت شدم!

    اما-حالا هربا کامپیوترم را روشن می کنم باید فورا دکمه SPACE بزنم تا از چک دیسک عبور کنم– والا قفل می کند – و آنوقت دوباره RESETش کنم.
    راهنمائی بفرمائید-حق الزحمه هم روی چشم.

    پاسخ
  46. r گفت:
    آگوست 7, 2018 در 23:22

    سلام فلشم raw شده من فقط میخوام به حالت اول برش گردونم قصد ریکاوری ندارم بعد از انجام analis وquick sهیچ پارتیشنی پیدا نمیکنه میشه راهنمایی کنید

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 10, 2018 در 20:32

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز از نرم‌افزار M3 Data Recovery و گزینه Raw Drive اون برای تبدیل سریع فرمت خام Raw به FAT32 استفاده کنید. این نرم‌افزار با اینکه یک برنامه ریکاوریه، ولی امکان تبدیل فرمت Raw و تعمیر سریع فلش مموری رو در صورت پشتیبانی هم فراهم می‌کنه.

      پاسخ
  47. مریم گفت:
    آگوست 23, 2018 در 08:33

    سلام و سپاس بابت مقاله مفیدی که گذاشتید و وقتی که برای پاسخگویی به سوالات می ذارید.
    من یه هارد اکسترنال 1 ترابایتی دارم که اشتباها گزینه فرمت رو براش فعال کردم و قبلش هم تیک quick format رو براش برداشته بودم.ولی در کمتر یک دقیقه متوجه اشتباهم شدم و فرمت رو متوقف کردم.حالا دیگه درایو هارد باز نمی شه و پیعام فرمت کردن میده .ضمن اینکه هارد اکسترنالم دارای هیچ پارتیشنی نبود و فولودرها همینجوری در هارد قرار داشتند.برنامه تست دیسکرو اجرا کردم به صورت quick test پیام no partition اومد و پایینش هم عبارت
    Keys a:addpartition, l:load backup, enter:to continue
    اومد .دکمهa رو فشردم که عبارتهای cylandrو ….آمد .همونجا دیگه کارو ادامه ندادم و هر جه دکمه qبرای بازگشت به عقب زدم نشد در نتیجه پنجره برنامه رو بستم و از ابتدا دوباره انجام دادم تا طبق فرمایشات شما گزینه deep searchرو انتخاب کنم ولی چیزی پیدا نکردم.حاصل کار شبانه روزی 3 ماهم. توی هارد هست.ممنون میشم که منو راهنمایی کنید.

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 24, 2018 در 00:13

      با سلام و درود خدمت شما و تشکر فراوان بابت اینکه وقت گران بهای خودتون رو بابت خوندن مقاله گذاشتید.
      در مورد مشکلتون باید گفت که متاسفانه برنامه تست دیسک در تمام مواقع نمی‌تونه مفید واقع بشه و اغلب برای پارتیشن‌های هارد اینترنال مورد استفاده قرار می‌گیره. اگر با جستجوی سریع (Quick Search) و جستجوی عمیق (Deep Search) پارتیشن هارد اکسترنالتون پیدا نشد، باید رویه پویش توسط نرم‌افزار تغییر پیدا کنه.
      پیشنهاد میشه نرم‌افزار M3 Data Recovery رو هم برای رفع مشکلتون استفاده کنید. این نرم‌افزار با کارکرد مشابه برنامه تست دیسک، اما محیط گرافیکی از قدرت مشابهی در یافتن محتویات دیسک آسیب دیده برخورداره.
      بعد از نصب کامل نرم‌افزار و فعال کردن اون، برنامه رو اجرا کنید و گزینه Raw drive recovery رو انتخاب کنید.
      در مرحله بعد هارد اکسترنال رو انتخاب کنید و بعد کلید Scan رو برای جستجوی هارد بفشارید.
      بعد از اتمام اسکن تمام محتویات هارد به نمایش در میان. حالا کافیه گزینه Fix Drive رو برای نوشتن پارتیشن تیبل جدید کلیک کنید.

      پاسخ
  48. Hanna گفت:
    سپتامبر 14, 2018 در 04:33

    با سلام , تشکر بخاطر پاسخگویی سوالات
    من یه هارد WD Elements یه ترابایتی دارم. مشکلی که پیدا کرده اینه که نمیتونم هیچ دیتایی روش کپی کنم یا فایلی رو از روش پاک کنم.اطلاعاتو موجودو هم نشون میده ولی مثلا پوشه هارو باز نمیکنه یا ویدیو هارو پخش نمیکنه خطای ox800701E3 رخ میده.
    واقعا ممنون میشم کمکم کنید… چطور درستش کنم؟؟؟؟؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      سپتامبر 14, 2018 در 21:07

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز مشکل شما و خطایی که ذکر کردید ممکنه مربوط به خوده سیستم عامل و یا بدسکتور گرفتن هارد اکسترنال باشه. پیشنهاد میشه در قدم اول هارد رو به کامپیوتر دیگه‌ای متصل کنید و بررسی کنید که آیا اونجا هم مشکل پا برجاست یا خیر، اگر مشکل پا بر جا نبود و تونستید از هارد استفاده کنید، پس منبع بروز مشکل صد در صد به سیستم‌عامل شما مربوط میشه که در این صورت پیشنهاد میشه تا نرم‌افزار زیر رو دانلود کنید و اجازه بدید تا ویندوز رو بررسی و تمامی مشکلات اون رو حل کنه.
      https://www.wiki-errors.com/download4.php

      (اگر این نرم‌افزار نتونست مشکلات رو حل کنه، متاسفانه فایل‌های ویندوز با آسیب‌های گسترده‌ای همراه شده و یا باید با استفاده از رستور پوینت‌ها، ویندوز رو به موقعیتی قبل از بروز مشکل بازگردانی کنید یا به صورت کامل ویندوز رو از نو نصب کنید).

      اگر مشکل از سیستم‌عامل نبود و هارد در کامپیوتر دیگه هم همچنان خطا رو نمایان کرد، پس مشکل به خود هارد و آسیب دیدن فایل‌های اون بر میگیرده. معمولاً خطایی که ذکر کردید زمانی بروز پیدا می‌کنه که فایل‌هایی که قصد انتقال اون‌ها رو در سر دارید یا آسیب دیده باشه یا محتویات اون در سکتورهای آسیب دیده هارد واقع شده باشه. پیشنهاد میشه بررسی کنید که آیا تمام اطلاعات هارد هنگام کپی کردن اونها در کامپیوتر دیگری خطای فوق رو نشون میدن یا بخشی از اونها؟ تا جایی که امکان داره اطلاعات رو از هارد استخراج کنید و بعدش هارد رو به‌صورت کامل فرمت کنید. بعد از فرمت مجدداً به انتقال اطلاعات به هارد اقدام کنید و ببینید که مشکل هنوز پا بر جاست یا خیر. در صورت رفع مشکل در صورت نیاز با برنامه HD Tune هارد رو اسکن کنید تا حد امکان بدسکتورهای اون رفع بشن. معمولاً اطلاعات آسیب دیده در هارد غیر قابل بازیابی بوده و روش‌های نرم‌افزاری برای استخراج اطلاعات آنچنان مفید واقع نمیشن.

      پاسخ
  49. مجید گفت:
    سپتامبر 15, 2018 در 17:36

    سلام جناب قلی پور عزیز. خدا قوت.
    اومدم ابروی هارد اکسترنال قدیمی maxtor که بعد از اتصال به تلویزیون دیگه لپتاب نمیشناستش رو درست کنم، زدم چشم لپتابم رو کور کردم.
    بله! هارد اکسترنالم یکی از درایوهاش نمایش داده میشه، دوتای دیگه اش نه، برنامه ی حضرتعالی رو اجرا کردم، دیدم روی please wait مونده، کابل usb هارد اکسترنال رو قطع کردم، سیستم تقریبا هنگ بود. منم لپتاب رو خاموش کردم. سیستم بالا که اومد 2 تا از درایوهای لپتاب رو نمایش نمیده. الآن که دارم این پیام رو مینویسم در حال آنالیز هست:Analyse cylinder.
    خدا خودش عاقبت این پروسه رو ختم به خیر کنه.
    ظاهرا شما فرمودید که مشکل اون هارد اکسترنالم رو باید از طریق ویندوز لینوکس باید حل کنم؟
    و اینکه دوتا درایوی که پریده، با همین روش برمیگرده؟
    متشکرم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      سپتامبر 15, 2018 در 21:47

      با سلام و درود خدمت شما
      خیلی ممنون عزیز دل. شما در مورد دو تا درایوی که می فرمایید پریده از قسمت Disk Management ویندوز چک کنید ببینید پارتیشن‌ها سر جاشون هستند یا خیر؟ این امکان وجود داره که فقط حرف درایوی که ویندوز برای شناسایی و تفکیک پارتیشن‌ها از هم نسبت میده از بین رفته باشه که از همون قسمت خودتون یک حرف دستی به پارتیشن نسبت بدید تا مجدداً در دسترس قرار بگیرند.

      در مورد مشکل هارد اکسترنالتون هم معمولاً گفته میشه که هاردهای اکسترنال پارتیشن بندی نشن و سازمان‌دهی اطلاعات آنها با استفاده از ایجاد پوشه‌های مختلف انجام بشه، چون در این صورت هم شانس بروز مشکل برای پارتیشن‌ها بیشتر میشه (به دلیل قابلیت حمل هارد) و هم میزان تاخیر دسترسی به محتویات هارد با افزایش بیشتری همراه میشن. در صورتی که این نرم‌افزار نتونه در رفع مشکل مفید واقع بشه در اغلب موارد باید پارتیشن‌ها کامل پاک شده و هارد در قالب یک درایو یکپارچه مجدداً در دسترس قرار بگیره، بعد با استفاده از نرم‌افزارهای ریکاوری اطلاعات بازگردونده بشن.

      استفاده از سیستم‌عامل لینوکس گاهی اوقات ممکنه بتونه مفید باشه، چون RAW فرمتی ناشناخته برای ویندوز است، اما برای لینوکس یا سیستم‌عامل‌های دیگه ممکنه قابل شناسایی باشه، اما همیشه این امکان وجود نداره.

      پاسخ
  50. مجید گفت:
    سپتامبر 15, 2018 در 23:10

    سلامی دوباره.
    قسمت اول یعنی دوتا درایو ناپدید شده ی لپتاب رو از طریق برنامه ی test disk که معرفی کردید برگردوندم.
    در اصل رسیدم به همون مرحله ی اول.
    در کل ممنون از توجهتون و راهنمایی هاتون به دوستان.
    موفق باشید.

    پاسخ
  51. امین م گفت:
    اکتبر 8, 2018 در 03:47

    سلام جناب قلی پور
    من تمام مراحل بالا رو انجام دادم الان که سیستم رو خاموش و روشن کردم سیستم بالا نمیاد و ارور loading freedos no kernal sys رو میده باید چکار کنم

    پاسخ
  52. محسن گفت:
    اکتبر 23, 2018 در 14:58

    به نام خدا
    سلام و درود و خداقوت
    هارد اکسترنال 1 ترا
    با نرم افزار بیت لاکر رمزگذاری شده بود
    و حالا پس از مدتها پیغام
    You need to format ..
    می دهد و
    راهکارهایی که ارائه فرمودید از جمله
    CMD
    و استفاده از نرم افزار testdisk را استفاده کردم ولی پس از سرچ و اسکن کامل پیغام می ده که نمی توان پارتیشنها را ریکاوری کند
    خواهشمند است راهنماییم کنید.
    اطلاعات روش برام مهمه از دست نره
    با تشکر

    پاسخ
  53. omid گفت:
    نوامبر 7, 2018 در 23:56

    یک سایتی که نرم افزاری برای دانلود گذاشته که باان به راحتی وبدون نیاز به ریکاوری میتوانید مشکل تغییر فرمت هارد دیسک به rawرا برطرف کنید به این لینگ
    مراجعه بفرمایید
    https://fapool.ir/file/20376/

    پاسخ
  54. بابک گفت:
    نوامبر 12, 2018 در 06:08

    ضمن عرض سپاس و تبریک بابت آموزش جالبتان،
    برای هارد اکسترنال یک ترابایتی من که همین مشکل برای آن پیش آمده(با چک دیسک فقط درایو را در لیست درایوها میبینم(بدون نمایش اطلاعات ظرفیت هاست) و وقتی روی آن کلیک میکنم اکسپلورر ویندوز در همان صفحه هنگ میکند)
    همه مراحل بالا را به خوبی جلو رفتم ولی در آخرین مرحله بعد از انتخاب write و زدن دکه تایید Y بعد از چند دقیقه پیام زیر را میدهد :
    partition : write error
    تا حالا زمان زیادی از من گرفته. آیا شما میتوانید راهنمایی کنید؟
    به هر حال سپاس فراوان.

    پاسخ
  55. بایزیدی گفت:
    نوامبر 17, 2018 در 10:40

    سلام.
    ممنون از آموزش شما.
    در پنجره Testfile عبارت Right وجود دارد؛ منتها شما در توضیحات نوشته اید گزینه Write را بزنید و اینتر بزنید.
    منظور کیلد فلش راست کیبورد هست؟ اول فلش راست را بزنیم سپس اینتر را بزنیم؟

    پاسخ
  56. بایزیدی گفت:
    نوامبر 17, 2018 در 11:02

    با سلام.
    بعد از اینکه درایوی که فرمت آن به RAW تغییر کرده است را شناسایی کرد و کلید P را میزنم تا لیست فایلهای آن درایو را نمایش دهد، لیست فایلها را آورده و دقیقاً همانهایی است که در درایو موجود بود. منتها بعد اینکه کلید فلش راست را میزنم و سپس اینتر میزنم هیچ واکنشی نشان نمی دهد!!! مشکل از کجاست؟ یا بنده اشتباه اجرا میکنم دستور لازمه را.

    پاسخ
  57. بایزیدی گفت:
    نوامبر 17, 2018 در 11:51

    ببخشید روند را درست اجرا کردم. منتها بعد اینکه لیست فایلها را مشاهده کردم و اطمینان یافتم که پوشه و فایلها همانهایی هستند که من دنبالشان هستم، q را زدم و به مرحله قبل رفتم. درایو مورد نظر را انتخا کردم و کلید right را زدم و اینتر کردم منتها این خطا را داد:
    Invalid Partition Structure
    را میدهد.
    مشکل از چی میتواند باشد؟

    پاسخ
  58. بایزیدی گفت:
    نوامبر 17, 2018 در 13:10

    سلام.
    متاسفانه در خلال اجرای این برنامه، یکی از درایوهایم که قبلاً سابقه پریدن و ناپدید شدن داشت و هر بار ریکاوری میکردم نیز فرمت آن به RAW تبدیل شده است.
    اگر ممکنه آدرس ایمیل یا آیدی تلگرام لطف کنید تا مستقیماً مزاحم شوم. انگار که مشکل خیلی جدی شده است.
    ممنون

    پاسخ
  59. Saba گفت:
    دسامبر 3, 2018 در 12:39

    سلام ممنون از سایت خوبتون
    لطفا به سوال من پاسخ بدین

    وقتی هارد و وصل میکنم به پی سی این اررو و میده”
    دایرکتوری فایل خراب و غیر قابل خواندن است”باید چکار کرد که دوباره اطلاعات هارد و بشه خوند و چون مهمه اصلا امکان نداره که فرمت کرد
    تا هفته گذشته میخوند دلیلشو نمیدونم….
    ضربه ام ندیده

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      دسامبر 5, 2018 در 17:53

      با سلام و درود خدمت شما و پوزش فراوان بابت تاخیر در پاسخ‌گویی.
      مشکل عدم خوندن دایرکتوری دلایل مختلفی می‌تونه داشته که Eject نکردن دیسک از ویندوز و سپس جدا کردن فیزیکی اون از کامپیوتر از معمول‌ترین دلایل به حساب میره.
      یکی از ساده‌ترین روش‌های موجود استفاده از ابزار چک دیسک ویندوز هست تا به‌صورت خودکار مشکلات دیسک رو حل بکنه. ابتدا ابزار CMD ویندوز رو به صورت Run as Administrator باید کنید و سپس دستور :chkdsk /f g (پارتیشن g رو با درایو مشکل‌دار جایگزین کنید) رو تایپ کنید و کلید اینتر رو بفشارید. ویندوز به‌صورت خودکار به بررسی هارد و رفع مشکلات می‌پردازه.
      در صورتی که دستور فوق نتونست به تعمیر دایرکتوری هارد اقدام بکنه، متاسفانه نرم‌افزارهای بازیابی اطلاعات مثل Recoverit Recovery یا EaseUS Partiton Tool باید مورد استفاده قرار بگیرند و بعد از دسترسی به اطلاعات و انتقال اونها به پارتیشن یا دیسکی دیگه، هارد مشکل دار رو به‌صورت کامل فرمت کنید.

      پاسخ
  60. گودرزی گفت:
    دسامبر 14, 2018 در 19:01

    سلام
    من یک هارد اکسترنال seagate expansion 2TB دارم که بدون reject کردن از pc جدا شده و حالا وقتی به لپتاپم وصلش میکنم چراغش روشن میشه ولی مثل قبل چشمک زن نیست. taskbar ویندوز(10) هم برای چند ثانیه اتصالش رو تشخیص میده و اسمش رو توی device ها نشون میده ولی توی my computer چیزی نمیاد و توی disk management هم هیچ درایوی رو بجز هارد داخلی لپتاپ نمایش نمیده.
    خواهش میکنم منو راهنمایی کنید تمام دیتاها و پروژه های درسی و کاریم توی این هارده و نمیخوام اطلاعاتم از دست بره.
    ضمنا توی نرم افزار testdisk هم فقط هارد داخلی لپتاپم شناسایی میشه.
    ممنونم

    پاسخ
  61. حمید گفت:
    دسامبر 22, 2018 در 02:20

    سلام درود به شرفتون. مشکل من براسا آموزش شما رفع شد. خدا حفظتون کنه

    پاسخ
  62. ali گفت:
    دسامبر 23, 2018 در 20:05

    سلام .خسته نباشيد
    من يك مموري 16 گيگ دارم كه باز نميشه و پيام “You need to format the disk in drive X before you can use it” رو ميده .با استفاده از فرمان format در سيستم DOS فرمتش كردم ولي مشكلم حل نشد.با كمك ابن برنامه كه معرفي كردين تمام مراحل رو انجام دادم و حتي فايلهاي درون مموري رو شناسايي كرد اما زماني كه فرمان wirte رو ميزنم وگزينه Y/N مياد كيبورد قادر به تايپ نيست و نميتونم y رو بزنم.ويندوز من xp است.لطفا راهنمايي كنيد چكاركنم.ممنون ميشم.

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      دسامبر 24, 2018 در 20:55

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز این امکان وجود داره که به دلایلی فرمان توسط رابط دریافت میشه، اما گزینه Y بر روی صفحه به نمایش در نمیاد. شما گزینه Y و سپس اینتر رو بفشارید و ببینید که آیا برنامه کار خودش رو ادامه میده یا خیر، در غیر این صورت پورت صفحه‌کلید رو از قسمت پشتی مادربرد تعویض کرده و در صورت امکان از یک صفحه کلید PS/2 استفاده کنید.

      در صورت عدم مفید واقع شدن این روش‌ها نرم‌افزار EaseUS Date Recovery رو جایگزین تست دیسک کرده و از اون استفاده کنید.

      پاسخ
  63. پیمان گفت:
    دسامبر 25, 2018 در 08:58

    با سلام
    من هارد اکسترنالی دارم که پس از اتصال به گوشی اندروید فرمت آن به exfat تغییر پیدا کرده و اطلاعات قبلی هارد و نمایش نمیده و گویا پاک شده …
    آیا امکان بازگشت اطلاعات بدون ریکاوری وجود داره یا اینکه اطلاعات واقعا پریده و باید ریکاوری کرد؟

    پاسخ
  64. حمید گفت:
    دسامبر 29, 2018 در 13:56

    سلام مهندس.باعث خوشحالی که همچین مهندسان قدرتمندی در زمینه نرم افزار در شهرمون داریم
    هارد 1 ترا من هم متاسفانه raw شده توی تلوزیون محتویات هارد رو نشون میده اما توی disk manegment هارد رو raw نشون میده در پاسخ به یکی از دوستان فرمودین اسم هارد رو عوض کنید این کار هم رو انجام دادم اما تغییری نکرد ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  65. عماد گفت:
    ژانویه 15, 2019 در 16:57

    سلام ممنون واقعا دستتون درد نکنه.. من مشکلم حل شد من قبلا دو بار فرمت کرده بودم هاردم را ولی این دفعه با این نرم افزار مشکلم حل شد.. فقط یه سوال برنامه ریکاوری قوی هست که بتونم فایل های قبلی هم برگردونم ؟

    پاسخ
  66. milad گفت:
    ژانویه 23, 2019 در 00:51

    با سلام ، هارد بنده امروز اسمش تعغییر کرده یهو به ( local disk – Unlabeled Volome 6 لطفا راهنمایی کنید یعنی چی این تعغییر ناگهانی اسم خیلی محتوام مهمه واسم توی هارد خیلی خیلی . milad56299@gmail.com این ایمیل بندست دوستان اگر کسی میتونه راهنمایی کنه قدردان هستم

    پاسخ
  67. حسینی گفت:
    فوریه 1, 2019 در 22:24

    با سلام
    هارد من باز نمیشه پیام is not accessible میده البته پیامش ادامه داره
    یکی از دوستانم گفتن فرمتش پریده ممنون میشم کمکم کنید اطلاعات مهمی دارم

    پاسخ
  68. omid گفت:
    فوریه 3, 2019 در 18:59

    به این لینگ https://fapool.ir/file/20376/مراجعه کنید در این سایت بک نرم افزاری را برای دانلود گذاشته اند که با استفاده از ان نرم افزار به راحتی وبدون نیاز به ریکاوری میتوانید مشکل تغییر فرمت هارد اکسرنال وهاردرا به raw برطرف کنید

    پاسخ
  69. موسوي گفت:
    مارس 12, 2019 در 21:39

    سلام، وقت بخير، فلش ١٦ گيگ من متاسفانه دچار مشكل شده، وقتي به سيستم وصل ميشه درايو نشون داده ميشه و پشت سر هم ارور فرمت ميده ولي فرمت نميشه، با روش testdisk هم جلو رفتم ولي پارتيشني شناسايي نكرد، لطف ميكنيد راهنمايي بفرماييد، (اطلاعات هم مهم نيست)

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      مارس 14, 2019 در 10:10

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز از روش‌هایی که در نوشته زیر درج شدن (به خصوص قدم پنجم) استفاده کنید و ببینید که آیا مشکل همچنان پا برجا میمونه یا خیر.
      https://sakhtafzar.com/1394/11/%d8%b1%d9%81%d8%b9-%d9%85%d8%b4%da%a9%d9%84-write-protection-%d8%af%d8%b1-%d9%81%d9%84%d8%b4-%d9%88-%d9%85%d9%85%d9%88%d8%b1%db%8c/

      پاسخ
  70. پیام گفت:
    می 7, 2019 در 13:32

    باعرض سلام خدمت شما
    سوالی داشتم ممنون میشم راهنمایی کنید
    من یک فلش قدیمی ۴ گیگ دارم و کلی اطلاعات داخلش بود ،فلش رو از طریق OTG وصل کردم به گوشی ،داخل گوشی فلش باز شده و اطلاعات قابل مشاهده بود!فایل ویدیویی را داخل فلش از طریق گوشی کپی کردم ،وسط کپی استاپ شد و فلش را وقتی که درآوردم زدم به کامپیوتر تمام فایل ها پاک شده است و فقط یک فایل با حجم صفر کیلوبایت با پسوند eq و اسم نامشخص ساخته است ولی حجم فلش پر هست !از طریق دستور Attrib هم چیزی را نمایش نداد! می خواستم بدونم مشکل کجاست و چجوری می توان اطلاعات را برگردوند؟
    در ضمن فرمت فلش هم Fat32 هستش

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      می 11, 2019 در 13:21

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز معمولاً این دسته از مشکلات علتشون به ویروسی شدن فلش بر میگرده.
      معمولاً از تاثیرگذارترین روش ها برای رفع این مشکل دستور Attrib و chkdsk هست که شما فرمودین دستور اول مفید واقع نشده که تنها مورد دیگه ای که بنده ذهنم میرسه ریکاوری کردن اطلاعات فلش هست. پیشنهاد میشه نرم‌افزار EaseUS Data Recovery Wizard رو نصب کنید و بدون اینکه فلش رو فرمت کنید، با استفاده از این نرم افزار اسکن کنید و فایل هاتون رو به موقعیت دیگه ای منتقل کنید. در آخر فلش رو فرمت کنید و با یک آنتی ویروس هم جهت اطمینان اسکنش کنید.

      پاسخ
  71. پیام گفت:
    می 11, 2019 در 14:33

    سلام ممنون بابت اینکه پاسخ دادید
    ولی مطمئنن ویروسی نشده چون فلش وقتی به گوشی متصل شده اطلاعات پریده!
    این نرم افزار ریکاوری که فرمودید چند درصد اطلاعات رو بازیابی میکنه؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      می 12, 2019 در 10:22

      سلام مجدد
      خواهش می کنم دوست عزیز، عذرخواهم بابت دیر پاسخ دادن.
      اگر اطلاعات جدیدی داخل فلش ریخته نشده باشه که خونه های حافظه با مقادیر جدید پر بشن که مطمئناً اطلاعات جدیدی داخل فلش نریختید، معمولاً تا 90 درصد اطلاعات و حتی بیشتر رو میتونه ریکاوری کنه، مگر اینکه مشکلی دیگه پیش اومده باشه و سلولهای حافظه بارها و بارها با اطلاعات جدید پر شده باشن، حالا به هر دلیلی.

      پاسخ
  72. پیام گفت:
    می 12, 2019 در 10:39

    من این نرم افزاری که فرمودید رو دانلود کردم و ۵۰۰ مگابایت بیشتر نمیشه ریکاوری کرد و باید نسخه پرو آن رو خریداری کرد که خیلی گرون میشه!
    نرم افزار دیگه ای نمیشناسید که پولی نباشه؟

    پاسخ
  73. پیام گفت:
    می 12, 2019 در 10:42

    سلام خواهش میکنم
    ممنون که وقت میذارید و پاسخ میدید
    اینکه این نرم افزار عالیه شکی نیست فقط مشکل پولی بودن نسخه اصلیشه و نسخه آزمایشیش ۵۰۰ مگابایت بیشتر ریکاوری نمیکنه!

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      می 12, 2019 در 11:12

      با سلام مجدد
      دوست عزیز نسخه حرفه‌ای و غیر رایگان این نرم افزار همراه با فایل فعالساز در اکثر سایت های ایرانی قابل دانلوده 😛
      متاسفانه به دلیل قوانین وبسایت بنده نمی تونم لینک مستقیم بهتون بدم، اما کافیه تو گوگل سرچ کنید دانلود نرم افزار EaseUS Data Recovery Wizard
      در مورد صحت و درستی نرم افزار (ک..ر.ک شده) هم خیالتون راحت باشه که مشکلی پیش نمیاد و فایل هارو براتون ریکاوری می کنه و آسیبی به سیستم یا فلش مموری نمیرسونه.

      پاسخ
  74. پیام گفت:
    می 12, 2019 در 13:26

    ممنون از راهنماییتون??

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      می 13, 2019 در 21:00

      خواهش می کنم دوست عزیز، خوشحالم اگر تونستم کمکی کرده باشم 🙂

      پاسخ
  75. سبحان گفت:
    می 14, 2019 در 13:10

    سلام من هارد اکسترنالم که پر از فیلم بود زدم به یه سیستمی ناگهان فرمتش از ntfs تبدیل شد به exFat و کلا هاردم خالی شد یک ترابایت اطلاعات نا پدید شد میخوام بدونم ایا فایل هام قابل یازگشتن یا دیگه از دست رفته باید ریکاوری بشه

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      می 14, 2019 در 20:00

      با سلام و درود خدمت شما
      آیا سیستمی که هارد رو بهش وصل کردین سیستم‌عاملی مبتنی بر سیستم‌عاملی غیر از ویندوز بود؟ این مشکل معمولاً در درایوهای قابل حمل مثل هارد و فلش مموری و غیره پیش میاد و دلیلش هم نوع فایل‌های سیستمی متفاوت پلتفرم‌ها هستش. پیشنهاد میشه نرم‌افزار HFSExplorer برای ویندوز رو دانلود کنید و رو سیستم نصب کنید و ببینید که آیا میتونید به اطلاعات هارد از طریق این نرم‌افزار دسترسی پیدا کنید یا خیر؟ در صورتی که تونستید اطلاعات رو به موقعیت دیگه‌ای منتقل کنید و بعد هارد رو فرمت کنید.
      در صورتی که این روش کارساز نبود، متاسفانه باید هارد فرمت بشه تا امکان دسترسی به اون در ویندوز مهیا بشه.

      مورد دیگه‌ای که پیشنهاد میشه دوباره هارد رو به همون سیستمی که باعث تغییر فرمت شد متصل کنید و اگر تونستید به اطلاعاتش دسترسی پیدا کنید، تلاش کنید تا محتویات رو به فلش مموری یا هارد دیگه‌ای منتقل کنید.

      پاسخ
  76. امید گفت:
    ژوئن 9, 2019 در 10:10

    سلام مراحل بعد از کامل شدن 100% میزنه NO PARTITION گزینه های زیر هست a add partion رو میزنم گزینه های زیر میاد
    cylinder, head,sector,type
    به جای NTFS یا FAT32 به حالا Raw نشون داد شد، نرم‌افزار تست دیسک هم نتونسته هیچ پارتیشنی رو برای فلش پیدا کنه
    کدوم انتخاب کنم؟چیکار کنم؟راهنمایی کنید مرسی

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      ژوئن 9, 2019 در 22:03

      با سلام و درود خدمت شما
      در صورتی که نرم‌افزار تست دیسک نتونست پارتیشن فلش رو شناسایی کنه، پیشنهاد میشه تا از نرم‌افزار EaseUS Data Recovery استفاده کنید.

      پاسخ
  77. امیر گفت:
    ژوئن 9, 2019 در 22:32

    سلام.من یک هارد یک ترابایت دارم…وصل کردم به گوشی اندرود و پیغام اومد قالب بندی کنید تا باز شود و خواننده شود و پشتیبانی نمیشود…وقتی زدم.دیگه هاردم بالا نمیاد و وقتی به کامپیوتر وصل میکنم اصلا انگار هیچی وصل نیست…الان باید چیکار کنم اطلاعاتم رو ببینم و برگرده

    پاسخ
  78. رضا معصوم زاده گفت:
    ژوئن 29, 2019 در 17:10

    سلام خسته نباشید.هارد1 ترابابتی من 800گیگ حجم داشت که نمیدونم چجوری همش ‍از بین رفت!!من با برنامه iCare Format Recovery هارد رو ریکاوری کردم نزدیک به 500 گیگ پیدا شد ولی همه فیلمها که حجمشون هم بیش از 1 گیگ هستش پسوند SWF داره و با هیچ برنامه ای باز نمیشه!!!!همه عکسها هم با اینکه حجم 2 تا 7 مگ دارن پسوندشون PDF هستش اونا هم باز نیشن!!!چیکار باید بکنم راهی داره فایلهارو برگردونم؟؟؟؟ممنون میشم کمکم کنید

    پاسخ
  79. رضا معصوم زاده گفت:
    ژوئن 29, 2019 در 17:21

    البته هارد من اکسترنال WD هستش.مشکل از اینجا شروع شد که بچه ها سوکتهای یو اس بی هارد رو شکوندن حالا نمیدونم ضربه هم خورده بود یا نه.من بردم آکادمی هارد ایران .اونجا باکس هارد رو عوض کرد بعد که اوردم خونه دیدم درایو هارد رو نشون میده کامبیوتر ولی کلا خالیه.به مرکز آکادمی هارد ایران زنگ زدم اونا گفتن ما وقتی باکس رو تعویض کردیم هیچ فایلی تو درایو نبود!!!!!نمیدونم اطلاعات چجوری باک شده

    پاسخ
  80. شیلو گفت:
    جولای 2, 2019 در 14:03

    سلام جواد جان،
    یه پوشه با حجم حدود 150 گیگ رو به اشتباه از روی هارد اکسترنال حدف کردم.(میتونید درک کنید دیگه؟ داغونم) بعد با چند تا برنامه بازیابی، تونستم تا حدودی و تعدادی از فایلها رو برگردونم. اما بلااستثنا هیچکدومشون قابل استفاده نیستند. عکس، ویدیو و حتی تکست و داکیومنت و …
    این فایلها تماماً با حجم اصلی برگشتن اما کار نمیدن! اغلب راههای ممکن(و برنامه های بازیابی) رو امتحان کردم افاقه نکرد.آیا راه حلی به یاد دارید که چطور ویدیوها (فرمت mkv) برگردند و قابل خواندن بشن؟ سپاسگزارم

    پاسخ
  81. مرتضی گفت:
    جولای 3, 2019 در 22:12

    سلام خسته نباشید
    یه فلش 32 گیگ دارم که در حین کار یهو مشکل پیدا کرد. هیچی نشون نمیده. پارتیشن بندیش MBR هست و فرمت هم نمیشه. هرچی سعی کردم نتونستم mbr رو به gpt تبدیل کنم. یا با استفاده از disk management اون رو به فرمت fat32 یا ntfs تبدیل کنم. لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  82. کیمیا گفت:
    جولای 9, 2019 در 19:24

    سلام من فلش ۳۲ g ام فرمت اش تغییر کرده و run شده و باز نمیشه و ارور میده فرمت کنید ؟ با این روش آیا اطلاعاتم برمیگرده ؟؟؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      جولای 11, 2019 در 20:22

      با سلام و درود خدمت شما
      در صورتی که اطلاعات بخش MBR فلش آسیب دیده باشن معمولاً با این روش بر میگرده، ولی در مورد حافظه‌های فلش مموری ممکنه خیلی جوابگو نباشه. پیشنهاد میشه برای فلش مموری از نرم‌افزار EaseUS Data Recovery استفاده کنید و قبل از فرمت کردن فلش همه اطلاعات رو مستقیم از درایو استخراج و بعد اقدام به فرمت کنید.

      پاسخ
  83. pouya گفت:
    جولای 10, 2019 در 02:44

    سلام خسته نباشید
    من یه فلش 16 مگابایتی دارم که بعد از این که لوکیشن دانلود یه فیلمو زدم داخل فلشم ناگهان فرمتش raw شد.
    با تست دیسک تلاش به تعمیرش کردم ولی هربار فرمت میکنم دوباره فردا شبش برمیگرده به حالت raw اطلاعاتش دیگه واسم مهم نیست فقط میخوام فلشم برگرده
    ممنون

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      جولای 13, 2019 در 14:37

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز اگر مشکلی به تراشه حافظه فلش مموری وارد نشده باشه که احتمالش خیلی کمه، سیستمتون رو با یک آنتی ویروس آپدیت اسکن کنید تا تمامی بدافزارهای و نرم‌افزارها مخرب پاک بشن. فلش مموری رو با سیستم دیگه ای امتحان کنید و ببینید که آیا بعد از اتصال به سیستم دوم هم همچنان فرمتش Raw میشه یا خیر، اگر جواب خیر بود پس مشکلی باید در سیستم اول وجود داشته باشه.

      پاسخ
  84. شیلو گفت:
    جولای 13, 2019 در 13:12

    آقا محمد جوادقلی پور سلام
    بی مقدمه
    بازگشت به پانوشت (تیر ۱۱, ۱۳۹۸ در۳ ۱۴:۰ )جای شما بودم تنها جهت حفظ احترام کاربرانی که به صغحه ام سر میزنند کوتاهترین پاسخ ممکن را مینوشتم که مثلا : خیر راهی نیست یاُ‌ من نمیدانم، یا حتی: مزاحم نشوید چون مانع کسب است حتی شما دوست عزیز!
    واضح است که حق شماست به هرسوالی که مایلید پاسخ دهید یا نادیده انگارید! لیکن این کمترین و حداقلی ترین راه برای حفظ مراجعه کنندگان به صفحات، دوستی دو سویه و پرشمار شدن بازدیدکنندگان است.
    پیشاپیش عذرخواهی بنده را پذیرا باشید.
    با احترام
    شیلو

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      جولای 13, 2019 در 14:46

      با سلام خدمت شما.
      عزیز با تک تک حرفاتون موافقم و بنده از شما عمیقاً عذر میخوام که پاسختون رو ندارم. راستش به دلیل مشکلات زندگی گاهی اوقات در همون لحظه شرایط جواب دادن به کامنت‌ها مهیا نیست و بعداً هم به دلیل مشغله ممکنه فراموش کنم که متاسفانه در مورد شما هم همینطور شد و الان که مجدداً برگشتم به کامنتایه قبلی، کامنت شما رو دیده. بازم بنده از شما عذر می خوام. بنده وظیفم پاسخ‌گویی به دوستان عزیزه.

      در مورد سوالتون هم معمولاً فایل‌های حجیم احتمال بروز آسیب به اطلاعات در حین ریکاوری رو با افزایش بیشتری همراه می‌کنن. کافیه فقط یک بیت از داده‌ها درست ریکاوری نشه تا یک فایل چند گیگابایتی دیگه غیرقابل استفاده بشه. در این گونه مواقع نرم‌افزارهای قوی و قدرتمند به‌صورت فعال (ک..ر.ک یا خریداری شده) باید مورد استفاده قرار بگیرن که شما فرمودین اکثر برنامه‌ها رو امتحان کردید. قدم دوم استفاده از نرم‌افزارهای تعمیر فایل‌های ویدئویی مثل Stellar Repair for video هست. اگر فایل‌های ویدئوییتون با پسوند اصلی (مثلا MKV) ریکاوری شدن و به دلیل آسیب فقط غیر قابل اجرا هستند، تعمیر اونها در اکثر مواقع جواب میده (اگر توالی بسیاری از داده‌ها آسیب ندیده باشن).

      پاسخ
  85. محمد گفت:
    جولای 14, 2019 در 06:11

    سلام
    من تومرحله Deeper serch باید 10 ساعت منتظر بمونم تا که همه فایلها بیاد بالا . راه دیگه ای نیست که سریع این مرحله انجام بشه

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      جولای 15, 2019 در 11:30

      با سلام و درود خدمت شما
      متاسفانه خیر. علت طول کشیدن این مرحله بررسی تک به تک سکتورهای هارد دیسک به‌صورت جداگانه هست که به دلیل میلیاردها سکتور مدت زمان بسیار زیادی نیازه.

      پاسخ
  86. مهلا گفت:
    جولای 20, 2019 در 12:10

    سلام من با بیت لاکر روی هارد اکسترنال یک ترا م رمز گذاشتم در ویندوز 10 الان ویندوز م رو عوض کردم ویندوز8 نصب کردم هر چی رمز هارد رو میزنم میگه اشتباه است صد درصد هم مطمئن م رمز درسته . از ریکاوری کی استفاده کردم اونم میگه کد های ریکاوری کی اشتباه است که صد درصد درسته چون فایل ش رو دارم کپی پیست کردم حتی دستی تایپ کردم ولی باز نشد. کسی میتونه کمک کنه؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      جولای 24, 2019 در 11:34

      با سلام و درود خدمت شما و پوزش فراوان بابت تاخیر در پاسخ‌گویی
      دوست عزیز نرم‌افزار بیت‌لاکر ویندوز 10 متاسفانه از قابلیت Backward Compatibility پشتیبانی نکرده و از متد دیگری نسبت به بیت‌لاکر ویندوز 8 برای رمزگذاری اطلاعات استفاده می‌کنه، در نتیجه عملیات رمزنگاری مجدد باید توسط نسخه همسان از ویندوز انجام بشه. پیشنهاد میشه هاردتون رو با یک سیستم دارای ویندوز10 (و ترجیحاً نسخه یکسان، مثل Pro ،Enterprise و …) بررسی کنید و ببینید که آیا عملیات انجام میشه یا خیر.

      پاسخ
  87. میرمرادی گفت:
    جولای 29, 2019 در 00:18

    با عرض سلام با بیت لاکر سه پارتیشن از یک هارد اگسترنال را رمز گذاشتم . یکبار هم با رمز درایوها را باز کردم. مجددا که خواستم استفاده کنم با رمز قفل روی درایوها باز میشود ولی درایوها باز نمیشوند و پیام زیر را نمایش میدهد . از کد ریکاوری کی هم استفاده کردم . قفل داریوها باز میشود ولی درایو خیر و فقط پیام زیر را میدهد. در ویندوزهای دیگر هم امتحان کردم عینا مراحل قبل تکرار میشود. درایوی که کد گذاری نشده باز میشود .در صورت امکان راهنمایی بفرمایید ممنونم.
    location is not available ( لیبل پیام)
    D:/ is not accessible.
    the disk structure is corrupted and unreadable

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      جولای 30, 2019 در 13:28

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز این خطا اغلب به دلیل خراب شدن اطلاعات بخش MFT هارد به نمایش در میاد.
      ابتدا ابزار CMD رو به صورت Run as administrator اجرا کنید و بعد از دستور چک دیسک CHKDSK C: /R (مقدار R رو با حرف پارتیشن جایگزین کنید) برای بررسی پارتیشن‌های آسیب دیده استفاده کنید و ببینید که آیا مشکل رفع میشه یا خیر. اطلاعات شما آسیبی ندیده و همه سرجاشون هستن، فقط امکان دسترسی به پارتیشن به دلیل خرابی بخش MFT یا MBR امکانپذیر نیست.

      پاسخ
  88. میرمرادی گفت:
    جولای 30, 2019 در 18:45

    با سلام و ممنون از پاسختون

    مراحلی که فرمودید انجام دادم پاسخ سیستم
    the type of the file system is NTFS
    unable to determine volume version and stste. CHKDSK aborted
    سیستم هیچ دستوری را روی این درایوها انجام نمیدهد چون درایوها باز نمیشوند.

    ضمنا به فرض نبودن هیچ راهی بجز فرمت و حذف اطلاعات آیا در صورت فرمت کردن درایو , درایو قابل استفاده مجدد خواهد بود. با تشکر

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      جولای 30, 2019 در 21:36

      خواهش می کنم دوست عزیز، انجام وظیفه کردم 🙂
      در مورد سوالتون باید خدمتون عرض کنم که بله، با فرمت کردن پارتیشن‌ها مجدداً قابل استفاده میشن، چون اطلاعات بخش MFT دو مرتبه ساخته شده و مشکل حل میشه.

      حالا در مورد راه حل، ببینین دوست عزیز راهکار تقریباً زیاده، ولی بی‌خطرترین راهکاری که احتمال از دست رفتن اطلاعات رو تقریباً به صفر میرسونه استخراج اطلاعات قبل از فرمت درایو هست. پیشنهاد میشه نرم‌افزار EaseUS Data Recovery Wizard رو نصب کنید و با اون به درایوهای مشکل‌دار دسترسی پیدا کنید. تمام اطلاعات رو اول با استفاده از این نرم‌افزار استخراج کنید و بعد اگر لازم شد درایو رو فرمت کنید. در صورت فرمت کردن و سپس اقدام به ریکاوری شانس دسترسی به همه اطلاعات کمتر میشه.

      در قدم‌ها بعدی هارد اکسترنال رو مستقیم به مادربرد (یکی از درگاه‌های پنل پشتی) وصل کنین و بعد از طریق Device Manager درایور هارد رو پاک کنید، بعد هارد رو مجدد به کامپیوتر متصل کنید و بزارید تا ویندوز درایور رو نصب کنه و ببینید که مشکل حل میشه یا خیر.

      در نهایت همانطور که پیشتر ذکر شد امکان رفع مشکل با فرمت درایوها وجود داره، ولی پیشنهاد میشه اول تا جایی که امکانش هست اطلاعات رو استخراج کنین و بعد اقدام به فرمت کنید.

      پاسخ
  89. میرمرادی گفت:
    جولای 31, 2019 در 00:42

    سلام
    بسیار سپاسگزارم.
    همیشه موفق و سلامت باشید

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      جولای 31, 2019 در 11:51

      سلام مجدد
      خواهش می‌کنم دوست عزیز، شما هم همیشه موفق و سلامت باشید.

      پاسخ
  90. ساناز گفت:
    جولای 31, 2019 در 11:15

    سلام وقت بخیر. من یه هارد 2 ترابایت وسترن دیجیتال خریدم و برای اولین بار اقدام به فرمت کردن اون کردم اما ویندوز خطای windows unable to format … رو داد بعد از اون از یک نرم افزار به اسم EaseUs واسه فرمت کردن استفاده کردم و هارد به ظاهر درست فرمت شد اما بعد از فرمت شدن وقتی توی مای کامپیوتر میرم ظرفیت هارد رو 75 گیگ نشون میده!
    تروخدا کمک کنید !

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      جولای 31, 2019 در 11:50

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز به بخش Disk Management ویندوز مراجعه کنید و سپس با کلیک راست کردن بر روی پارتیشن هارد اکسترنال، اون رو پاک کنید (از طریق گزینه Delete).
      بعد از پاک کردن پارتیشن، بر روی پارتیشن هارد اکسترنال که اکنون به‌صورت Unallocated و به‌صورت سیاه رنگ در پایین پنجره قابل مشاهدس کلیک کنید و یک پارتیشن جدید با حداکثر گنجایش هارد بسازید.

      پاسخ
  91. علیرضا گفت:
    آگوست 1, 2019 در 17:39

    سلام.من یک فلش ۴ گیگ گذاشتم روی دستگاه دایناکردیا همان میکسر صدا و اقدام به ضبط صدا کردم که متاسفانه پس از ۴۰دقیقه برق قطع شد و فایلی که درفلش ایجاد شده 0کیلوبایته ولی حجم فلش رو همون فایل حدود ۸۰میگ اشغال کرده که مشخصه فایل ضبط شده ولی نمیتونم استخراجش کنم.لطفا راهنمایی کنید اگه نرم افزار خاصی هست یا راهی که فایل رو تعمیر کنم.چون مهمه اون صدای ضبط شده.متشکرم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 3, 2019 در 10:29

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز تا جایی که بنده اطلاع دارم این مورد امکانپذیر نیست و فایل به‌صورت کامل غیر قابل دسترس است. اگر فایل ایجاد شده فقط بخش‌هاییش خراب بود امکان تعمیر اون با نرم‌افزار تا حدودی وجود داشت، ولی عدم دسترسی به فایل به صورت کامل در تعمیر اون تاثیرگذار نیست.

      پاسخ
  92. صادق گفت:
    آگوست 16, 2019 در 23:18

    سلام.
    امروز برا اولین بار یه هارد ۲ ترا توشیبا رو وصل کردم به سیستم که Usb2 بود.
    وسط کپی کردن یهو سیستم هنگ کرد.منم هارد رو کشیدم.بعدش که باز وصل کردم هارد بالا میومد ولی سخت اجرا میشد گفتم فرمتشم کنم که وسط فرمت کردن برق رفت.الان دیگه هارد رو هم باز نمیکنه.توروخدا کمک کنید

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 18, 2019 در 12:02

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز بررسی کنید که آیا هارد فقط توسط این سیستم یا شناسایی نمیشه یا همه سیستم‌ها.
      از طریق Device Manager بررسی کنید که آیا درایو هارد درست نصب شده یا خیر، در صورت نیاز درایور رو از همونجا پاک کنید و سپس با اتصال مجدد هارد اجازه بدید تا ویندوز دو مرتبه درایور رو نصب کنه.
      در غیر این صورت هارد رو به گارانتی ارجاع بدید.

      پاسخ
  93. محمد گفت:
    آگوست 19, 2019 در 01:36

    سلام.
    امروز برا اولین بار یه هارد ۲ ترا توشیبا رو وصل کردم به سیستم که Usb2 بود.
    وسط کپی کردن یهو سیستم هنگ کرد.منم هارد رو کشیدم.بعدش که باز وصل کردم هارد بالا میومد ولی سخت اجرا میشد گفتم فرمتشم کنم که وسط فرمت کردن برق رفت.الان دیگه هارد رو هم باز نمیکنه.توروخدا کمک کنید

    پاسخ
  94. صادق گفت:
    آگوست 19, 2019 در 13:06

    با این روشی که داخل پیج هست امتحان میکنم وقتی دیسک رو انتخاب میکنم دیگه اتفاقی نمیفته.
    رو بعصی از سیستم ها پیام فرمت میاره.رو بعضی دیگش سیستم هنگ میکنه و نمیشه رفت device manager.
    مدل هارد هم Toshiba canvio ready 2ترا هست.

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 19, 2019 در 14:05

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز این روش ممکنه برای همه دیسک‌ها جوابگو نبوده و بیشتر برای هاردهای اینترنال قابل اعمال هست. از نرم‌افزارهای ریکاوری اطلاعات نظیر EaseUS Data Recovery جهت استخراج اطلاعات استفاده کنید.

      پاسخ
  95. صادق گفت:
    آگوست 22, 2019 در 13:03

    با سلام.خسته نباشید
    ازین برنامه هم امتحان کردم.حدود یک روز اسکن میکرد ولی باز زمان باقی ماندش تکرار میشد.
    چکارش کنم؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 22, 2019 در 21:07

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز تنها راه حل دیگه‌ای که ذهن بنده میرسه فرمت کردن هارد و سپس ریکاوری اطلاعات اون هستش. هارد رو به صورت سطح بالا یا همون Quick فرمت کنید و بعد از فرمت بدون انتقال اطلاعات جدید به هارد، عملیات ریکاوری رو شروع کنید.

      پاسخ
  96. ناصر گفت:
    آگوست 30, 2019 در 19:39

    سلام
    وقت بخیر
    مموری داخل گوشی متاسفانه خراب شده
    اولش حجم و اطلاعات رو نشون میداد ولی سرعتش کم شده بود ولی الان بصورت عادی فضایی نشون نمیده ولی با نرم افزار های listdisk – minitool اطلاعات هست فقط نمیدونم چطور بعد کپی جایی انتقالش بدم، داخل سایت هم گفته نشده. لطفا راهنمایی بفرمایید، تشکر

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آگوست 31, 2019 در 20:09

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز پیشنهاد میشه با نرم‌افزاری ریکاوری EaseUS Data Recovery هم بررسی کنید که آیا اطلاعات نشون داده میشن یا خیر. در صورتی که اطلاعات نشون داده بشن به احتمال زیاد میشه با نرم‌افزار اونها رو در درایور دیگه‌ای مجدداً با دقت بالا بازیابی کرد.

      پاسخ
  97. مهران گفت:
    سپتامبر 2, 2019 در 13:59

    سلام . ببخشد من هاردم رو روی یه کامپیوتر دیگه گذاشتم و یه فایل رو انتقال دادم. بعد گذاشتم رو کاپیوتر خودم و وقتی درایو رو چک کردم فایل نبود اما حافظه رو گرفته ( انگار فایل غیب شده چون دققا همون اندازه ظرفیت درایو رو پر کرده ) ولی تست غیب هم نست . نمیدونم چیکار کنم لطفا کمک کنید.

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      سپتامبر 3, 2019 در 20:59

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز احتمال مخفی بودن فایل به دلایل مختلف وجود دارد. اگر اطمینان دارید که قابلیت مشاهده فایل‌های مخفی از طریق File Explorer Options منوی کنترل پنل در کامپیوتر شما فعال هست، دستور زیر رو در رابط CMD گشوده شده به‌صورت مستقیم در دایرکتوری هارد تایپ کنید.
      ابتدا به هارد مراجعه کنید، کلید Shift رو نگاه داشته و سپس کلیک راست ماوس رو بفشارید، از منوی میانبر نمایان شده گزینه Open command window here رو انتخاب کنید، سپس در منوی CMD اجرا شده دستور زیر رو تایپ کنید:
      Attrib *.* -S -H -R /d /s
      جهت کسب اطلاعات بیشتر به نوشته زیر هم میتونید مراجعه کنید:
      https://sakhtafzar.com/1394/12/%d9%86%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%a7%d9%86%e2%80%8c%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c-%d9%85%d8%ac%d8%af%d8%af-%d8%a7%d8%b7%d9%84%d8%a7%d8%b9%d8%a7%d8%aa-%d9%85%d8%ae%d9%81%db%8c-%d8%b4%d8%af%d9%87-%d8%aa%d9%88%d8%b3/

      پاسخ
  98. سعید گفت:
    سپتامبر 6, 2019 در 13:54

    ضمن عرض سلام. به خدمت مهندس عزیز
    بنده اخیرا” یک هارد اکسترنال 2 ترابایتی را به تلویزیون متصل کردم , و بعد از بیرون کشیدن آن و اتصال آن به کامپیوتر با پیغام format disk مواجه شدم , با توجه به اینکه اطلاعات موجود در اسن هارد برای بنده بسیار مهم و حیاطی میباشد , ترسیدم و بدون خواندن اطلاعاتی در این خصوص در اینترنت اقدام به ریکاوری با نرم افزار tenorshare any data کردم و در حدود یک چهارم اطلاعاتم بازگردانده شد اما باقی اطلاعاتی که بیشتر به آن نیاز داشتم بازگردانی نشد و فکر کردم چون حافظه موجود در کامپیوتر آنقدر زیاد نیست این موضوع پیش آمد و یک هارد 3 ترابایت تهیه کردم و روی pc در کنار حافظه قبلی نصب کردم و مجدد ریکاوری را با آن نرم افزار به مدت 1 شبانه روز انجام دادم که باز اطلاعاتی را یافت ولی در کامپیوتر سیو نکرد. پیرو این موضوع برای خواندن اطلاعات بیشتر اینترنت را مطالعه کردم و متوجه شدم موردی که گریبانگیر بنده شده کاملا موضوع همگانی هست . حالا متوجه شدم که با مشکل فرمت raw مواجه هستم. و در قسمت disk management هارد اکسترنالم را با فرمت raw و با حافظه اشغال شده 1863 گیگ اطلاعات داخل نشانم میده . و وضعیت را به صورت healthy ( active, primary partition) نشان میده . و این بنده را مطمئن میکنه که اطلاعاتم هنوز در هارد موجود هست ولی وقتی روی درایو هارد اکسترنال کلیک میکنم پیغام درخواست فرمت میده . حال از جنابعالی خواهش میکنم راهنمایی دقیق بفرمایید تا اقدام به حل مشکل کنم. یک دنیا از جنابعالی تشکر میکنم بابت مطالب مفیدتان ولی در حقیقت هرچه کامنت هارا خواندم گیج تر شدم که با توجه به شرایط بنده کدام اقدام باید توسط من و با توجه به شرایط من باید انجام بشه. چنانچه به صورت مرحله ای و کامل توضیح دعید از جنابعالی کمال تشکر را خواهم داشت. ممنون منتظر هستم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      سپتامبر 8, 2019 در 21:36

      با سلام و درود خدمت شما و تشکر فراوان
      دوست عزیز شما دستورالعمل همین نوشته رو امتحان کردید که ببینید آیا می‌تونید مجدداً به اطلاعات هاردتون دسترسی پیدا کنید یا خیر؟ اطلاعات هارد شما دست نخورده باقی مونده و فقط به دلیل حذف داده‌های پارتیشن MBR امکان دسترسی به اونها میسر نیست. متاسفانه بنده در موارد مختلف تنها راه حل تاثیرگذار که تونستم انجام بدم استفاده از یک نرم‌افزار ریکاوری قدرتمند با الگوریتم‌های بهینه جهت بازیابی مجدد اطلاعات با دقت بالا بود (و یا حتی استفاده از چندین نرم‌افزار و ریکاوری بخشی از اطلاعاتی که نرم‌افزار قبلی نتونسته بود ریکاوری کنه). بنده با نرم‌افزار EaseUS Data Recovery Wizard تا حالا تونستم در این موارد جواب بگیرم.
      متاسفانه تلویزیون و دستگاه‌های چندرسانه به دلیل ساختار فرمتی متفاوت خود احتمال بروز مشکل برای قطعات ذخیره‌ساز اطلاعات رو با افزایش بیشتری همراه می‌کنن، به همین دلیله که بارها و بارها پیشنهاد شده تا از اتصال مستقیم هارد دیسک، به خصوص درایوهای حجیم به تلویزیون و به‌صورت کلی دستگاه‌های چندرسانه‌ای خودداری شده و در صورت لزوم بخش مورد نیاز از اطلاعات درون یک حافظه فلش منتقل و سپس فلش به تلویزیون متصل بشه تا اگر مشکلی پیش اومد، برای فلش پیش اومده و اطلاعات همچنان در هارد قابل دسترس باشن.

      پاسخ
  99. cha گفت:
    سپتامبر 9, 2019 در 22:22

    سلام من یک هارد 2ترابایت adata دارم که قبلا پارتیشن بندی کرده بودم امروز خواستم دوتا پارتیشن رو باهم merge کنم با نرم افزار mini tool partition wizard این کار رو انجام دادم بعد از انجام کار دیگه دوتا پارتیشنی که یکی شدن تو my computer نشون نمیده ولی وقتی disk management میرم نشون میده منتهی ظاهرا هیچ اسمی مثل پارتیشن های دیگه نداره براش یک volume گذاشتم تو my computer فقط یک درایو آورد و نمیشد واردش شد قبلا فرمت دوتا پارتیشن ntfs بود الان شده raw ممنون میشم یکی راهنمایی کنه
    ایمیل sam.pundit1@gmail.com

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      سپتامبر 12, 2019 در 20:54

      با سلام و درود خدمت شما و پوزش بابت تاخیر در پاسخ‌گویی
      دوست عزیز در زمان ادغام دو پارتیشن با یکدیگر، دو پارتیشن باید در مجاورت همدیگه قرار داشته باشند و امکان Merge کردن دو پارتیشن جدای از وجود نداره. در بسیاری از نرم‌افزارها این امکان به کاربر داده نمیشه، اما برخی از نرم‌افزارها هم ممکنه اجازه اون رو صادر بکنن که بروز مشکلات ثانویه پس از اون اجتناب‌ناپذیره. در مورد مشکل شما متاسفانه بنده راه‌حلی به غیر از ریکاوری اطلاعات و سپس پاکسازی کامل دو پارتیشن و ساخت یک پارتیشن جدید و یکپارچه به ذهنم نمیرسه.

      پاسخ
  100. Sor گفت:
    سپتامبر 11, 2019 در 18:44

    سلام
    من هارد اكسترنالم دقيقا همين مشكلي كه شما گفتيد براش پيش اومد و وقتي به لبتاب وصل ميكردم پيام مي اومد كه بايد فرمتش كنم و متاسفانه من جايي خونده بودم براي بازيابي اطلاعات از دست رفته بايد ازقسمت diskpart فرمت انجام بدم و بعد creat partition انجام بدم كه متاسفانه بعد ازينكار ديگه اصلا لبتاب هارد من رو شناسايي نميكنه و درايوش رو بالا نمياره
    حتي صداي وصل شدن هارد به لبتاب هم مياد اما متاسفانه چيزي نمياره
    اگر كمك كنيد و من رو راهنمايي بفرماييد ممنونتون ميشم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      سپتامبر 12, 2019 در 21:00

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز احتمال داره که حرف منتسب به هارد از جانب سیستم‌عامل حذف شده باشه که در این صورت امکان دسترسی به هارد از طریق ابزار مدیریت فایل سیستم‌عامل میسر نمیشه.
      شما به بخش Disk Management مراجعه کنید و در صورتی که هارد هیچ حرفی (مثلا C و D و F و …) بهش منتسب نشده، روی درایو یک مرتبه کلیک راست کنید و با استفاده از گزینه Change drive letter and path (و یا گزینه مشابه)، حرف جدیدی رو به درایور نسبت بدید.

      پاسخ
  101. علیرضا لطفی گفت:
    سپتامبر 15, 2019 در 17:32

    با سلام
    زمانی که گزینه اجباری format اومد من کنسل رو زدم و از اون زمان فلشم رو کامپیوتر نمیخونه
    اگه را هنمایی کنید ممنون میشم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      سپتامبر 17, 2019 در 21:49

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز بررسی کنید که آیا فلش در قسمت Disk Management ویندوز به نمایش در میاد یا خیر؟ در صورتی که فلش در این بخش به نمایش در میاد، مجدداً سعی کنید تا اون رو فرمت کنید.
      احتمال دیگه‌ای که مطرح هستش عدم انتساب حرف (به عنوان مثال D) به درایو فلش هست که در این صورت از همین بخش می‌تونید حرف جدیدی رو به صورت دستی به فلش نسبت بدید.

      پاسخ
  102. علیرضا صادقی گفت:
    اکتبر 8, 2019 در 20:39

    با سلام و احترام.
    ضمن تشکر از توضیحات خوبتان.
    من هارد اکسترنال 1 ترا بایتی رو به گوشی وصل کردم و پیام داد که فولدر بندی براساس اندروید نیست ،آیا فولدر بندی براساس اندروید شود یا نه؟
    من موافقت کردم.
    و وقتی انجام داد هیچ اطلاعاتی از هارد رو نمایش نمی دهد .
    وقتی به کامپیوتر وصل کردم هیچ حجمی اشغال شده ایی نداره.
    لطفا راهنمایی بفرمایید .
    باسپاس فراوان

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      اکتبر 10, 2019 در 20:40

      با سلام و درود خدمت شما و تشکر فراوان.
      دوست عزیز موردی که شما فرمودین به احتمال زیاد گوشی منجر به فرمت کامل هارد برای تغییر پارتیشن اون شده، به همین دلیل اطلاعات نمایش داده نمیشه و هیچ حجمی از هارد اشغال نشده.
      در صورت امکان هارد رو به کامپیوتر دیگه ای هم متصل کنید و ببینید که آیا اطلاعات نمایش داده میشن یا خیر، در صورتی که اطلاعات نمایش داده نشدن با یک نرم افزار ریکاوری قدرتمند اقدام به بازیابی اطلاعات پاک شده کنید.

      پاسخ
  103. علیرضا صادقی گفت:
    اکتبر 15, 2019 در 08:43

    سلام

    سپاس از لطف شما

    پاسخ
  104. محمود گفت:
    اکتبر 23, 2019 در 13:13

    سلام خسته نباشید
    یک فلش 8 گیگ دارم که raw شده و با این نرم افزار هم وسط کار ارور داد تا 12 درصد رفت و ارور داد
    اطلاعات مهم نیست میخواستم ببینم این امیدی به درست شدنش هست یا خیر ؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      اکتبر 25, 2019 در 12:29

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز باید با نرم‌افزارهای مختلف تست کنید تا بلکه بالخره یک نرم‌افزار کار کنه و مشکلش حل بشه (معمولا فلش اگر کامل فرمت بشه مشکل Raw شدنش هم برطرف میشه).
      پیشنهاد میشه با نرم‌افزار EaseUS Data Recovery Wizard هم بررسی کنید و فلش رو به صورت Low Level فرمت کنید نه Quick.

      پاسخ
  105. موناmona گفت:
    نوامبر 7, 2019 در 00:17

    درود بر شما
    رم گوشیمو که تو رم ریدر گذاشتم و به ویندپز وصل کردم بار اول شناخت و یکسری فایلها رو جابه جا کرذم…اما سری بعد اخطار فرمت داد
    با دستور cmd طبق اموزش رفتم و اخطار داد که raw شدن
    حدود 120 گیگ اطلاعات هست
    الان برم سراغ کدوم نرم افزار؟ امیدی هستفایلهام درست بشن؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      نوامبر 7, 2019 در 21:21

      با سلام و درود خدمت شما
      نرم‌افزار TestDisk به دلیل محدودیت فضا در برخی از موارد جوابگوی حافظه‌های فلش و کارت‌های حافظه نیست و بیشتر در مورد هارد دیسک مورد استفاده قرار میگیره. در مورد مشکل شما بنده پیشنهاد می‌کنم که نرم‌افزار EaseUS Data Recovery Wizard رو نصب کنید. این نرم‌افزار یه بخش کاملاً اختصاصی برای درایوهای که به فرمت RAW تغییر پیدا کرده داره و اجازه می‌دهد تا تمامی اطلاعات رو قبل از فرمت درایو بشه کاملاً و با دقت بالایی از اون استخراج کرد (این گزینه تو همون صفحه اول رابط کاربری نرم‌افزار بعد از اجرا و انتخاب فلش قابل مشاهدس).
      اگر به هر دلیلی مجبور به فرمت کارت حافظه گوشیتون شدید، بعد از فرمت به هیچ عنوان اطلاعاتی جدیدی روی حافظه نریخته و مستقیماً توسط یک نرم‌افزار ریکاوری مثل همین برنامه بالا اقدام به بازیابی اطلاعات خودتون بکنید.
      بله امیدی هست 🙂

      پاسخ
  106. حانیه گفت:
    نوامبر 8, 2019 در 02:07

    سلام و عرض ادب خدمت شما جنابعالی خیلی ممنونم که جواب میدید و وقت میزارید
    من هارد رو به کامپیوتر وصل کردم فیلم عروسی رو جا به جا کنم ولی یک بار و کامپیوتر آورد و دیگه نیومد حتی چراغ شم خاموش شده و صدای کار کردنش میاد ولی رو سیستم و گوشی و لب تاب نمیاد میشه راهنمایی کنید لطفا
    سپاس گذارم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      نوامبر 8, 2019 در 14:36

      با سلام و درود خدمت شما.
      خواهش می‌کنم، بنده فقط دارم انجام وظیفه می‌کنم 🙂
      در مورد سوالتون آیا هارد زمانی که به سیستم وصل بوده ضربه‌ای چیزی بهش نخورده؟ در داخل هاردهای اکسترنال در حقیقت هاردهای اینترنال معمولی کامپیوتر قرار دارن و تمام مشکلات هاردهای اینترنال در مورد هاردهای اکسترنال هم صادقه و ممکنه به راحتی با آسیب همراه بشن.
      پیشنهاد میشه برای اولین کار هارد رو به‌صورت مستقیم به یکی از پورت‌های USB 3.0 مادربرد (پنل پشت کیس) متصل کنید تا برق کافی به درایو برسه. معمولاً پورت‌های جلو و یا هاب‌های USB قادر به تامین توان کافی نیستند. در صورت نیاز هارد رو با کامپیوتر دیگه ای هم تست کنید.
      هارد رو کامپیوتر متصل کنید و سپس به بخش Disk Management مراجعه کنید. در صورتی که هارد در این بخش توسط سیستم شناسایی شده، بررسی کنید که آیا وضعیت هارد Offline هست یا Online. در صورت آفلاین بودن بر روی هارد کلیک راست کنید و گزینه Online رو انتخاب کنید (هارد در قالب Disk 0 یا Disk 1 در قسمت پایینی پنجره دیسک منجمنت نمایش داده میشه).
      این احتمال هم وجود داره که حرف منتسب به درایو توسط ویندوز از بین رفته باشه که در این صورت از همین پنجره Disk Management بر روی هارد کلیک راست کنید، سپس گزینه Change Drive letter and paths رو انتخاب کنید و یک حرف به درایو نسبت بدید.
      در صورتی که فرمت درایو در پنجره دیسک منجمنت به‌صورت RAW نشون داده میشه (برخلاف NTFS یا FAT32)، متاسفانه فرمت درایو تغییر کرده و پیشنهاد میشه با خوندن دستورالعمل همین نوشته و یا استفاده از نرم‌افزار EaseUS Data Recovery اطلاعات خودتون رو ریکاوری کنید.

      اگر هارد در پنجره Disk Management به نمایش در نمیاد احتمال بروز آسیب فیزیکی به برد PCB و یا حتی پلاتر وجود داره که در این صورت هارد باید به مراکز تخصصی تعمیر تحویل داده بشه. این احتمال هم وجود داره که آداپتور تبدل SATA به USB تعبیه‌سازی داخل هارد آسیب دیده باشه (معمولاً با گذشت زمان احتمالش هست) که در این صورت با تعویض اون میشه همچنان از درایو استفاده کرد و یا حتی هارد اینترنال داخل محفظه بیرون آورده بشه و در قالب یک هارد اینترنال مورد استفاده قرار بگیره.

      پاسخ
  107. سمیرا گفت:
    نوامبر 9, 2019 در 16:53

    سلام و وقت بخیر
    من یه هارد اکسترنال دارم مدل WD elements اکثرا روی رسیور بود و چند روز قبل به یک تلوزیون ال جی مدل پایین وصل کردم شناسایی کرد اما باز نکرد و بعد از اون که دوباره به رسیور وصل کردم شناسایی نکرد . اما روی لب تاپ باز میشه اما اون فولدری که از روی رسیور فیلم ظبط کردم موجود هست ولی باز نمیشه و متوجه شدم چند تا از فیلم های مهم در یک فولدر دیگر هم پاک شدن . از حالت hidden هم خارج کردم ولی باز هم نیومدن . میشه راهنمایی کنید ؟ یعنی هارد خودش پاک کرده اطلاعاتم رو ؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      نوامبر 10, 2019 در 21:43

      با سلام درود خدمت شما
      بنده بعید می‌دونم که اطلاعات پاک شده باشه و به احتمال زیاد فقط به حالت مخفی در اومدن و یا قالب پسوندی اونها به موردی غیرقابل تشخیص توسط ویندوز تبدیل شدن. این مشکل در اکثر تلویزیون‌های کره‌ای وجود داره و زمانی که تلویزیون روشن باشه اگر اتصال هارد قطع بشه، اطلاعات به حالت مخفی در میان (توصیه میشه تلویزیون اول خاموش بشه و سپس اتصال هارد قطع بشه و یا اگر دستگاه قابلیت Safe Remove داره قبل از قطع اتصال از اون استفاده بشه).

      در مورد مشکل شما که فرمودین از حالت هیدن خارج کردین، ولی همچنان اطلاعات نمایش داده نمیشن باید دستورات سطح پایین‌تری اجرا بشن (اول بررسی کنید که آیا حجم هارد اشغال شده و فقط اطلاعات نشون داده نمیشن، سپس دستور زیر رو اجرا کنید).

      اول منوی CMD رو در حالت Run as administrator اجرا کنید و بعد از اجرای دستور زیر، بررسی کنید که آیا اطلاعاتتون نشون داده میشن یا خیر (متاسفانه به دلیل به هم ریختن کد امکان درج دستی اون نیست. لطفاً آدرس عکس رو کپی کنید و در کادر آدرس مرورگر وارد کنید و کدی که دورش خط قرمز کشیده شده رو وارد کنید).
      https://sakhtafzar.com/wp-content/uploads/2019/11/files-not-showing-in-external-hard-drive-10.png

      به منوی Control Panel مراجعه کنید و علاوه بر فعالسازی گزینه “Show hidden files, folders and drives”، گزینه “Hide protected operating system files” رو غیرفعال کنید.

      در صورتی که دو دستور فوق مفید واقع نشدن، روش زیر به احتمال زیاد میتونه به بازگردانی مجدد فایل‌ها منتهی بشه، ولی احتمالش هم هست که اطلاعات در طی عملیات پاک بشن، بنابراین پیشنهاد میشه قبل از اجرای دستور توسط نرم‌افزاری مثل MiniTool Power Data Recovery و یا Recuva اطلاعات حیاتی رو ریکاوری کنید.

      بر روی درایو هارد اکسترنال کلیک راست کنید و بعد از انتخاب دسته‌بندی Properties، از تب Tools گزینه Check رو انتخاب کنید. گزینه “Automatically fix file system errors” رو انتخاب کنید و سپس Start رو بزنید.

      پاسخ
  108. مرتضی گفت:
    دسامبر 3, 2019 در 23:49

    با سلام سلام آقا محمد جواد عزیز که با دقت زحمت میکشید و توضیح میدید- خدا خیرتون بده
    من هارد اکسترنال دارم مدل Trancend . یکساعت قبل رفتم توی تنظیمات کامپیوتر و گزینه ی creat a recovery drive رو زدم(البته مقصدبکاپم هارد اکسترنالم بود). بکاپش که تموم شد. حالا فایلهای پکاپ رو میبینم توی هارد2ترای خودم ولی از اطلاعاتی که داشتم خبری نیست:/ هاردم بجای 2 ترابایت 32.9 گیگ رو نشون میده فداتشم. البته فرمت هاردم Fat32 شده.
    میخواستم بدونم ایا راهی هست اطلاعاتم برگرده؟ اگه کمک کنید ممنون میشم. اطلاعات خیلی مهمی دارم توش-
    بخدا دعاتون میکنم اگه مشکلم حل شه

    پاسخ
  109. مرتضی گفت:
    دسامبر 4, 2019 در 00:05

    با سلام و خسته نباشید خدمت مهندس عزیز آقا محمد جواد دوست داشتنی
    من ۱ ساعت پیش اومدم گزینه ی creat a recovery drive استفاده کردم.
    تنظیمش کردم که روی هارداکسترنالم این عملیات انجام بشه
    حالا هیچ اطلاعاتی از خودم که توی هارد۲ ترابایتم داشتم نمیبینم.(فقط فایلهای ریکاوری رو میبینم که انجام داده)
    حجم هاردم ۳۲٫۹ نشون میده و روی فرمت FAT32 هست.
    میشه یه جوری برش گردوند به حالت اولیه؟ اطلاعاتم خیلی مهمه – البته دست به چیزی نزدم.فرمت هم نکردم
    اگه ممکنه کمکم کنید

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      دسامبر 6, 2019 در 19:04

      با سلام و درود خدمت شما و تشکر فراوان بابت لطفی که به این حقیر دارید 🙂
      دوست عزیز گزینه Create a recovery drive یا Create a recovery partition متاسفانه بخش MBR درایو رو به صورت کامل پاک کرده و عملیات پارتیشن بندی رو دوباره انجام میده که دلیل تغییر حجم هارد به 32.9 گیگابایت نیز به همین دلیل مربوط هستش (حجم ویندوز 10).
      متاسفانه روشی بابت بازگردانی اطلاعات MBR به غیر از پاک کردن کامل پارتیشن و پارتیشن بندی دوباره اون وجود نداره (یا بنده بی اطلاعم) که این به پاک شدن کل اطلاعات منتشر میشه، ولی از این طریق چون هارد سطح بالا فرمت میشه امکان ریکاوری اطلاعات به راحتی و با دقت بالا توسط یک نرم افزار قدرتمند مثل EaseUS Data Recovery میسر هستش.

      پاسخ
  110. محمد حسین گفت:
    دسامبر 4, 2019 در 14:48

    سلام
    فلش بنده فرمتش تغییر کرده به exfat و فقط با همین هم فرمت میشه.البته فقطntfs داره که با اینم فرمت نمیشه.با خیلی از برنامه ها هم امتحان کردم ولی بازم نشد.نظر شما چیه؟
    ممنون

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      دسامبر 6, 2019 در 19:08

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز پاکسازی پارتیشن فلش و پارتیشن بندی دوباره اون رو هم امتحان کردید؟
      پیشنهاد میشه با نرم‌افزار Gparted (و ابزار tuxboot در صورت نیاز) هم بررسی کنید که آیا مشکل حل میشه یا خیر. ابزار tuxboot رو از طریق نرم افزار Gparted دانلود کنید.

      پاسخ
  111. مهرداد گفت:
    دسامبر 30, 2019 در 11:13

    با سلام وخسته نباشید خواهش میکنم جواب بدید مطالب هاردم برام خیلی مهمن
    من هاردم ظرفیت اطلی خودش رو نشون نمیداد در نتیجه رفتم سراغ روش diskpartبعد از این روش لب تاپم در خواست اجباری فرمت رو میکنه از روش شما هم استفاده کردم در اخر پروسه میگه پارتیشینی یافت نشد ایا هنوز امیدی هست بدون ریکاوری مطالبمو برگردونم

    پاسخ
  112. مهرداد گفت:
    دسامبر 30, 2019 در 11:47

    و موردی دیگه ای که عرض نکردم این است که فرمت هارد ex fat تغییر کرده است و در بخش دیسک منجر دو پارتشین که قبلا یک پارتشین بود قابل مشاهده است که یکی رو نوشته و سیاه رنگهunallocatedویکی دیگه ابی ونوشتهhealthy raw

    پاسخ
  113. مهرشاد گفت:
    ژانویه 1, 2020 در 06:53

    با سلام و خسته نباشید.دوستان من مشکل پارتیشن بندی هنگام نصب ویندوز دارم یعنی برا نصب قسمت پارتیشن بندی هیچ گزینه بهم نمیده مثل دلیت یا فرمت یا ساخت درایو جدید
    و اینکه صفحه مرگ برام باز میشه
    این اتفاق موقع برام افتاد که هنگام نصب ویندوز روی لپ تاپ یهو شارژ لپ تاپ تموم شد و هنگام نصب خاموش شد
    ترا خدا اگه راهی بلدین کمک کنید

    پاسخ
  114. هادی گفت:
    مارس 16, 2020 در 18:54

    قلی پور
    خیلی ممنونم از برنامه ای که معرفی کردین
    من برای کار دیگه ای ازش استفاده کردم درواقع فایل هام رو هارد نشون نمیداد ( ویروسی نشده بود نوع دسترسی بهشون مجهول شده بود با بررسی تو لینوکس فهمیدم ) تونستم کپی بگیرم ازشون

    پاسخ
  115. علیرضا سلیمانی گفت:
    مارس 19, 2020 در 15:32

    سلام منو راهنمایی کنید خیلی کارم مهم
    من یه هارد اکسترنال دارم وقتی به کامپیتور وصل میکنم وصل میشه بعد علامتش میاد اما بعد یه ارور میده میگه باید فرمت کنید قبل از باز کردن
    بعد اینم بگم تو مای کامپیترم علامتش هست ولی معلوم نیست چقدرش پر
    اینم بگم این هارم تو تلوزیون میزارم قشنگ شناسایی میکنه ولی نمیشه به اطلاعاتش دست پیدا کرد ولی توتلوزیون دیگه میزنم قشنگ همه چیو میار خواهش میکنم کمکم کنید گیج شدم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      مارس 20, 2020 در 22:39

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز هارد رو به کامپیوتر متصل کنید و سپس وضعیت اون رو از بخش Disk Management ویندوز بررسی کنید. بنده فکر می‌کنم که عدم امکان دسترسی به فایل‌ها به احتمال خیلی زیاد به Raw شدن فرمت هارد و یا Read Only شدن اون مربوط میشه (البته در حالت Read Only اغلب اطلاعات قابل مشاهده هستند، فقط امکان پاک کردن فایل‌ها و یا ریختن فایل‌های جدید امکانپذیر نیست که در این صورت احتمال اول قوت می‌گیره).

      در مورد سوالتون که فرمودید داخل یک تلویزیون دیگه هارد شناسایی میشه و اطلاعات قابل دسترس هستند، آیا این تلویزیون یک تلویزیون هوشمند و حاوی سیستم‌عامل هست؟ اغلب تلویزیون‌های هوشمند حاوی سیستم‌عامل آندروید هستند که چون هسته کرنل این سیستم‌عامل مبتنی بر لینوکس هست و از اونجایی که لینوکس حساسیت کمی نسبت به خراب شدن اطلاعات بخش MBR یا FS هارد داره، پس دسترسی به اطلاعات توسط اون ممکن هستش. پس در مورد سوالتون اگر این تلویزیون مبتنی بر سیستم‌عامل آندروید هست، سریع‌ترین راهکار برای دسترسی به اطلاعات هارد و کپی کردن اونها استفاده از یک دیسک لایو لینوکس و سپس بوت کردن کامپیوتر با استفاده از اون هستش. در غیر این صورت ممکنه روش ذکر شده در همین نوشته جوابگو باشه و یا مجبور به فرمت هارد و سپس ریکاوری مجدد اطلاعات بشید.

      پاسخ
  116. عباس گفت:
    مارس 20, 2020 در 02:05

    با سلام و عرض ادب،تشکر بابت اطلاعات ارزشمندی که به اشتراک گذاشتید.اکثر سوالات و پاسخها رو من خوندم.سوال بنده اینجاست برای مشکل خودم که تو دوراهی گیر کردم و زحمت راهنماییش با شما هستش.
    هارد اکسترنال 320 گیگی دارم که مدتها بود استفاده نکرده بودم.اما در مراجعه به سختی اطلاعات بالا اومد.منم مطمئن که اوکیه.فردای همون روز دیگه نتوستم وارد بشم.کامپیوتر با زحمت میشناسه ولی نمیتونه بازش کنه و پیام فرمت میده؟توی دیسک منیجمنت نوشته healthy، اما فرمتش RAW شده؟به نظرم بخاطر صحیح خارج نشدن هارد از کامپیوتر باشه!به هر حال الان بنده باید از روشی که توضیح دادید یعنی نرم افزار test disk یا از نرم افزار M3 Data Recovery و یا EaseUS Data Recovery Wizard که توی کامنتا اشاره کرده بودید استفاده کنم؟و اینکه فرمتی که انتخاب باید بشه کدومه؟fat32 یا ntfs؟ ویندوزمم 7 هستش
    تشکر از وقتی که میگذارید.

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      مارس 20, 2020 در 22:44

      با سلام و درود خدمت شما
      خواهش می‌کنم دوست عزیز، بنده فقط در حال انجام وظیفه هستم.
      در مورد سوالتون می‌تونید از نرم‌افزار TeskDisk معرفی شده در همین نوشته استفاده کنید، اما متاسفانه تضمینی 100 درصدی بر کار کردن این روش وجود نداره، پس پیشنهاد بنده اینه که با نرم‌افزاری مثل EaseUS Data Recovery تمام اطلاعات هارو رو در مکان دیگری بازیابی کنید و سپس نسبت به فرمت کردن اون اقدام کنید.

      در مورد سوال دومتون باید عرض کنم که فرمت NTFS فقط توسط کامپیوتر شناخته میشه، اما FAT32 یک فرمت یونیورساله و توسط بسیاری از دستگاه‌های الکترونیکی مثل پخش اتومبیل، گیرنده دیجیتال و … قابل شناسایی هستش، پس اگر هارد رو دائماً به دستگاهی غیر از کامپیوتر متصل می‌کنید، فرمت اون رو به FAT32 تغییر بدید، در غیر این صورت فرمت NTFS پیشنهاد میشه، چون فرمت FAT32 محدودیت حجمی داره و امکان کپی کردن فایل‌های بزرگتر از 4 گیگابایت بر روی اون امکانپذیر نیست که خودش گاهی اوقات ممکنه مشکل ساز باشه.

      پاسخ
  117. علیرضا سلیمانی گفت:
    مارس 21, 2020 در 12:42

    واقعا خدا خیرتون بده
    الان من همین دستورالعملی که بالا ذکر کردید را انجام بدم ؟
    ببخشید اگه اینکارو کردم حافظه هاردم پاک نشه

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      مارس 23, 2020 در 11:51

      سلام و درود مجدد
      خواهش می کنم دوست عزیز.
      اگر سیستم رو با دیسک لایو لینوکس بوت کنید و هارد رو برای استخراج اطلاعات به سیستم متصل کنید که خیر اطلاعات پاک نمیشه، اما اگر نتونید به اطلاعات با این روش دسترسی پیدا کنید، متاسفانه باید به استفاده از ابزارهای ریکاوری روی بیارید که با همون نرم‌افزاری که خدمتتون عرض کردم میتونید هارد رو قبل فرمت کردن با دقت خیلی زیادی ریکاوری کنید. در صورتی که با هر دلیلی بازهم نتونستید قبل فرمت اطلاعات رو استحراج کنید، دیگه در نهایت مجبور به فرمت اون هستید، اما توصیه میشه تا فرمت رو به‌صورت Quick انجام بدید (نه فرمت سطح پایین) و بعد از اتمام فرمت هم چیزی رو داخل هارد نریزید و حتی الامکان بلافاصله شروع به ریکاوری اطلاعات کنید تا احتمال خرابی و شانس بازیابی با افزایش بیشتری همراه بشه.
      انشاالله که با همون دیسک لایو بتونید به اطلاعات هارد دسترسی پیدا کنید 🙂

      پاسخ
  118. وفا گفت:
    مارس 21, 2020 در 23:18

    سلام و وقت بخیر
    امیدوارم سال جدید سال خوبی واستون باشه
    من چند روز پیش هارد اینترنال مامپیوترم رو به سیستم دیگه ای وصل کردم و متاسفانه هارد بالا نمیاد دیگه.
    با ویندوز لایو داخل دیسک منیجر شدم و دیدم هارد به Raw تغییر فرمت داده و حجمش ۲۱ مگابایت شده !(هارد ۱ ترا هستش)
    راه حلی وجود داره برای برگردوندن اطلاعاتم؟
    هاردم کاری هستش و اطلاعات کارم داخلش هست

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      مارس 23, 2020 در 12:08

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز ببینید که میتونید با نرم‌افزارهایی مثل EaseUS Data Recovery Wizard اطلاعات هارد رو قبل از فرمت بازیابی کنید یا خیر. متاسفانه اطلاعات بخش MBR هارد آسیب دیده و امکان رفع خرابی با نرم افزار TeskDisk معرفی شده در همین نوشته ممکنه وجود داشته باشه، اما تضمین 100 درصدی در این باره وجود نداره. در صورتی که تونستید اطلاعات هارد رو با نرم افزار EaseUS Data Recovery بازیابی کنید، هارد رو مجدداً پارتیشن بندی کنید.

      پاسخ
  119. احسان گفت:
    مارس 22, 2020 در 06:46

    باسلام سوالم این بود من داشتم با نرم افزار های پارتیشن بندی پارتیشن یه درایور رو زیا میکردم اواسط کار برق قطع شد بعد از روش شدن سیستم درایو مورد نظر شروع ب چک کردن کرد و تا ۱۲ ساعت اینکار ادامه داشت و منم هم گذاشتم تمام انجام بشه بعدش ک کار تمام شد و وارد سیستم شدم همه اطلاعت داخل درایو با اینک موجود هست اما همع مشکل پیدا کرده البتع فقط همون درایوی ک میخاستم حجم پارتیشن رو زیاد کنم الان راهی هست بشع فایل ها و عکس ها بصورت صحیح بازیابی کرد ممنون میشم راهنمایی کنید هزینه ای باشه پرداخت میکنم
    ۰۹۳۸۷۷۹۳۹۸۹

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      مارس 23, 2020 در 12:10

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز اطلاعات همون درایو آسیب دیده رو مجدداً با یک نرم افزار قدرتمند مثل EaseUS Data Recovery Wizard بازیابی کنید و بعد مجدداً عملیات پارتیشن بندی رو ادامه بدید.

      پاسخ
  120. عباس گفت:
    مارس 25, 2020 در 14:17

    با عرض سلام و ارادت
    ضمن تشکر مجدد بابت راهنمایی های شما،بالاخره با نرم افزار پیشنهادی شما تونستم اطلاعات ومهم هاردم رو بازیابی کنم.حدود 150 گیگ .
    فرمت هارد rawشده بود و خونده نمیشد که با EaseUS Data Recovery Wizard انجام شد.
    و زحمت دوباره اینکه،الان با فرمت کامل هارد اون مشکل قبلی حل میشه؟میشه دوباره از هارد استفاده کرد؟یعنی مجدد این مشکل ممکنه براش پیش بیاد؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      مارس 26, 2020 در 14:54

      با سلام و درود مجدد خدمت شما
      خواهش می کنم دوست عزیز. بسیار خوشحالم که تونستید اطلاعات هارد خودتون رو بازیابی کنید 🙂
      در مورد سوالتون بنده فکر می‌کنم که علت اصلی بروز مشکل از همون اول استفاده نکردن از هارد بوده، چون معمولاً ذخیره‌سازی اطلاعات به‌صورت دیجیتال بعد از مدتی به خرابی اون‌ها منتهی میشه و این موضوع در مورد هارد دیسک و حافظه جامد صدق می‌کنه، مخصوص هارد دیسک که به دلیل قطعات مکانیکی اگر مدت زمانی زیادی مورد استفاده قرار نگیرن احتمال گیر کردن قطعات مکانیکی اونها وجود داره، پس باید هر چند وقت یک بار به سیستم متصل بشن و مورد استفاده قرار بگیرن و در هارد دیسک‌ها اطلاعات با کپی کردن دوبارشون اصطلاحاً تازه‌سازی بشن. اما باز هم برای اطمینان پیشنهاد میشه با نرم‌افزاری مثل HD Tune سلامتی هارد رو کامل بررسی کنید و حتی الامکان تست‌های مختلفی مثل بدسکتور و … رو هم با همین نرم‌افزار اجرا کنید.

      پاسخ
  121. Mahdi گفت:
    مارس 25, 2020 در 16:03

    با سلام. از بین سایت هایی که چند روز اخیر گشتم سایت شما تنها سایتی بود که پاسخ تمامی نظرات رو داده بود واقعا خسته نباشید.
    من میخواستم با روشی که از یک ویدیوی یوتیوب دیدم sd card رایت پروتکت شدم رو فرمت کنم بعد از امتحان روش های مختلف که بی ثمر بودن خواستم با روش cmd در boot options فرمتش کنم. درایو sd card من e بود و من format e رو تایپ کردم اما در کمال تعجب درایو d خود سیستم رو سلکت کرد حدود هشتصد گیگ! زمانی متوجه این موضوع شدم که به جای حجم ۳۲ گیگ, ۸۰۰ گیگ نوشته بود! سر دو درصد cmd رو بستم الانم ارور فرمت اجباری درایو d (درایو خود سیستم) رو میده. واقعا به اطلاعات درایو احتیاج دارم و از اونجایی که هارد ندارم که هشتصد گیگ رو توش ریکاوری کنم خواستم ببینم میشه با روش اتصال دو لپتاپ فایل های ریکاوری شده رو قبل از اینکه روی لپتاپ خودم ذخیره بشه بفرستم توی درایو اون یکی لپتاپ؟
    الانم زمان قرنطینس وگرنه میبردم مغازه. ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      مارس 26, 2020 در 14:57

      با سلام و درود خدمت شما
      خواهش می‌کنم دوست عزیز. ما فقط در حال انجام وظیفه هستیم 🙂
      اگر در اتصال لپتاپ دوم به لپتاپ اول، درایوهای لپتاپ دوم در لپتاپ اول قابل نمایش و دسترس هستند، پس این روشی که شما فرمودین قابل انجام هست. در ریکاوری اطلاعات به‌صورت کلی بعد از اسکن و تشخیص فایل‌ها، یک درایو یا پارتیشن دیگه برای بازیابی باید مورد انتخاب قرار بگیره، حالا فرقی نمی‌کنه که این پارتیشن از هارد دستگاه هست یا درایو یک هارد اکسترنال یا فلش مموری یا …، فقط سرعت بازیابی در این صورت متفاوت میشه.

      انشاالله این اوضاع هر چه زودتر تموم بشه تا بتونیم برگردیم به زندگی عادیمون 🙁

      پاسخ
  122. Zhra گفت:
    مارس 29, 2020 در 20:15

    خسته نباشید یه فلش ۳۲ گیگ دارم که خیلی عکس و فیلم های مهمی توشه وقتی به لبتاپ متصل میکنم پیام you need format the disk….. اینو میاره از روش cmd رفتم ولی جواب نداد با برنامه testdisk اگه برم ممکنه برگرده اطلاعات؟؟؟اگه برنگشت چکار کنم؟؟

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آوریل 1, 2020 در 13:44

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز ببینید که با نرم‌افزارهایی مثل EaseUS Date Recovery می‌تونید اطلاعات فلش رو قبل از فرمت ریکاوری بکنید یا خیر. در صورتی که موفق نشدید فلش رو به‌صورت Quick فرمت کنید (دقت کنید حتماً فرمت به‌صورت سریع یا Quick انجام بشه) و بعد از اتمام فرمت بدون ریختن هیچ گونه اطلاعات داخل فلش بلافاصله عملیات ریکاوری رو انجام بدید تا شانس بازیابی اطلاعات با دقت بیشتر افزایش پیدا کنه. متاسفانه تضمین بازگشت اطلاعات نه تنها با برنامه Testdisk، بلکه با هیچ نرم‌افزاری ریکاوری وجود نداره (اما با این حال احتمال ریکاوری اطلاعات بسیار بالا هستش).

      پاسخ
  123. Mahdi گفت:
    آوریل 1, 2020 در 11:17

    سلام من درایو f کامپیوترم raw شده اطلاعاتشم برام مهم نیست اما وقتی فرمت میکنم میگه ویندوز نمیتونه فرمت کنه . چکار کنم لطفاً کمک کنید

    پاسخ
  124. محمد گفت:
    آوریل 3, 2020 در 08:15

    با سلام،من یه مشکل دارم اگر کمک کنید ممنون میشم،،من یه هارد اکسرنال دارم چند گیگ عکس و فیلم داخلش ریختم الان که میخوام ببینم اولا با چه مشکلاتی به لپ تاب وصل میشه لپ تاپ نمیشناستش ولی بعد از دو سه بار در آوردن جا زدن میشناسه،،دوما داخل پوشه فقط عکس رو نشون می‌دهد اثری از فیلم نیست حتی حجم فیلم هم نشون نمیده ولی وقتی هارد رو به ریسیور وصل میکنم هم عکس رو نشون می‌دهد هم فیلم ها رو پخش میکنه ،عکس و فیلم هم برام خیلی مهم هستن چیکار کنم از بین نره ( تو رو خدا کمک کنید)

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آوریل 5, 2020 در 15:54

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز شما هارد رو با سیستم دیگه ای هم امتحان کردید ببینید مشکل فقط همچنان پا برجاست یا فقط داخل فایل ها نشون داده نمیشن؟
      ابتدا پیشنهاد میشه روش ذکر شده در این مقاله رو اجرا بکنید: https://sakhtafzar.com/1394/12/%d9%86%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%a7%d9%86%e2%80%8c%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c-%d9%85%d8%ac%d8%af%d8%af-%d8%a7%d8%b7%d9%84%d8%a7%d8%b9%d8%a7%d8%aa-%d9%85%d8%ae%d9%81%db%8c-%d8%b4%d8%af%d9%87-%d8%aa%d9%88%d8%b3/
      اگر مشکل همچنان پا برجا بود یک مرتبه دستور chkdsk #: /R رو (کاراکتر # رو با حرف درایو هارد جایگزین کنید) رو از طریق CMD تایپ کنید و اجازه بدید تا هارد اسکن بشه.
      بازم در صورت عدم رفع مشکل پیشنهاد میشه تا برای راحتی خیال خودتون با نرم‌افزاری مثل EaseUS Data Recovery فیلم‌ها رو ریکاوری کنید.
      مشکل شما متاسفانه خیلی کلیه و حتی اتصال هارد به یک پورت USB دیگه و … هم ممکنه به عنوان یک راهکار مطرح باشه.

      پاسخ
  125. Mahdi گفت:
    آوریل 7, 2020 در 08:06

    سلام من یکی از درایو هام raw شده ولی وقتی می‌خوام فرمت کنم فرمت نمیشه مشکلش از چیه؟ اطلاعاتشم برام مهم نیست

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آوریل 9, 2020 در 22:36

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز ببینید از طریق Disk Management و یا یکی از نرم‌افزارهای پارتیشن‌بندی می‌تونید پارتیشنی که Raw شده رو پاک کنید و مجدداً ایجاد کنید یا خیر.

      پاسخ
  126. amir گفت:
    آوریل 16, 2020 در 16:53

    سلام
    من وقتی که میزنم سیستم بالا بیاد میزنه که یک فایل با فرمت ntfs توی درایو c داره به سیستم شماا اسیب میزنه
    باید چیکار کنم پیداش نمیکنم:(؟؟؟
    :((((

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آوریل 18, 2020 در 22:32

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز اگر این یک فایل ویروسی باشه، پیشنهاد میشه تا سیستم رو با یک آنتی ویروس آپدیت و به‌روز اسکن کنید. در صورت امکان متن خطا رو لطف کنید تا بهتر بشه راهنماییتون کرد.

      پاسخ
  127. علی گفت:
    آوریل 21, 2020 در 23:06

    عالی بود .خیلی راحت مشکل حل شد دمتون گرم

    پاسخ
  128. یاس گفت:
    آوریل 24, 2020 در 01:38

    سلام تو رو خدا جواب بدید .. من یه هارد خریدم ۲ترا .. تمام عکس و فیلمهایی ک داشتم ریختم توش با لب تاب .. بعد زدم به تی وی و نگاه کردیم .. چند روز بعد هارد و زدم به گوشیم ک عکسای گوشیمم بریزم توش اما گوشی هارد و نخوند .. زدم به لب تاب ک دیدم هیچی توش نیست .. حالم خیلی بده اصلا هم تو زمینه کامپیوتر و نرم افزار اطلاعات ندارم .. چیکار کنم عکس و فیلم بچم موقع تولد تا یکسالگیش توشه عکسای دندونیش .. تمام فایلای شخصی توشه نمیتونم بدم بیرون

    پاسخ
  129. یاس گفت:
    آوریل 24, 2020 در 02:17

    اصلا فرمت نکردم .. هیچ پیعامی هم موقع وصل به کامپیوتر نمیده .. چند تا پوشه عکس دیگه ریختم ک الان اونا رو نشون میده اما باز قبلیا نیست.. با یه برنامه ریکاورز زدم هیچینیاورد بالا .. اولشم ک هارد و خریدم پارتیشن نکردم یعنی نمیدونستم .. همینجوری فایلا رو کات کردم و تو هارد پیست کردم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آوریل 24, 2020 در 14:45

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز لطفا دیگه هیچ اطلاعاتی رو داخل هارد نریزید تا شانس ریکاوری اطلاعات پاک شده بیشتر بشه. حالا در مورد مشکلتون.
      زمانی که هارد رو به لپتاپ متصل می‌کنید آیا هارد کاملاً خالیه و یا اینکه فضای هارد توسط اطلاعاتی که قبلا ریختید اشغال شده، اما فایل‌ها نشون داده نمیشن؟ در صورتی که مشکل به این صورت باشه اول هارد رو باز کنید (به درایو هارد مراجعه کنید)، کلید Shift صفحه کلید رو نگه دارید و کلیک راست ماوس رو بفشارید، سپس گزینه Open command windows here رو انتخاب کنید. حالا در منوی CMD که به نمایش درآمده دستور زیر رو تایپ کنید و اینتر رو بفشارید:
      Attrib *.* -S -H -R /d /s
      کمی صبر کنید تا عملیات به پایان برسه. زمانی که خط فرمان به درایو بازگشت (امکان تایپ مجدد در منوی CMD برقرار شد)، به هارد مراجعه کنید و ببینید که اطلاعات قابل دسترس هستند یا خیر (برای اطلاعات بیشتر در این مورد می‌تونید به مقاله https://sakhtafzar.com/1394/12/%d9%86%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%a7%d9%86%e2%80%8c%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c-%d9%85%d8%ac%d8%af%d8%af-%d8%a7%d8%b7%d9%84%d8%a7%d8%b9%d8%a7%d8%aa-%d9%85%d8%ae%d9%81%db%8c-%d8%b4%d8%af%d9%87-%d8%aa%d9%88%d8%b3/ مراجعه کنید).

      اگر راهکار بالا جوابگو نبود، متاسفانه ریکاوری اطلاعات باید انجام بگیره. پیشنهاد میشه از یک برنامه ریکاوری قوی مانند EaseUS Data Recovery Wizard و یا iCare Data Recovery Pro استفاده کنید و هارد رو به‌صورت کامل اسکن کنید. این نرم‌افزارها رو سعی کنید از سایت‌ها و مراجع داخلی/ایرانی دانلود کنید و همراه با دستورالعمل موجود فعال (ک..ر.ک) کنید (اغلب نرم‌افزارهای ریکاوری اطلاعات در صورت عدم خرید لایسنس یا ک..ر.ک یا اطلاعات رو در اسکن به‌صورت کامل پیدا نمی‌کنند تا امکان بازیابی اونها رو پس از اسکن در اختیار کاربر قرار نمی‌دهند). برای دانلود نرم‌افزار می‌تونید در گوگل عبارت “دانلود نرم‌افزار EaseUS Data REcovery Wizard” رو به عنوان مثال تایپ کنید و از سایت‌های معتبری که در لینک‌ها اول صفحه به نمایش درمی‌آیند برنامه رو دانلود کنید.

      در انتها مجدد دقت کنید که تا زمانی که نتونستید اطلاعات رو کامل از هارد ریکاوری کنید و صحت اونها رو بررسی کنید (آیا اطلاعات درست ریکاوری شدند و باز می‌شوند یا خیر)، هیچ اطلاعاتی دیگه‌ای رو داخل هارد نریزید و یا هارد رو فرمت نکنید تا شانس ریکاوری، حالا چه توسط خودتون و یا توسط بیرون بیشتر بشه.

      پاسخ
  130. یاس گفت:
    آوریل 24, 2020 در 17:50

    زده ۱.۸۱ ترا ازاد از ۱.۸۱
    یعنی هیچ فضایی اشعال نشده
    درصورتی ک من عکسای قبلی ک دوتا پوشه بود ریخته بودم
    الان نیست پریده
    بعد اون دوباره چند پوشه فیلم و عکس دیگه ریختم ک اونا هست الان
    اما حتی فضای اشغال اونا رو هم نشون نمیده
    کلا هارد رو خالی نشون میده
    اولش ک هارد و زدم به لب تاب دو تاپوشه خودش داشت از اول ک یکی اندروید بود یکی هم لاست دیر
    ممنون ک جواب دادین اصلا فکر نمیکردم جواب داده بشه

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آوریل 25, 2020 در 16:38

      با سلام و درود مجدد
      خواهش می‌کنم دوست عزیز.
      دوست عزیز شما سعی کنید با نرم‌افزارهایی که در کامنت قبلی معرفی شد هارد رو اسکن کنید و فایل‌های پاک شده خودتون رو بازیابی کنید. فقط مجدداً عرض می‌کنم تا زمانی که اطلاعات قبلی رو ریکاوری نکردید، اطلاعات جدید داخل هارد نریزید. اطلاعات ریکاوری شده رو هم در درایو دیگه‌ای (به عنوان مثال درایو D لپتاپ) ریکاوری کنید نه دوباره بر روی هارد اکسترنال.
      در آینده هم سعی کنید تا از اتصال مستقیم هارد به تلویزیون و گوشی موبایل خودداری کنید و اطلاعات مورد نیاز (عکس، فیلم و …) رو روی یک فلش ریخته و سپس فلش را به تلویزیون و گوشی موبایل متصل کنید. معمولاً به دلیل سیستم‌عامل‌های متفاوت دستگاه‌ها، گاهی اوقات پارتیشن هارد به‌صورت خودکار توسط سیستم‌عامل دستگاهی که بهش متصل شده تغییر کرده و این مشکل یا مشکلات مشابه به وجود میان.

      پاسخ
  131. یاس گفت:
    آوریل 24, 2020 در 17:54

    اینم بگم ک هاردم ۲ ترا و من ۲۰۰ گیگ تقریبا اطلاعات داشتم توش

    پاسخ
  132. مرتضی گفت:
    آوریل 27, 2020 در 16:03

    سلام
    هارد توسط کامپیوتر شناسایی میشود ولی با این برنامه که میزنم پیداش نمیکنه
    چیکار کنم هارد 1 ترا ADATA حدود 700 گیگ اطلاعات داخلش دارم
    چیکار کنم

    پاسخ
  133. میکائیل گفت:
    آوریل 29, 2020 در 01:46

    سلام برای من این اتفاق بعد از نصب لینوکس رخ داد و درایو Eو d هم انگار یکی شدن و حجمشون حدود 700 گیگه و توی قسمتی که باید بنویسه NTFS یا Raw هیچ چیزی ننوشته

    پاسخ
  134. علی نیستانی گفت:
    آوریل 29, 2020 در 21:21

    سلام سیستم رو گذاشتم دفرگ شه الان یک درایو اصلی انلوکیت شده چطوری بدون فرمت و از دست رفتن اطلاعات درایو رو بازیابی کنیم دیتای داخل درایو حکم مرگ و زندگی داره برام لطفا کمک کنید

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      می 2, 2020 در 17:30

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز درایو Unallocated شده یا اینکه فقط حرف انتسابی به اون از بین رفته؟ در صورتی که حرف انتساب شده به درایو برداشته شده باشه خیلی راحت می‌تونید از طریق Disk Management ویندوز یک حرف جدید بهش نسبت بدید تا درایو مجدداً در دسترس شما قرار بگیره.
      نرم‌افزارهایی مثل EaseUS Data Recovery در زمینه بازیابی اطلاعات کاربردی هستند.

      پاسخ
  135. امیر مهدی گفت:
    می 22, 2020 در 18:48

    سلام من ی سوال دارم
    من هاردم 2ترا ست زدم به گوشی حالا زدم به کامپیوترم کل پارتام از بین رفته یا اطلاعاتم پاک شده لطفاً کمک کنید من اطلاعات مهمی دارم

    پاسخ
  136. عشق گفت:
    می 31, 2020 در 08:53

    M3 Data Recovery ریکاوری کردم بعد از یک روز ریکاوری شده ولی نمیشه سیو کنی سریال می خواهد بیچاره شدم سریال پیدا نمیشه خوب بود اول می گفتید سریال می خواهد

    پاسخ
  137. حسین طاهریان گفت:
    ژوئن 10, 2020 در 12:43

    سلام
    من در اداره کار می کنم ، سیستم عاملم 7 است، حدودا 2 ماه قبل صبح که سیستم را روشن کردم و مای کامپیوتر رو باز کردم دیدم اسم درایوهای هارد سیستم عوض شده : درایو c : Local Disk و بقیه درایو ها : Local Disk-Unlabeled Volume 1 و 2 و3 و4 شده درحالیکه قبلا اسم آنها c و d و e و f و g بوده است . با چندتن از دوستان صحبت کردم گفتند ممکنه کسی اطلاعات هاردتو دزدیده باشه . خواهش می کنم راهنمایی نمائید . درصورتیکه اطلاعات به سرقت رفته ، چنانچه مقدور می باشد ، دلایل و مستندات علمی آنرا برایم ارسال کنید. تلفن تماس 09360527498

    پاسخ
  138. برانسون گفت:
    ژوئن 15, 2020 در 00:22

    سلام دوست عزیز
    فلش درایو من هم به raw تبدیل شده و هم write protect میشه کمکم کنید

    پاسخ
  139. مریم گفت:
    ژوئن 21, 2020 در 01:54

    سلام من هارد رو به گوشی وصل کردم و فایلی از یه پوشه داخل گوشی کپی کردم، بعد که هاردو به کامپیوتر وصل کردم اون پوشه ای که ازش فایل کپی شده بود کلا هرچی توش بود رفت ولی حجم هارد کم نشده و پوشه های دیگه مطالب توشون هست
    میخواستم بدونم با این روشی که تو این سایت هست مشکل حل میشه؟

    پاسخ
  140. حسام گفت:
    ژوئن 29, 2020 در 12:42

    سلام وقتتون به خیر
    من یه هارد 4 ترابایت دارم الان یه روزه این روش داره روش اجرا میشه. تا الان فقط 3 درصد جلو رفته. اصلا این روش جواب میده؟ خیلی حیاتیه
    ممنون

    پاسخ
  141. علی گفت:
    جولای 6, 2020 در 03:17

    سلام من یک فایل 25 گیگی رو انتقال دادم به هارد اکسترنالم و در زمان انتقال حجم این فایل به 774 گیگ تبدیل شد بعد که برسی کردم دیدم یکی از بخش های فایلم که که چندین ویدیو یوده در درایو هاردحجم هر کدومشون تبدیل به 9 گیگ شده و هر چه تلاش میکنم که بازشون کنم باز نمیشن فیلمها و با فرمت MOV_0717.mp4 هستند. پاسخ cmd با این کد Chkdsk x: /r این بوده

    C:\Users\ali>Chkdsk l: /r
    The type of the file system is NTFS.
    Volume label is HDD.

    Stage 1: Examining basic file system structure …
    5888 file records processed.
    File verification completed.
    0 large file records processed.
    0 bad file records processed.

    Stage 2: Examining file name linkage …
    2814 reparse records processed.
    6150 index entries processed.
    Index verification completed.
    0 unindexed files scanned.
    0 unindexed files recovered to lost and found.
    2814 reparse records processed.

    Stage 3: Examining security descriptors …
    Security descriptor verification completed.
    131 data files processed.

    Stage 4: Looking for bad clusters in user file data …
    Progress: 18 of 5872 done; Stage: 0%; Total: 0%; ETA: 47:36:29 …

    لطفا راهنماییم کنید که چرا این مشکل برای هاردم پیش اومد و برای رفع این مشکل باید جیکار کنم؟؟…

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      جولای 7, 2020 در 11:49

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز در صورتی که شما از درستی فایلتون اطمینان دارید و مطمئن هستید که فایل حاوی مشکلاتی نیست، تغییر اندازه فایل طبق اطلاعاتی که بنده دارم ربطی به هارد نداره. البته در درایوهای ذخیره‌سازی اطلاعات به‌صورت کلی مثل هارد اینترنال و اکسترنال، فلش مموری و …، اندازه واحدهای تخصیص (Allocation Unit) اهمیت بالایی دارن برای جلوگیری از هدر رفت حجم هارد گفته شده که کوچکترین مقدار انتخاب بشه. شما هم در صورتی که این مقدار برای هارد خیلی بزرگ انتخاب شده، پیشنهاد میشه که اندازه واحدهای تخصیص رو کاهش بدید. بر روی درایو هارد اکسترنال یک مرتبه کلیک راست کنید و بعد از انتخاب گزینه Format، گزینه Allocation Unit Size رو به 1024 یا 512 یا حتی کمتر کاهش بدید. دقت کنید که قبل از این عمل از اطلاعات هاردتون حتماً بک آپ بگیری. بعد از اون مجدداً فایل رو کپی کنید و بررسی کنی که آیا حجم اون تغییری می کنه یا خیر.

      پاسخ
  142. علی گفت:
    جولای 6, 2020 در 03:25

    امید وارم پیام قبلیم براتون ارسال شده باشه من قبلا از انتقال این فیل 25 گیگی به هارد . هاردم رو یک بار به تلویزیون وصل کردم ولی اطلاعات قبلیم از روی هارد پاک نشده بود

    پاسخ
  143. dave گفت:
    اکتبر 13, 2020 در 21:10

    داداش خدا خیرت بده
    داشتم سکته میکردم کل کارهام روی هارداکسترنال ۲ترایی raw شده بود باز نمیشه. با این روش درست شد. دمت گرمممممم خیلی

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      اکتبر 14, 2020 در 11:28

      با سلام و درود خدمت شما
      خواهش می‌کنم دوست عزیز. بسیار خوشحالم که مشکلتون حل شده. اگر پیشنهاد بنده رو پذیرا باشید اطلاعاتی که برای شما خیلی ارزشمند هستن رو در جای دیگه‌ای هم کپی کنید و نسخه بک آپ ثانویه‌ای ازشون داشته باشید تا در صورت بروز دوباره مشکل (خدای ناکرده) ضرر و زیانی به شما نرسه.

      پاسخ
  144. parisa گفت:
    اکتبر 17, 2020 در 17:00

    سلام. من فلشم raw شده. میگه برای استفاده باید فرمت شه. ولی فرمت هم نمیشه و ارور windows unable to format رو نشون میده. چیکار باید بکنم؟

    پاسخ
  145. علی گفت:
    اکتبر 30, 2020 در 11:04

    سلام
    فلشم فرمتfat32بطور کلی نداره و با فرمت کردن هم نمیاره. روشی هست که بتونم fat32ایجاد کنم روی فلش

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      اکتبر 31, 2020 در 12:56

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز بنده فکر می‌کنم که حجم فلش مموری شما از 32 گیگابایت بیشتره درسته؟ در این صورت ویندوز به‌صورت پیشفرض امکان فرمت فلش به Fat32 را غیرفعال کرده و شرایط مشابه با شرایط شما ایجاد میشه. برای فرمت کردن فلش به Fat32 در این گونه مواقع باید از نرم‌افزارهای سوم شخص مثل AOMEI Partition Assistant کمک بگیرید.

      پاسخ
  146. نیما گفت:
    اکتبر 30, 2020 در 13:37

    سلام من یه برنامه برا پارتیش بندی نصب کردم که موقع پارتیش بندیه یه درایو ۵۰گیگی زد یه درایو ۳۰۰گیگی رو پروند الانم ویندوز میگه باید درایو فرمت شه تا نشون بده منم نمیتونم فرمت کنم اطلاعاتم تو ۳۰۰گیگ خیلیه لطفا کمکم کنین ممنون

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      اکتبر 31, 2020 در 12:52

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز از قسمت Disk Management ویندوز بررسی کنید که آیا درایو 300 گیگابایتی در قالب یک پارتیشن Unallocated قابل دسترس هست یا خیر. در صورت درست بودن این موضوع از طریق گزینه Change drive letter and path حرفی رو به درایو نسبت بدید و ببینید که آیا پارتیشن مجدداً قابل دسترس می‌شود یا خیر. در غیر این صورت از نرم‌افزارهای ریکاوری اطلاعات مانند EaseUS Data Recovery Wizard کمک بگیرید.

      پاسخ
  147. بهزاد گفت:
    نوامبر 9, 2020 در 08:15

    سلام ، وقت بخیر
    من از هارد یک ترابایتی به عنوان دیسک بوتیبل ویندوز 10 استفاده کردم و الان هارد تبدیل شده به دو قسمت 32 گیگ و 920 گیگ که قسمت 920 قابل خوندن نیست و پیام انجام فرمت میاد از نرم افزار تست دیسک استفاده کردم ولی متاسفانه نتیجه نگرفتم لطفا راهنمایی نمایید. با تشکر

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      نوامبر 12, 2020 در 12:54

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز علت نتیجه نگرفتن از نرم‌افزار Testdisk وجود اطلاعات در پارتیشن MBR هارد هست. این نرم‌افزار برای تعمیر این پارتیشن در صورت آسیب می‌تونه کاربردی باشه، در صورتی که هارد شما در حال حاضر از این پارتیشن به‌طور سالم برخوردار بوده و به دلیل تغییر اطلاعات قابل خوندن توسط ویندوز نیست. برای رفع مشکل پیشنهاد میشه تا از نرم‌افزارهای ریکاوری مثل EaseUS Data Recovery استفاده کنید و اطلاعات رو از پارتیشن 920 گیگابایتی استخراج و در مکان دیگری بازیابی کنید و بعد از ریکاوری تمامی اطلاعات پارتیشن رو فرمت کنید. از اونجایی که اطلاعات در پارتیشن دست نخورده و به‌صورت سالم وجود داشته و فقط دسترسی به اونها امکانپذیر نیست، ریکاوری با درصد بسیار بالای 99.9 درصد انجام میشه و مشکلی از بابت خرابی اطلاعات پیش نمیاد.

      پاسخ
  148. reza گفت:
    فوریه 19, 2021 در 02:20

    سلام.نرم افزار testdiskرا اجرا کردم.مرحله Proceedرا هم رفتم.اما مرحله “گزینه Intel را انتخاب کرده” نمایش داده نمیشه و میره به مرحله “گزینه Analyse را انتخاب کرده و کلید اینتر را بفشارید”.این کار را که انجام میدم به سرعت مینویسه:partition:read error پایین هم مینویسه:try to locate partitionاینتر هم که میزنم تا Quick Search سمت چپ صفحه اجرا بشه اتفاقی نمیفته.هارد اینترنال را به یک کامپیوتر دیگه وصل کرده ام .جالبه ویندوز 6تا درایو هارد و حجم انرا نشان میده اما وقتی میخواهم درایو را باز کنم مینویسه:the request could not be performed because of an i/o device error.ممنون میشم بدونم اصلا مشکل این هارد با این روش ذکر شده حل میشه یا نه.؟تو cmdهم چند روش را رفتم جلو اما پیغام raw شدن هارد نشون میده.

    پاسخ
  149. هادی گفت:
    مارس 28, 2021 در 16:53

    سلام هارد اکسترنال من 3ترا هست با راهنمایی شما مشکلش حل شد مرسی خیلی ممنون

    پاسخ
  150. کریمی گفت:
    آوریل 17, 2021 در 10:33

    با سلام و احترام به آقای محمد جواد قلی پور .از شما که این مقاله مفید را زحمت کشیده و در دسترس مردم گذاشته اید تا مشکلاتشان را حل کنند صمیمانه تشکر میکنم .این مطالب واقعا برای من گره گشا بود و به لطف شما توانستم داده های مهمی را که ازدست رفته میدانستم دوباره بدست آورم.برای شما آرزوی سلامتی،موفقیت و شادکامی میکنم

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آوریل 17, 2021 در 14:06

      با سلام و درود خدمت شما
      خواهش می‌کنم دوست عزیز. خوشحالم که تونستم هرچند کوچک گره گشای مشکل شما باشم 🙂

      پاسخ
  151. نوروزیان.ا گفت:
    آوریل 28, 2021 در 19:38

    با سلام و احترام ضمن تشکر از مطالب سودمند و راهنمایی های ارزشمند شما و مجموعه همکارانتان, سپاسگزار خواهم بود اگر در اولین فرصت ممکن راهنمایی و مشکل منو حل بفرمایین:
    من یک هارد اکسترنال وسترن دیجیتال یک ترابایتی دارم که حدود 300-400 گیگ از آن حاوی اطلاعات هستش. متاسفانه وقتی برای انتقال و گرفتن بکاپ از برخی فایلها اونو به نوت بوک (یوگابوک- لنوو) وصل کردم نمیدونم به چه دلیل فرمت تغییر و حالت RAW پیدا کرد. اینکارو قبلا هم انجام داده بودم و به جهت حفظ اطلاعت همیشه یک بکاپ تهیه می کردم و تا بحال چنین مشکلی پیش نیامده بود. هیچ ضربه یا آسیب فیزیکی هم به هارد وارد نشده. Properties رو چک کردم حجم رو صفر نشون میده و در Disk Management هم نام درایو رو تغییر داده به مثلا درایو I تبدیل کرده. ممنون می شم اگه راهنمایی بفرمایین که چکار باید انجام بدم. تمام اطلاعات مورد نیاز و بسیار ضروری هستن برام.

    پاسخ
    1. محمد جواد قلی پور گفت:
      آوریل 29, 2021 در 17:59

      با سلام و درود خدمت شما
      دوست عزیز در مشکل عینی که برای خوده بنده پیش اومده بود با نرم‌افزار Testdisk و دستورالعمل همین نوشته بنده تونستم نتیجه بگیرم، بنابراین راهنمایی که میتونم به شما بکنم مطالعه این نوشته هستش (اگر قبلا این کارو انجام ندادید).

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *





تازه های مقاله

آشنایی با مانیتورهای مطرح گیمینگ گیگابایت در بازارهای داخلی 0

7 ماه پیش

آشنایی با مادربوردهای پرفروش گیگابایت B660 در بازار ایران 0

8 ماه پیش

دستگاه‌های حافظه نانو الکترومکانیکی (NEM) 0

11 ماه پیش

حافظه فروالکتریک FET 1

11 ماه پیش

پر بازدیدترین های مقاله

چگونه مشکل The disk is Write Protected را در فلش مموری‌ها حل کنیم؟ 224

7 سال پیش

بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم های TP LINK 439

7 سال پیش

آموزش نصب ویندوز 10 از طریق UEFI و BIOS 30

5 سال پیش

چگونه Windows Defender را در ویندوز 10 غیر فعال کنیم 19

6 سال پیش

برچسب ها

HARD DISKhard disk driveHDDدیسک سختهاردهارد دیسک

آخرین نظرات

محمد جواد قلی پور ژانویه 26, 2023

با سلام و درود خدمت شما بله دوست عزیز احتمالش هست. معمولاً ا در

[بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم های TP LINK ]

a ژانویه 25, 2023

سلام وقت بخیر من چند وقت پیش مودمم را آپگرید کردم . الان که در

[بروزرسانی فریمور (Firmware) مودم های TP LINK ]

persian ژانویه 21, 2023

سلام شما خودتون طولانی مدت این مدل خمیر گرین استفاده کردی در

[بررسی خمیر حرارتی گرین مدل GREEN GT4-PREMIUM ]

محمد جواد قلی پور ژانویه 21, 2023

با سلام و درود خدمت شما دوست عزیز لینک مربوط به خطای سرور هس در

[چگونه مشکل The disk is Write Protected را در فلش مموری‌ها حل کنیم؟ ]

amin ژانویه 20, 2023

لینک مربوط به adata خرابه در

[چگونه مشکل The disk is Write Protected را در فلش مموری‌ها حل کنیم؟ ]

پربازدیدترین ها

رفع چالش بزرگ ای‌ام‌دی در برابر رقیب خود با رونمایی از پردازشگرهای موبایل سری Ryzen 7045HX 4 هفته پیش

لپ تاپ

یک روش کثیف دیگر در فروش کارت‌های گرافیک ماین شده فاش شد! 5 روز پیش

سخت افزار

غرفه کوچک، اما جذاب سونی | رونمایی از کنترلر DualSense Edge و هدست PlayStation VR2 3 هفته پیش

کنسول و دستگاه های قابل حمل

عبور فرکانس کارت گرافیک RX 7900 XTX ای‌ام‌دی از محدوده 3.00 گیگاهرتز، اما نه در سناریو گیمینگ! 2 هفته پیش

سخت افزار

چیپست M2 Max کمپانی اپل میدان رقابت را به کارت گرافیک RTX 4070 انویدیا واگذار کرد! 1 هفته پیش

لپ تاپ

احتمال خرابی برخی از کولرهای خنک‌کننده کارت‌های گرافیک رفرنس RX 7900 XTX 4 هفته پیش

سخت افزار

آخرین ارسال های انجمن

  • عکس های جالب و دیدنی
    منتشر شده در: 17-09-2020
  • مشاوره جهت خرید منابع تغذیه (Power Supply)
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • کنترل گارانتی محصولات در سایت آواژنگ
    منتشر شده در: 05-09-2020
  • نگاهی به مودم های ارزان قیمت برند TP-Link در بازار
    منتشر شده در: 29-06-2020

ما را دنبال کنید

درباره ما

مجموعه سخت افزار ایران نخستین مرجع معتبر و رسمی فعال در زمینه سخت افزار کامپیوتر و محصولات بخش IT با سابقه ای نسبتا زیاد در راهنمایی کاربران عزیز ایرانی در سال 1382 هجری شمسی پایه گذاری شد ...

رفع مشکل تغییر ناگهانی فرمت هارد دیسک به RAW

تمامی حقوق برای سخت افزار محفوظ است.

    • درباره ما
    • تیم تحریریه
    • جوایز سخت افزار
    • تبلیغات
    • ارتباط با ما
    • سلب مسئولیت